Planetarijum

Nastija presipaš iz supljeg u prazno .i ucis me neke stvari koje su zapravo bazicne u astrologiji.. dao sam mnogo konkretizovanije tumacenje glume od samo venere kao takve -iz svakog astro prirucnika opisane ...i to na par postova..ne radi se samo o veneri..ona je umjetnost pa umjetnost ,kakva god..ona bila...ali gluma rekoh ti stoti put je umjenotst koja se bavi licnostima i njihovim oponasanje i obanjemlikovanjem...sto svakako nema mnogo veze sa saturnom...lol

A to sto spominjes nekakve analize i istrazivanja (sopstvena?) tako mogu i ja sad elaborirati analize svih tih natala koje si ubacila iz sopstvenog ugla i dati im smisao...Cuj bred pit saturninac...ne dobro mi je.

Albino, Venera je planeta estetike ljubavi, ona je zadužena za ples, lep glas, muziku, umetnost ( zajedno sa Merkurom koji je kao dvopolna planeta, poput fotokopir aparata, zato jer prima uticaje planete sa kojom je u aspektu ) i ja tebi dokazah da je Saturn taj koji u ljudima daje potrebu za glumom, pretvaranjem, imitacijom prerušavanjem.

Molim te, pročitaj šta si napisao pa mi objasni u kom smislu Venera oponaša i oblikuje i u kom je ona smislu zadužena za to?

Oblikovanje je domen Saturna ( on čak oblikuje i naše telo jer mu daje formu i strukturu, s obzirom da nam daje kosti, kičmu, kožu ) Saturnov domen je kiparstvo, vajarstvo ( oblikovanje ) Saturn je taj koji želi svetla, slavu, pozornicu ( Saturn 180 Sunce ) dakle, bez Saturna u natalnoj karti NEMA DOBROG GLUMCA-Saturn deluje na podsvesnom nivou I majstor je prerusavanja.
IMG_20190807_080833.jpg

I N3 prestani da mobinguješ tim predimenzioiranim slovima, argumenti su sasvim dovoljni da privuku pažnju. :)

Izvolite, čitajte i razmišljajte...iako nisam ljubitelj Modernog pristupa, ovo mi je odlična knjiga : https://pdfslide.net/documents/132712542-liz-green-saturn-novi-pogled-na-starog-djavolapdf.html

Edit: lol

...Cuj bred pit saturninac...ne dobro mi je.

Sunce u Strelcu, ASC u Strelcu, vladar Jupiter u Ovnu.
Mesec u Jarcu.

Rodjen je noću, dakle Sunce je ispod horizonta, dakle bio je MRAK kada se rodio, što znači da Sunce NIJE sijalo, sijao je MESEC u Jarcu. :)

ASC i Sunce su u jesenjim znacima - decembar ( melanholični temperament ) Mesec je u melanholičnom znaku.
Vladar ASC je u koleričnom znaku, ali je okcidentalan ( u zalasku, jer Sunce ide ka njemu i ide ka konjunkciji ) i van sekte.

Temperament je pretežno melanholik. Vladar melanholičnog temperamenta je Saturn.

Konačni dispozitor svih planeta je Saturn, jer, Sunčev dispozitor je Jupiter, njegov vladar Mars je u Jarcu dispozitor je Saturn.
4 lične planete u Jarcu ( Merkur, Venera, Mars, Mesec ) dispozitor je Saturn.
Saturnov dispozitor je? Zamisli, Saturn :flert:

Saturn je u sedištu u znaku Vodolije, i u aplikacionom sekstilu sa ASC u Strelcu gde ima dostojanstvo tripliciteta.

E moji astrolozi...šta bi bllo da sam ja profesionalni astrolog, ovako sam samo nabavila par knjiga i za par meseci svašta nabubala! :flert:

astro_2atw_brad_pitt.23986.162879.png

Poslednja izmena:
Može Astrologija i te kako.

a dobro, ti mislis da mozes. Mislim da je glupo astrologiju zapitkivati takvim stvarima, tipa da li mi bolje stoji uzivo ili online poker? To su sitnice realno.
Mislim sve moze u astrologiji, moze cela pricica da se kreira, preko derivatnih polja, npr. stric bi bio sedmo polje kao trece od cetvrtog, pa onda nas zanima kucni ljubimac od strica, sto je sesto polje od sedmog, pa vidimo recimo Marsa u Ovnu u 12 polju, pa pitamo jel vas stric imao nekog pit bulla? :lol:
Ovo je po meni promasaj, i za takve stvari astrologija bas i ne treba da se koristi, i astrolozi koji ovo rade su ozbiljno utripovali svevidece oci :mrgreen:
Nista licno, nego znam razne takve slucajeve koji celu pricu kreiraju na osnovu natala.
ali postoje i druge tehnike kad nas nesto zanima bez da se plovi kroz beskrajnu simboliku natala i posveti ogromno vreme predikcijama, recimo horar :)

A inace, sto se Venere tice, pretpostavljam da je zbog svoje Vage na ASC I vladarke Venere u sedistu u Biku, Traci Lords postala vrhunska glumica kao ljubiteljica sedme umetnosti sa prefinjenim talentom za glumu, kameru, ekspresiju...:flert:
Sa Venerom kao vrhunskom umetnicom, zar je mogla biti talentovanija, vise umetnicki nadarena, darovita glumeci uglavnom u filmovima o porodici, kuvanju, pravljenju kolaca, uzgajanju cveca? :heart:

Zanemaricemo sto ona uopste nije glumila vec zaista imala sex pred kamerama, kao svaka prava glumica, i sto joj je Saturn na vrhu 7 u Ovnu, u.opoziciji sa ASC I sto je vladar 5.polja
, ali bitna je Venera kao velika glumica koja joj je donela vrhunski umetnicki izrazaj.
Ma...bravo...:flert:

Edit: lol

Poslednja izmena:
Успут Н3В, зашто мислиш да ћу баш седам година још бити везан за фриленсинг? То је јако дуг период, до моје 40. Значи дупло више него што сам до сада фриленсовао.

Ajde nek ti bude, lol :flert:

Taman sam htela da ti stavim pesmicu, nesto za Veneru I Jupitera :heart:

Sta te asocira na tu kombinaciju? :)

Uh..tesko pitanje u ovom trenutku ,nit mi odgovara ova tvoja pjesmica trenutno,obzirom da sam i dalje u raspolozenju neptun/venera u vodoliji ....i na listi su mi sve ove lelujave(vodolija) i razlivene(neptun) flegmaticne šećerlemice

Jel se razume neko u chakre? :)
ja sam vrhunsak poznavalac i stručnjak za iste,naime diplomirao sam na renomiranom Institutu za čakrologiju, astrologiju i ostale baljezgarije u koe veruju lakoverni i imam crn pojas konkretno u izučavanju ljubičaste čakre i njenog uticaja na merkurov saturn ascendenta dupenceta, mentor mi je bio čuveni milan tarot, vidovita zorka i nostridamus, pitajte slobodno šta ve zanima :cistinaocare:

ja sam vrhunsak poznavalac i stručnjak za iste,naime diplomirao sam na renomiranom Institutu za čakrologiju, astrologiju i ostale baljezgarije u koe veruju lakoverni i imam crn pojas konkretno u izučavanju ljubičaste čakre i njenog uticaja na merkurov saturn ascendenta dupenceta, mentor mi je bio čuveni milan tarot, vidovita zorka i nostridamus, pitajte slobodno šta ve zanima :cistinaocare:

Zanima me anahata chakra, samo to, ostale rade. :)

e pa ovako..anahata čakra..ona je baš baš dobra i lepa..
da bi u potpunosti doživela svoj potencijal..potrebno je da svakog četvrtka uveče otprilike od 19 do 21 čas (NIKAKO posle toga!) protrljate čelo domalim prstom leve ruke (hindusi to nazivaju ''omčom čakraputija'' po čuvenom svecu i jogi majstoru bađiju) i poluglasno mrmljate ''ommm'' i tako egzaktno 145 minuta. na taj način, Vaše telo će se otvoriti za Kundalini sinergiju peripatetičkog prosvetljenja budističke eutanazije i vi ćete postati spremni za sledeću fazu meditacije pre otvaranja anahante u kojoj je potrebno da prdnete (to je to)
o sledećim koracima malo kasnije,nemože odjednom sve..pozdrav i srećno! nadam se da ćete otvoriti svoju anahata čakru i pridodati je kolekciji ostalih čakri kako bi postigli duhovno uzdizanje i egzegezu deuteronomije..

Ko bi rekao da ste takav znalac I majstor kundalinija...mada je za mene, kao laika, ova terminologija previse strucna, ali svakako cu obogatiti svoj vokabular pored ovakvog strucnjaka! :flert:

Moram da se pohvalim, danas sam posle vise od mesec dana pauze ponovo krenula na trening. I osecam se mnogo bolje, pozitivnije.
Olympea kaze da nas muci I osa cvorova na liniji Jarac/Rak, ja sam to skroz previdela, bas su mi na Veneri, plus Saturn na Veneri.

Ali eto, cini mi se da sam neki najgori period ostavila iza sebe, osecam da Jupiter pocinje da se budi, ne znam za vas ali meni je njegov pozitivan uticaj jako vazan. :)

I Mesec je u Skorpiji.

Bila sam u dilemi da li je gori u Jarcu ili Skorpiji, ali mislim da je Skorpionski najtezi za coveka. Ume biti iscrpljujuc, kao bunar bez dna. Skorpija vazi za nem znak I najgore u svemu je sto tu covek kao da nema ni glasa ni rec da iskaze ono sto ga tisti, vec skriva, guta, trpi da neko slucajno ne bi otkrio njegov bol, jer bi to znacilo pokazati slabu tacku, ranjovost a ovaj Mesec se toga plasi, defanzivan je.

I kada udje u fazu nekih intenzivnih emocija one ga naprosto potope, I nema dna.

Cudan jedan Mesec.

Poslednja izmena:
Nego cakre:
Meni cakre zapravo nisu nista misticno ni alternativno, ne znam sto su strpane u taj alternativni deo.
To je samo nacin na koji je medicinski neobrazovan covek sebi objasnio neke stvari terminologijom koja nije strucna. a zapravo su to samo cvorici i skupovi nerava kroz telo kojima su data neka misticna imena.
I ta energija je nista drugo do obicnog elektriciteta koji se ionako nervima prenosi.
E sad ono sto je greska je leciti neki disbalans u telu obrnutim putem, tj. leciti pojavu a ne uzrok. To je po meni samo krpljenje nekih stvari, covek kad je citav ni ne zna gde mu je koji centar i cakra.

Mislis da je to, da nema neke filozofije vec izvedeno iz nase anatomije? Nisam o tome nikada razmisljala na taj nacin.

Ja sam tako, u nekim fazama, citala o njima, citala sam I o mineralima I njohovom pozitivnom uticaju.

Anahata je u stvari srcana chakra, simbolikom je vezana za Veneru, ljubav prema sebi I drugima, kada je blokirana stvara se osecaj teskobe, nevoljenosti, tuge...ovoj chakri prija zelena boja, a mineral Zad, Rosenkvarc...treba se okruziti zelenilom, prirodom, cvecem, lepom I neznom muzikom, nositi garderobu zelenih tonova...tako, stvoriti u sebi harmoniju (Venera) I uzivati dajuci ljubav sebi a onda I drugima.

To sam davno istrazivala ali mi sada palo na pamet, bice da je uticaj Venere kod mene trenutno bas dominantan.

Prvo mi je ovo za Saturna i glumu bilo neshatljivo, sad sto vise razmisljam, stvarno je tacno.
I to vise naginje na Vodolijski Sa.
Jarcevi su vise glumci za licne potrebe.

Mi amo davno na jednom velikom forumu diskutovali o tome, I meni je bilo cudno dok nisam malo dublje razmislila o tome sta je sve zapravo Saturn I koliko u stvari svaka planeta ima razlicite simbolike o kojoj nikada nismo razmisljali.

Mislis da je to, da nema neke filozofije vec izvedeno iz nase anatomije? Nisam o tome nikada razmisljala na taj nacin.

Ja sam tako, u nekim fazama, citala o njima, citala sam I o mineralima I njohovom pozitivnom uticaju.

Anahata je u stvari srcana chakra, simbolikom je vezana za Veneru, ljubav prema sebi I drugima, kada je blokirana stvara se osecaj teskobe, nevoljenosti, tuge...ovoj chakri prija zelena boja, a mineral Zad, Rosenkvarc...treba se okruziti zelenilom, prirodom, cvecem, lepom I neznom muzikom, nositi garderobu zelenih tonova...tako, stvoriti u sebi harmoniju (Venera) I uzivati dajuci ljubav sebi a onda I drugima.

To sam davno istrazivala ali mi sada palo na pamet, bice da je uticaj Venere kod mene trenutno bas dominantan.

Da, mislim da nema neke filozofije. ali to sto je izvedeno iz anatomije, ne znaci da je nesto prosto, naprotiv :D pa anatomija je prekomplikovana, ako nesto moze da se skuzi nenaucnim metodom onda i to nesto znaci.
ali mislim da je sve to ok ako nekome pomaze da psiho-fizicki bude bolje.
Sto se tice srcane cakre sve su to dobri saveti, ali svaki covek u sebi ima i kljuc za svoje probleme, pa zna da li mu prija nosenje necega ili nesto drugo.

Naravno, svaka čast medicinarima koji su sa tom anatomijom izašli na kraj! :D

Ali, generalno boje su vrlo stimulativne, i u pozitivnom i negativnom smislu.
Saturnova je boja crna, pa se ljudima sa dominantnim Saturnom ne preporučuje da nose crno jer ga to još više jača.
To me često podseti na Angelinu, ona je večito u crnom sa sve onim njenim Saturnom u Raku u znaku ASC :D

a dobro, ti mislis da mozes. Mislim da je glupo astrologiju zapitkivati takvim stvarima, tipa da li mi bolje stoji uzivo ili online poker? To su sitnice realno.

Ja ZNAM da mogu, to je poenta. Ako ja mogu, mogu i drugi ako se dovoljno potrude. :klap: :think: Za razliku između Online pokera, slot mašine ili pokera koji se igra sa ortacima ili pokera koji se igra profesionalno, sve je različito. Može preko horara da se kaže ''danas ti je srećniji dan, danas ti je lošiji dan''. Ali opet imaš i druge ljude sa kojima igraš karte, i oni imaju lošije i srećnije dane. Koga se čuvati u partiji, s kim i kako? Online poker sa anonimusima i preko kamerice gde neko stavlja karte? Online igra protiv botova i kineskih farmera? Koliki je ulog, a koliko se smatra da se može pokupiti?

Sve to ima svoje, dosta je komplikovano, a baš zato je meni recimo zanimljivo. Kažeš ''ne može''. Može, ali treba trud, treba se potruditi i pravilno analizirati.

Ali ono što je bitno jeste videti i razumeti kako osoba doživljava poker. Sa 2 vezano za Škorpiju poker je izuzetno privlačan način za ostvarivanje novčanih dobitaka, kao i sve što se tiče anonimnih i ne toliko ličnih afiniteta. Sa 2 u Škorpiji krajnji cilj je ostvariti dobar biznis preko nekretnina i to je ono što vuče osobu, da se bavi nekretninama.

Ovo je po meni promasaj, i za takve stvari astrologija bas i ne treba da se koristi, i astrolozi koji ovo rade su ozbiljno utripovali svevidece oci :mrgreen:

Ne bih se usaglasio jer sve je domen Astrologije i sve se može analizirati. To je poenta astrološke teorije i smisla.

Nadovezaću se na priču, nije vezano za tebe nego uopšteno pišem...

Ponovo, meni je veoma zanimljivo zato što i najbezazlenije pitanje može da mi napravi temu koju ću danima da razređujem u glavi dok je ne usavršim. Ako sam ''srećne ruke'', simbolika će se usaglasiti onog trenutka kada mi neko dođe sa ''neočekivanom, ali poklapajućom pričom'' po pitanju baš toga što sam ili o čemu sam razmišljao.

Univerzum nam šalje informacije stalno, daje nam potvrdu da se nešto dešava kada nismo sigurni u to da se dešava, a iz toga možemo da izvučemo veoma bitne i važne pouke i poruke jer postoji astrološka konstanta, a ogleda se u konstantnim krugovima sfere realnosti koji se dešvaju što direktno sa nama, što direktno oko nas, što indirektno u odnosu nas i ljudi koje (ne)poznajemo. To su sitnice počev od, šta znam, pomeranja prsta ka nečemu do prolaska pored pekare kada nam zbog tranzita Meseca i Venere ili odnosa između tih planetarnih uticaja baš dobro zamiriše neki hleb ili sl čak i kada nismo gladni.

Neki ljudi su to uspeli da prepoznaju i bez astrologije, i bez afiniteta, samo uz čistu vrstu intuicije, odakle potiču i mnoga sujeverja među kojim je najbolje i najpotencijalnije ''Da kucnem u drvo'' ili, još bolje i uticajnije ''Pomeri se s mesta'' ili ''nemoj da se toliko smeješ, desiće se nešto loše''.

To su sujeverja koja nisu potpuno tačna, ali sadrže popriličnu dozu onoga što bih okarakterisao astrološkom istinom.

Ti ako o nečemu dovoljno dugo razmišljaš, ti to k sebi i prizivaš. To je jednostavno astrološka istina jer upravo tvoje razmišljanje o nečemu je srazmerno jednako astrološkom aspektu koji u to vreme čini da o tome razmišljaš, sa rasponom od četiri minuta i male promene toka misli, a kompletnim gubljenjem interesovanja nakon sat vremena i trideset minuta.

Čak i kada misliš da krojiš svoju sudbinu, i dalje si krojač u mašini iz koje ne možeš pobeći niti na koju možeš uticati svojevoljno. Zato je zabluda smatrati da negiranjem nečega - to nešto prestaje da postoji ili nema uticaj. Sve iskustvo koje sam astrološki stekao predstavljaju najčistiji oblik determinizma i fatalizma.

Učenje i istraživanje toga je kao da ponovo učiš da plivaš, voziš bajs, auto itd, jednostavno je nešto na šta se treba navići, a nakon toga se nihilistički postavlja stav o svemu, koji sebe pobija sa filozofske tačke s obzirom da postoji prevelik i prekomplikovan sklad između naočigled nepovezanih sfera postojanja bez obzira na distancu, što dalje dovodi i do još jednog, možda strašnijeg, pitanja - ako smo u stanju da već toliko vidimo, šta je sa stvarima koje su podjednako ili više uticajnije na postojanje svemira, svakog fermiona, leptona, protona do te mere da su baš onakvim kakvim se prepoznaju u nauci? Koje su to vanmaterijalne sile ili forme postojanja koje nedvosmisleno održavaju svemir u balansu do te mere da mi možemo uporediti postojanje čoveka na planeti Zemlji u momentu rođenja i da na kontu njega predvidimo dalji tok života, afinitete, težnje itd?
Zašto isto to ne bi mogli da radimo za planete, klustere zvezda, delove svemira, čitave galaksije?

Bez obzira koliko mi gledali isključivo naš ''mali mikrokosmos'' u odeljku svemira poznatijem kao ''Sunčev Sistem'', šta je sa potencijalnim astrologijama i znakovima Zodijaka na drugim planetama, sa drugim principima i potencijalnim vladavinama planeta čiji se uticaj ne može pravilno znati, ali se može prepoznati?

Tema o teoretskoj fizici je bezgranično zanimljiva meni, recimo. Jer uticaji koji potencijalno mogu postojati između više različitih univerzuma, recimo, i njihove povezanosti su ponovo i nedvosmisleno jedna veoma ohrabrujuća misao jer vidimo, ponovo, BALANS.

A ako postojanje tog balansa u svemu što nas okružuje nije jedna veoma ohrabrujuća misao koja uništava mala i mizerna ljudska osećanja, strah i bol, onda ne znam šta je, zaista.

Zato ja volim da istražujem i ne pravim razliku između toga da li je jednostavno ili komplikovano s obzirom da je astrologija, gotovo kao i teoretska fizika, beskrajno zanimljiva i, još bolje, PRIMENLJIVA i to sa rezultatima koji su proverljivi.

Još jedna izuzetno ohrabrujuća misao, pogotovo u ovo trenutno vreme dok je Astrologija i dalje veoma ispod radara za masu ljudi.

Nažalost. Ljudi dozvoljavaju da ih lična vera i ubeđenje navede na to da donose konačne zaključke o Astrologiji.

Kažu ljudi ''svet je siv''. Ne! Sivo je samo nebo ako u njega ne pogledaš.

Čovek postaje tužan onog momenta kada zaboravi da istražuje svet oko sebe sa onom iskonskom, dečijom znatiželjom. A zameni sebe onim stvarima koje definišu kako nas svet ili drugi vide ili doživljavaju.
Jedno je prolazno i pretenciozno, a drugo je previše važno da bi postalo prolazno.

Apropo Saturna, šta je zajedničko Hitleru i Vučiću?

Saturn.

Vučićevu pravu natalnu kartu ne znamo, jer su sve nepouzdane, Hitler ga je (navodno) imao na MC u Lavu, Vučiću je vreme rodjenja nepoznato, ali se zna da mu je Saturn u Biku, oba su fiksna, i oba u jakim aspektima.

Hitleru sa ličnim planetama u Biku, a Vučiću sa Mesecom u Vodoliji i egzaktnoj opoziciji sa Jupiterom, dispozitorom Sunca i Venere u Ribama ( sa kojima je Saturn takodje u sekstilu ).

A šta im je zajedničko nego gluma, teatralnost iako nisu profesionalni glumci.

Tako da...astrologija se stalno uči a simbolika joj je beskrajna...samo treba imati dovoljno dubok širok i bistar um da se shvati da učenju nikad nema kraja.

Back