Planetarijum

Zanimljivo mogu ti reci, pitanje je sta se dogadjalo, trebalo bi to posetiti. Inace cuo sam da su piramide zapravno najvece gradjevine koje su mogle da se naprave od kamena bez temelja a da stoje, zato su ih i pravili po celom svetu. Naravno blize su mi ostale teorije, a najbliza je da su napravljene od strane nekih naprednih civilizacija pre.:mrgreen:

Појасни. Какви су ово напади?

Detekcije napada korišćenjem određene službe. Napadi se prepoznaju po vrsti pinga sa koje se šalju, od servera do servera, tj. NOD-a. Za ovo može da posluži jedan ili više kompjutera odjednom koji će jedni drugima da sakriju IP lokaciju napada.

U svakom trenutku ti imaš na stotine hiljada napada, a najgori su oni koji napadaju nodove između Dablina i Njujorka jer obično povećaju ping za stotinu do dve stotine milisekundi, što drastično pogoršava loadovanje nekih od US-based servisa, na primer očitavanje neke stranice, video snimka, VoIP servisa i sl tome jer povećavaju broj zahteva, dobija se throttle tokom čekanja i tebi video snimak počne da ''secka'' ili u MMORPG-u dobiješ rubberbanding iliti počneš da ideš unazad.

Neki od providera će ovo namerno raditi, zapravo, ili namerno povećavati throttle, za non-PRO korisnike njihovih usluga, a to su ogromne kompanije.

Najprostije rečeno, zatvaraju ventil tako da mnogima curka, zbog toga što je internet relacija između Dablina i Njujorka podvodna i najbrža, a to je takozvani AEConnect-1 ako se ne varam.

Drugim rečima, provajderi širom USA svačiji upload ''guše'' (throttle) tako da bi smanjili sopstvene troškove.

Među najgorim provajderima su Verzion i AT&T provajderi čiji se throttle procenjuje na oko četiri megabita usporenja, što ti je relativnih pola megabajta realnog speeda loadovanja filmova na YT recimo. Drugim rečima, tebi će da kasni slika jer će buffer video snimka da bude daleko lošiji. Trećim rečima, ako imaš neki lošiji paket, na svakih 15 sekundi ćeš dobiti mali kružić koji se vrti i koji je gori nego sve reklame sveta zajedno koje zaustavljaju gledanje filmova na TV-u. :lol:
Četvrtim rečima, kvalitet video snimka bi morao da ti debelo opadne ukoliko želiš da nastaviš gledanje bez prekida. Ako ne umeš oko interneta baš najbolje i ukoliko ti je sve automatski podešeno, video kvalitet će ti automatski opasti, a da toga nećeš ni biti svestan, dok ne provališ da ti je slika mutnija no inače. Što ti je veći ekran, slika će biti pikselastija.

I ovako mogu da pričam do sutra, tako da ću sada da prestanem s tim. :mrgreen:

Хвала на појашњењу, али зашто то раде?

Zato što im se može?
Zato što su kapitalistička gamad?
Zato što hoće da ti lupe akcizu na akcizu?
Zamisli da u elektrodistribuciji ti daju slabiju struju ili da kada uključiš ringu treba da prođe prvo pet minuta pre nego što možeš da koristiš e. struju? :mrgreen:

Na primer, možeš da proveriš kvalitet veze tako što ideš u Start > Run > CMD

U njemu možeš da staviš komandu da proveriš jedan Counter-Strike server koji se nalazi u USA, recimo, mada realno možeš bilo koji ipv4 koji nađeš na netu.

Kod:
tracert -d 138.197.15.155

Uvidećeš, kada budeš došao između devetog i dvanaestog hopa da će biti nekih timeouts koji se validiraju zvezdicom. Uglavnom su ti timeouts povezani sa namernim throttleom, tj. gušenjem mreže.
Trebalo bi da ti bude između 120ms i 200ms, zavisno od toga da li kući koristiš cable ili wireless za povezivanje.

Možeš i bez komande ''-d'' kako bi video tačno koji dns provider pravi problem

notre-dame-on-fire.jpg

Gori Notre Dame, losa sreca za FR...

Bože Trumane, pa to neko božanstvo je Šiva
A ono mu je osnovna mantra - Om Namah Shivaya
Boravi na svetoj planini Kailash na Tibetu i igra svoj kosmički ples kojim razara i održava Univerzum
Sa obe strane Kailasha su jezera, jedno u obliku Sunca a drugo Meseca
Zato ga iz zovu Nata Radža- kralj plesa
Pod nogama mu je potčinjeni demon, na kosi polumesec, iz glave izvire reka Gang a plav je od mrtvačkog pepela
Sveta kobra Naga mu je oko vrata
Iz Hindu panteona on mi je najdraži

Njegovom kultu pripisuju nastanak indijskeTantre

s-l1600.jpg

Poslednja izmena:
Eto i ja sam imala jedan SAN kao klinka:D
Vrlo precizno sam sanjala visokog Shivinog sveštenika, do najsitnijih detalja kao što je znak na čelu, to jest Ajna čakri
I to sam prisustvovala nekom ritualu
Tek kasnije sam se zapanjila kad sam saznala da je to Shivin sveštenik

Eto i ja sam imala jedan SAN kao klinka:D
Vrlo precizno sam sanjala visokog Shivinog sveštenika, do najsitnijih detalja kao što je znak na čelu, to jest Ajna čakri
I to sam prisustvovala nekom ritualu
Tek kasnije sam se zapanjila kad sam saznala da je to Shivin sveštenik
Свака част, одабрана си...

Полако, тек сам почео да упознајем Шиву...

Bože Trumane, pa to neko božanstvo je Šiva
A ono mu je osnovna mantra - Om Namah Shivaya
Boravi na svetoj planini Kailash na Tibetu i igra svoj kosmički ples kojim razara i održava Univerzum
Sa obe strane Kailasha su jezera, jedno u obliku Sunca a drugo Meseca
Zato ga iz zovu Nata Radža- kralj plesa
Pod nogama mu je potčinjeni demon, na kosi polumesec, iz glave izvire reka Gang a plav je od mrtvačkog pepela
Sveta kobra Naga mu je oko vrata
Iz Hindu panteona on mi je najdraži

Njegovom kultu pripisuju nastanak indijskeTantre

s-l1600.jpg

Brutalno dobro uradjeno.

Back