Plenković: Mi smo prve komšije, nećemo uvesti sankcije Republici Srpskoj, niti će EU

"Znate" ih po imenu iz "narodne predaje" gdje se sve i sva izmišlja unutar obitelji i onda uvijek iznova dopunjeno novim, ničim potvrđenim bajkama, prenosi dalje s koljena na koljeno. Ali kada se uzme čvrsta faktografija, otvore službeni obiteljski dokumenti i arhivi ne znaš pretke dalje od 1899. godine. :kafa:
"Vastašo", nemoj me sad još i ti jebati. Ako kažem da znamo, onda znamo. Vidiš da me ovi Titovi pioniri, na privremenom botovskom radu, na Bošnjaka napraviše.
Znaš onaj vic, navodno se dogodilo u Kviskoteci:
Mlakar: Osoba A, predstavite se.
Osoba A: Ja sam Jure Pudar, ribar iz Splita.
Mlakar: Osoba B, predstavite se.
Osoba B: Ja sam Jure Pudar, ribar iz Splita.
Mlakar: Osoba C, predstavite se.
Osoba C: (vrišti) POBOGU LJUDI KO SAM ONDAK PA JA!?

Krijumčarenjem čega se Dodik bavi ?
1744115179675.png

1744115017289.png

1744115055260.png

zavreme rata je ova svercercina olinjala , valjala VISOAKCIZNU robu, cigarete naftu.

ponekadabi pao koji sleper, pa bi isla piksla u vidu sleperabrasna hrane vojsci rs kojoj je umela dobr doci ta mala toboy pomoc dodika...

takvo vreme bilo , umesto da suga odmah kao profitera sudili na licu mesta.

dok ostali krvare gace...

ispeko je taj zanar

"Vastašo", nemoj me sad još i ti jebati. Ako kažem da znamo, onda znamo. Vidiš da me ovi Titovi pioniri, na privremenom botovskom radu, na Bošnjaka napraviše.
Ne znaš, u tome i je problem. Pričao sam licem u lice o tome s više Srba. Pa kažu, znam ti ja sve svoje pretke do 15 koljena unazad. Pitam ja njega/nju/ono/svejedno koga od njih, imaš li ti kakve dokaze za te tvrdnje, ono, obiteljska pisma, sudske papire, osobne dokumente, matične knjige rođenih, krštenih, vjenčanih, umrlih. Kažu svi oni do jednoga/jedne, nemamo ti mi to, ALI... "baba mi je pričala...", "dida mi je rekao...", "to se već dugo priča u našoj obitelji...", "svi tako kažu...", "govorio mi je komšija...", bla-bla... Ljudi su skloni izmišljanju. Ne nužno da bi lagali, već u nedostatku informacija pribjegavaju domišljajima i pretpostavkama. A znaš što se kaže za pretpostavku... Da je majka svih zajeba. Mnogi misle da ako je tri prsta dalje na karti neko slično ili isto prezime, da je to sigurno da se radi o istoj obitelji ili da su obiteljske legende nužno istinite. Ljudi vole uljepšavati obiteljsku prošlost. Malo doda šukundjed, malo pradjed, malo djed, malo otac i eto tebe do 1270. i Nemanjića. A naravno, svi vole da su im preci bili u društvu Nemanjića. I još ako mogu dodatno izmisliti da su bili dvorjani na njihovom dvoru, gdje ćeš veće sreće. :roll: A kad pitaš za sačuvani i ovjereni dokument o obiteljskoj prošlosti, nitko ga nema.

Čekam kad će uvesti emoji srednji prst. :kafa:

Nego, zašto tebi deklariranom rasistu, ksenofobu i obožavatelju KKK smeta Domovinski pokret?! :think:
Zato što su neo-U-staše.
Da su partizanija ili četničad, valjali bi mi.
Kakvo je to uopće pitanje?
Osim toga, simpatiziram Dabra u papučama, što znači da mi nisu baš sve neo-U-staše loše.

Ne znam da li ti je jasno, da sada u Srbiji organizuješ pošten referendum, sa pitanjem da li ste za to da se Republika Srpska priključi Srbiji, odgovor bi većinski bio NE.
A taj animozitet srpske javnosti prema Srbima sa Kosova i Srbima iz Republike Srpske, nije se slučajno izgradio. Godinama se gradi. Kada se bude gasilo svetlo, niko neće zaplakati.
Snimi kako Srbi iz Crne Gore mudro ćute. Mandić i Knežević odužili šta su imali posetom na dva skupa, jedne ne progovaraju. Onog malog navatao Šarović u Mitrovici, on napamet krenuo da recituje gluposti, Šarović ga skroz pokvario.
Samo vi svoj posao. Mi Srbi ćemo svoj.
Тако сте мизерно патетични, уљуљкани у своје заблуде, свакодневним пљувањем и вријеђањем већ тридесет година тјерате од себе свог јединог природног савезника из окружења као што сте то већ урадили са Црном Гором, то сад радите са Србима из Српске, па сретно вам било.
Samo vi svoj posao. Mi Srbi ćemo svoj.
Онако узгред у Србији очигледно живе Срби и Србијанци, а очигледно је да ти припадаш овим другим, мада се идентификујеш као Србин.😎

Шефица државе: :lol:
Ono što se danas dešavalo je da su moje kolege Bećirović i Komšić nastavile svoje separatističke aktivnosti na razbijanju BiH i otcjepljenju Federacije od zajedničke države. Moja obaveza je bila da upozorim da dolazim s 49 posto teritorije gdje sam izabrana i da odlučujemo ravnopravno. Ono što oni predlažu u okviru tih zaključaka ne odražava stavove svih u BiH zbog toga se takvi zaključci ne mogu smatrati zajedničkim stavom svih nas u BiH. Ja smatram da su to opasne tendencije

Muka je to…

Тако сте мизерно патетични, уљуљкани у своје заблуде, свакодневним пљувањем и вријеђањем већ тридесет година тјерате од себе свог јединог природног савезника из окружења као што сте то већ урадили са Црном Гором, то сад радите са Србима из Српске, па сретно вам било.
Онако узгред у Србији очигледно живе Срби и Србијанци, а очигледно је да ти припадаш овим другим, мада се идентификујеш као Србин.😎
Bruda, dajem sebi slobodu da vam se obratim, tonom kojim se obraćam, upravo zato što se smatram da sam vaš i da ću lakše do vas dopreti. U svakom slučaju pre nego li onaj koga ti smatraš "Srbijancem". Na kraju, odlično vas poznajem.
Suludo mi uopšte da bilo kome objašnjavam da je Republika Srpska moja, da je volim i da upravo iz mene progovara strah za njenu sudbinu. Barem ti i slični tebi bi to trebali da razumete, kako kod vas nisam prepoznao botovsko ponašanje. Vezali ste i vezujete sudbinu Republike Srpske za potpuno pogrešne ljude. Provereno i definitivno. Prodaće vas u kompletu za još godina dana u fotelji. Svesno vas koriste i isturaju kao prvu liniju odbrane njihovog mafijaškog režima u Srbiji, najčešće potpuno nepotrebno, upravo kako bi razvili još veći jaz i animozitet između Srba sa dve obale Drine. To im je u agendi i u interesu. Isto rade i sa Kosovom i sa Srbima sa Kosova. Nešto pre nego je Milo trebao odigrati svoju ulogu, masovno su bili targetirani Crnogorci po Srbiji. Završilo se tako što nam je "rodoljub", "najbolji sin srpstva i partije" zasadio u Crnoj Gori, potpuno novu, antisrpsku naciju.
U vašem interesu je da sudbinu Republike Srpske preuzmete u svoje ruke, ne u Miloradove i njegovog pijačarskog spletkarenja. Ako to podrazumeva, razgovor, dijalog, pa i neke ustupke, prema Bosnjacima, neophodno je to da se uradi. Iako i jedni i drugi imamo duboke ožiljke, upućeni smo jedni na druge. I oni su iskorišćeni i prevareni. Pritom su ishodom rata frustrirani i neprestano ih huškaju da moraju bolje odigrati drugo poluvreme.
Rat u BiH je izvezen nakon poraza Hrvatske u sukobu sa JNA 1991. godine. Kada se priča o ratovima devedesetih godina, ispravno bi bilo pričati samo o ratu u BiH, kako je to bio neuporedivo najkrvaviji i najintenzivniji rat, vođen mahom između Srba i Bosnjaka. Sve ostalo su bile farse.
Zašto je vođen, verujem da nikom nije jasno.
Sloba je postigao dogovor sa Filipovićem. Muslimanima je ponuđeno sve, samo da ne idu na put rata. Potpisali su Karingtonov plan i kada je sve upućivalo da će BiH preživite i rat biti izbegnut, pojavili su se neki ljudi koji su Aliji obećali sve te neke silne device.
Ko je najveći dobitnik građansko rata u BiH?
Pa Hrvatska. Sa BiH u kojoj se nije dogodio građanski rat, sa BiH koja je deo krnje Jugoslavije, znaš kada bi Hrvati povratili i uopšte dobili pravo da vojno vraćaju Republiku Srpsku Krajinu?
Nikad.
Svaka bosnjacka žrtva u građanskom ratu uzidana je u temelj nezavisne Hrvatske, priznate u njenim avnojevskim granicima.

Zato što su neo-U-staše.
Da su partizanija ili četničad, valjali bi mi.
Kakvo je to uopće pitanje?
Osim toga, simpatiziram Dabra u papučama, što znači da mi nisu baš sve neo-U-staše loše.
Ok, lijepo je to, čak i pohvalno, ali zašto ti onda smetaju crnci, Židovi, Romi, a vjerojatno i Azijati i svi ostali?

Kako onda stalno pobeđuju?
Stranačka baza im je ogromna. Imaju nekoliko stotina tisuća članova koje su kupili davanjem poslova, stanova itd., plus prilagodili su izborni sustav sebi. Ne znam koliko si upoznat s raznoraznim izbornim sustavima, ali s njima je lako manipulirati. Recimo, u Hrvatskoj na izborima, 10.000 glasova za HDZ vrijedi 5 mandata u Saboru, a istih 10.000 glasova za neku drugu stranku vrijedi 2 mandata. I aj se ti izbori za obnašanje vlasti! Također, izborne jedinice su geografski prekrojene tako da uvijek omogućuju prednost HDZ-u. I onda kao čudno je što dobijaju na izborima. Nije čudno, nego treba poznavati prilike.

Poslednja izmena:
Pa Hrvatska. Sa BiH u kojoj se nije dogodio građanski rat, sa BiH koja je deo krnje Jugoslavije, znaš kada bi Hrvati povratili i uopšte dobili pravo da vojno vraćaju Republiku Srpsku Krajinu?
Nikad.

:bravo: i još jednom :bravo:....tko će drugi biti kriv nego Hrvatska i Hrvati. Eto, zločesti hrvateki nisi dopustili sa im otmu više od 1/3 teritorija i što nisu dopustili da se tamo nekakva gologuzija dernja i prisvaja nešto što nije njihovo.

Svaka bosnjacka žrtva u građanskom ratu uzidana je u temelj nezavisne Hrvatske, priznate u njenim avnojevskim granicima.

Otvori prozor da ti prođe ova budalaština. U kojim to granicama da bude Hrvatska...možda u onim koje je zamislio svojevremeno Moljević...vidi gnjurca voda mu do....koljena. ima još jedna varijanta o Hrvatskim granicama....prisjeti se.

Poslednja izmena:

Back