Pitbul odgrizao uvo devojčici

Ja nemam psa i neću ga ni imati dok mi ne bude bio potreban.
Imam mačke, jer otkad ih imam, nemam miševe.

To je zdrav odnos dve vrste u prirodi.

Protiv sam držanja životinja samo zato što ću biti "fensi" kad ih šetam i kada moju ljubav prema njima pokazujem sečenjem njihovih uši i repova, i kastriranjem.

Ja nemam psa i neću ga ni imati dok mi ne bude bio potreban.
Imam mačke, jer otkad ih imam, nemam miševe.

To je zdrav odnos dve vrste u prirodi.

Protiv sam držanja životinja samo zato što ću biti "fensi" kad ih šetam i kada moju ljubav prema njima pokazujem sečenjem njihovih uši i repova, i kastriranjem.

Uši i repovi se više ne seku. Sterilizacija se njačešće radi iz zdravstvenih razloga. Većina vlasnika pse kupuje iz ljubavi, ali ima i onih koji vole da se "pokazuju" i da imaju "najopsanijeg" psa i tako misle da sebi dižu ugled. Uglavnom takvi psi i njihovi vlasnici i naprave incident.

Zaudara? Gde te to udara?

Psi ne kake i iske u stanu kao macke tako da se nikakav smrad ne oseca.

Rece lepo Sandrina da je strava i uzas ulaziti u stanove u kojima macke seru u kupatilu, a i piske naravno
i nikada ne vide beli svet,ulicu. Ja sam kucarka i tvrdim da psi ne smrde.

ja imam dva psa i dve macke...nemacki ovcar je u dvoristu i ima svoju kucicu, redovno ga kupam i odrzavam, ne smrdi kao neki psi ali se ipak oseca...mini jorksirac je u kuci, stvarno je minijaturan i ne da se ne oseca vec i lepo mirise...stalno ga kupam mirisljavim samponima...imam i dve macke, sijamca i rusku plavu macku...dodji kod mene kuci, i ako osetis neki i najmanji vonj svaka ti cast...inace i macke kupam, navikla sam ih od malena i ne smeta im...

To je kao da si napisao da su ljudi klempavi, baš svi. Jednako je tačno.

Nije.

Pas ima lojne zlezde i to smrdi....e sad zavisi i od velicine psa i ostalo pa cak i od hrane koju jede posto i zbog hrane lucenje moze da se poveca.....I to smrdi tj sam pas smrdi.

Macka sa druge strane nema taj problem...macka nema miris...i ona sama sa sebe svaki miris skida ...... A to sto gazda ne vodi racuna o higijeni pa ne menja macki posip i sl pa onda to smrdi to je druga stvar.

Macke su najcistije zivotinje...ako je cuvas normalno u kuci....pruzis joj normalne uslove...ona cak nece ni ustajalu vodu da pije ni hranu koja je duze stajala....cak nece ni da ke.nja u svoj posip ako nije isti ociscen jel joj smrdi.....Macka zatrpava svoj izmet jel joj smrdi......pas ne.....

Kakva je sramota za neki narod kada kažeš da će poštovati propise tek kad se priključi nekoj zajednici. Neviđena. Dokaz da je narod nesposoban i da ne zaslužuje ni da postoji.

Tako ja razumem to o EU.

Ne kad se priključi nekoj zajednici, kako ti kažeš, nego tek kad se mora.

U Srbiji se donose i primenjuju zakoni tek kad se mora, ne postoji drugi slučaj.

A, da je to tako, vidimo i osećamo na svojoj koži i sami.....da nije tako ne bi bilo korupcije na svakom ćošku.

Inače, slažem se s tobom da je nepoštovanje zakona naša sramota...al mi, jednostavno, tako hoćemo.

Veze nema s temom, al ima o ovome što si napisao: pre desetak dana me prijatelj pitao za neku lovu da mu pozajmim....treba keva da mu se operiše, ima žena socijalno..Pitam ga šta će mu lova, kaže, ja odneo flašu viskija hirurgu, on mi rekao da ne prima ništa osim para.......I umesto da je zbog ovakvog drskog, bezobraznog ponašanja hirurga otišao pravo u 29-ti, čovek je skupljao lovu i uvalio sebe u dugove. E, tako mi razmišljamo...a, to nema veze sa zakonom.

ja imam dva psa i dve macke...nemacki ovcar je u dvoristu i ima svoju kucicu, redovno ga kupam i odrzavam, ne smrdi kao neki psi ali se ipak oseca...mini jorksirac je u kuci, stvarno je minijaturan i ne da se ne oseca vec i lepo mirise...stalno ga kupam mirisljavim samponima...imam i dve macke, sijamca i rusku plavu macku...dodji kod mene kuci, i ako osetis neki i najmanji vonj svaka ti cast...inace i macke kupam, navikla sam ih od malena i ne smeta im...

Psi koji zive u kuci,stanu zaista ne smrde jer je vlasnik primoran da barem 3xdnevno s njima ide u "stenju" Kod mene je to i 6 puta dnevno,ali zato sto
ja to tako hocu. Moja pas ima jako dugu dlaku, kupanje nije preporucljivo, a i ne znam kako bih to odradila jer bi trebalo da ga susim deset sati,
a za nemacke ovcare stvarno ljudi tvrde da smrduckaju, ali ja to nikada nisam osetila.

Imam i ja prijatelje,prijateljice koji imaju 2-3 macke i zaista se nista ne oseca, a ne kupaju ih.

Mislim ,besmisleno je razglabati o smradu zivotinja.

Ne kad se priključi nekoj zajednici, kako ti kažeš, nego tek kad se mora.

U Srbiji se donose i primenjuju zakoni tek kad se mora, ne postoji drugi slučaj.

A, da je to tako, vidimo i osećamo na svojoj koži i sami.....da nije tako ne bi bilo korupcije na svakom ćošku.

Inače, slažem se s tobom da je nepoštovanje zakona naša sramota...al mi, jednostavno, tako hoćemo.

Veze nema s temom, al ima o ovome što si napisao: pre desetak dana me prijatelj pitao za neku lovu da mu pozajmim....treba keva da mu se operiše, ima žena socijalno..Pitam ga šta će mu lova, kaže, ja odneo flašu viskija hirurgu, on mi rekao da ne prima ništa osim para.......I umesto da je zbog ovakvog drskog, bezobraznog ponašanja hirurga otišao pravo u 29-ti, čovek je skupljao lovu i uvalio sebe u dugove. E, tako mi razmišljamo...a, to nema veze sa zakonom.

Original postavio Prisoner
Najveći propust Tadićeve vlasti je ogroman broj nezaposlenih ljudi koji su, pri tom, neobavešteni i internet dostupan svima.

Dragi moj, Vlado Visoki, takav zakon je donet pre 30 godina !

Po važećem zakonu Kinološkog zavoda, za svaki prestup psa odgovoran je vlasnik, i odredjena je kazna zatvora do 10 godina!

Znači, ne tvojih preporučljivih 8 meseci , nego do 10 godina zatvorske kazne, samo je problem u tome što se ni ovaj zakon, kao ni niz drugih, ne primenjuje.

Ako ikada ova država bude ušla u tu EU, koju vi na svakom ćošku ismejavate, moraće se strogo primenjivati zakoni - vladavina zakona- pa će i ovakvi primeri otići u ružnu prošlost, jer, ne čuh da je nekome pas odgrizao uvo u Švajcarskoj, Nemačkoj....tamo gde ima, skoro, više pasa nego ljudi.

E, tako !

Evo na šta se odnosila moja replika.

N

Ajde otvori temu "korupcija u zdravstvu" jer je to mnogo strasnija i veca rak rana srpskog drustva od ovih relativno bezazlenih incidenata sa psima.

A pogodio si sustinu onako " u sridu". I to je to.

Nije.

Pas ima lojne zlezde i to smrdi....e sad zavisi i od velicine psa i ostalo pa cak i od hrane koju jede posto i zbog hrane lucenje moze da se poveca.....I to smrdi tj sam pas smrdi.

Macka sa druge strane nema taj problem...macka nema miris...i ona sama sa sebe svaki miris skida ...... A to sto gazda ne vodi racuna o higijeni pa ne menja macki posip i sl pa onda to smrdi to je druga stvar.

Macke su najcistije zivotinje...ako je cuvas normalno u kuci....pruzis joj normalne uslove...ona cak nece ni ustajalu vodu da pije ni hranu koja je duze stajala....cak nece ni da ke.nja u svoj posip ako nije isti ociscen jel joj smrdi.....Macka zatrpava svoj izmet jel joj smrdi......pas ne.....

Živa istina.
Mačka se stalno licka, pere što bi se reklo.... Svoj prljavi posip zaobilazi.

Kod pasa je drugačije......Baš zbog tih lojnih žlezda, pas se ne sme često kupati. On mora imati masnoće ispod kože...kad se kupanjem isposti ta masnoća, dolazi do raznih infekcija, i nastaje taj neprijatan miris.

Nije.

Nemaju svi psi takav miris, iako veliki broj ima. Najviše se to može osetiti kod lovačkih pasa, i to onih koji idu u vodu.

Psi koji zive u kuci,stanu zaista ne smrde jer je vlasnik primoran da barem 3xdnevno s njima ide u "stenju" Kod mene je to i 6 puta dnevno,ali zato sto
ja to tako hocu. Moja pas ima jako dugu dlaku, kupanje nije preporucljivo, a i ne znam kako bih to odradila jer bi trebalo da ga susim deset sati,
a za nemacke ovcare stvarno ljudi tvrde da smrduckaju, ali ja to nikada nisam osetila.

Imam i ja prijatelje,prijateljice koji imaju 2-3 macke i zaista se nista ne oseca, a ne kupaju ih.

Ма нема потребе ни ти да се купаш, а камоли твој пас, ако неко не дај боже падне у кому кад прође поред вас, само игнориши.. :rotf::rotf::rotf:

ne kupam ja macke zbog toga, vec sto su tako navikle...one ne sede iskljucivo u kuci, pustam ih vani, pa nekad znaju da se zaigraju i dodju kuci blatnjave i kaljave, pa mi je najlakse da ih strpam u kadu...:mrgreen:
sad im se dopada da se brckaju u kadi...

Moj pas je sterilisan, a nije zbog razmnožavanja. Na taj način smo mu produžili život. Sa mnogim psima je isto. Druga su priča oni koji zbog potomstva (čitaj obaveza) sterilišu pse.

I moj je kastriran,ali sa 5 godina jer je imao tumor na testisu.

Noje sterislisanje kuja obaveza nego svaki savestan vlasnik bi to morao da uradi.
Moj ce sledeci pas biti verovatno zenka jer je manja od muskih pa je lakse s njom "hendlovati"
ali ce biti sterlisana pre prvog teranja. Nemam ja nerve da je branim od napada muzjaka.

Back