Planetarijum

Kako to, odakle Neptunu volja da Ovnovski brani bilo šta, zar se on neće povući u svoje snove i maštati ne mareći za to šta drugi pičaju?
Od kada je Neptun simbolika bilo koje borbe?

Od kada su Ribe, kojima on vlada, bile ikad vezane za borbu ili odbranu bilo koje ideje?

I pre svega, odakle Ribama i Neptunu "ideje" zar one nisu vezane za umetnost, maštu, iluzije, kao znak u kome se Merkur razliva a Neptun i Venera preuzimaju sve konce u svoje ruke?

Prvo nigde nisam videla tvoju kartu, samo par aspekata.

Ti si rekla da si dupli Strelac, pa sam pretpostavila Sunce na Asc, pošto je to Sunce u znaku Strelca, to nije baš tako slabo Sunce kao moje, to Sunce (Strelac) je najagresivniji u odbrani svojih ideja.

A Strelac je samo stepenica na putu ka saznanju, on nije konačna istina niti filozofija, to su Ribe, jer Ribe su kraj, a tek na kraju kada nestajemo, i kada se stapamo u sve oko sebe (Neptun - Bog, unoverzum, postajemo uzvišeni, i znamo istinu).

Strelac je posle znaka u kome smo preživeli jednu vrstu smrti, i počinjemo da mislimo da smo nepobedivi, pa tripujemo da znamo sve.

Strelac traga za istinom, ali na tom putu on se ukalupi, i počinje da stvara zakone. A istina je fluidna, čim kreneš da stvaraš kalupe, ti ne možeš više da otkrivaš, postaješ žrtva svoje ideologije.

Strelac vlada religijama, koje su daleko od spiritualnosti duhovnosti i prave istine, one imaju tragove istine, ali zbog dogmatičnosti su se udaljile od nje.

Ribe su znak boga, univerzuma, kolektivne podsvesti. Kada umiremo, i u ovom životu, mi kažemo "u pepeo ćeš postati" da bi mogao da se sjediniš sa svim oko sebe.
Moraš da se dezintegrišeš, i vratiš na mikro delove (Devica), da bi mogli svi da budemo jednaka zrna peska koji čine jednu ogromnu celinu (Neptun)... Puno kapi vode, ali kada ih ima puno, onda je to moćna kolektivna podsvest...

Sunce u Strelcu blizu Asc, sa trigonom Marsa u Ovnu, se i te kako bori, i ne priznaje tuđe ideje (to je Ovan, mislim na Sunce u vatrenom na Asc).

S jedne strane deluješ prihvatljivo, ne deluješ napadno i agresivno (to je zbog tog Merkura u 12). Ali Merkur u Ribama ili 12 možda ne može svesne stvari da razume i priča, ali oseća nemušti jezik, fantastično čita govor tela i oseća neke netelesne pojave. Tako da on nije uopšte loš.

Sa druge strane sve te planete u 12 mogu značiti nesvesnost nekih stvari (ne mislim na ove sad, nego neke stvari u tvom životu, neki eskapizam, i distanca od ko zna čega), i sa druge strane ta Strelac/Ovan kombinacija gura svoje priče koje nisu nikad duboke kao 12. kuća, može doći do toga da potiskuješ neke stvari i prihvataš samo očigledno. Da jednostavno ne želiš da budeš svesna tih podsvesnih stvari.

Ali čim ti je to toliko naglašeno, znači da tvoj životni put i jeste borba u tom smislu, i da naravno ćeš prvo imati otpor.

To što ti ne pričaš o Neptunu, Plutonu i sl. uopšte ne znači da nisi spiritualista, i da se ne baviš time, samo si sve njegove simbolike protumačila onako kako su tradicionalisti vekovima, i sistem im je funkcionisao, kao kada mi u jednačinama neku nepoznatu izražavamo preko nekih drugih. Ona i dalje radi, ali mi njeno dejstvo gledamo indirektno.

Čovek je biće mnogih afiniteta, i svaka pozicija u natalnoj karti je podjednake jačine sa podjednakim kvalitetima koji uvek pronalaze balans nedvosmisleno tokom života.

Boljitak u životu ili, drugim rečima, najmanje bola u životu je ono što se definiše pozitivno u tumačenju karte, a odatle dolaze podele o tome šta je bitnije, a šta nije bitnije.

Neptun na Asc, Neptun u 6, Neptun u 8 ili u MC svi podjednako rade i funkcionišu bez obzira na postavku. Da li će to više ili manje dolaziti do izražaja kod osobe ne zavisi od uglova niti postavki blizu uglova. Smatram da su ovakva mišljenja poprilično dogmatična jer postoje nebrojani primeri gde natalne postavke na uglovima nimalo ne definišu osobu ili primarne karakteristike osobe, a ni bitnije događaje u životu individue.

Ako ne bi bila dogmatika, onda bi svakako bila miskoncepcija u kontekstu tumačenja.

Miskoncepcija tumačenja povlači jednu misao za drugom po principu a+b=c ergo b+c=d ili u drugom smislu, tranziti Neptuna, Urana i Plutona su spori ergo njihov uticaj sux.

Svaka postavka planete u okviru polja i znaka nosi sa sobom određenu energiju koja svakako definiše neku od osobina osobe i može se vrlo lako ispoljiti u određenim uslovima. Da li će ti uslovi dovesti do boljitka ili ne je gotovo nebitno kada razmišljamo o INTROSPEKCIJI i upoznavanju sebe.

Neptun na Asc donosi afinitet prema muzici elektronskog tipa, a da li se ostvaruje u kontekstu osobe zavisi od mnogo faktora. Svakako stvara osobu koja posmatra svet na ''umetnički način'' i to se ne može menjati. Za osobu je sve što radi ili čini jedna vrsta umetnosti.

Sve je to lepo, samo neko ko ima Neptuna egzaktno na ASC ne bi mogao imati volje da se bori za bilo šta, jer Neptun je planeta koja razliva ego i slabi volju, pogotovo uticaj i volju Sunca, zato je egzaltacija Neptuna u znaku u kome Sunce ima svoju debiltaciju - u Vodoliji.

Ja sam tipično i pravo Sunce na ASC 60 Jupiter, i Merkur i Mesec u Škorpiji.

Neko ko ima Merkur i Mesec u Škorpiji se najmanje od svega plaši bolne istine i ne beži u zablude, ma koliko one bile lakše za prihvatanje.
On će sam sebi zariti žaoku u srce pre nego što će se nečim zavaravati.

Strelac traga za dubljim smislom, znanjem i istinom, ali Jupiter u Vodoliji je simbol duhovne širine i ne zadovoljava se dogmama, a sama Vodolija nije simbol vere jer je Bog u simbolici Sunca koje vlada Lavom a smešteno je u 9 polju, zato je Vodolija znak koji ruši dogme i traga za duhovnim i intelektualnim širinama koje su bliže čoveku nego iluzijama.

I vera koju ima Jupiter u Vodoliji je iznad bilo koje religije, ona je pre svega vera u dobro i vera u čoveka.

Ja inače, mnogo volim da pišem o Mesecu u Škorpiji, jer je to najgora pozicija za nečiji Mesec.
Kada sam shvatila da je to moj Mesec, kao početnik bila sam šokirana pisanjem o harizmi, seksualnosti, osvetoljubivosti, opsesivnosti i svačim...
Ali to nije baš tako.

U tom Mesecu nema ništa lepo niti milo za vlasnika, to je Mesec defanzivan, pun je nežnosti, ljubavi i suza koje ne ume da iskaže, jer je Škorpija nem znak.
On pati nemo i u tišini, a ponosan je i gord od Marsa i ne želi to nikome da prizna, povući će se pod neku kamenčinu da niko nikada ne vidi da je sam sebi zario žaoku u srce.

Njegove su emocije ekstremne, od ljubavi do potpunog ignorisanja, on je kao pritajeni vulkan, sve u njemu ključa, kao da će svakog časa erupcija, toliko da nekada u grudima kao da gori.

Teško se oslobađa neke emocije, drži je grčevito kao da ga je strah da je pusti jer je svestan da kada je pusti, ona će umreti, pa je teško otpušta od sebe.
Očekuje najgore, ne nada se najboljem, vidi tuđe slabe tačke i lako ih prozire, čak se i fokusira da ih otkrije iako ih možda nikada neće iskoristiti ( doduše to je stvar nekih drugih postavki, prvenstveno uticaj Jupitera i Sunca ) ali kao i svaka Škorpija lako nanjuši tudju slabu tačku i bolnu ranu.
Mesec i Merkur u Škorpiji kopaju što dublje mogu, fali im lagodnosti i optimizma, pogotovo Mesecu.
Zato im prija kada nešto istražuju jer im je potrebno da svoje misli skrenu u nešto konstruktivno da ih ne bi povukle u dubinu.
Ovo je vrlo teška kombinacija i treba puno energije da se usmere u nešto pozitivno.

Kod osveštenih ljudi ovo je vrlo dobra pozicija za one koji mogu ljudima da pomognu jer ima simboliku hladnokrvnog hirurga.

Pa da, ti imaš mnogo jaku vatru u karti i to Sunce koje prosto nije toliko potpalo pod uticaj te 12. kuće i Neptuna.

Potpalo je u nekim aspektima, jer recimo, ja mislim da bi ti bila mnoooogo bahatija i grublja da nemaš tu 12. i neptuna. Kod tebe se oseti blagost neptunovska, ne oseti se grubost Marsa u Ovnu. Tek kada se malo razgoriš.

Ali te dve energije su kod tebe sukobljene i na neki način utišavaju jedna drugu.

I isto tako sakrivaš svoje mračne tajne, ideje i sl., više voliš da pokažeš tu vedru stranu, nju guraš u prvi plan.

Neptun na Asc ili prvoj uz neke aspekte daje osobu koja oponaša, mimikuje okolinu, glumi sto uloga jer ne zna tačno ko je, zato je to dobar aspekt za glumce. Kameleon, svuda se uklapa.

To je osoba kojoj je konfuzno njeno ja, po čemu je ona posebna, gde treba da se izdvoji, kada treba da krene prva protiv svih.

Ovan je progresivan znak i želi da sruši postojeće i da napravi nešto svoje. Neptun u znaku Ovna ili u prvoj ima kontra energiju od tog znaka.

Neptun želi da je deo svega oko sebe, da je deo veće celine, Ovan želi nešto svoje...

Zato kada god ta osoba pokušala da se izdvoji iz neke veće priče doživljavaće krah, jer njena svrha je da pomogne onima koji su manje sreće od nje. Tek kada pomogne nekome ko je na neki način jadan, tek tada ta osoba doživljava osećaj identiteta.

Ta osoba se identifikuje kao neko ko je tu za druge. Ko postoji za druge.

Kao Ribe.

Međutim ovan želi svoje, i tu nastaje problem.

Svo dok ne prihvati da je tu zbog drugih, ta osoba neće imati osećaj identiteta...

Ja inače, mnogo volim da pišem o Mesecu u Škorpiji, jer je to najgora pozicija za nečiji Mesec.
Kada sam shvatila da je to moj Mesec, kao početnik bila sam šokirana pisanjem o harizmi, seksualnosti, osvetoljubivosti, opsesivnosti i svačim...
Ali to nije baš tako.

U tom Mesecu nema ništa lepo niti milo za vlasnika, to je Mesec defanzivan, pun je nežnosti, ljubavi i suza koje ne ume da iskaže, jer je Škorpija nem znak.
On pati nemo i u tišini, a ponosan je i gord od Marsa i ne želi to nikome da prizna, povući će se pod neku kamenčinu da niko nikada ne vidi da je sam sebi zario žaoku u srce.

Njegove su emocije ekstremne, od ljubavi do potpunog ignorisanja, on je kao pritajeni vulkan, sve u njemu ključa, kao da će svakog časa erupcija, toliko da nekada u grudima kao da gori.

Teško se oslobađa neke emocije, drži je grčevito kao da ga je strah da je pusti jer je svestan da kada je pusti, ona će umreti, pa je teško otpušta od sebe.
Očekuje najgore, ne nada se najboljem, vidi tuđe slabe tačke i lako ih prozire, čak se i fokusira da ih otkrije iako ih možda nikada neće iskoristiti ( doduše to je stvar nekih drugih postavki, prvenstveno uticaj Jupitera i Sunca ) ali kao i svaka Škorpija lako nanjuši tudju slabu tačku i bolnu ranu.
Mesec i Merkur u Škorpiji kopaju što dublje mogu, fali im lagodnosti i optimizma, pogotovo Mesecu.
Zato im prija kada nešto istražuju jer im je potrebno da svoje misli skrenu u nešto konstruktivno da ih ne bi povukle u dubinu.
Ovo je vrlo teška kombinacija i treba puno energije da se usmere u nešto pozitivno.

Kod osveštenih ljudi ovo je vrlo dobra pozicija za one koji mogu ljudima da pomognu jer ima simboliku hladnokrvnog hirurga.

Da, ali delimično si opisala i Mesec u 12/Ribama.

Verujem da je to možda jedini teži Mesec od ovog u Ribama i Jarcu, a tvoj je još u 12.

Njemu pomaže priča o okultnom, spiritualnom, u zatvorenim krugovima kao što je ovo, forumi i sl. (12), da izbaci neke svoje muke preko priče...

Merkur u Ribama ili 12. su imali neki od najvećih umova sveta, jer im je on dao percepciju širu nego što je većina imala. On im je dao da razumeju stvari koje su izvan naše realnosti (mislim na atome, kvantni svet i sl. gde ne važe isti zakoni kao na našem nivou)...

Evo, Nastia, ako nema vze Uran, kako TA astrolozi tumače ove simbole i dešavanja koja su trenutno aktuelna po pitanju prirodnih resursa, ekologije i sl.

Msm, kako vi tumačite da čak i simbol bika nose na zastavama a bune se protiv sistema? I zašto baš sad to kad je Uran ušao u Bika?

Meni je malo nemoguće zatvoriti oči na to, kao i Fukušima kada je Uran ušao u Ovna i sl.

12 kuća je samodestruktivna a Škorpija je nem znak.
Mesec u Škorpiji je u padu.

Meni je Mesec u Ribama jako lep, jeste osećajan ali izuzetno empatičan, divan mi je i Mesec u Devici, on tu ima dostojanstvo tripliciteta, to je izuzetno brižan Mesec koji više brine o drugima nego o sebi.

Mesecu i Merkuru u Škorpiji treba jak fokus, oni su spolja grubi, ali vole mnogo da istražuju, jer sve to u 12 zahteva oderđenu vrstu izolacije, puno knjižurina, otkrivanja novih saznanja, sloj po sloj.

Merkur iznad horizonta je, inače gotovo uvek intelektualan. :)

Pa oni su svi divni za druge. I Mesec u Ribama, Škorpiji, Vodoliji, Jarcu, Devici, Vagi... Samo za sebe ne... Hahah...

Najbolja drugarica mi je Mesec u Devici, Ribe/Blizanac, znači koja je to muka i neurotičnost.

Evo, Nastia, ako nema vze Uran, kako TA astrolozi tumače ove simbole i dešavanja koja su trenutno aktuelna po pitanju prirodnih resursa, ekologije i sl.

Msm, kako vi tumačite da čak i simbol bika nose na zastavama a bune se protiv sistema? I zašto baš sad to kad je Uran ušao u Bika?

Meni je malo nemoguće zatvoriti oči na to, kao i Fukušima kada je Uran ušao u Ovna i sl.

Time se bavi mundana astrologija.

Zar toga nije bilo i ranije?

Ali to nije baš tako.

Ja recimo mislim da se cesto preteruje sa katastroficnoscu tog polozaja i sa Skorpijskim navodnim mracnjastvom.
Mrak je Sa, Skorpija je kriza/nesreca, ali ona koju je sama trazila zbog prgavosti Ma, nije ona mrak licno, vise istrazivac svega pa tako i mraka.

Znači u mundanoj prihvatate Uran, Neptun i Pluton...

Gde ranije, ja ne znam, nisam pisala ovde ranije...

Ne, ja kažem da se takvim analizama, prognozama i astrološkim tumačenjima tog tipa bavi mundana astrologija, a ja zaista nisam nikada previše za nju bila zainteresovana. Tetrabiblos ima baš opširna objašnjenja u tom smislu koja planeta upravlja kojim delom Zemlje i kojim državama.

U TA čak imaš meteo-astrologiju sa prognozama vremena.

Ranije, na planeti Zemlji?

Ja recimo mislim da se cesto preteruje sa katastroficnoscu tog polozaja i sa Skorpijskim navodnim mracnjastvom.
Mrak je Sa, Skorpija je kriza/nesreca, ali ona koju je sama trazila zbog prgavosti Ma, nije ona mrak licno, vise istrazivac svega pa tako i mraka.

Istina, Saturn je taj koji ume sve da zarcni, meni je njegov tranzit preko Meseca bio bal :D

A, ja uvek malo umešam i uticaj 12 kuće, spaljenosti i pada tako da to jeste malo više mračnije nego inače :D

Možda je bilo, ali nisu bili ovako u prvom planu kao sad. I da je bilo, sada će doživeti kulminaciju.

Prema mom shvatanju mundano se ne može odvojiti od ličnog. Jer je osnovni zakon astrologije "kako gore, tako dole"... A to se odnosi na svaki mikro i makro nivo.

Ono što se odnosi na organizam, to s eodnosi i na organizam na makro nivou, a to smo svi mi...

Pa postoje razne astrologije, jer se sva simbolika prenosi na sve nivoe.

Ovo sam provalila i pre nego sto sam znala da postoji meteo-astrologija, mislila sam da sam poludela zbog toga :mrgreen:

Evo na primer jedne analize koja se tiče najhladnije zime u XX veku :D

https://astroriznica.com/najhladnija-zima-u-xx-veku/

U stvari evo cela stranica sa svim i svačim, pa i prirodnim nepogodama :)

https://astroriznica.com/category/astrometeorologija/

Ne zaboravimo da je već neko vreme Mars stalno u blizini Sunca, počevši od Raka pa evo tek sada će konjunkcija u zemljanoj Devici, i zašto nas onda čude požari?. :)

Poslednja izmena:
Mislim da je to bilo prosle godine ako se ne varam, kad je sneg pao za prvi april i bilo je neobicno hladno i secam se na nebu je bilo Sunce u Ovnu, a dispozitor Mars u Jarcu u konjukciji sa Saturnom, i bukvalno povezah dva i dva, i kao ma jel ovo moguce, ja nesto umisljam :lol:
I onda sam krenula unazad, mislim da je pre dva leta bilo nenormalno toplo, isto konjukcija So i Ma u Lavu.
Ovo leto bi bilo isto tako kao pre dve godine sa tom konjukcijom, da jul i jun nisu bili obojeni opozicijom Saturna u Jarcu na ove planete u Raku, tako da nije stiglo do trenutka kad su se sve planete pomerile u Lava da se dovoljno zagreje sve :D
Plus Mars u Raku je doneo nevreme samo tako, grmljavine su bile stalno u junu.

Tačno tako, a eto tebi astro-meteorologija baš izgleda leži :Dl
Mogla bi je dublje proučavati. I onaj depresivni, kišni jul sa tom opozicijom meni je bio katastrofa :D

Ja se nikad opet nisam udubljivala u te neke analize, ja se više bavim nekim ispravljanjem krivih Drina :D

Mrak je 12 kuća gde je Sunce najslabije. Škorpija je takođe simbol mraka delom i vlada pećinama, grobljima, strašnim mestima, rekama itd. Škorpija bukvalno dovodi do Mraka (12, Ribe).

Komparacija je jednostavna

Planina + Izvor = Jarac + Rak
Dolina + Reka = Bik + Škorpija
Plaža + More = Devica + Ribe

Rudnici su u vladavini Škorpije. Mesec je tu slab i to donosi manje života. Životinje koje žive u pećinama nisu mamali.

Drugim rečima, život je slab u uslovima koje pruža Škorpija, ali Škorpija pobeđuje Mrak kroz borbu. Škorpija prihvata Mrak i želi da ovlada istim. Škorpija želi da se uzdigne i svi napori su usmereni ka tome, što dovodi do znaka Strelca koji simboliše Uzdizanje u Nebesa (Strelac) pravo iz Hada (Styx) kojim vlada Škorpija gde su Duše ljudi karmički zarobljene dok im se Ego (Sunce) ne utopi u Beskraj (Neptun, 12, RIbe) odakle se Ponovo Rađaju (1, Ovan, Iskra Života, Sunce 1).

Saturn je više sivilo, starudija, urpljano staklo i sl tome. Metaforički mrak, pre nego li fizički mrak.

Tačno tako, a eto tebi astro-meteorologija baš izgleda leži :Dl
Mogla bi je dublje proučavati. I onaj depresivni, kišni jul sa tom opozicijom meni je bio katastrofa :D

Ja se nikad opet nisam udubljivala u te neke analize, ja se više bavim nekim ispravljanjem krivih Drina :D

Ja to vidim kao nesto sire od meteorologije, meni je ona tu nebitna.
Vise mi je fascinatno to kako se sve planetarne energije(suvoca, toplota, vlaznost...) manifestuju kroz sve nacine i svuda.
Omnia :D
Osoba sa So Ma konjukcijom ce isto tako biti uzarena kao i to leto :)
Npr. za prosli pocetak solara(na astroloskom jeziku rodjendana :mrgreen: :lol:) bila je konjukcija So i retrogradne Ve, i bilo je neprirodno toplo.
Kad bismo to posmatrali u kontekstu osobe koja je rodjena na taj dan, jasno je kako bi se te osobine isto tako na nju manifestovale.

Kako je to život slab u reci? :)

Bdv Škorpija je kao vodeni i ženski znak izuzetno plodna, to je znak koji izmedju ostalog, donosi puno dece, jer su svi vodeni znaci, plodni znaci.

Čak i taj nesretni Mesec u Škorpiji ima neki triplicitet. :D

Ja to vidim kao nesto sire od meteorologije, meni je ona tu nebitna.
Vise mi je fascinatno to kako se sve planetarne energije(suvoca, toplota, vlaznost...) manifestuju kroz sve nacine i svuda.
Omnia :D
Osoba sa So Ma konjukcijom ce isto tako biti uzarena kao i to leto :)
Npr. za prosli pocetak solara(na astroloskom jeziku rodjendana :mrgreen: :lol:) bila je konjukcija So i retrogradne Ve, i bilo je neprirodno toplo.
Kad bismo to posmatrali u kontekstu osobe koja je rodjena na taj dan, jasno je kako bi se te osobine isto tako na nju manifestovale.

Tačno, pogotovo su konjunkcije moćne, sada kome bude počinjao solar imaće pravi vatromet u Devici, a zamisi ako na to još ubaciš sekte?

A to je bitno zato što je taj isti Mars, po danu još suvlji i užareniji, jer ga vrelina Sunca još više suši i onda postaje uzrok nesreća.

Back