Kako to, odakle Neptunu volja da Ovnovski brani bilo šta, zar se on neće povući u svoje snove i maštati ne mareći za to šta drugi pičaju?
Od kada je Neptun simbolika bilo koje borbe?
Od kada su Ribe, kojima on vlada, bile ikad vezane za borbu ili odbranu bilo koje ideje?
I pre svega, odakle Ribama i Neptunu "ideje" zar one nisu vezane za umetnost, maštu, iluzije, kao znak u kome se Merkur razliva a Neptun i Venera preuzimaju sve konce u svoje ruke?
Prvo nigde nisam videla tvoju kartu, samo par aspekata.
Ti si rekla da si dupli Strelac, pa sam pretpostavila Sunce na Asc, pošto je to Sunce u znaku Strelca, to nije baš tako slabo Sunce kao moje, to Sunce (Strelac) je najagresivniji u odbrani svojih ideja.
A Strelac je samo stepenica na putu ka saznanju, on nije konačna istina niti filozofija, to su Ribe, jer Ribe su kraj, a tek na kraju kada nestajemo, i kada se stapamo u sve oko sebe (Neptun - Bog, unoverzum, postajemo uzvišeni, i znamo istinu).
Strelac je posle znaka u kome smo preživeli jednu vrstu smrti, i počinjemo da mislimo da smo nepobedivi, pa tripujemo da znamo sve.
Strelac traga za istinom, ali na tom putu on se ukalupi, i počinje da stvara zakone. A istina je fluidna, čim kreneš da stvaraš kalupe, ti ne možeš više da otkrivaš, postaješ žrtva svoje ideologije.
Strelac vlada religijama, koje su daleko od spiritualnosti duhovnosti i prave istine, one imaju tragove istine, ali zbog dogmatičnosti su se udaljile od nje.
Ribe su znak boga, univerzuma, kolektivne podsvesti. Kada umiremo, i u ovom životu, mi kažemo "u pepeo ćeš postati" da bi mogao da se sjediniš sa svim oko sebe.
Moraš da se dezintegrišeš, i vratiš na mikro delove (Devica), da bi mogli svi da budemo jednaka zrna peska koji čine jednu ogromnu celinu (Neptun)... Puno kapi vode, ali kada ih ima puno, onda je to moćna kolektivna podsvest...
Sunce u Strelcu blizu Asc, sa trigonom Marsa u Ovnu, se i te kako bori, i ne priznaje tuđe ideje (to je Ovan, mislim na Sunce u vatrenom na Asc).
S jedne strane deluješ prihvatljivo, ne deluješ napadno i agresivno (to je zbog tog Merkura u 12). Ali Merkur u Ribama ili 12 možda ne može svesne stvari da razume i priča, ali oseća nemušti jezik, fantastično čita govor tela i oseća neke netelesne pojave. Tako da on nije uopšte loš.
Sa druge strane sve te planete u 12 mogu značiti nesvesnost nekih stvari (ne mislim na ove sad, nego neke stvari u tvom životu, neki eskapizam, i distanca od ko zna čega), i sa druge strane ta Strelac/Ovan kombinacija gura svoje priče koje nisu nikad duboke kao 12. kuća, može doći do toga da potiskuješ neke stvari i prihvataš samo očigledno. Da jednostavno ne želiš da budeš svesna tih podsvesnih stvari.
Ali čim ti je to toliko naglašeno, znači da tvoj životni put i jeste borba u tom smislu, i da naravno ćeš prvo imati otpor.
To što ti ne pričaš o Neptunu, Plutonu i sl. uopšte ne znači da nisi spiritualista, i da se ne baviš time, samo si sve njegove simbolike protumačila onako kako su tradicionalisti vekovima, i sistem im je funkcionisao, kao kada mi u jednačinama neku nepoznatu izražavamo preko nekih drugih. Ona i dalje radi, ali mi njeno dejstvo gledamo indirektno.