PLANETE PO KUCAMA...

Ne bih da ova tema nestane.. Zato, zainetersovani..

Mesec u 8. kući:

Nije dobar znak jer je to kuća njegovog izgona, pa to ponekad ukazuje i na kraći život. Govori o ranama i povredama, stradanju u kući, na nekom intimnom mestu, pa čak i u kupatilu i u kadi. Ako je izuzetno dobro postavljen, možemo zaključiti da smrt nastupa dok je osoba u krugu porodice.

Sunce u 5. kući:

Iako je ovo u principu dobra pozicija, jer daje sjajne predbračne veze – može biti problematična za brak, jer veliki akcenat stavlja na zabave i slobodne ljubavi, a to postaje prilično izvesno kada je Sunce pod aflikacijama. Muž je u kafani, zabavljač i samim tim loš za dom i porodicu. U muškom horoskopu, ako drugi faktori dozvole, ukazuje na ljubavnice u toku braka. U svakom slučaju, ljubav se ovde teatralno izražava, jer je ono što osoba voli uvek predstava, pa žena voli nekog važnog čoveka, pre nego kakvog slabića, a muškarac u ljubavnim vezama nalazi sebe ili bolje reći svoj ego, pa ima potrebu da se pravi važan i zadivi devojku koju voli...

StoRmyGirl:
Ne bih da ova tema nestane.. Zato, zainetersovani..

Mesec u 8. kući:

Nije dobar znak jer je to kuća njegovog izgona, pa to ponekad ukazuje i na kraći život. Govori o ranama i povredama, stradanju u kući, na nekom intimnom mestu, pa čak i u kupatilu i u kadi. Ako je izuzetno dobro postavljen, možemo zaključiti da smrt nastupa dok je osoba u krugu porodice.
A kad je u 8. u Vodoliji?

A kad je u 9. u Lavu? Onda izgines na nekom putu, ha?

Merkur u VIII kući
Svesnost i budnost pred smrt. Ovde i reči mogu ubiti. Uvek je uključen faktor odluke, pa osoba može doneti pogrešan zaključak koji bi je odveo u smrt. Osoba trguje sa smrću, pa u dobrom aspektu ima mogućnost da pravilno proceni opasnost i da se od nje skloni. Inače, život završava sa knjigom, a pod jako dobrim aspektima, u trenutku smrti doživljava i svoju samospoznaju.

Venera u VIII kući

Smrt je lepa i u lepom okruženju. Venera čini smrt više udobnom, a jako jako retko – nasilnom.

Mesec u 8. kući:

Neptun u 4. kući:

Ukazuje na nešto nepoznato u pogledu porekla. Ponekad osoba ne zna ko je otac, a ako to i zna – onda ne zna ko joj je pradeda! U ovaj aspekt ponekad ulaze i usvojena deca. Porodična tajna ili porodična misterija. Kuća treba biti pored vode.

Jupiter u XI kući

Ukazuje na prave prijatelje, prijatelje iz visokog društva ili inostranstva, protekcije i prijateljske veze u društvu. Novac ovde redovno dolazi preko prijatelja, saradnje sa njim ili njegovog saveta, koji se uvek pokazuje kao neobično srećan i mudar. Osoba se ovde može osloniti na prijatelja i preko njega otići u inostranstvo.

StoRmyGirl:
Mesec u 8. kući:

Pa ti preplasi ljude, ko ovo bude shvatio za ozbiljno, nece hteti vise da udje u kadu. Ispada da ce im jedina uteha biti sto ce stradati pred domacom publikom ;-)

Pontije Pilat:
Pa ti preplasi ljude, ko ovo bude shvatio za ozbiljno, nece hteti vise da udje u kadu. Ispada da ce im jedina uteha biti sto ce stradati pred domacom publikom ;-)

Da shvati ozbiljno!?
Recimo da osoba koja ima Mesec u 8oj kutji bi
trebalo da se pripazi u pogledu takvih nesretja,
a shto se same smrti tiche..
Da nekoga plashi pricha o tome,
ne bi se valjda interesovao bash za 8. kutju.

Merkur u VIII kući
Svesnost i budnost pred smrt. Ovde i reči mogu ubiti. Uvek je uključen faktor odluke, pa osoba može doneti pogrešan zaključak koji bi je odveo u smrt. Osoba trguje sa smrću, pa u dobrom aspektu ima mogućnost da pravilno proceni opasnost i da se od nje skloni. Inače, život završava sa knjigom, a pod jako dobrim aspektima, u trenutku smrti doživljava i svoju samospoznaju.

Venera u VIII kući

Smrt je lepa i u lepom okruženju. Venera čini smrt više udobnom, a jako jako retko – nasilnom.

Ja imam i Merkur i Veneru u VIII! Lep kraj me ceka,nema sta....
Jel moze neko da mi kaze sta predstavlja Mars u blizancima? U sextilu sa Venerom,trigonu sa Jupiterom,opoziciji sa Uranom i kvadratu sa Ascedentom....
pozdrav svima

Mars opozicija Uran:

Loš aspekt. Daje nervozne i eksplozivne ljude. Psihološka eksplozija. Nesrećni slučajevi. Nagla i nepredviđena opasnost. Eksplozija, grom, mine, bombe... Osoba je sklona rizicima, iako je to najgore po nju, jer je ishod uvek loš. To je aspekt „negativca“ u akcionom filmu, koji takođe koristi istu tehnologiju i veštinu – ali na kraju strada. Sa ovim aspektom se rađaju i hrabri ljudi koji se mogu žrtvovati za druge, jer u odsudnom momentu nemaju straha već se suočavaju sa bilo čime što je ispred njih.

Mars sekstil Venera

Ovaj aspekt jacha erotsku napetost. Zhivot ovih osoba je podredjen emocijama.
Ove osobe su sklone seksualnim degeneracijama, medjutim, chshtje, zbog svoje jasne ponude i izrazhene zhelj, cheshtje postaju zhrtve tudjeg nemorala.
Sa druge strane, ove osobe su srdachne i ljubazne, simpatichne i stvaraju dugotrajna prijateljstva. Lako stupaju u kontakte. Intenzivnih su osetjanja.
Zhena sa ovim aspektom tezhi samostalnosti i cheshtje ne mozhe da se pomiri sa tradicionalnom ulogom. Ekstremista u nekim stavovima, pa mozhe i uplashiti svog partnera.
Opet, ove osobe su velikodushne prema svom voljenom bitju i spremne na gubitke na drugim planovima da bi zadrzhale ljubavnika ili ljubavnicu.
I pored tendencije ka "slatkom zhivotu", u braku su verne.
Skloni su raskoshi, a ovi aspekti pomazhu sretjne puteve, uspeshne poteze i umetnichku i drushtvenu afirmaciju.

Mars trigon Jupiter

Ovaj aspekt donosi mnogo dobrog. Osobe sa ovim aspektom su izrazhene zhivotne radosti i prepune odushevljenja. Uspevaju da stvore stvari koje ih zanimaju i da tako ostvare lichni uspeh, ili da postignu uspeh kroz uzhivanje. Imaju smisla za publicistiku, propagandu i psihologiju, pa su jako dobri misionari i propovednici ideja. Imaju veliki uticaj na mlade.
Liberalnih su politichkih stavova i mishljenja.
Jako retko dozhivljavaju vetje neuspehe.
Nisu lenji..Vole putovanja, lov i sport.. Imaju veliku samostalnost u odluchivanju..
Pronalaze uvek nove i neobichne nachine za postizanje poslovnih uspeha. :)

Imaju smisla za publicistiku, propagandu i psihologiju, pa su jako dobri misionari i propovednici ideja. Imaju veliki uticaj na mlade.

Pronalazim se u ovome,stalno mi ljudi traze neke savete,kazu da stvari posmatram iz vise uglova,nekad se bas osecam kao psihijatar,imam uticaja na druge,imaju poverenja u mene,slusaju me ;) Cak sam razmisljala o tome da studiram psihologiju da bar imam neke koristi od toga

Back