PLANETE PO KUCAMA...

VIRGINIJA:
Ajde neka neko neshto kaze za Chiron
Ма пусти Chiron, нема то везе са астрологијом. Неки воле да бацају прашину у очи људима, па уводе којекакве астероиде да би прикрили незнање.

@Karmina, то је Северни месечев чвор

Astral-Blade:
Ма пусти Chiron, нема то везе са астрологијом. Неки воле да бацају прашину у очи људима, па уводе којекакве астероиде да би прикрили незнање.

@Karmina, то је Северни месечев чвор

Zar to nije planeta?
I za nju sam cula da kad se nalazi u poslednjoj kuci moze da pokazuje psihichke promene(tj.preterano mrachne misli,ili tako neshto...),,....Da li to u opshte ima veze sa istinom?

VIRGINIJA:
Zar to nije planeta?
I za nju sam cula da kad se nalazi u poslednjoj kuci moze da pokazuje psihichke promene(tj.preterano mrachne misli,ili tako neshto...),,....Da li to u opshte ima veze sa istinom?
Није, то је заправо један астероид у појасу између Сатурна и Урана и има пречник од свега 160км, а планете су знамо далеко веће и што је још битније имају стабилну орбиту за разлику од Chirona. Њега помињу само у астролошким "таблоидима", али у озбиљној литератури и текстовима нико се тиме не бави.

OVO SU MOJI PODACI,
PA IZVOLITE...

Sun Virgo 26°40'47 in house 3 direct
Moon Scorpio 18°21'34 in house 4 direct
Mercury Libra 20°12'59 in house 3 direct
Venus Virgo 14°20'53 in house 2 direct
Mars Libra 4°41'04 in house 3 direct
Jupiter Pisces 11°02'55 in house 8 retrograde
Saturn Cancer 17°21'23 in house 12 direct
Uranus Libra 26°11'58 end of house 3 direct
Neptune Sagittarius 7°07'13 in house 5 direct
Pluto Libra 6°18'09 in house 3 direct
True Node Sagittarius 13°25'13 in house 5 retrograde
Planets at the end of a house are interpreted in the next house.

House positions (Placidus)Ascendant Leo 10°52'04
2nd House Virgo 0°41'32
3rd House Virgo 25°27'37
Imum Coeli Libra 27°11'49
5th House Sagittarius 4°37'38
6th House Capricorn 10°45'37
Descendant Aquarius 10°52'04
8th House Pisces 0°41'32
9th House Pisces 25°27'37
Medium Coeli Aries 27°11'49
11th House Gemini 4°37'38
12th House Cancer 10°45'37

Major aspectsMoon Sextile Venus 4°01
Moon Trine Jupiter 7°19
Moon Trine Saturn 1°00
Moon Square Ascendant 7°29
Mercury Square Saturn 2°52
Mercury Conjunction Uranus 5°59
Venus Opposition Jupiter 3°18
Venus Sextile Saturn 3°01
Mars Sextile Neptune 2°26
Mars Conjunction Pluto 1°37
Jupiter Square Neptune 3°56
Jupiter Quincunx Ascendant 0°11
Neptune Sextile Pluto 0°49
Neptune Trine Ascendant 3°45
Pluto Sextile Ascendant 4°34
Numbers indicate orb (deviation from the exact aspect angle).

ako nekoga ne mrzi pa ako moze da mi kaze nesto o ovoj karti...hvala:D

Planetary positions
planet sign degree motion
Sun Sagittarius 0°42'52 end of house 7 direct
Moon Capricorn 1°09'40 in house 9 direct
Mercury Scorpio 14°41'55 in house 7 direct
Venus Sagittarius 24°23'05 in house 9 direct
Mars Libra 29°37'21 in house 7 direct
Jupiter Aries 20°35'15 in house 12 retrograde
Saturn Sagittarius 20°57'54 in house 8 direct
Uranus Sagittarius 25°22'22 in house 9 direct
Neptune Capricorn 6°24'04 in house 9 direct
Pluto Scorpio 10°43'44 in house 7 direct
True Node Aries 0°25'48 in house 12 retrograde

House positions (Placidus)
Ascendant Aries 26°28'42
2nd House Gemini 0°47'11
3rd House Gemini 23°16'28
Imum Coeli Cancer 13°06'16
5th House Leo 5°13'15
6th House Virgo 6°17'33
Descendant Libra 26°28'42
8th House Sagittarius 0°47'11
9th House Sagittarius 23°16'28
Medium Coeli Capricorn 13°06'16
11th House Aquarius 5°13'15
12th House Pisces 6°17'33

Major aspects
Moon Conjunction Venus 6°47
Moon Sextile Mars 1°32
Moon Conjunction Uranus 5°47
Moon Conjunction Neptune 5°14
Moon Trine Ascendant 4°41
Mercury Conjunction Pluto 3°58
Venus Sextile Mars 5°14
Venus Trine Jupiter 3°48
Venus Conjunction Saturn 3°25
Venus Conjunction Uranus 0°59
Venus Trine Ascendant 2°06
Mars Sextile Uranus 4°15
Mars Opposition Ascendant 3°09
Jupiter Trine Saturn 0°23
Jupiter Trine Uranus 4°47
Jupiter Conjunction Ascendant 5°53
Saturn Conjunction Uranus 4°24
Saturn Trine Ascendant 5°31
Uranus Trine Ascendant 1°06
Neptune Sextile Pluto 4°20

sevilja:
`Pa nemoj da brines,rekla sam na samom pocetku da je to sve uopsteno...celokupna slika se sklapa na osnovu svih aspekata.....npr. ja imam u cetvrtoj citavu bulumentu losih planeta,npr. konjukcija Marsa,Saturna i Plutona...po tome bih trebala da imam haos u kuci,ali ostali aspekti su super,tako da te planete daju samo nesto kao,recimo,neslaganje na generacijskoj osnovi(sto je jelte sasvim uobicajena pojava)....inace,imamo slicnu tj. identicnu poziciju Sunca i Merkura(moj je na izlasku iz devete)...to je super za karijeru...;)
Voleo bih da mi kazete o mom horoskopu,rodjen sam 18.11.1982.god. u Smederevskoj Palanci u 03.45 ujutru,zaista cu vam biti zahvalan.

Astral-Blade:
Није, то је заправо један астероид у појасу између Сатурна и Урана и има пречник од свега 160км, а планете су знамо далеко веће и што је још битније имају стабилну орбиту за разлику од Chirona. Њега помињу само у астролошким "таблоидима", али у озбиљној литератури и текстовима нико се тиме не бави.

:shock: :shock: :shock:

Preporučujem da vrlo ozbiljno proučiš neku ozbiljniju literaturu od pomenutih tabloida (... a kad je pa tamo bilo reči o pravoj astrologiji ... ?!) pa da se onda drzneš da, slobodno mogu da kažem, lupiš ovako nešto.

O Kironu su pisane knjige i reći ovako nešto je više od neozbiljnog.

Elle_77:
:shock: :shock: :shock:

Preporučujem da vrlo ozbiljno proučiš neku ozbiljniju literaturu od pomenutih tabloida (... a kad je pa tamo bilo reči o pravoj astrologiji ... ?!) pa da se onda drzneš da, slobodno mogu da kažem, lupiš ovako nešto.

O Kironu su pisane knjige i reći ovako nešto je više od neozbiljnog.
Нема те дуже време и одмах си нашла да делиш савете и мудрујеш. Ајде реци којим знаком влада Хирон, па те неко можда и схвати озбиљно. Иначе, ако дотични астероид има иоле утицаја, како то да га у својим књигама и текстовима многи познати астролози никад не помињу, између осталих и један Горан Милекић? Искрено, мени то све делује као турбо-фолк астрологија, мислим на којекакве астероиде и слично.

И какве везе има што су писане књиге, као да је све што пише у њима тачно. Не мислим само на астрологију, него уопште. То није никакав критеријум.

Ne delim savete i ne mudrujem - astrologija se ne završava sa 10 osnovnih nebeskih tela i 12 vrhova kuća.
Ne znam odakle ti ta ideja.

To što Milekić nije pisao o tome ne znači zaista ništa, i stvarno nema potrebe da se napadamo i vređamo ... Ja nisam rekla da je Hiron važniji od Meseca, Sunca ili Asc-a.
Samo sam rekla da jeste jedan od faktora koji se uzima u obzir.
Kao i Lilit, kao i arapske tačke, kao i još mnogo toga ...
Valjda postoji neka hijerarhija ...

A i ako ti nisi upoznat sa literaturom na tu temu, ni to nije razlog za ovakav ton ...

Elle_77:
Ne delim savete i ne mudrujem - astrologija se ne završava sa 10 osnovnih nebeskih tela i 12 vrhova kuća.
Ne znam odakle ti ta ideja.

To što Milekić nije pisao o tome ne znači zaista ništa, i stvarno nema potrebe da se napadamo i vređamo ... Ja nisam rekla da je Hiron važniji od Meseca, Sunca ili Asc-a.
Samo sam rekla da jeste jedan od faktora koji se uzima u obzir.
Kao i Lilit, kao i arapske tačke, kao i još mnogo toga ...
Valjda postoji neka hijerarhija ...

A i ako ti nisi upoznat sa literaturom na tu temu, ni to nije razlog za ovakav ton ...
Ако ћемо поштено, ни твој тон није био много бољи. А за Хирон би ме разуверили само неки конкретни примери из праксе, мада искрено не видим логику нити принцип по коме би један астероид са пречником од мизерних 160км и нестабилном орбитом и који ће за пар хиљада година нестати из нашег Соларног система могао деловати на човека?

Ako ga nisi proučavao i bolje se upoznao s tom tematikom stvarno ne znam kako možeš tvrditi da je njegov uticaj mizeran ili ne.
Ja samo koristim tvoje argumente koje si x puta do sada upotrebljavao u sličnim situacijama :lol:

Zaista, kako ?

Elle_77:
Ako ga nisi proučavao i bolje se upoznao s tom tematikom stvarno ne znam kako možeš tvrditi da je njegov uticaj mizeran ili ne.
Ja samo koristim tvoje argumente koje si x puta do sada upotrebljavao u sličnim situacijama :lol:

Zaista, kako ?
Па навео сам разлоге. Ниједан познатији астролог га не помиње у својим књигама или текстовима, затим они астрономски подаци које сам навео и можда више од свега: "А која то област живота није покривена са 10 планета и 12 знакова и поља, укључујући степене. Ту су још и чворови, а све ово остало попут Лилит, арапских тачака и слично је или веома дубиозно или више него мизерног утицаја. Све то дође као згодно оправдање кад не знају да се протумаче оне праве, примарне ствари.

Али ако си тако убеђена у супротно, наведи ми један пример из праксе да чисто видим како (и да ли) функционише, надам се да ти то није проблем.

Ne znam samo odakle misliš da sam se ja informisala ... došlo mi u san ? :lol:
O Kironu se može pročitati štošta i na netu - uvek se pozivaš na neke linkove a sad je nekako taj argument izostao :-D
A ako ćemo o literaturi - samo ja znam za dve knjige koje su posvećene samo njegovom uticaju, pa daleko od toga da o tome nema šta da se kaže.

Lilit, čvorovi i ostalo pomenuto svakako nije dubiozno a još manje mizernog uticaja - to što nisu baš najprimarniji faktori u tumačenju natala nikako nije razlog da se nešto okarakteriše kao dubiozno.

Za tebe ne znam da li znaš, ali ostali su izrazili želju :lol: pa da napišem barem par reči ...
Hiron je asteriod čiji se uticaj uglavnom vezuje za dve osnovne stvari - pod jedan to je tačka u natalu gde smo najranjiviji, mesto povreda i sl. (psiholoških, pa i fizičkih pod određenim okolnostima), a pod dva vezuje se za isceljenje.
Naglašen je kod iscelitelja, ljudi koji se bave takvim i sličnim profesijama, a u natalu pojedinca njegov položaj može da ukaže na nečiju slabu tačku.

Ne znam na kakav konkretan primer iz prakse misliš - sada u blizu 3:00am mi ne pada ništa na pamet ovako iz glave :lol: ali za drugi put mogu pročeprkati i naći po koji primer.
Ako znaš barem najosnovnije o njemu mislim da ti neće biti problem da i sam povežeš koliko on i kod koga ima najviše uticaja.

Хоће ли ми неко протумачити транзит јупитера, плутона са 29 стрелца (око нове године) то ми је 10 кућа.
Ја сам вага са венером на 29 лава( 6.к) и сев.чвором на 29 овна(2.к)

Elle_77:
O Kironu se može pročitati štošta i na netu - uvek se pozivaš na neke linkove a sad je nekako taj argument izostao :-D
A ako ćemo o literaturi - samo ja znam za dve knjige koje su posvećene samo njegovom uticaju, pa daleko od toga da o tome nema šta da se kaže.
Lilit, čvorovi i ostalo pomenuto svakako nije dubiozno a još manje mizernog uticaja - to što nisu baš najprimarniji faktori u tumačenju natala nikako nije razlog da se nešto okarakteriše kao dubiozno.
Hiron je asteriod čiji se uticaj uglavnom vezuje za dve osnovne stvari - pod jedan to je tačka u natalu gde smo najranjiviji, mesto povreda i sl. (psiholoških, pa i fizičkih pod određenim okolnostima), a pod dva vezuje se za isceljenje.
Naglašen je kod iscelitelja, ljudi koji se bave takvim i sličnim profesijama, a u natalu pojedinca njegov položaj može da ukaže na nečiju slabu tačku.

covek valjda nije imao prilike da vidi "oci u oci" nekoga ko ima Kirona na Asc - ne bi inace pisao ovakve stvari - mizernog uticaja, dubiozno... pa tu ubraja i Lilith i Arapske tacke :roll:
no, mozda je to previse "dubiozno" za nekoga ko se bavi samo suncevim znacima :wink:

krinka:
covek valjda nije imao prilike da vidi "oci u oci" nekoga ko ima Kirona na Asc - ne bi inace pisao ovakve stvari - mizernog uticaja, dubiozno... pa tu ubraja i Lilith i Arapske tacke :roll:
no, mozda je to previse "dubiozno" za nekoga ko se bavi samo suncevim znacima :wink:
Па јес, онај ко не примећује Сунце и не уме да га изолује, тај мора да "мудрује" и бави се којекаквим астероидима, арапским тачкама, тамном страном Месеца и осталом егзотиком, где све може да бидне, а и не мора. Него, постави ту карту са Хироном на АСЦ да видимо те "слабе тачке (шта год то значило) и моћ исцелитељства"

П.С. И шта би на крају, ниси ми рекла у ком знаку си рођена? Јел Вага у питању :)

Back