Planetarijum

N3W hvala na iscrpnom odgovoru pre svega (btw imas li nesto u blizancima?), i nemoj mi persirati jer sam prilicno sigurna da sam mladja od svih ljudi ovde :mrgreen: . Zapravo ja bih trebala persirati ali ne praktikujem bas to na forumima.

Ok, iskustvo, 300 protumacenih karti – ali ovo i dalje ne znaci da neko zna znanje. Ne znam ni sama koliko puta sam cula da je astrolog omasio dobar deo ili apsolutno sve, nije znao da da opis licnosti a kamoli da usmeri/upozori osobu za dalje. Cinjenica je da ljudi poistovecuju astrologiju sa dnevnim i mesecnim horoskopom i to je zalosno, mnogi odu kod astrologa sa pogresnim uverenjima i ocekivanjima.
Ali takodje ne mogu zanemariti ni cinjenicu da ti ljudi pritom nisu zvali astro-call centar (sto je posebna prica i po meni zesca zahebancija) vec isli kod profi poznatih astrologa na par sati konsultovanja. U posebnu grupu spadaju astrolozi koji tekst kopiraju sa interneta i to posalju kao svoje tumacenje, o takvim sad ni necu.
Zasto razliciti ljudi imaju drugacija iskustva sa istim astrologom? Kazes da nisu svi strucni za svaku oblast, mozda ima i onoga da neko nekome “legne”, eto predlazem da se na pocetku konsultovanja odradi uporedni astrologa i klijenta :D ali eto, ne znam da li bi to uopste mogao biti izgovor neki.
Sad cete me lincovati ali MA ima odlicne osnove da se uvode nova pravila onda kada nesto ne moze da objasni. Znas, tebi se ekspliticno kroz 7. ne vidi tvoj muz kakav jeste ali ovaj asteroid ga savrseno opisuje. ???
Asteroidi, pa fiksne zvezde, pa jos stosta se sve vise koristi kao izgovor kada astrolog ne ume da protumaci kako treba osnovne postavke, toga pretezno ima u MA. Slazem se kad kazes da je astrologija i dalje nedovoljno istrazeno podrucje, a uvodjenjem znacaja asteroida se astrologija samo produbljuje umesto da se neke osnovne stvari konacno rese (pitanje je i u kojoj meri je to moguce). Asteroidi i fiskne su prezanimljivi zbog igre simbolike ali otislo je predaleko u tumacenjima.
Moram priznati da su mi zanimljive indenticne karte (ne samo blizanaca vec random osoba). teorijski ima smisla ako uzmemo 2 osobe sa istim kartama a samo se asc razlikuje u 1 stepen. Vrlo moguce da su to 2 potpuno razlicite osobe, i fizicki i karakterno, odrasle u razlicitim kulturama a karte maltene iste, logican zakljucak je da je taj jedan stepen bitan. Ako je jedan stepen bitan, mozemo zamisliti koliko je kompleksna astrologija sa svim planetama, znakovima (u MA i pomenuti asterodii kojih je bezbroj :D), dakle milion stvari treba povezati da bi se dobilo nesto smisleno.
Dalje problemi: sta cemo sa racunanjem stepena, razlicitim sistemima racunanja kuca. Mnogo pitanja, malo (previse mogucih) odgovora, nije ni cudo sto je predmet mnogih kritika i sto se ne moze ubrojati u nauke.
Sto se tice transsaturna, misljenja sam da deluju na sirem, posrednom nivou u smislu da nismo svesni njihovog delovanja ali su oni uvek nekako tu i uticu. Poredjenje Plutona sa licnim planetama i stavljanje u isti kalup mi nema smisla, to su 2 razlicite kategorije koje razlicito funkcionisu i deluju na pojedince. Pluton na asc nema teorije da ce sam po sebi opisati neciji izgled.
I opet se vracam na TA koja objasnjava bez transS (opet se ogranicavam jer je nisam proucavala toliko), tako da se ne slazem da neko ko ih ne prihvata se ne razume u astrologiju. To je samo jedno potpuno drugacije ucenje i glediste.
Nabacala sam dosta stvari, mozda neke i nemaju smisla, a verovatno sam i preskocila neke delove, oprosticete mi, imam retrogradnog Merkura. :mrgreen:

Therione legendo, mislila sam da si zavrsio forumsku karijeru. :mrgreen:
Slazem se da ima svakakvih autora, pod “moze biti i ne mora” sam mislila pre svega na beskonacnu simboliku astrologije i sposobnost astrologa da sve “spoji” u smislenu celinu. Jako je malo takvih a ne radi se vise samo o znanju i broju procitanih knjiga vec treba imati i osecaj.
Saturna ni ne posmatram kao smrt, pa Sa ce uciniti sve samo da ne umres i nastavis svoj muceni i bedni zivot. :mrgreen: Zanimljiv mi je upliv Ju kad je rec o smrti, vise puta se ponavlja. oslobadjanje duse.
Kazes da je stav o Ve kao lepoti pogresan.Sve sto si nabrojao moze se opisati kroz znake u kojim se Ve nalazi. Ve u ovnu bi bila divljacka lepota koju si rekao za Marsa, Ve u lavu harizma. Kako ce se ispoljiti Ve (lepota) zavisi od znaka u kom je. U kontekstu tumacenja fizickog izgleda naravno da se ne mozemo osloniti samo na Ve, tada dolazi do izrazaja planeta na asc i jos dosta faktora, u tom slucaju ima smisla ovo sto pises. Ali sama simbolika Ve jeste lepota.

У наталној астрологији, итекако има ствари на које индивидуа не може да утиче. Нпр. ако је неко астролошки (генетски) предодређен да има лоше кости, он ће имати остеопорозу и неминовно у једном тренутку свог живота сломити нешто.
:mrgreen: Kapiram ja ovo ali sta cemo kad dodje osoba i pita da li ce se udati za trenutnog partnera/imaju li buducnost. Zar bilo kakav odgovor koji ce dobiti nije direktan uticaj na osobu i njene postupke?
To sto ce astrolog npr reci da nemaju aspekte za dugotrajnost svakako moze da se reflektuje na buduci odnos te osobe prema svom partneru. Mislim ovo kad ovako napisem deluje bajka ali svakakvih ljudi imas, labilnih i sto uzimaju zdravo za gotovo sve sto im se kaze. Bezbroj puta sam prisustvovala drami oko toga sta im je astrolog rekao, ljudi se ozbiljno potresu kad cuju sta ne zele.

Ja se izvinjavam, pokrenuta je diskusija na pogresnoj temi. :D
U vezi protesta, ja sam iz NS, juce smo se kao grad izblamirali za sva vremena. Ulice zatvorene, saobracaj ne saobraca, sns autobusi na sve strane,ma opsti haos.

n3wz, da li sam dobro razumela da tvoj ic u devici nosi izuchavanje astrologije i ljubav prema knjigama, msm zanima me, jer je i moj ic u devici...

Pozdrav, Helena!

Tako je. Donosi sa sobom biblioteku ili arhivu, ljude koji se bave knjigovodstvom, ljude u porodici koji su profesori, ljude koji imaju puno kontakata ili poznaju puno ljudi i tome slično. I onda je od rane mladosti uvek sve puno knjiga i mogućnosti da se još od rane mladosti puno uči ili da se puno čitaju knjige. IC u Devici je solidan za Istoriju, recimo.

Sa mojim Asc u Blizancima to nije bilo teško uopšte.

IC nam generalno određuje raniji život i uticaje porodične, te prikazuju na koji način se stvari okreću.

S druge strane mogu donositi i onu drugu vrstu Device, a to su ljudi koji se razumeju u mehaniku, ljudi koji se okreću ka preciznoj mehanici, ljudi koji su na neki način povezani sa satovima.

S treće strane, porodica koja se bavi kozmetikom recimo.

Dakle Arhiva (neko u porodici je profesor, neko se bavi knjigovodstvom i sl) > Mehanika (neko u porodici je mehaničar neke sorte) > Kozmetika (neko u porodici ima 50.000 preparata za negu).

Tako da je IC svakako bitan u mladosti do 10-11 godine recimo, kada lični aspekti mogu da počnu da se malčice gledaju. Tamo od 14-15 godine počinje da ''slika'' bude jasnija, a onda i nakon dvadesete kada osoba počinje da se realno gradi.
Mišljenja sam da deci ne bi trebalo nešto posebno gledati natalne karte, iako je to moguće.

To bi bilo to.

Part 1/2

N3W hvala na iscrpnom odgovoru pre svega (btw imas li nesto u blizancima?), i nemoj mi persirati jer sam prilicno sigurna da sam mladja od svih ljudi ovde :mrgreen: . Zapravo ja bih trebala persirati ali ne praktikujem bas to na forumima.

Mesec u Vagi ne dozvoljava manjak persiranja. :mrgreen: U Blizancima nemam planete. Ali, tu mi je Asc. :ok:

Ok, iskustvo, 300 protumacenih karti – ali ovo i dalje ne znaci da neko zna znanje.

Uh... Pa znači, znači, kako ne znači? Skupi se vremenom to. Treba doći do te cifre... To je minimalno šest stotina sati rada! Šest stotina sati priče sa tri stotine različitih natalnih/solarnih karata... Uhuhu...:mrgreen:

U proseku dva horoskopa na dan, ode 150 dana. . . Naravno, pričam ovde isključivo o ljudima koji to urade preko poznanika. Ne govorim o astrolozima koji rade numerologiju, pa tarot, pa horoskop, pa pošalju u crkvu sa crvenim končićima oko ruke. Dakle, ne šarlatanstvo.
Podrazumeva se, recimo, da mislim na one astrologe kod kojih su klijenti zadovoljeni do te mere da će da predlože nekim svojim ljudima isto. Tako je i najbolje.

Ne znam ni sama koliko puta sam cula da je astrolog omasio dobar deo ili apsolutno sve, nije znao da da opis licnosti a kamoli da usmeri/upozori osobu za dalje.

Siguran sam da se to dešava, u stvari je neminovno pre ili kasnije naići na nezadovoljne klijente koji verovatno od astrologa imaju nerealna očekivanja. Jednim delom je za to kriv i astrolog, drugim delom i klijent. Treba odmah načiniti neka pravila i objasniti ljudima kako stvari stoje i da li se sa tim slažu u samom početku. Ovde na forumu imamo situacije gde ljudi ne pitaju dovoljno precizno niti objasne situaciju, pa se dobije pogrešno tumačenje i onda budu nezadovoljni odgovorom koji, naravno, nije profesionalan već uopšten. Ne trude se da sarađuju sa astrologom, a to je ono što je bitno kada se traže neki uopšteni odgovori.

Cinjenica je da ljudi poistovecuju astrologiju sa dnevnim i mesecnim horoskopom i to je zalosno, mnogi odu kod astrologa sa pogresnim uverenjima i ocekivanjima.
Ali takodje ne mogu zanemariti ni cinjenicu da ti ljudi pritom nisu zvali astro-call centar (sto je posebna prica i po meni zesca zahebancija) vec isli kod profi poznatih astrologa na par sati konsultovanja. U posebnu grupu spadaju astrolozi koji tekst kopiraju sa interneta i to posalju kao svoje tumacenje, o takvim sad ni necu.

Potpuno saglasan.

Zasto razliciti ljudi imaju drugacija iskustva sa istim astrologom? Kazes da nisu svi strucni za svaku oblast, mozda ima i onoga da neko nekome “legne”, eto predlazem da se na pocetku konsultovanja odradi uporedni astrologa i klijenta :D ali eto, ne znam da li bi to uopste mogao biti izgovor neki.

Pa, svaki horoskop je unikatan isto onoliko koliko je neka osoba unikatna. Ni dve osobe koje posete isti restoran neće imati isto mišljenje o nekom jelu, ako nisu dovoljno gladni. Kriterijumi koje astrolozi imaju u odnosu na kriterijume koje ljudi imaju su često dve različite stvari. Tu je psihološki problem u pitanju jer ljudi sa predubeđenjima i, da kažemo, prekonfiguracijom mozga dolaze do astrologa i onda očekuju da ih astrolog animira. A to ne ide baš tako.
To je isto kao kada neko pogleda par video klipova o vožnji skejta i onda misli da će odmah da radi trikove i da neće padati kada stane na svoj skejt. :lol: Uvek postoji proces učenja, ali ljudi idu kod astrologa češće zato što im je ZANIMLJIVO, a ne zato što im je potrebna pomoć.

Sad cete me lincovati ali MA ima odlicne osnove da se uvode nova pravila onda kada nesto ne moze da objasni. Znas, tebi se ekspliticno kroz 7. ne vidi tvoj muz kakav jeste ali ovaj asteroid ga savrseno opisuje. ???
Asteroidi, pa fiksne zvezde, pa jos stosta se sve vise koristi kao izgovor kada astrolog ne ume da protumaci kako treba osnovne postavke, toga pretezno ima u MA.

Ja koristim ''MA'', mada u životu nikada ne bih razjednačio tradicionalnu od moderne jer to smatram izuzetno glupim i ljude koji to rade ne razumem niti želim da razumem njihove pogrešne i neupućene razloge za tako konkretno ''razjedničavanje'' kada je reč o sferi kao što je astrologija, toliko kompleksnoj sferi znanja... i nikada ne bih govorio bilo kome da se asteroid ili fiksna zvezda koriste da nešto definišu. To povezujem sa astrološkom nesposobnošću da protumači kartu, te se odmah hvata za fiksne zvezde ili asteroide. To nije tumačenje karte.

Iako fiksne zvezde nose sa sobom određen kvalitet koji se više vezuje za kompletnu generacijsku postavu i kvalitet mentaliteta ljudi po osnovi određenih dana, fiksne zvezde se ne mogu koristiti u realnom pogledu koji je blizak astrološkom tumačenju. I, naravno, to nije nešto što je isključivo rađeno u modernoj astrologiji. Fiksne zvezde su odavno poznate i u tradicionalnoj astrologiji, tako da ne kapiram potrebu da se to sve odjednom svrsta u modernu astrologiju.

Moderna astrologija je više preispitivanje i presek nekih od ranijih verovanja, kada je ljudski domet znanja bio ograničen, pa se upravo Saturn usko povezivao sa kosačem koji nosi peščani sat, a ne sa opozitom Bika, Plutonom koji seče travu odakle nova trava raste. U osnovnoj hermetici stoje sva rešenja, ali malo ko se tu zaista usuđuje da kroči.

Part 2/2

Ovo, naravno, ne znači da je TA bolja od moderne astrologije jer nije. Sama pojava astrologije je usko povezana sa Uranom. Progres u svemu postoji, pa tako i u astrologiji. Astrolozi će i dalje da se drže nekih tradicionalnijih i nedovoljno istraženih arhetipa koje su naučili pre nego li da se svojevoljno i na sopstvenu inicijativu odluče na istraživanje. Postoji STRAH. Strah od istraživanja, što lično smatram debilnim.
Ne, smatram da u modernoj astrologiji ne postoji bilo šta što obuhvata uticaje asteroida ili slično tome. To su softverske zajebancije i igračke koje ljudima služe da se malo animiraju. Asteroid bi bio, šta konkretno? Tranzit asteroida kroz IC, upala je muva zumzara u kuću? :lol: dakle, nemojmo držati ''MA'' kao nešto što ukazuje na eskapizam, toga podjednako ima i u ''TA'', možda čak i više! To sve zavisi od toga koliko je neki astrolog uspešan u tumačenju, a mnogi će da koriste naširoke priče i romantizam kako bi naveli ljude na tu vrstu kocke šećera kako bi se ljudi osećali dobro i fino. Termine koje koriste će biti romantičarskog karaktera ''vi ste super, vama je dato da se na ovaj način duhovno prikažete, ali treba tu i malo ovoga, pa ako imate i ovo super je, ništa ja tu ne bi dir'o''. Od Astrologa ispadne Zdravko Čolić. Kod nekih žena ovo uspeva jer im bude zanimljivo da slušaju slatkorečivosti koje im daju puno samopouzdanja. Ovakve astrologe koji su samo tu da ženama daju samopouzdanje zaista prezirem jer su ljigavci koji im ne pomažu zaista oko aktivnih problema. Ali šta da se radi, šarlatanstva je bilo i biće dokle god su ljudi laki i padaju na lepe reči drugih.

Slazem se kad kazes da je astrologija i dalje nedovoljno istrazeno podrucje, a uvodjenjem znacaja asteroida se astrologija samo produbljuje umesto da se neke osnovne stvari konacno rese (pitanje je i u kojoj meri je to moguce). Asteroidi i fiskne su prezanimljivi zbog igre simbolike ali otislo je predaleko u tumacenjima.

Tu je jednostavno rešenje, potrebno je da prođe određeno vreme i da bude dovoljno tumačenja kako bi nešto moglo sa sigurnošću da se koristi. U TA, recimo, zbog nedovoljno sigurnosti i nedovoljno znanja astrolozi biraju da uopšte ne gledaju Uran, Neptun i Pluton, mada to čine pretežno zbog pomanjkanja tranzita. Gotovo nikada neće reći ''Aha, Neptun, pijanac, droga'' već će da kažu ''Aha, Mesec, čovek duševno i mentalno oboleo, treba mu Bog''. Tokom vremena kada je TA bila aktuelna, pre jedno 500 godina, sintetičke droge nisu postojale. Neki astrolozi treba da se probude i da shvate da ovo vreme u kom žive je i te kako prošarano svim Uranovskim, Neptunovskim i Plutonovskim manifestacijama, i tako je bilo od pamtiveka. I da prestanu da Jupiteru daju Uranovske karakteristike. Da se vrate najosnovnijoj hermetici i da racionališu po osnovi kvaliteta, funkcije i vladavine znaka, pre nego li po tome kako su naučili od nekog astrologa koji za bolje nije ni znao.

Moram priznati da su mi zanimljive indenticne karte (ne samo blizanaca vec random osoba). teorijski ima smisla ako uzmemo 2 osobe sa istim kartama a samo se asc razlikuje u 1 stepen. Vrlo moguce da su to 2 potpuno razlicite osobe, i fizicki i karakterno, odrasle u razlicitim kulturama a karte maltene iste, logican zakljucak je da je taj jedan stepen bitan. Ako je jedan stepen bitan, mozemo zamisliti koliko je kompleksna astrologija sa svim planetama, znakovima (u MA i pomenuti asterodii kojih je bezbroj :D), dakle milion stvari treba povezati da bi se dobilo nesto smisleno.

Svaki stepen nosi sa sobom drugačiju simboliku znaka kom pripada, tako da kompleksnost svakako postoji, čak i kod jednojajčanih blizanaca, recimo. Vremenom se mentalitet menja, ali fizičke karakteristike će biti praktično iste. Što je bliži skup, manifestuje se više fizički. Što je dalji skup, manifestuje se više mentalno. Na primer, krv u telu ćemo povezivati sa Marsom, a ne sa Neptunom. Ali zato snove ćemo povezivati sa Neptunom, a ne Marsom. Osim ako Mars nije u 12 kući.

Dalje problemi: sta cemo sa racunanjem stepena, razlicitim sistemima racunanja kuca. Mnogo pitanja, malo (previse mogucih) odgovora, nije ni cudo sto je predmet mnogih kritika i sto se ne moze ubrojati u nauke.
Sto se tice transsaturna, misljenja sam da deluju na sirem, posrednom nivou u smislu da nismo svesni njihovog delovanja ali su oni uvek nekako tu i uticu. Poredjenje Plutona sa licnim planetama i stavljanje u isti kalup mi nema smisla, to su 2 razlicite kategorije koje razlicito funkcionisu i deluju na pojedince. Pluton na asc nema teorije da ce sam po sebi opisati neciji izgled.

Pluton na ASC će uvek davati namrštene ljude. Ako ne to, davaće ljude koji će sebe da najvaljuju na neki način koji je njima specifičan. Davaće do znanja da su tu i akcija koju čine se nikada neće promeniti jer će biti opsesivna. Takođe daje ljude koji su poprilično perverzni, ali to kriju ili se to ne vidi odmah.

Nisam usaglašen ni sa jednom konstatacijom ovde, niti mi se dopada kada neko koristi termin ''transsaturni''. Primetno je da u tvom pisanju se potura poprilično ''TA'' manifesta na jedan perfidan način. TA je u mnogo čemu odavno prevaziđena oblast koje se drže najviše ljudi koji su usko povezani sa izučavanjem Djokiša. A upravo tu je najviše mahinacija bilo i biće i upravo tu ima najviše šarlatanstva i tog ''tumaranja'' i proceduralne realizacije toga kako se stvari oformljavaju. Upravo su Veđani :mrgreen: bili među prvima koji su pokušali da uvrste ''Zmijonošu'' kao trinaesti znak zodijaka samo po osnovi toga da budu ''pravilni''. Tu se odmah vidi da veze s astrologijom nema jer se vode po sazvežđima koja nisu realna astronomska tela već zanimšljeni odeljci nekih zvezdanih parcela koje znaju biti izuzetno udaljene jedni od drugih. To su jednostavne zamke za one koji ne znaju i nama pravim astrolozima služi da odmah vidimo kada je neko šarlatan i na koji način razmišlja.
I vremenom će i ljubitelji TA da se okrenu ka izučavanju i istraživanju Urana, Neptuna i Plutona jer će biti neminovno u svetu koji je sve više tehnološki unapređen. I odmah će da povezuju Uran sa tehnikom, odmah će da povezuju Neptun sa energetikom, odmah će da povezuju Pluton sa masivnim eksplozijama. To je jednostavno tako.

I opet se vracam na TA koja objasnjava bez transS (opet se ogranicavam jer je nisam proucavala toliko), tako da se ne slazem da neko ko ih ne prihvata se ne razume u astrologiju. To je samo jedno potpuno drugacije ucenje i glediste.
Nabacala sam dosta stvari, mozda neke i nemaju smisla, a verovatno sam i preskocila neke delove, oprosticete mi, imam retrogradnog Merkura. :mrgreen:

Neko ko ne prihvata Uran, Neptun i Pluton se ne razume u astrologiju, to je jednostavno tako i to je jednostavno činjenica. Mene zaista ne interesuju njihovi razlozi za to, i najverovatnije su potpuno dibidus razlozi koje nisu ni sami raščistili sa sobom. Kao takvi oni za mene nikada neće predstavljati kvalitet jer osnovu astrološke teorije zapostavljaju.
Astrolog mora biti neko ko će da razume planetu, ko će da posveti vreme istraživanju planete, ko će da se okrene ka izučavanju planete i ko će da je proba primeniti u horoskopima tragajući za istinom i rešenjem. Astrolog koji ovo ne čini i ne trudi se da uči više je ograničen i u tom smislu mora da prihvati i da razume da SEBE OGRANIČAVA SVOJEVOLJNO i da zbog sopstvene odluke nema apsolutno nikakvo pravo da pridikuje bilo šta astrolozima koji se aktivno bave izučavanjem i aktivnim istraživanjem ostalih nebeskih tela, bilo da su to asteroidi, fiksne zvezde ili Uran, Neptun i Pluton (i od 2006. godine Xena). U najboljem slučaju, ako već želi da pridikuje, mora imati i neku vrstu opipljivog dokaza koji može da se u skladu astroloških formi i pregleda.

Part 3/2 (bonus round!)

Na primer, ljudi u TA dolaze sa predubeđenjem da je Mesec = Duša, a ne Neptun koji je de facto povezan sa beskrajnim. Bazični Mesec, koji je lako opipljiv, prisutan i moguće ga je koristiti na mnogo načina još od ranih nogu da se povezuje sa nečim što je mistično, neistraženo, povezano usko sa religijom i spiritualnošću, povezano sa smrću (a ne rođenjem) da predstavlja dušu čovečiju koja je nematerijalna. Dakle, potpuni promašaj, ali to se dozvoljava i popušta upravo zbog one vrste romantičarskih palamudija, da izvinu svi koji ovo čitaju, koje mnogi TA pripadnici i dalje koriste bez makar jedne potvrde i bez ikakvog učenja hermetike. To je samo prihvaćeno i ne dovodi se u pitanje. Nedovođenje u pitanje je propast.
TO, dakle TO je razlog zašto astrologija nije bliža nauci, a ne to što neko istražuje asteroide ili fiksne zvezde. Ti što istražuju to su bliži nauci od onih koji stvari ne dovode u pitanje i mogućnost reformacije. Problem je kada takvi počinju da drugima govore da li nešto znaju ili ne, a ne mogu da izvedu niti jedan racionalan zaključak, niti da dokažu svoje astrološko znanje. Oko jedne karte bi se vrteli tri dana, bili bi nesigurni. I onda bi rekli ''moram da vidim tu osobu'' ili ''moram da je osetim'' ili nešto na taj fazon. 10% gleda, 90% predviđa i opipa. I onda kaže ''Treba za astrologiju intuicija''. Ne treba, nego ti ne želiš da naučiš simboliku planete dovoljno duboko i racionalno i koristiš astrologiju reda radi. Prihvati to da ti je znanje ograničeno i radi na sebi i učenju astrologije i tada ćeš znati kartu dok pucneš prstima. Dvaput pogledaš i ćao.

Ta bezvolja da se zađe dublje, da se uvede skrutinizacija, da se razmotri onoliko koliko je u mogućnosti je upravo ono što najviše drži astrologiju u sferi ''misterije'', a upravo u toj sferi misterije se najbolje osećaju šarlatani, najbolje se osećaju oni koji ne poznaju astrologiju dovoljno dobro, najbolje se osećaju ljudi koji će reći ''to se ne zna, to je božije'' ili slično tome čak i kada se radi o stvarima koje se mogu vrlo lako prepoznati u modernoj astrologiji.

Introspekcija astrologa je bitna, ali koliko njih će to i učiniti? Koliko njih će priznati da nešto nemaju pojma? Retko ko će da se posveti tome i shvatiti da čak i one stvari u koje su najsigurniji mogu da budu nešto potpuno drugo u pitanju. To tako obično ide. a ta naučna disciplina ili bolje rečeno kvalitetna naučna metodika u primeni astrologije kod astrologa u najvećoj meri - ne postoji. I za ovo se najviše mogu kriviti upravo tradicionalisti koji se i dalje vode arhaičnim shvatanjima sveta oko sebe, zapostavljajući činjenicu da astrologija može biti naširoko preciznija i da je stepenovanje i te kako bitno za preciznost.

A mnogi pripadnici ''TA'' ovo čine i pokušavaju da ismevaju modernu astrologiju upravo na način na koji je i ovde isproban, fokusiranjem na asteroide i na fiksne zvezde te pokušajem da se isti poistovete sa konkretno time šta moderna astrologija predstavlja zapostavljajući činjenicu da je upravo moderna astrologa ta koja je najzastupljenija u svetu, da je upravo Plasidus sistem taj koji je imao najviše korekcije tokom vremena i da je direktno povezan sa onim korekcijama ljudi rođenih u znaku Vodolije (poput Otto Ludwiga).

Haeuser-Nutzung-MA-Facebook.gif

Počev od 16. veka N.E. što se praktično može nazvati začećem moderne astrologije, dalje vođeno kroz 18. i 19. vek velikih reforma (karakternih za Uran), pa sve do perioda velikih stradanja 20.-og veka kada je i Pluton ''reotkriven''.

Poznajem puno Uranovaca, puno Neptunovaca i puno Plutonovaca koji se de facto poistovećuju sa njihovim planetama vladarima i svoj život, hteli ne hteli, su posvetili upravo onim načelima koji opisuju date planete, tako da mi je iskreno žao, ali perfidan način osujećivanja moderne astrologije zaista ne može proći kod mene jer su moja shvatanja i konceptualno razumevanje astrologije, što sa metafizičke, što sa konkretne sfere - poprilično opširni. :ok: To nije isključivo stvar učenja iz knjiga, već introspekcije i potrebe da se dođe do istine, a smatram da to svako može da učini ako se dovoljno dobro zaleti u nešto tako. Kao i sve, to što su neki astrolozi pisali pre 100-200-300 godina ne znači da su njihova tumačenja bog i batina, već su tu da posluže da se iz njih uzme ono što valja, a ono što ne valja i što se ne može zaista primeniti se mora staviti u stranu. Ne može se sve koristiti.

Smatram da je najbolje sebe ne opterećivati time šta je moderna, a šta tradicionalna astrologija. Sam čin, sam AKT toga je propala logika. Ono što treba uraditi jeste učiti iz svih astro knjiga i onda upoređivati šta radi, a šta ne radi i na kontu toga napraviti kvalitetno mišljenje. Bez toga ne može da se funkcioniše u astrologiji na pravilan način, a ograničavanjem sebe na isključivo jednu oblast je kao da razmišljamo o žanrovima muzike. ako sebe ograničimo na samo jedan žanr, šta postižemo? Ništa. Muzika zahteva od nas da je istražimo, preslušamo i upoznajemo se sa novim muzičkim ostvarenjima iznova i iznova. Ako ćemo da samo slušamo reda radi, onda da li zaista želimo da istražimo mogućnosti muzike ili smo na paraleli sa zombieheadsima kojima je samo bitno da slušaju nešto što su već čuli iznova i iznova? Naravno, nije svaki novi žanr idealan, daleko od toga, postoji puno šunta i u sferi muzike, kao što postoji i u astrologiji. Postoji puno falširanja u svetu muzike, kod nekih ljudi to falširanje je baš ono što im je potrebno da se osete u svom elementu. Čak i šarlatani astrološki imaju svoje verne pratioce koji će da izađu ispred i kažu ''znate šta, ovo je odličan astrolog''. I onda im neko poveruje ko nikada sa astrologijom nije imao dotičnih tačaka, i šta se dobija? Glupost. Idep osle okolo i priča kada mu astrolog vezuje crven konac, pravi amajliju ili sipa olovo. ASTROLOG! HEJ!

Dakle, propast. Ali šta da se radi tu, ne možeš svim ljudima objasniti čega da se paze. Šta je još skoro bilo....a da, CALL CENTRI! Propast! Užas! Zamisli da treba da ideš kod lekara, a umesto toga zoveš baba stojadinku da ti čita travke preko call centra? To je taj nivo.

''Aha, piše ovde ASTROLOGIJA NUMEROLOGIJA TAROTOLOGIJA, mora da ima epic kristalnu kuglu i metlu Enforser 3000'' - zvvvrrrr zvrrrrrr 3.000 dinara poziv, hvala, prijatan dan!

I onda dođu na neki forum ili tako nešto i kažu ''Astrologija je sranje''. Nije astrologija sranje, nego ti nemaš pojma šta radiš. :lol:

Isto tako ljudi koji zovu Milana Tarota. :roll: I zaslužuju da mažu senf na zube da se oslobode drakule. :roll:

To bi bilo to, nemam šta dalje da kažem osim da astrologiju treba izučavati i sebe nikada ne treba ograničavati. Treba prepoznati šta je dosledan uticaj. Pluton, svakako, ima dosledan uticaj i postoji gomila dokaza za to. Asteroidi nemaju dosledan uticaj i realizacija istih bi bila i te kako teška za dokazivanje, no to nije razlog da se neko okreće istraživanju isključivo TA.

Dakle, Sunce, Mesec, Merkur, Mars, Venera, Saturn, Uran, Neptun, Pluton, aspekti, tranziti, natal, solar. Ništa numerologija, ništa tarot, ništa kristali, ništa amajlije, ništa bog ovaj ili onaj, ništa čakre, ništa feng šui, ništa reiki, ništa meditacije i slične koještarije koje nisu povezane s astrologijom i onim što usko definiše astrologiju. Ako radiš astrologiju radi je KVALITETNO, a ne da kombinuješ 50 stvari odjednom i odradiš nekvalitetan posao pa da posle zbog tvog šarlatanstva ljudi posle govore kako su dobili odličnu masažu kod astrologa, a ja da ih gledam belo.

Саломоне, млад си и жилав. Оздравићеш ти до сутра! Треба да за инат идемо сви на скуп, чујем да је Вођ забранио изнајмљивање аутобуса за организован долазак из других крајева Србије. То није радио ни Слоба.

Лепо пева.

Prelep vokal. Mislila sam da je bik. Ron Dzeremi je bas bas odbojan. :sad2:

- - - - - - - - - -

Jako egzotična domaća svinjetina :zcepanje:
Večeras krećem sa rakijom :D

Meni kuvana rakija pomaze kada mi nastrada grlo. Ali samo je grgucem i pljunem. Dobro je i da grguces maslinovo ili kokosovo ulje, radi oralne higijene i brzeg oporava.

- - - - - - - - - -

Некада се треба и жртвовати за добробит отаџбине!

Naravno!

Back