Тако сте мизерно патетични, уљуљкани у своје заблуде, свакодневним пљувањем и вријеђањем већ тридесет година тјерате од себе свог јединог природног савезника из окружења као што сте то већ урадили са Црном Гором, то сад радите са Србима из Српске, па сретно вам било.
Онако узгред у Србији очигледно живе Срби и Србијанци, а очигледно је да ти припадаш овим другим, мада се идентификујеш као Србин.
Bruda, dajem sebi slobodu da vam se obratim, tonom kojim se obraćam, upravo zato što se smatram da sam vaš i da ću lakše do vas dopreti. U svakom slučaju pre nego li onaj koga ti smatraš "Srbijancem". Na kraju, odlično vas poznajem.
Suludo mi uopšte da bilo kome objašnjavam da je Republika Srpska moja, da je volim i da upravo iz mene progovara strah za njenu sudbinu. Barem ti i slični tebi bi to trebali da razumete, kako kod vas nisam prepoznao botovsko ponašanje. Vezali ste i vezujete sudbinu Republike Srpske za potpuno pogrešne ljude. Provereno i definitivno. Prodaće vas u kompletu za još godina dana u fotelji. Svesno vas koriste i isturaju kao prvu liniju odbrane njihovog mafijaškog režima u Srbiji, najčešće potpuno nepotrebno, upravo kako bi razvili još veći jaz i animozitet između Srba sa dve obale Drine. To im je u agendi i u interesu. Isto rade i sa Kosovom i sa Srbima sa Kosova. Nešto pre nego je Milo trebao odigrati svoju ulogu, masovno su bili targetirani Crnogorci po Srbiji. Završilo se tako što nam je "rodoljub", "najbolji sin srpstva i partije" zasadio u Crnoj Gori, potpuno novu, antisrpsku naciju.
U vašem interesu je da sudbinu Republike Srpske preuzmete u svoje ruke, ne u Miloradove i njegovog pijačarskog spletkarenja. Ako to podrazumeva, razgovor, dijalog, pa i neke ustupke, prema Bosnjacima, neophodno je to da se uradi. Iako i jedni i drugi imamo duboke ožiljke, upućeni smo jedni na druge. I oni su iskorišćeni i prevareni. Pritom su ishodom rata frustrirani i neprestano ih huškaju da moraju bolje odigrati drugo poluvreme.
Rat u BiH je izvezen nakon poraza Hrvatske u sukobu sa JNA 1991. godine. Kada se priča o ratovima devedesetih godina, ispravno bi bilo pričati samo o ratu u BiH, kako je to bio neuporedivo najkrvaviji i najintenzivniji rat, vođen mahom između Srba i Bosnjaka. Sve ostalo su bile farse.
Zašto je vođen, verujem da nikom nije jasno.
Sloba je postigao dogovor sa Filipovićem. Muslimanima je ponuđeno sve, samo da ne idu na put rata. Potpisali su Karingtonov plan i kada je sve upućivalo da će BiH preživite i rat biti izbegnut, pojavili su se neki ljudi koji su Aliji obećali sve te neke silne device.
Ko je najveći dobitnik građansko rata u BiH?
Pa Hrvatska. Sa BiH u kojoj se nije dogodio građanski rat, sa BiH koja je deo krnje Jugoslavije, znaš kada bi Hrvati povratili i uopšte dobili pravo da vojno vraćaju Republiku Srpsku Krajinu?
Nikad.
Svaka bosnjacka žrtva u građanskom ratu uzidana je u temelj nezavisne Hrvatske, priznate u njenim avnojevskim granicima.