Pitbul odgrizao uvo devojčici

I na koji nacin to menja situaciju?
Uspavljivanje psa nije samo kazna za psa, vec i za vlasnika.

Pa menja situaciju. Ako pas nije agresivan vec je nesrecni slucaj onda kazna nije adekvatna.

Pa? Veoma jednostavno, resava pitanje zivotinja a manijake "nagradjuje"...

Pitao si me za dve odvojene situacije, dao sam dve odvojene kazne.

Pa da, al ja sam te pitao za kenkretni slucaj. Kako robija moze biti adekvatna kazna za osobu koja je uporastila nekoliko zivota?

P.S. ima puno gresaka, prosuo sam kafu po tastaturi pa brlja a mrzi me da ispravljam...

Pa citajuci tvoje cudne replike mislim da stvarno ocekujes od pasa da zavrse barem 4 razreda osnovne.

Ne znam ko su tvoje univerzitetske kolege ovde, a slabo me i zanima, usput , ja znak
pitanja razumem ozbiljno, smajli bi vec bio nesto drugo i tu bi bio znak da se zezas.

Ovako, yok.
Ma jok mori, ja očekujem da psi završe bar osnovnu školu i ubrzani kurs iz bontona, čisto da znaju koga smeju da grizu, a koga ne.

I sada, da ovo gore ne bi shvatila ozbiljno, moram da stavim bar jedan :)

А заболе ме и за твог лепо васпитаног пса. Ономад ја једем на клупи, а неки манијак пустио џукелу без повоца наравно. И џукела ко џукела, право на мој сендвич, мало би да га њушне ваљда. Ја га онако ћушнем ногом, а будала крене на мене како то ја ударам његовог пса. Али смирио се кад је и он добио пар шутева.
Почео да прети полицијом, рекох само их ти зови.. Наравно да их није звао.

To !!!
Tako reaguju kadrovi iz paviljona 26 !
Koji su maturski polagali u "Vencu",
a predsednik komisije bio Ljuba konobar .....!
:ok:

Псећа полиција да узме изјаву од пса, и да га приведе истражном судији (псећем наравно). Судија ће проценити да ли је све било несрећан случај или намера...
Naravno. Pismenu izjavu.
Eto zašto psi treba da završe osnovnu školu pre nego što budu pušteni na ulicu.

Grad će sklanjati pse lutalice i kontrolisati vlasnike
Tanjug | 12. 10. 2011. - 18:23h | Komentara: 0

Za manje od 24 sata u Beogradu su psi napali dve osobe - trogodišnju devojčicu i trudnicu, pa će grad nastaviti još intenzivnije da se bavi problemom pasa lutaliaca, izjavio je danas sekretar za Komunalne i stambene poslove Predrag Petrović.

Zbog jučerašnjeg incidenta na Karaburmi, kada je pas trogodišnjoj devojčici odgrizao uvo i napada čopora pasa na trudnicu koji se dogodio danas u ulici Grčića Milenka, grad će nastaviti da sklanja pse lutalice i kažnjava neodgovorne vlasnike, rekao je Petrović.

Trudnica koju je napao čopor pasa nije povređena, oseća se dobro, ali je doživela veliki stres, rekao je Petrović na konferenciji za novinare u parku u ulici Grčića Milenka, gde se napad desio.

Prema njegovim rečima, ekipe su sa mesta napada uklonile četiri od šest pasa iz čopora, a pas predvodnik će biti odveden u karantin u Ovči, gde će biti utvrđeno da li je bolestan i vakcinisan.

Petrović je istako da grad neće odustati od zacrtane politike ni kada je u pitanju kontrola vlasničkih pasa, i poručio da će se insistirati na povećanju kaznene politike i njenom hitnom sprovođenju.

Vlasnici treba da poštuju nedavno usvojenju Odluku o držanju kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda, a grad će nastaviti sa projektima besplatne vakcinacije, čipovanja i sterilizacije, poručio je Petrović.

On je ukazao da se pas rase "staford", koji je juče odgrizao uvo devojčici, smatra opasnom vrstom, koja se tretira po posebnim zakonskim propisima. "Staford" je trenutno u karantinu, protiv vlasnika je pokrenuta krivična prijava, a devojčica se oseća dobro nakon operacije.

Komisija za naknadu štete od ujeda pasa lutalica, koja je osnovana pri Sekretarijatu, od početka godine primila je oko 800 zahteva, a u skoro 400 slučajeva postignuto je vansudsko poravnanje i građanima je isplaćena odšteta, rekao je pomćnik sekretara Vladimir Terzin.

Prema njegovim rečima, u najvećem broju slučajeva koji su građani prijavili radi se o lakšim povredama.

Pa menja situaciju. Ako pas nije agresivan vec je nesrecni slucaj onda kazna nije adekvatna.

Ne sme da mu se dogodi ni nesrecni slucaj, kao sto rekoh kazne su ostrije.

Pa? Veoma jednostavno, resava pitanje zivotinja a manijake "nagradjuje"...
Sistem je manjkav i u tom pogledu, zar nisi video da sam se slozio sa tobom.
Pa da, al ja sam te pitao za kenkretni slucaj. Kako robija moze biti adekvatna kazna za osobu koja je uporastila nekoliko zivota?

P.S. ima puno gresaka, prosuo sam kafu po tastaturi pa brlja a mrzi me da ispravljam...
Odgovorio sam ti i za konkretan slucaj, ako je samo silovanje, teska robija, ako je zbog silovanja usledila smrt, tretirati to kao ubistvo sa otezavajucim okolnostima.

Ne sme da mu se dogodi ni nesrecni slucaj, kao sto rekoh kazne su ostrije.

Sistem je manjkav i u tom pogledu, zar nisi video da sam se slozio sa tobom.

Odgovorio sam ti i za konkretan slucaj, ako je samo silovanje, teska robija, ako je zbog silovanja usledila smrt, tretirati to kao ubistvo sa otezavajucim okolnostima.

Nesrecni slucajevi se uvek desavaju i opste prisutni su svuda oko nas. Cak se i deca prilikom igre povrede, zar ne? Zato me i zanima, sta ako je pas samo zeleo da se igra?

Ok, onda sam pogresno razumeo...

Da al i dalje mislim da robija nije adekvatna kazna. Ako je neko urodjeni manijak ili je zlostavljan kao dete to ne umanjuje posledice njegovih akcija, zar ne?

Nesrecni slucajevi se uvek desavaju i opste prisutni su svuda oko nas. Cak se i deca prilikom igre povrede, zar ne? Zato me i zanima, sta ako je pas samo zeleo da se igra?

Ok, onda sam pogresno razumeo...

Da al i dalje mislim da robija nije adekvatna kazna. Ako je neko urodjeni manijak ili je zlostavljan kao dete to ne umanjuje posledice njegovih akcija, zar ne?

Odgovorio sam ti, podleze kazni i ako je nesrecni slucaj.

Po meni kazna za ubistvo sa otezavajucim okolnistima bi trebala da bude smrt, mozda te je to zbunjivalo.

Back