Pitbul odgrizao uvo devojčici

http://listverse.com/2011/08/23/top-10-banned-dog-breeds/
American Pit Bull Terrier

Satisfied,%20American%20Pit%20Bull%20Terrier

There is no dog breed on earth more polarizing than the Pit Bull. Much maligned, the Pit Bull was bred from early Bulldogs and Terriers for the purpose of fighting other dogs. At this task, he has no peer. Once a beloved family pet (The Little Rascals’ Petey was a pit bull) the breed began to attract the wrong kind of attention in the 1980s. Prized for its strength and gameness (a somewhat indefinable quality which is identified by a willingness to fight, no matter what the cost), Pit Bulls became an urban symbol of criminal masculinity. Poor breeding and training has caused them to be responsible for attacks on humans, many of them fatal. This is somewhat anachronistic of the breed’s history, as Pit Bulls were never bred to be aggressive towards people. In the old days, dog fighters would bathe each others’ dogs before the match (to eliminate the threat of poison on the fur), and a snappy dog would be culled. Whether one considers them sweet-natured pets or deadly monsters, they are illegal to own in Miami-Dade County, Florida; Ontario, Canada; and many countries throughout the world.

bas me zanima koliko ih zvanicno ima u vlasnickom listu na svetu trenutno ...

sumnjam da je veliki procenat u pitanju

Ма заболе ме да ли си способан да се ожениш или си фрустриран што си неспособан, па фрустрације лечиш на псима и помоћу паса, не занимају не ни твоје фрустрације ни то да ли мислиш да ти је пас предобар и под конролом, што бих ја уопште размишљао о томе имам пречих ствари од тога. Елиминиши опасност да твој џукац дође у ситуацију да неког повреди, а што се мене тиче и ти и он будите какви хоћете..

ne mozemo zadovoljavati bolesne kriterijume pojedinaca tako sto cemo vrsiti zlostavljanje zivih bica. istina je kao i uvek pred ocima ali retki mogu da je vide.

Nisam pratila...jesu se oglasili ovi borci i borkinje iz tih kretenskih društava za zaštitu prava životinja?
Rekao bih da ovde nema takve rasprave.

Sve u svemu, kada bi se poštovali propisi vezani za kućne ljubimce, ne bismo imali ovakve teme, ili bi bar ovakvi nemili događaji bili svedeni na minimum.
Da se razumemo potpuno, ja volim životinje, smeta mi siledžijsko ponašanje ka životinjama, ali mislim da je čovečji život ipak na prvom mestu.
Ako postoje(a postoje) grupe pasa lutalica koje se u ovo doba godine skupljaju u velike čopore i postaju agresivniji nego obično, gradske vlasti bi morale da preduzmu nešto, pa ako nema drugog rešenja i uspavljivanje određenog broja pasa, ali nikako ne sme da se dozvoli da ti psi napadaju prolaznike, ozbiljno ih povređuju, ili (ne daj Bože) nekoga ubiju.

Isto tako, kada bi se kažnjavali vlasnici koji svoje pse puštaju napolje bez povodca i korpe, kao i one koji ne čiste đubre iza svojih ljubmaca, onda bi i nemili događaji bili svedeni na minimum.

Da covek prosto ne poveruje.....koliko ovde ima "urbanih seljaka" (u negativnom smislu)!! Ljudi bi 'ladno da zabrane postojanje tog dela faune! Ovaj katepilar zesce lupa gluposti. Kako to mislis "setam psa zato sto nemam nikog svog od porodice"? Pa sta sad da radim.....da se ozenim na silu? Jedan bi da motkama "umlati" pse i njihove vlasnike.....drugi se hvali ubijanjem pasa.....treci (reg) iskazuje tipicnu zensku glupost kada govori o psima, koja proistice iz iracionalnog straha. Koliok sam samo zena sreo koje pocnu da vriste i panice kad me vide sa pitom na ulici...iz cista mira....kao kokoske neke!

Glupa ti žena, kapetane!! ;)

Ja sam odrasla u dvorišnoj kući i imala psa celo svoje detinjstvo, a to što nisam odlepila i što psa ne posmatram kao čoveka, kao i zbog toga što pas nikad nije spavao u mom krevetu, niti se muvao oko stola dok ručamo, znači da ja imam racionalan odnos prema životinjama, a isti takav odnos prema ljudima.

Ja nemam iracionalni strah, naprotiv. Strah od čopora lutalica, agresivnih pasa, koje vlasnici visine metar i kikiriki ponosno šetaju, nije neosnovan, naročito ne, ako ti kažem da je pre tri godine moju ćerku ujeo pas lutalica, a o ovakvim užasima koje je doživela devojčica koja je ostala bez uha, kao i njeni roditelji i baka koja je vodila, neću ni da razmišljam. Previše je.

Мени није потребан пас да бих лечио своје комплексе, питао сам те да ли можда имаш жељу да видиш какав сам у стварном животу, па да дођеш на упознавање, са псом или без њега..

Не желим да те упознам.

Isto tako, kada bi se kažnjavali vlasnici koji svoje pse puštaju napolje bez povodca i korpe, kao i one koji ne čiste đubre iza svojih ljubmaca, onda bi i nemili događaji bili svedeni na minimum.
Па само то овде и тражимо, да поштују оно што је закон предвидео, али то очигледно њима не падана памет, чак ни после овако страшних догађаја. Очигледно да су то поремећене личности.

Ispod toga imas tabelu sa procentom u populaciji i brojem ujeda, za 2002. i 2006., tj. populaciju za 2005. poglavlje 4.4.3.

Videces da odnos nije u korist tvoje izjave, za relativno mali procenat u populaciji imaju zavidan broj ujeda.

Извињавам се. Али опет, немају највећи број напада колико видим.

Chiens de trait
et de traîneau
2,3
(2,4)
1,8
(4,0)
- Alaskan malamuth, Husky sibérie,
- Dalmatien
- Samoyède, Eurasien, etc.

Chiens de
garde et de
combat
4,0
(3,1)
9,1
(10,2)
- Pitbull, American Stafford Terrier, Bulldog
- Shar-Peï, Chow-Chow, Dobermann, Boxer
- Bull-terrier, Cane corso, Mâtin de Naples

И може се видети колико има раса стрпаних у исти кош. Нема посебно за сваку расу. Да се разумемо, пса који је ујео човека треба успавати али још горе кад се отвори 'лов на вештице'.
А то углавном раде они који се не разумеју у проблем.

to je opet u neku ruku represija i krajnost. zamisli da svi vlasnici pasa u beogradu moraju tri puta dnevno nositi punu kesu pseceg izmeta u rukama ! NIJE LI TO UGROZAVANJE ZDRAVLJA NA VELIKOM NIVOU
to treba regulisati oznacavanjem parkova za pse i time bi se pojednostavilo sve...odvojili bi se psi i deca,niko ne bi bio ugrozen time,isto tako bi se eventualne incidentne situacije izbegle

Кокошко из престонице,да си икада гајила пса,видела би колико могу да буду интелигентни.

Čemu nervoza, Bogdane? :lol: Ne razumem zašto se ljutiš na mene, ja nisam zakonodavac, a zakonodavac je propisao da tvoj pas mora u šetnju sa korpom na njušci, u protivnom, platićeš kaznu...Jednom, drugi put...........sve dok nekom ne dosadi.

Da je pit iz teme imao korpu, devojčica bi došla kući iz vrtića sa oba uha i ove teme ne bi bilo.

Stavi sebe u situaciju u kojoj su sada roditelji ove devojčice, pa da onda razgovaramo.

Poslednja izmena:
to je opet u neku ruku represija i krajnost. zamisli da svi vlasnici pasa u beogradu moraju tri puta dnevno nositi punu kesu pseceg izmeta u rukama ! NIJE LI TO UGROZAVANJE ZDRAVLJA NA VELIKOM NIVOU
to treba regulisati oznacavanjem parkova za pse i time bi se pojednostavilo sve...odvojili bi se psi i deca,niko ne bi bio ugrozen time,isto tako bi se eventualne incidentne situacije izbegle

Napraviti parkove za pse i angažovati službu da skuplja pseći izmet za ponosnim šetačima pasa. Kakva ideja!!! Evo ti kvisko.

Ма заболе ме да ли си способан да се ожениш или си фрустриран што си неспособан, па фрустрације лечиш на псима и помоћу паса, не занимају не ни твоје фрустрације ни то да ли мислиш да ти је пас предобар и под конролом, што бих ја уопште размишљао о томе имам пречих ствари од тога. Елиминиши опасност да твој џукац дође у ситуацију да неког повреди, а што се мене тиче и ти и он будите какви хоћете..

Alo.....ko je ovde pricao o tome da li sam ja "sposoboan" da se ozenim pa da mi ti kazes "bas me briga da li si sposoban da se ozenis"? O kakvim ti frustracijama govoris meni kad si celo vece zapenio sa svojom glupom pricom! Moja jedina frustracija u zivotu je sto nisam ucestvovao u ratu protiv ustasa i nista drugo. I ko si ti uopste da tvrdis da li je neko isfrustriran ili nije. Osecam odavde sa ekrana, da si covek proste strukture licnosti. Izraziti malogradjanin! Ne mogu da kazem "seljak"(u negativnom smislu) zato sto ljudi sa sela vole zivotinje.

Па само то овде и тражимо, да поштују оно што је закон предвидео, али то очигледно њима не падана памет, чак ни после овако страшних догађаја. Очигледно да су то поремећене личности.
Pa sada....
Po mom viđenju stvari, stan nije za psa. To je mučenje za psa , pa i za ljude.
I onda kada izvedeš tog psa van stana, a on radostan, željan da trči, jurca... A ti ga onda sputaš povodcem i natakneš mu korpu na njušku...

Dok god ne moraju da im stavljaju povodce i korpe, jer za nestavljanje ne plaćaju kazne - neće ih stavljati.
Isto tako, dok god ne moraju da skupljaju đubre za njima jer ih niko ne kažnjava za to, neće ga skupljati.
Pa i ti, da li bi radio samoinicijativno nešto što ti se ne radi, a i niko te ne bije po ušima da to radiš?

Pp meni najveći problem je u državi koja ne insistira na poštovanju zakona koje je sama donela.

Извињавам се. Али опет, немају највећи број напада колико видим.

Chiens de
garde et de
combat
4,0
(3,1)
9,1
(10,2)
- Pitbull, American Stafford Terrier, Bulldog
- Shar-Peï, Chow-Chow, Dobermann, Boxer
- Bull-terrier, Cane corso, Mâtin de Naples

И може се видети колико има раса стрпаних у исти кош. Нема посебно за сваку расу. Да се разумемо, пса који је ујео човека треба успавати али још горе кад се отвори 'лов на вештице'.
А то углавном раде они који се не разумеју у проблем.

Imaju, 2002. godina, grupa "Pitbull, American Stafford Terrier, Bulldog" je cinila 0,7% populacije pasa, a izvrsila je 5,1% ujeda, koliko sam primetio nijedna druga grupa nema takav odnos.
Ovaj podatak se nalazi desno od podataka koje si preuzeo.

Alo.....ko je ovde pricao o tome da li sam ja "sposoboan" da se ozenim pa da mi ti kazes "bas me briga da li si sposoban da se ozenis"? O kakvim ti frustracijama govoris meni kad si celo vece zapenio sa svojom glupom pricom! Moja jedina frustracija u zivotu je sto nisam ucestvovao u ratu protiv ustasa i nista drugo. I ko si ti uopste da tvrdis da li je neko isfrustriran ili nije. Osecam odavde sa ekrana, da si covek proste strukture licnosti. Izraziti malogradjanin! Ne mogu da kazem "seljak"(u negativnom smislu) zato sto ljudi sa sela vole zivotinje.

Еј, чини ми се да твом керу треба да се обрише дупе, шта си се залепио за рачунар, пожури!!!

Ма које његово црно корито, видиш да је то бедник који је неко и нешто само поред свог пса, бар он мисли да је неко и нешто кад шета у друштву свог великог џукца..
kAKAV SI TI SLEPAC.

BRAVO!

Back