Plata u Srbiji?

U principu ima slovo A u posao.

🅰

Значи издаваштво прелом лекторисање отпада
Pošteno.

Poslodavac ima obratan cilj, i onda se vi odmeravate na slobodnom tržištu.

ахахаххахха а.. слобода .. као што су идоло милитаро социо партоккратије 20ѓа века биле 'слободне'

da radim sto manje i da imam sto vecu platu.

да имаш фирму са радницима као ти .....

Па зар на Свету Неђељу мораш да мислиш на паре,тужни гастарбајтеру?

Хоћеш их носиш у гроб,шта?

Хоћеш ли код Свевишњег да се боље котираш ако му однесеш паре,шта?

Па зар на Свету Неђељу мораш да мислиш на паре,тужни гастарбајтеру?

Хоћеш их носиш у гроб,шта?

Хоћеш ли код Свевишњег да се боље котираш ако му однесеш паре,шта?
Лик овог квалитета у Швицарској може да буде само роб на социјали.

Ne nego ako ti hoćeš da mi okrečiš stan za 100 miliona evra, ja ti odgovorim da je to mnogo. Slobodno tržište.

Паааа... рецимо може и добијеш више понуда за среживање баште .. ао оно све исте 1 400 евра за 140 цм Х 140 цм ...

Ти кажеш .. ма сама жу баштицу за те паре да плевим .. или си паре имаш па че платиш ...

Или се њих 14 договоре да без 14 000 неће ич да ти плеве ... а ти несмеш јер по закону немаш лиценце и забрањено ти је чепркати по гаррдни

илиииии .. што би плевили твоју кад сваки своје има .... а неки и зарасле баште .... прферирају

Ето ТО је слобода ......

Ne nego ako ti hoćeš da mi okrečiš stan za 100 miliona evra, ja ti odgovorim da je to mnogo. Slobodno tržište.

а да... нико 'оће нешто да 'ти' 'ради ' '..

већ ти односно конзумтица/мент има/ш потребу ... офуцало ти се .... или ти се боја недопада ... или станрке станари да привучеш мора да 'освећиш '

Минимална потрошачка корпа (за трочлану породицу) износи око 37 000 динара.
Али ево шта стручњаци стављају у ту потрошачку корпу:
-2300 динара за транспорт. (значи заборавите на ауто, јер то би можда покрило за недељу дана)
-890 динара за комуникације (три члана у породици да по мање од 300 динара месечно троше на телефон)
-1600 динара за намештај, опремање и одржавање домаћинства (наравно, ако вам је домаћинство и намештај направљено од картона)
-3000 динара за алкохол и дуван (значи само један члан породице сме да конзумира дуван, и то једна паклица на два дана, плус да се заборави алкохол)
-124, 02 динара за образовање (јој људи, почех да се смејем.....мада можда су погрешили и померили зарез...можда за образовање треба 1240 динара, што је, наравно, далеко боље)
-7221 динар за становање, воду, гас и струју ( .....)

Има ту још ствари, не плашите се. Велико је 37 хиљада.
Све то за трочлану породицу.

Такође немојте да се плашите, од 2021. године ће почети да се ради на томе да минималац у Србији достигне минималну потрошачку корпу.

Елем, него да одговорим на питање из теме:
Довољно је 100 еура.
Три члана породице да попуне потрошачку корпу. па куд ћеш лепше?

Magdalena Martullo-Blocher
Shares majority ownership of Ems-Chemie with her two sisters

Pucaju joj leđa od poso. Replicirati ovo u srbiju

Покушавам превести оно латинско 'Пер аспера ад астра ' ..... на енглески али онако плавокрагнашки па ми

паде на 'памет'( чуј памет ) ' Through shit from cesspit. ' ... ваљал' чему превода ?

-3000 динара за алкохол и дуван (значи само један члан породице сме да конзумира дуван, и то једна паклица на два дана, плус да се заборави алкохол)
To je promašena računica, jer niti je alkohol potreba, niti vam iko duguje čak i potrebe.

Recimo ako je meni potreban ultrazvučni snimak, to ne dokazuje da je neki drugi čovek dužan da mi sagradi tu mašinu.

Recimo ako je meni potreban ultrazvučni snimak, to ne dokazuje da je neki drugi čovek dužan da mi sagradi tu mašinu.
Тај ултразвук који је за тебе потребан, још није измишљен.
Можда ова 5Г генерација допринесе томе...чисто сумњам ал нада умире последња.
не предај се

Još nisam pročitao koliku platu bi ljudi želeli da imaju i kakav poso bi radili za određenu platu.Nadam se da Moderatori neće zatvoriti temu.
Barem pribliznu za isti posao kao na zapadu.Posto je cena zivota maltene ista..
NPR. ako radnik fabrike x ima platu u EU 2k eura za odredjeni posao a radnik iste te fabrike x za isti taj posao u Vuciclandu 300 eura,something is wrong.

Ево је и просечна потрошачка корпа. (значи ово су подаци о корпи коју држава Србија сматра да су довољни за просечну трочлану породицу у Србији)
-3064 динара одећа и обућа
-5785 динара транспорт
-1875 динара комуникације
-14689 динара становање, струја, гас, вода
-26967 динара храна и безалкохолна пића
-6509 динара алкохолна пића и дуван
-480 динара образовање.

Да не помињем и остале ствари, то све излази блиѕу 72 хиљаде динара.
То је за трочлану породицу, опет да нагласим.

У ту потрошачку корпу не спадају летовања, зимовања и други одмори. Колико видим, не рачунају се ни трошкови које деца могу имати око школовања и уопште других ствари.
Куповина аутомобила, одржавање аутомобила, то није у рачуници.
Чак и да не причамо о тим горе ценама које баш и нису претерано реалне. Коме је довољно 14 хиљада динара за стан и све обавезе око њега?
Да ли је довољно 36 хиљада динара годишње да се обуче и обује једна породица? Можда и јесте.

Рекао бих да 72 хиљаде треба да буде минимална потрошачка корпа, а толико и да буде минималац у Србији.

Ево је и просечна потрошачка корпа. (значи ово су подаци о корпи коју држава Србија сматра да су довољни за просечну трочлану породицу у Србији)
-5785 динара транспорт
-1875 динара комуникације
-14689 динара становање, струја, гас, вода
-26967 динара храна и безалкохолна пића
-6509 динара алкохолна пића и дуван
-480 динара образовање.

Да не помињем и остале ствари, то све излази блиѕу 72 хиљаде динара.
То је за трочлану породицу, опет да нагласим.

У ту потрошачку корпу не спадају летовања, зимовања и други одмори. Колико видим, не рачунају се ни трошкови које деца могу имати око школовања и уопште других ствари.
Куповина аутомобила, одржавање аутомобила, то није у рачуници.
Чак и да не причамо о тим горе ценама које баш и нису претерано реалне. Коме је довољно 14 хиљада динара за стан и све обавезе око њега?
Да ли је довољно 36 хиљада динара годишње да се обуче и обује једна породица? Можда и јесте.

Рекао бих да 72 хиљаде треба да буде минимална потрошачка корпа, а толико и да буде минималац у Србији.
Kakav eho ovde

Back