Pitbul odgrizao uvo devojčici

Pa mačke obeleže teritoriju i bez obzira koliko to perete negde se oseti ko nema mačke , a moj pas je mali i stvarno niko ne oseća , a rekli bi mi , nemaju razloga da mi ne kažu.

Pa da i ja imam ši-cua ženku i uopšte se ne oseća , naravno da je održavam , čistija je i od bar trećine ljudi u prevozu.

Pa koliko je često kupaš? Moja komšinica ima jorkširskoj terijera, kao šećer je, ali smrdi do užasa.

Pa mačke obeleže teritoriju i bez obzira koliko to perete negde se oseti ko nema mačke , a moj pas je mali i stvarno niko ne oseća , a rekli bi mi , nemaju razloga da mi ne kažu.

Pa da i ja imam ši-cua ženku i uopšte se ne oseća , naravno da je održavam , čistija je i od bar trećine ljudi u prevozu.

Pa to ne smrdi macka vec to sto se popikila ....da je sterilisana ne bi obelezavala teritoriju. A kod psa....sam pas smrdi...

Mcka inace ne podnosi nikakav smrad...evo klip...cak joj i kafa smrdi i htela bi da je zakopa. :)

Drugarica jedna mi ima nemackog ovcara i koker spanijela u stanu. Smrde nevidjeno. Ko u stalu da udjes.....ona naravno ne oseca....stan je inace cist ..sredjen....sve cakum pakum ali smrdi nevidjeno.

Nemački ovčar i slične vrste velikih pasa i nisu za stan , to se oseća naravno, kako i ne bi.

Ovi malecki se ne osećaju, obrati pažnju kada uđeš u stan nekoga ko ima malog psa, čak se i ne linjaju .

Drugarica jedna mi ima nemackog ovcara i koker spanijela u stanu. Smrde nevidjeno. Ko u stalu da udjes.....ona naravno ne oseca....stan je inace cist ..sredjen....sve cakum pakum ali smrdi nevidjeno.

ne razumem ljude koji to ne osecaju...ja osetim kad moj ovcar pocne da zaudara pa ga okupam...kupam ga dva put nedeljno... dok je jorskirski terijer toliko minijaturan da je manji i od macke...on se inace nimalo ne oseca, dlaka mu je svilena i cista, uziva da se kupa mirisljavim samponima tako da ga kupam skoro svaki dan...cak i macke kupam...navikla sam ih od malena i potpuno su se navikle...da vidis cirkusa kad se jorksirac i macke nadju zajedno u kadi..

Pa koliko je često kupaš? Moja komšinica ima jorkširskoj terijera, kao šećer je, ali smrdi do užasa.

Često , veterinar 'oće da me ubije jer malo-malo pa dobije kijavicu ali ja volim kad je svilena i mirisna ...ne pitaj me da li sam njoj prvoj u Nemačkoj pazarila šampone, mirisalice, slatkiše i druge džidže...više neg' roditeljki mi i sebi zajedno:mrgreen:

dobro, dobro...odo' da se stidim , ne moraš me podsećati :rumenko:

p.s. najčasnija reč uopšte se ne oseća , nemam razloga da lažem.:)

Često , veterinar 'oće da me ubije jer malo-malo pa dobije kijavicu ali ja volim kad je svilena i mirisna ...ne pitaj me da li sam njoj prvoj u Nemačkoj pazarila šampone, mirisalice, slatkiše i druge džidže...više neg' roditeljki mi i sebi zajedno:mrgreen:

dobro, dobro...odo' da se stidim , ne moraš me podsećati :rumenko:

p.s. najčasnija reč uopšte se ne oseća , nemam razloga da lažem.:)

nisi jedina...i ja svom jorksircu kupujem razne dzidze midze...:rumenko:

sav je mirisan, svilen i cist...ko plisana igracka...

zasto je ova tema posecena, a moja sa lutalicama nije ?
u cemu je razlika izmedju male devojcice koju je napao lutalica ili vlasnicki pas?

ionako nije rasan, vec obican mesanac

Zato što se lakše izaći na kraj s jednim krvožednim pitom/stafordom , kakogod , nego sa krdom pobesnelih boraca za prava životinja , a onda ( bar ja ) idem onom : pametniji popušta ;)

ocigledno se ne resava
zato sto je sve vise lutalica
sve vise napada
zato sto se sve misli- lako cemo, a ko usput nastrada- njegov problem ...
zato sto se nista od silnih propisa i zakona ne sprovodi

zbog svega toga smo odmah iza rumunije

ne razumeš me. kada sam rekao da se problem rešava, mislio sam na napade pasa koji imaju vlasnike. udariti ih po džepu prilikom ispoljene najmanje nemarnosti i problem bi bio rešen. recimo drakonske kazne za ljude koji svoje pse puštaju sa povoca u urbanim sredinama.

a ovo za lutalice ne vidim kako bi se moglo rešiti, jednostavno se ne mogu ljudi naterati da ne odbace svog psa kad im dosadi, niti vidim kako bi se takvi mogli sankcionisati. to je više do kulture naroda.

ne razumeš me. kada sam rekao da se problem rešava, mislio sam na napade pasa koji imaju vlasnike. udariti ih po džepu prilikom ispoljene najmanje nemarnosti i problem bi bio rešen. recimo drakonske kazne za ljude koji svoje pse puštaju sa povoca u urbanim sredinama.

a ovo za lutalice ne vidim kako bi se moglo rešiti, jednostavno se ne mogu ljudi naterati da ne odbace svog psa kad im dosadi, niti vidim kako bi se takvi mogli sankcionisati. to je više do kulture naroda.

Kako vam više ne dosade ovakve floskule i mantre koje neprestano ponavljate :roll:

Da je država k'o što nije , sklonila bi lutalice - džukeletine sa ulica kao što su sklonjeni u celom svetu ...bar onom civilizovanom delu.

Obišla sam nekoliko evroskih država u poslednjih par meseci i nigde ali NIGDE ne videh ni jednu lutalicu-džukelu na ulici ... u Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji , a zapazila bih sigurno jer se grozim besnih džukaca , imam fobiju od istih.

Ovde orka i slične sekte ubiru gomilu love iz budžeta ali ih stavljaju u svoje džepove umesto da se pozabave svojim poslom...kao i svi drugi takvi ali to je do ovih za koje glasate i koji imaju vlast i odlučivanje u svojim rukama.

Sve to moze da se sredi.

Lepo treba uvesti dozvole za drzanje psa. Ako ti pozelis da imas psa....odes u opstinu...podneses zahtev...izadje na teren covek koji ce da vidi gde ti to zivis tj gde nameravas da drzis psa i na osnovu toga ti izda dozvolu za istog i za rase koje mozes u tom prostoru da drzis. Ako imas stan od 40 kvadrata normalno da ne mozes bernardinca da drzis.
Pas se cipuje...ti dobijes dozvolu ....uz to da moras redovno svakih 6 meseci recimo da se pojavis sa psom kod opstinskog veterinara ili sl. ako se ne pojavis kazna....itd..itd...Sve moze da se regulise i uredi ako se hoce.

Mada u ovoj zemlji nista nije uredjeno tako da pricanje o ovoj temi je smejurija obicna al ajde eto cisto radi ubijanja vremena.

Kako vam više ne dosade ovakve floskule i mantre koje neprestano ponavljate :roll:

Da je država k'o što nije , sklonila bi lutalice - džukeletine sa ulica kao što su sklonjeni u celom svetu ...bar onom civilizovanom delu.

Obišla sam nekoliko evroskih država u poslednjih par meseci i nigde ali NIGDE ne videh ni jednu lutalicu-džukelu na ulici ... u Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji , a zapazila bih sigurno jer se grozim besnih džukaca , imam fobiju od istih.

Ovde orka i slične sekte ubiru gomilu love iz budžeta ali ih stavljaju u svoje džepove umesto da se pozabave svojim poslom...kao i svi drugi takvi ali to je do ovih za koje glasate i koji imaju vlast i odlučivanje u svojim rukama.

tacno je da na zapadu nema ulicnih pasa ali je zato redovna pojava da pas koga vlasnik seta na povocu iz cista mira napadne nekoga na ulici...

Prvo, psi imaju namenu. Tako su i pravljeni znači po nameni za ovo, ono. krilo, kuću etc. Nije sve za svuda, to bi trebalo da se zna. Druga stvar, treba da se zna kako se čuva nešto i kako se dresira u zavisnosti od vrste i namene i cilja kakav želiš da ti postane pas u okviru te namene. Treća stvar je naravno način čuvanja i zatvaranja objekta, teritorije i postavljanja jasne granice izmedju psa i ostatka sveta. Bezbednom ogradom kao i jasnom i konkretnom dresurom. Mislim ispoštuj ovo i možeš da čuvaš i dinosaurusa i nikom ništa.

Stvar je u tome što pse čuvaju polusvesni idioti koji nit znaju a kamoli da poštuju nešto od ovoga gore. Što se tiče pitova, tu je stvar veoma prosta zbog čega su to što jesu u očima javnosti i zašto se ovakve stvari dešavaju. Oni su fajteri, egzotični su za razne tipove ljudi, pogotovu neke majmune da ih uzimaju i "čuvaju". Psi se kvare u startu pogotovu što ne znaju da se dresiraju kako treba i time im se od malena kvari psiha i fizionomija i postaju agresivni i nestabilni. Masovno se kvare i prave na takav način da su najgori pošteno.

Pravi fajter je pitom pas koji ne ide na ljude, samo na druge pse. Stabilan, miran i pitom za ljude. Sa dobrom dresurom čak i malo "stidljiv". Druga je stvar što ovi biju pse i izludjuju i pujdaju ih da prave od njih pshopate koje napadaju, al takvi psi ne mogu da izdrže borbu i zahvat i puštaju i beže. Nisu kvalitetni i totalno promašena poenta. To može jedino da koristi nekom debilu da se kurči po gradu i da leči komplekse, al i dalje je usranko.

Znači ovakve stvari se dešavaju zbog niza propusta u bezbednosti, a pre svega zbog maltretiranja pasa što rezultura tim psiho agresivnim ponašanjem. Rasa ni jedna ne treba da se zabrani, već da inspekcije , društvo, pojedinci i nadležni rade svoj faking posao. Ne da u Srbiji svi budu nizašta nezainteresovani, sve nikog ništa ne zanima, ograde razvaljene, nema veze to su "sitnice" ovo je detaljisanje , ono je detaljisane, kao divljaci, samo još šuma da nikne gde je preostalo. Treba urediti ljude i zajednicu.

Poslednja izmena:
tacno je da na zapadu nema ulicnih pasa ali je zato redovna pojava da pas koga vlasnik seta na povocu iz cista mira napadne nekoga na ulici...

To zaista nisam videla ali sam redovno sretala vlasnike ovih većih pasa kojima su uredno brnjice na njuškama i naravno na povocima ...ovi manji su na povocima i bez brnjica ali i to je zakonski regulisano za koje pse su brnjice obavezne.

Ja sam bila u Nemačkoj baš kada je bio onaj njihov kirmez , onaj veliki festival-vašar , kako se već zove i ulice su bile prepune , bilo je lepo vreme i par puta sam videla da neki nervozniji pas krene prema drugom psu ali su ih gazde brzo odvajale i izvinjavale se narodu okolo...na to sam naišla , mada i nisu mogli nekog da povrede jer su na povocu i gazda može da reaguje na vreme.

Ovde ćeš u svako doba videti napumpanog ćelavca koji vodi neku zver sa sobom i ne pada mu na pamet da mu stavi povodac , a kamoli brnjicu...i ne samo ćelavci, neki dan kod Hrama prolazim i neka narkomanka ( tako izgleda) 'ladno šeta ogromnog mešanca nečega , liči na šarplaninca ali nije samo ta rasa i bleji okolo nezainteresovano, a pun park klinaca ...šta reći , verovati da je dobrućudan i da neće naprasno flipnuti i nekom odgristi uvo, aha...

a imas li ti pojam uopste koliki pritisak stvara ugriz odredjenih pasa ili napamet pricas ?
a drugo svaki pravi poznavalac ove rase zna kako se odnosi sa psom u slucaju napada i kako se smiruju pitovi i srafordi !
PRITOM cu da napomenem da dobar poznavalac i savestan vlasnik koji poznaje svog psa uvek zna kada je pas nervozan ili ljut i moze preventivno i pravovremeno da reaguje i pre nego sto dodje do 'napada'

ovo je pisanje koje dolikuje vlasniku ovakve rase. Niko ne može da zna šta pas smera, jer ne reaguje isto u svkoj situaciji, osim ako nisi vidovit? Ja poznajem svog psa i uvek je ispred zgrade vezan, iako nikad nikoga nije napao. Deca koja prilaze pitaju i dolaze do nas tek kad im ja dozvolim.
Kakva preventiva ako je pas odvezan ili bez korpe? Da nisi brži i jači od svog psa?

Они имају гадну нарав, и мужјаци и женке, и кад су плодни и кад су стерилисани.

Ja imao 3 sijamske macke, 2 muzjaka i 1 zenku. Jedam muzjak je bio lud kao srtuja i grizao koga kod je stigao, mene jedino nije jer sam mu uterao strah u kosti prvi put kada me je ugrizao, drugi muzjak je bio slep od rodjenja i divne naravi, nikada nikog nije ugrizao a zenka je isto bila luda kao struja al kada je bilo vreme parenja pretvarala se u najdivnije stvorenje...

Ko kaže da ne smetaju?

Mačke smrde i kuće/stanovi mačkara najstrašnije smrde , dok se psi ne osećaju , naravno ovi mali kućni ljubimci koji i jesu za držanje u stanu.

Sve i jedan stan u koji sam ušla , a da imaju mačku je smrdeo samo što mačkari to ne osećaju više.

Prossrala si se za medalju. Ovim postom teba da osvojis medalju za najgluplji post godine....

Za razliku od pasa macke same nauce gde im je mesto za nuzdu. Drug mi je pre 3 nedelje doneo neko malo mace koje je prvi dan nakon sto sam a doneo u stan ( i ako je imalo manje od mesec dana ) samo otislo u posip, dok psu trebaju nedelje dok ne nauci gde treba da vrsi nuzdu. Takodje sve macke koje sam imao nikada se nisu osetili niti su zapisavale jer nije bilo potrebe. Pas ti takodje obelezava teritoriju a za razliku od macke ne cisti se 50% dana...

Ne, prava životinja moraju da se poštuju po svaku cenu. Nije kriv pas, kriva je devojčica i baba koja je vodila. Pas nikad nije kriv....tako su bar neke ranije slučajeve komentarisali borci i borkinje iz organizacija za prava životinja.

Pitbul se tog dana probudio sa idejom da prvu devojcicu koju vidu ugrize za uvo. Pokusaj ubistva sa predumisljajem prvog stepena.

Back