Pljeskavica

Poruka
21.521
Dobar komad mlevenog mesa, Serbian burger iliti njeno velicanstvo: PLJESKAVICA

pljeskavica-serbian-burger-recipe-5.jpg
 
Ima. Punjena. ;)

Jedno od mojih omiljenih jela. (Ham)burger, pljeska, na ovaj ili onaj način... svejedno, dokle god je ukusno.A skoro uvek jeste. I još sa malo pomfrita sa strane.

Pljeskavica-1000x485.jpg
 
mora, srpska fora je da u mleveno meso stavljaju sodu bikarbonu da otekne... i posle - au.... kakvi cevapi, za 200 din 10 komada kao prst veliki... :D

To ne postoji u Srbiji. Gde si ti to video? Probao? Podeli da znamo da ne idemo tamo.

Malo kisele vode ce da stave oni koji prave cevape bilo gde, pa tako i u BiH. :ok:

Svinjski cevapi obicno budu veci od junecih. Kada ih pravim, uvek ispadnu veci i socniji. A mogu se jesti i hladni cak. Sarajevski ne moze da se jede hladan. A i ne moze da se jede bez natopljenog hleba u govedju supicu.
 
Cuo sam ljude iz Novog Sada koji se zale da kod njih u gradu nema gde da se kupi dobra pljeska, jedva cekaju da dodju kod nas u bg da pojedu dobru pljeskavicu.

I ja licno u Beogradu jos uvek nisam naisao na pljeskavicu koja ne moze da se jede, a nisam od onih koji bas mogu sve da jedu. Ima prosecnih to je tacno, ali ima i dosta veoma dobrih.
 
Za savršenu pljeskavicu potrebna vam je samo – kockica leda (video)

Poznati američki kuvar Grejam Eliot otkrio je najbolji način za pripremanje pljeskavica na roštilju bez da meso izgubi sočnost i budu puno ukusa.

Neki pljeskavice zalivaju pivom tokom pečenja, ali čini se da postoji bolji način – stavljanje kockice leda na svaku pljeskavicu.

– Napravite pljeskavice, a zatim stavite malu kocku leda u svaku i tek onda roštiljajte. Tako će ostati vlažna jer će se led topiti polako i sačuvati je od isušivanja – rekao je kuvar i dodao da smatra da je to ujedno i odličan način da meso dobije fini ukus roštilja, te samo treba pustiti sokove da odrade svoj posao, prenosi ozzyman.com.

Pogledajte u videu kako to izgleda.

 

Back
Top