a dobro, ti mislis da mozes. Mislim da je glupo astrologiju zapitkivati takvim stvarima, tipa da li mi bolje stoji uzivo ili online poker? To su sitnice realno.
Ja ZNAM da mogu, to je poenta. Ako ja mogu, mogu i drugi ako se dovoljno potrude.

Za razliku između Online pokera, slot mašine ili pokera koji se igra sa ortacima ili pokera koji se igra profesionalno, sve je različito. Može preko horara da se kaže ''danas ti je srećniji dan, danas ti je lošiji dan''. Ali opet imaš i druge ljude sa kojima igraš karte, i oni imaju lošije i srećnije dane. Koga se čuvati u partiji, s kim i kako? Online poker sa anonimusima i preko kamerice gde neko stavlja karte? Online igra protiv botova i kineskih farmera? Koliki je ulog, a koliko se smatra da se može pokupiti?
Sve to ima svoje, dosta je komplikovano, a baš zato je meni recimo zanimljivo. Kažeš ''ne može''. Može, ali treba trud, treba se potruditi i pravilno analizirati.
Ali ono što je bitno jeste videti i razumeti kako osoba doživljava poker. Sa 2 vezano za Škorpiju poker je izuzetno privlačan način za ostvarivanje novčanih dobitaka, kao i sve što se tiče anonimnih i ne toliko ličnih afiniteta. Sa 2 u Škorpiji krajnji cilj je ostvariti dobar biznis preko nekretnina i to je ono što vuče osobu, da se bavi nekretninama.
Ovo je po meni promasaj, i za takve stvari astrologija bas i ne treba da se koristi, i astrolozi koji ovo rade su ozbiljno utripovali svevidece oci
Ne bih se usaglasio jer sve je domen Astrologije i sve se može analizirati. To je poenta astrološke teorije i smisla.
Nadovezaću se na priču, nije vezano za tebe nego uopšteno pišem...
Ponovo, meni je veoma zanimljivo zato što i najbezazlenije pitanje može da mi napravi temu koju ću danima da razređujem u glavi dok je ne usavršim. Ako sam ''srećne ruke'', simbolika će se usaglasiti onog trenutka kada mi neko dođe sa ''neočekivanom, ali poklapajućom pričom'' po pitanju baš toga što sam ili o čemu sam razmišljao.
Univerzum nam šalje informacije stalno, daje nam potvrdu da se nešto dešava kada nismo sigurni u to da se dešava, a iz toga možemo da izvučemo veoma bitne i važne pouke i poruke jer postoji astrološka konstanta, a ogleda se u konstantnim krugovima sfere realnosti koji se dešvaju što direktno sa nama, što direktno oko nas, što indirektno u odnosu nas i ljudi koje (ne)poznajemo. To su sitnice počev od, šta znam, pomeranja prsta ka nečemu do prolaska pored pekare kada nam zbog tranzita Meseca i Venere ili odnosa između tih planetarnih uticaja baš dobro zamiriše neki hleb ili sl čak i kada nismo gladni.
Neki ljudi su to uspeli da prepoznaju i bez astrologije, i bez afiniteta, samo uz čistu vrstu intuicije, odakle potiču i mnoga sujeverja među kojim je najbolje i najpotencijalnije ''Da kucnem u drvo'' ili, još bolje i uticajnije ''Pomeri se s mesta'' ili ''nemoj da se toliko smeješ, desiće se nešto loše''.
To su sujeverja koja nisu potpuno tačna, ali sadrže popriličnu dozu onoga što bih okarakterisao astrološkom istinom.
Ti ako o nečemu dovoljno dugo razmišljaš, ti to k sebi i prizivaš. To je jednostavno astrološka istina jer upravo tvoje razmišljanje o nečemu je srazmerno jednako astrološkom aspektu koji u to vreme čini da o tome razmišljaš, sa rasponom od četiri minuta i male promene toka misli, a kompletnim gubljenjem interesovanja nakon sat vremena i trideset minuta.
Čak i kada misliš da krojiš svoju sudbinu, i dalje si krojač u mašini iz koje ne možeš pobeći niti na koju možeš uticati svojevoljno. Zato je zabluda smatrati da negiranjem nečega - to nešto prestaje da postoji ili nema uticaj. Sve iskustvo koje sam astrološki stekao predstavljaju najčistiji oblik determinizma i fatalizma.
Učenje i istraživanje toga je kao da ponovo učiš da plivaš, voziš bajs, auto itd, jednostavno je nešto na šta se treba navići, a nakon toga se nihilistički postavlja stav o svemu, koji sebe pobija sa filozofske tačke s obzirom da postoji prevelik i prekomplikovan sklad između naočigled nepovezanih sfera postojanja bez obzira na distancu, što dalje dovodi i do još jednog, možda strašnijeg, pitanja - ako smo u stanju da već toliko vidimo, šta je sa stvarima koje su podjednako ili više uticajnije na postojanje svemira, svakog fermiona, leptona, protona do te mere da su baš onakvim kakvim se prepoznaju u nauci? Koje su to vanmaterijalne sile ili forme postojanja koje nedvosmisleno održavaju svemir u balansu do te mere da mi možemo uporediti postojanje čoveka na planeti Zemlji u momentu rođenja i da na kontu njega predvidimo dalji tok života, afinitete, težnje itd?
Zašto isto to ne bi mogli da radimo za planete, klustere zvezda, delove svemira, čitave galaksije?
Bez obzira koliko mi gledali isključivo naš ''mali mikrokosmos'' u odeljku svemira poznatijem kao ''Sunčev Sistem'', šta je sa potencijalnim astrologijama i znakovima Zodijaka na drugim planetama, sa drugim principima i potencijalnim vladavinama planeta čiji se uticaj ne može pravilno znati, ali se može prepoznati?
Tema o teoretskoj fizici je bezgranično zanimljiva meni, recimo. Jer uticaji koji potencijalno mogu postojati između više različitih univerzuma, recimo, i njihove povezanosti su ponovo i nedvosmisleno jedna veoma ohrabrujuća misao jer vidimo, ponovo, BALANS.
A ako postojanje tog balansa u svemu što nas okružuje nije jedna veoma ohrabrujuća misao koja uništava mala i mizerna ljudska osećanja, strah i bol, onda ne znam šta je, zaista.
Zato ja volim da istražujem i ne pravim razliku između toga da li je jednostavno ili komplikovano s obzirom da je astrologija, gotovo kao i teoretska fizika, beskrajno zanimljiva i, još bolje, PRIMENLJIVA i to sa rezultatima koji su proverljivi.
Još jedna izuzetno ohrabrujuća misao, pogotovo u ovo trenutno vreme dok je Astrologija i dalje veoma ispod radara za masu ljudi.