svarozic
Buduća legenda
- Poruka
- 35.145
Ma, more i to...možda Allah ne bude gledao u tom pravcu...![]()
Joj a one bule pešterske jedre i rumene u licu, navuku one dimije, ma sevap je to, i nek' je ramazan i 1000 puta

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma, more i to...možda Allah ne bude gledao u tom pravcu...![]()
Joj a one bule pešterske jedre i rumene u licu, navuku one dimije, ma sevap je to, i nek' je ramazan i 1000 puta![]()
Skoro sam citao jednu knjigu u kojoj se spominju Kuci. U Osmanskom vremenu u danasnjem kraju Rozaja i sire doselili su se Kuci. Ti Kuci su vodili borbu sa suparnickim klanom Klimentima jer su Klimenti bili lojalni Skadarskoj upravi koja je tada okrenula ledja Carigradu dok su Kuci bili lojalni osmanskoj upravi.
U tim ''okrsajima'' nadvladala je proosmanska struja (Kuci). Kuce su tada predvodili Ganici, jedno od starijih bratstava u Rozajskom kraju i sire, od njih vodi porijeklo i bosanskihercegovacki akademik i bivsi predsjednik federacije BiH Ejup Ganic.
A ovo je Ganica kula, sagradjena od islamskih Kuca 1797 godine
![]()
То мора да је било пре него што су се потурчили?
nakon turčenja...služila im za odbranu od Kuča-pravoslavaca
Ja sam još uvijek kod Ganića akademika..?
Jeste akademik, čuo sam i ja kako ga "tako krste"... inače Sandžo ima i svoj fakultet u Sarajevu, koji je na glasu po tome da ga možeš završita a da se nijednom ne pojaviš... naravno samo trebaš platiti ekstra... što kažu u nadrealistima:
Ma to je fakultet, nema ga u Derventi takvog!!!
P.S.
Ganić još uvijek priča pola ekavski-pola ijekavski sa tipičnim "Bogu mi sjeničkim nagLJaskom..."
Akademik iz koje oblasti?
Не питам за џамију, сигурно је нису дигли православци, него за то што су Ганићи као предводили Куче против Климената.
Ganić je iz N.Pazara, studirao hemiju u Beogradu i do rata je bio Jugosloven.
Kasnije ga vojska šalje u Sarajevo za direktora instituta za raketna punjenja i plaća mu da ide u Ameriku i napravi doktorat.
Za vrijeme rata je stekao basnoslovno bogatstvo. Ima kuću na Koševu vrednu bar 3 miliona €. Od države dobio još jednu kuću - državnu vilu u kojoj je nekad bio jedan Srbin (zaboravio sam mu ime).
Sada je napravio zgradu privatnog univerziteta vrednu bar 20.mil.€. Ćerka mu studira u USA i za to plaća 250.000€/godinu.
Odakle mu te pare se samo nagađa, da je to bila pomoć islamskih država BIH, koju je on i Alija razdijelili između sebe i jiš nekolicine najbližih.
Moračanine, jedno vrijeme se, prije rata, a poslije smrti Tita, nacionalno izjašnjavao i kao Srbin.
Ganić je u vrijeme rasta tenzija u SFRJ osuđivao teze o 'Hrvatskom cvijeću' i izjavljivao da je nepobitna činjenica da su Muslimani srpskog porijekla i da su Muslimani Srbima bliski i najbliži narod u Jugoslaviji, poslije Crnogoraca. Jedno vrijeme je izrazivao simpatije za 'mini-Jugoslaviju', bez Slovenije i Hrvatske, možda sa mogućim dodatkom Albanije.
Jel istina da je brat Vukasina Mrnjavcevica iz plema Kuc .Da li neko zna nesto vise o masakru koji se desio na Podgorckoj pijaci .Po naredjenju Marka Miljanova izvesni Kuc ubio je jednog Turcina da se osvete Turci su napali Crnogorce na Podgorickoj pijaci i ubili izvestan broj ljudi .
Nije istina da su Mrnjačevići Kuči, mada postoje mnoge legende o njihovom poreklu. Što se tiče ovog drugog dela, moguće je...Kuči su živeli od proizvoda koji su prodavali i kupovali na Podgoričkoj pijaci i nešto malo na Skadarskoj i Plavskoj...
Jel istina da je brat Vukasina Mrnjavcevica iz plema Kuc .Da li neko zna nesto vise o masakru koji se desio na Podgorckoj pijaci .Po naredjenju Marka Miljanova izvesni Kuc ubio je jednog Turcina da se osvete Turci su napali Crnogorce na Podgorickoj pijaci i ubili izvestan broj ljudi .
Naravno da Mrnjavčevići nisu Kuči.Nije istina da su Mrnjačevići Kuči, mada postoje mnoge legende o njihovom poreklu. Što se tiče ovog drugog dela, moguće je...Kuči su živeli od proizvoda koji su prodavali i kupovali na Podgoričkoj pijaci i nešto malo na Skadarskoj i Plavskoj...
Naravno da Mrnjavčevići nisu Kuči.
Oni su iz Hercegovine iz Livna.
Vikipedija ti izvor...Pa, čak i ona kaže: o poreklu Mrnjavčevića ne zna se mnogo..
Pa odakle su - daj ti izvor.