Pleme Kuči

• Začetnik teme Začetnik teme Kuber
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam čitao kod Mihaljčića da su Mrnjavčevići odnekud iz Zahumlja...
Moračanine, Livno nije Zahumlje (Hercegovina) iako Šokci danas kažu da jeste...

Znam da nije ali sam napisao tako kao što piše wikipedija i Obrin.
Livno je između Sinja i Bugojna, od Splita jedno 200km unutar BIH. To je danas Bosanska krajina.
Tamo sam bio na onome velikom jezeru, neki ga zovu Buško blato.
Tamo danas žive uglavnom Hrvati.

Poslednja izmena:
Znam da nije ali sam napisao tako kao što piše wikipedija i Obrin.
Livno je između Sinja i Bugojna, od Splita jedno 200km unutar BIH. To je danas Bosanska krajina.
Tamo sam bio na onome velikom jezeru, neki ga zovu Buško blato.
Tamo danas žive uglavnom Hrvati.

Livno se uopće ne vodi u Bosansku Krajinu. Pre bih rekao da je to neki prelaz od Hercegovine ka Bosni i pripada Hercegovini. I nije naseljen samo Hrvatima, već i sada ima zavidan procenat srpskog življa

Какви црни Срби у Ливну и пре рата нас је било 4.000 до највише 5.000 а камоли сад, па ко ће нормалан да живи у сред усташког гнезда?

Какви црни Срби у Ливну и пре рата нас је било 4.000 до највише 5.000 а камоли сад, па ко ће нормалан да живи у сред усташког гнезда?

Jesi li ti iz Livna ili nisi? Vidiš, ja sam živeo u još većem kako ti kažeš "ustaškom gnezdu", ali nisam otisao odatle zato sto sam morao, no zato što sam hteo tako. Srba ima u Livnu i sve se više vraćaju tamo. Za razliku od muslimana, koji se iseljavaju..
Sama opština Livno nema više od 15.000 stanovnika, ne verujem ni toliko...5000 stanovnika na 15000 je zavidan procenat...

Jesi li ti iz Livna ili nisi? Vidiš, ja sam živeo u još većem kako ti kažeš "ustaškom gnezdu", ali nisam otisao odatle zato sto sam morao, no zato što sam hteo tako. Srba ima u Livnu i sve se više vraćaju tamo. Za razliku od muslimana, koji se iseljavaju..
Sama opština Livno nema više od 15.000 stanovnika, ne verujem ni toliko...5000 stanovnika na 15000 je zavidan procenat...

Пази у самом граду је 1991 Срба било 15%, илити 1.500 од 10.000, а на нивоу општине мање од 10% или 3.900 од 40.000. Како нисам из Ливна, нити сам икад био тамо, могу само да се ослоним на званичне резултате пописа (којег од 1991 није било - и видео са неку процену од око 750 Срба у Ливну 2003, али не знам одакле потичу ти подаци, могуће од % гласова на изборима).

Пази у самом граду је 1991 Срба било 15%, илити 1.500 од 10.000, а на нивоу општине мање од 10% или 3.900 од 40.000. Како нисам из Ливна, нити сам икад био тамо, могу само да се ослоним на званичне резултате пописа (којег од 1991 није било - и видео са неку процену од око 750 Срба у Ливну 2003, али не знам одакле потичу ти подаци, могуће од % гласова на изборима).

Meni je Livno bilo blizu mesta življenja i mogu ti reći da Srbi tu nisu živeli tako loše (mislim o ugnjetavanju), jer su živeli i sada žive izmešani sa Hrvatima, dok su muslimani razdvojeni od njih..

odakle ti to da se svađamo...

o.k. nije svađanje nego recimo različito tumačenje, koliko je koga u Livnu i đe se Livno nalazi.

Ja poznajem dosta ljudi iz tih krajeva i meni se čini da su dosta kulturniji i mirniji nego Hercegovci iz Mostarskog i Neretvljanskog reona. Ti su zajebani i oštri ("divlji") slično kao i Crnogorci.

o.k. nije svađanje nego recimo različito tumačenje, koliko je koga u Livnu i đe se Livno nalazi.

Ja poznajem dosta ljudi iz tih krajeva i meni se čini da su dosta kulturniji i mirniji nego Hercegovci iz Mostarskog i Neretvljanskog reona. Ti su zajebani i oštri ("divlji") slično kao i Crnogorci.

Imaš nešto protiv mog naroda...:per:

Нису. Могу једино Кучи да буду од Мрњачевића, никако Мрњачевићи од Куча.

Svakako.
Mrnjavčevići su bili u 14 a poznatiji Kuči se javljaju tek u 15 i 16 vijeku. Prvi poznati Kuč je bio Drekale rođen neđe oko 1550g. Za Drekala se ne zna, da li je albanskog ili crnogorskog porijekla ili je možda bio kopile - ili "đetić nepoznatog junaka".

Sasvim je moguće, da su Mrnjačevići iz Bosne kao što su iz Bosne i Petrovići Njegoši.

Ranije je seoba naroda išla prema istoku a kad su došli Turci, onda se to okrenulo kontra, prema zapadu.

Svakako.
Mrnjavčevići su bili u 14 a poznatiji Kuči se javljaju tek u 15 i 16 vijeku. Prvi poznati Kuč je bio Drekale rođen neđe oko 1550g. Za Drekala se ne zna, da li je albanskog ili crnogorskog porijekla ili je možda bio kopile - ili "đetić nepoznatog junaka".

Sasvim je moguće, da su Mrnjačevići iz Bosne kao što su iz Bosne i Petrovići Njegoši.

Ranije je seoba naroda išla prema istoku a kad su došli Turci, onda se to okrenulo kontra, prema zapadu.

Smatra se da su gotovo sve srpske srednjevijekovne vladarske i poznate plemićke porodice iz Zahumlja!

Svakako.

Из Херцеговине. Његуши су по предању из Херцеговине, а Петровићи су само једна породица.

Moračanine, jedno vrijeme se, prije rata, a poslije smrti Tita, nacionalno izjašnjavao i kao Srbin.

Ganić je u vrijeme rasta tenzija u SFRJ osuđivao teze o 'Hrvatskom cvijeću' i izjavljivao da je nepobitna činjenica da su Muslimani srpskog porijekla i da su Muslimani Srbima bliski i najbliži narod u Jugoslaviji, poslije Crnogoraca. Jedno vrijeme je izrazivao simpatije za 'mini-Jugoslaviju', bez Slovenije i Hrvatske, možda sa mogućim dodatkom Albanije.

Mozes li ti da dokazes da se Ganic takvim smatrao, ima li neki video ili pisani dokument ili je jos jedna u nizu mitomanija?

To treba dovesti u vezu sa njegovim sadašnjim bogatstvom.
Znači, kad je vidio da dolazi pomoć iz islamskih država i da je ta uslovljena da moraš slušati islamske propagatore i da to sa Alijom može dijeliti (1/3 sebi; 1/3 Aliji i 1/3 raji), onda je, kao spretan čovjek okrenuo ploču i postao veliki islamista.
Za njega se to izgleda isplatilo iako je palo toliko života.

Ali izgleda, da mu je i to malo, ili mora i dalje slušati šefove iz S.Arabije i Irana pa mora nesrećnik otvarati islamske akademije po Sandžaku, zajedno sa vjerskim vođama Cerićem i Zukurčićem.
Kad jednom uđeš u to kolo, postaješ zavisan od njih, njihov rob i vječni sluga.
Ako ne igraš kako ti oni sviraju, prekolju ti vrat ko zecu.

Uh Mrco, jedno vrijeme sam te smatrao ozbiljnijim sagovornikom ali u zadnje vrijeme ides u sve vecem kontra pravcu, i to troskocima ko da namjerno radis. Kakav Ejup Ganic radikalni islamista, sta pricas, da je on jedan od takvih ne bi on vidio svetlo dana posle hapsenja u Londonu koji su organizovali dobro poznati luzeri.
Ako bas vjerujes u ovo sto prosipas onda si kratko receno - debil.

Back