Lesandar
Buduća legenda
- Poruka
- 27.930
Ne znam koji je broj slavizama u albanskom jeziku...
То је веома тешко утврдити пошто веома успешно закриптују све што изговоре.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno, kad im je crkvenoslovenski bio crkveni jezik do 18og vekaNesto veci broj slavizama je u knjizevnom Rumunskom,nego u Albanskom srbizama(kazem srbizama jer Arbanasi nikada nisu bili u kontaktu ni sa jednim drugim slovenskim narodom)!
Interesantno je da kako kazu filolozi u Rumunskom ima dosta rijeci za koje se moze reci da su staroslovenske,dok u Albanskom postoje samo novije srpske rijeci!
Ovo sam procitao,na zalost ne govorim ni rumunski a ni albanski!![]()
Cuchi je veoma blisko sa Cochi iz kojeg sam ja. I prezime i dan danas ima istu osnovu kao i pre vise vekova, sto je veoma retko i za Srbe i za sve ostale narode. U pitanju je mnogo staro Arm'nsko pleme. Citajte u temi o Cincarima, da ne bih objasanjavao detalje ovde...
Meni je interesantno sledece:
Na cjelokupnom srpsko-hrvatskom etnickom podrucju izuzev istocne Srbije(doseljeni u 18. vijeku) i malih oaza u Bosni i Dalmaciji,ne postoje tzv. Vlasi(ni Aromuni,Cincari,Karavlasi,Cnogunjci itd.),odnosno potomci romanizovanih prastanovnika Balkana. Oni su se stopili u slovensku vecinu(ako je bila uopste vecina)!
E a na podrucju gdje "hiljadama godina" zive Arbanasi(Albanci) i u neposrednoj blizini njih i dan danas zive starosjedioci Cincari(po gradovima) i Arumuni ili Vlasi(po selima),mada je znacajan njihov dio u proslosti SLOVENIZIRAN a manji arbaniziran!
Pa zar, ako su i Arbanasi i Vlasi potomci romanizovanih Ilira oni ne bi trebali biti jedan narod?!![]()
Ozro (zlatiborac, zato sto se pretpostavlja da je dosao sa Zlatibora) je sin bana Nazrina, koji je poslije kosovskoga boja dosao iz Srbije u Stolac u Bosni i nastanio se ispod planine Ozren. Imao je sest sinova,
Ozra, popa Mijajla, Vasa, Pipa, Hota i Krasa.
-od Ozra su Ozrinici
-od popa Mijajla su Bezdanovici u Komanima (Jovanovici, Pejovici, Radonjici)
-od Vasa su Vasojevici
-od Pipa su Piperi
-od Hota su Hoti, Arbanasi
-od Krasna su Krasnici isto Arbanasi u Dukadjinu
Predanje veli da su se svih 6 brata za vrijeme Ivana Crnojevica doselili u predjele koje i danas nastanjuju njihovi potomci, pripadnici tih plemena.
Tvo ji su porijeklom Kuči, znači Albanac si porijeklom.Srpsko pleme, moji su porijeklom iz Kuča. Danas ne znam kako se izjasnjavaju...
Na sajtu njemačkog naučnika AlbanologaOf Roman rite are:
490 houses - Chuzzi Albanesi (Albanian Kuçi),
commanded by Lale Drecalou (Lale Drekalov) and Nico Raizcou (Niko Rajckov),
a very warlike and brave people,
1,500 men in arms ;
Ovo je vrlo interesantno , ne samo za "Pleme Kuci "vec i za Crkve na Kosovu ..1614. godina, Kotoranin Marian Bolica piše:
Na sajtu njemačkog naučnika Albanologa
http://www.albanianhistory.net/texts16-18/AH1614.html
Na našem jeziku:
Marian Bolica: Izvještaj i opis Skadarskog sandžakata 1614. godine
Kanadjanin .Na sajtu njemačkog[ naučnika Albanologa
Zašto albanski ne spada u romanske jezike ?
Ako su nagurali rumunski i cincarski u romanske zašto nije i albanski ?
Ovo je vrlo interesantno , ne samo za "Pleme Kuci "vec i za Crkve na Kosovu ..
U taj isti link od njega , obrati pazhnju sta pise prije 400 godina :
Godina 1614
Mariano Bolizza:
Report and Description of the Sanjak of Shkodra
They much exceed the number of the Latins, who have at their disposal only two churches out of the 80 they once had.
Katoličke crkve su bile oduzete :
Od Crkve , ostale samo 2 Katolicke od svega 80 sta su bile , u njegovoj posjeti Prizrena ,
Kanadjanin .
Druge Kuče osim albanske, taj izvor od prije 400 godina, ne pominje.
Ovo su pravi argumenti, ovo je MIsterija od argumenata, ovo su Misteriozni argumenti.***...каква си ти спрдња од историчара....
Човече иди продај кошпице као сви твоји арбанаси...батали историју!
Svi smo mi mjesavina raznih kultura i naroda.
Pojam cisti SLAVIZAM na Balkanu je velika laz. U 7 vijeku talas Slovena obuhvata cio Balkan i asimilira Ilire,Tracane i druge narode starosedioce. Tako da su danasnji narodi prozivod tog talasa. Ko sto je cisti Slavizam na Balkanu lazan tako je i cisti ILIRIZAM lazan jer se on nije sacuvao od talasa Slovena.
Citao sam da plemena u dijelovima Makedonije,Srbije i Crne Gore su dobrim dijelom Vlaska plemena koja su se Slavenizirala. Takvih plemena ima i na severu Albanija dok na jugu Albanije su Heleni (Grci) ostavili jak trag i ovi danasnji Albanci tamo su proizvod takve kulture i mjesavine koja se razlikuje od one severnoalbanske.
Pokusava se da se poistovjecuju Tracani sa Ilirima sto nije tacno jer Tracani nisu Iliri, pa cak je pitanje da li su i Dardanci Iliri.
Izneto uglavnom odgovara istini, sa malom intervencijom.
1. U sustini Grci nemaju nikakvu vezu sa Juznom Albanijom, Epirom, Tesalijom, pa i nesto nize, sve vreme grkomana Ali-Pase Janinskog.
2. Da Tracani nisu Iliri, ali Iliri su Tracani, a taki su i Dardanci i njima istovetni Pajonci.