- Poruka
- 46.570
Glavna razlika je sto Jehovini Svedoci naucavaju isklucivo Bibliju
a ne paganske dogme kao sto su trojstvo, besmrtnost duse i pakao.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Glavna razlika je sto Jehovini Svedoci naucavaju isklucivo Bibliju
ovde svestenik blagosilja odlazak u rat
A Biblija kaze ne ubij.
eto to je ta razlika
JS ne idu u rat niti uzimaju oruzje u ruke
Jer slede Hrsta .
Kako molim te postoji odbrambeni rat? Rat je rat. U rat ide da se ubija. Oduzima tudj zivot.to je razlika pravoslavlje podržava odbrambeni rat.
Kako bi se država u kojoj su svi JS odbranila u slučaju napada?
Ne ubij je postojalo u u starom zavetu, pa su Jevreji itekako ratovali i ubijali i pri tome bivali podržani i nagrađeni od strane Boga.
David je postao car zahvaljujući tome što je ubio Golijata. Bog je prepoznao njegovo hrabro srce (krenuo na mnogo jačeg od sebe) posvećeno odbrani svog naroda.
odbrambeni rat je kad braniš svoj kućni prag, svoju porodicu, rodbinu, svoj narod, domovinu od onih koji bi da unište, zapale, pobiju, proteraju, siluju.....Kako molim te postoji odbrambeni rat? Rat je rat. U rat ide da se ubija. Oduzima tudj zivot.
Bog kaze ne ubij
Tezak greh je oduzeti nekome zivot.
to je bio građanski rat...Kakav je to odbrambeni rat kada se islo na tetitoriju tudje zemlje.
Imamo pravo odbraniti se od napada kad nas neko licno napadne. A RAT je Satanina tvorevina da unistava ljude.
To je sta bi hilo kad bi bilo. Sad zivimo u miru.A u ratu ako lično napadne neprijatelj šta uraditi tj. kako se odbraniti? Hoće da ubije, istrebi..šta onda lično uraditi?
Ko čuva svoju dušu izgubiće je. A ko da dušu za drugog veće ljubavi nema. Pa ako čuvam sebe a ne druge izgubiću se ali ako čuvam druge pokazujem ljubavA u ratu ako lično napadne neprijatelj šta uraditi tj. kako se odbraniti? Hoće da ubije, istrebi..šta onda lično uraditi?
a te klevete uperene protiv JS ne piju vodu
Jer nema osudjenih JS ni za kakve zlocine
nema.
Imate prazne optuzbe,...

A rat je nešto izmišljeno nije ga bilo a ni neće nikad jel?To je sta bi hilo kad bi bilo. Sad zivimo u miru.
To je sta bi hilo kad bi bilo. Sad zivimo u miru.
Daodbrambeni rat je kad braniš svoj kućni prag, svoju porodicu, rodbinu, svoj narod, domovinu od onih koji bi da unište, zapale, pobiju, proteraju, siluju.....
a šta ti radiš kad te napadnu? braniš se.. ovde na forumu se braniš i kad ne napadaju tebe nego tvoju veru
u ratu nema neutralnih...samo oni koji na vreme pobegnu mogu da izbegnu učešće...
da li bi dozvolila da ti neko puca u majku, brata, sestru ili bi pucala da to sprečiš?
to je bio građanski rat...
nije se išlo na teritorju tuđe zemlje..
dok bivše jugoslovenske republike nisu priznate u ratu je učestvovala JNA kao jedina zvanična vojska na toj teritoriji...u početku JNA se nije svrstavala nego je pokušavala da bude tampon zona između srpskih i hrvatskih snaga...ali Hrvati su napadali JNA...
kad su samoproglašene republike dobile priznanje JNA se povukla a borbu su nastavili lokalni Srbi čija su prava bila ugrožena jer su u novonastalim državama postali manjina, bili izbačeni iz ustava i preglasavani... ne treba zaboraviti da su Srbi u BiH i Hrvatskoj bili žrtve genocida u drugom svetskom ratu i da im je pretilo ponavljanje toga...naravno da su se pobunili....da li je ta pobuna morala da bude oružana?..pa mislim da nije...ali pitanje šta bi bilo sa njima da su se borili gandijevski protiv nekog ko želi da ih protera...pitanje je da li bi danas postojala republika Srpska da se Srbi iz BiH nisu borili za nju...uostalom Drugi svetski rat i genocid koji se u NDH desio nad Srbima Jevrejima i Romima pokazuju šta se dešava sa onima koji se ne brane već poslušno idu u koncentracione logore
To nije tacno.To be very continued...![]()

nisu to paganske dogme...Glavna razlika je sto Jehovini Svedoci naucavaju isklucivo Bibliju
| Matej 28,19 | Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime oca i sina i svetoga Duha, |
Nisu jer ti to kazes?nisu to paganske dogme...
meni se čini da i ti veruješ u besmrtnost duše
to govori tvoj potpis ✿ We feel and know that we are eternal. ✿ Spinoza
to govori tvoje prethodno korisničko ime besmrtna
što se trojstva tiče siguran sam da JS ne odbacuju biblijski izraz "u ime Oca, Sina i Svetog Duha".
o raju i paklu i o besmrtnosti duše je sve što treba da znamo dao Isus u priči o bogatašu i Lazaru
gde to u Bibliji piše da smo večni a da nismo bemrtni?Nisu jer ti to kazes?
Cinjenice govore da jesu, izguglaj poreklo tih ucenja..
Pa eto pomesao si pojmove.
Vecnost je jedno - eternal
Mi jesmo vecni
a besmrtnost drugo.
| Matej 28,19 | Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime oca i sina i svetoga Duha, |
| Luka 16,19 | Čovjek neki pak bješe bogat, koji se oblačaše u skerlet i u svilu, i življaše svaki dan gospodski i veseljaše se. |
| Luka 16,20 | A bijaše jedan siromah, po imenu Lazar, koji ležaše pred njegovijem vratima gnojav, |
| Luka 16,21 | I željaše da se nasiti mrvama koje padahu s trpeze bogatoga; još i psi dolažahu i lizahu gnoj njegov. |
| Luka 16,22 | A kad umrije siromah, odnesoše ga anđeli u naručje Avraamovo; a umrije i bogati, i zakopaše ga. |
| Luka 16,23 | I u paklu kad bješe u mukama podiže oči svoje i ugleda izdaleka Avraama i Lazara u naručju njegovu, |
| Luka 16,24 | I povikavši reče: oče Avraame! smiluj se na me i pošlji mi Lazara neka umoči u vodu vrh od prsta svojega, i da mi rashladi jezik; jer se mučim u ovome plamenu. |
| Luka 16,25 | A Avraam reče: sinko! opomeni se da si ti primio dobra svoja u životu svome, i Lazar opet zla; a sad se on tješi, a ti se mučiš. |
| Luka 16,26 | I preko svega toga postavljena je među nama i vama velika propast, da ovi koji bi htjeli odovud k vama prijeći, ne mogu, niti oni otuda k nama da prelaze. |
| Luka 16,27 | Tada reče: molim te dakle, oče, da ga pošalješ kući oca mojega, |
| Luka 16,28 | Jer imam pet braće: neka im posvjedoči da ne bi i oni došli na ovo mjesto mučenja. |
| Luka 16,29 | Reče mu Avraam: oni imaju Mojsija i proroke, neka njih slušaju. |
Pa šta je večno a šta je besmrtno?Nisu jer ti to kazes?
Cinjenice govore da jesu, izguglaj poreklo tih ucenja..
Pa eto pomesao si pojmove.
Vecnost je jedno - eternal
Mi jesmo vecni
a besmrtnost drugo.
Ljubav prema Bogu znaci drzati njegove zapovesti.Ko čuva svoju dušu izgubiće je. A ko da dušu za drugog veće ljubavi nema. Pa ako čuvam sebe a ne druge izgubiću se ali ako čuvam druge pokazujem ljubav
Veće ljubavi niko nema od ove: da ko život svoj položi za svoje prijateljeLjubav prema Bogu znaci drzati njegove zapovesti.
„Ljubav prema Bogu znači držati se njegovih zapovesti, a njegove zapovesti nisu teške“ (1. JOVANOVA 5:3)
A Njegova zapovest je i ne ubij.
Auuu ovo je mocno. Kako li se to dusa daje za drugog.A ko da dušu za drugog veće ljubavi nema.
Niko ne potencira ubistvo sem tebe. Da li ti to vidiš. O čemu se radi, šta te muči?Zapovesti su Voleti Boga - drzati se njegovih zapovesti
i voleti ljude.
To je ceo Bozji Zakon.
Ako nekoga volis neces ga ubiti valjda.
I zivot je pred Bogom svet, niko nema pravo na njega.