Amaunet
Aktivan član
- Poruka
- 1.245
Ljudske misli bi bile vrlo zanimljive za pročitati, naročito kad su dokone
Tako sam u svojoj dokonosti jednog dana razmišljala o sledećem ... Da li živimo po nekom unapred smišljenom planu, ili je zapravo sve splet slučajnosti? Palo mi je na pamet koliko puta se izjalovilo nešto što sam isplanirala i da sam iz tog razloga odustala od istih, naročito dugoročnih. Znajući da nisam jedina kojoj se to dešava, pitala sam se zbog čega je to tako. Naravno da nemam nikakvih iluzija da sve u životu mora ići glatko i bez prepreka, ali svejedno sam se pitala šta je ono što je uticalo na to da mi se planovi poremete, iliti propadnu. Shvatila sam jedno ... svi smo povezani, i to sam prihvatila. Verujem da ljudi, nebitno da li se poznaju ili ne, direktno i indirektno utiču jedni na druge. Kada bismo dobili priliku da posmatramo jedni druge iz, ne bih da imenujem koje perspektive (to prepuštam vama
), verovatno bi videli da sve nekako deluje isplanirano. Odatle ona narodna "da je bilo suđeno ...", ali čije je to perpektiva? Čija nas to ruka vodi?
Primer: Moja odluka, u određenom trenutku, nizom događaja, dovodi do promene (ne mora biti velika promena) u životu neke osobe koju nikada nisam videla i koja živi na drugom kraju planete. Tako svakodnevno, u svakom trenutku, ne utičemo samo na živote onih koje poznajemo, već i na one koje ne poznajemo ... činjenica stoji da uticaj postoji. Da li je ispravno verovati u to da smo mi ti koji svesno utičemo, da smo vlasnici svoje sudbine i da hodamo putevima koje smo sami izabrali? ili ... Da li je ispravno verovati da nismo vladari svoje sudbine, da je kontrola nad sopstvenim životom samo privid i da putujemo već unapred određenom putanjom sa svrhom i ciljem kojeg nismo svesni? Ako je tako, Matrix i igrica Sims mi deluju vrlo autobiografski
Dovoljno je za sada
Volela bih da čitam vaša mišljenja o tome. Nemam ništa protiv linkova, ali vaše misli su daleko dragocenije 

Primer: Moja odluka, u određenom trenutku, nizom događaja, dovodi do promene (ne mora biti velika promena) u životu neke osobe koju nikada nisam videla i koja živi na drugom kraju planete. Tako svakodnevno, u svakom trenutku, ne utičemo samo na živote onih koje poznajemo, već i na one koje ne poznajemo ... činjenica stoji da uticaj postoji. Da li je ispravno verovati u to da smo mi ti koji svesno utičemo, da smo vlasnici svoje sudbine i da hodamo putevima koje smo sami izabrali? ili ... Da li je ispravno verovati da nismo vladari svoje sudbine, da je kontrola nad sopstvenim životom samo privid i da putujemo već unapred određenom putanjom sa svrhom i ciljem kojeg nismo svesni? Ako je tako, Matrix i igrica Sims mi deluju vrlo autobiografski

Dovoljno je za sada