Pitbul odgrizao uvo devojčici

У Београду има појединаца који у шетњу изводе теле као на слици испод.
sarplaninac.jpg

Шта мислите,да ли могу да га контролишу кад подивља?:roll:

Ako su mu pruzili pravilan odgoj,ljubav,negu,nisu ga zapostavljali ili ne daj Boze zlostavljali,brutalno kaznjavali,onda nemaju razloga za strah.

Jug Bogdan je ensto deseto rekao, a ti sada pominjes i trudnicu, a nju su oborili ulicni psi.

Jug Bogdan je lepo rekao da ako se odlucis za psa, treba da povedes racuna o njegovom karakteru,osobinama,agresiji
i da izaberes psa sa kojim mozes da budes siguran da nece nikoga napasti. A od 330 rasas, takvih je sigurno 310, pa
je tako izbor zaista veliki.

Мене заболе да ли је уличан, или има газду, не желим да постоји ни теоријска могућност да моје дете буде угрожено од паса, па то је крајње понижење да се родитељу деси да му живот детета упропасти џукела, на четири и две ноге.

Не пада ми на памет да се одлучујем за пса у свом стану, а бићу сигуран да пас неће напасти моје дете тек кад луталица не буде по улицама а сви власнички пси буду са корпама и повоцима.
А уопште није тешко ово средити.

Ako su mu pruzili pravilan odgoj,ljubav,negu,nisu ga zapostavljali ili ne daj Boze zlostavljali,brutalno kaznjavali,onda nemaju razloga za strah.

А шта, ја треба да гатам у пасуљ да ли је неко овоме пружио правилан одгој, негу и шта ја знам шта? Шта бре то мене брига човече?

Ako ces psa da ubijes jer je "poremecen" i neces da utrosis vreme na rehabilitaciju jer se ponei instinktivno. Recimo hoces li ubiti psa koji je branio vlasnika kada su napali pljackasi i pritom osakatio nekoliko od njih?
Pa mogli bi, zasto da ne? Al posto to nije humano onda imas porodice koje nisu cule za kondom pa zive na socijalnoj pomoci, spavaju u jednoj sobici i imaju 5+ dece, ili rome koji zive bez struje, vode u stracarama, podvode decu ili ih teraju da prose po ulicama dok oni sede i poju ( recimo )...
Moralne dileme toga tipa se javljaju u skoro svakoj situaciji, da li bi dao na uspavljivanje psa koji je slusao svoga gazda i branio ga od nasrtaja ljudi koji su zeleli da ga povrede, ne bi, kao sto ne bi kaznio ni tog coveka, da se branio drugim sredstvima.
Da li bi dao na uspavljivanje psa kome je gazda rekao da povredi nekog coveka iz hira, naravno i gazdu bi kaznio.

Povedi onda akciju o regulaciji populacije Roma.
Ako ljudi nisi racinalni, kako onda pas moze biti racionalan? Zasto zasto ga kazniti tako sto ces ga uspavati?
Pa pazi, silovanje moze da bude jos gore. Sta ako je silovatelj zarazen HIV-om? Kakve posledice moze da ima silovana osoba? Psihicke recimo?

Vec sam ti rekao da iracionalnost nije razlog da se izbegne kazna. Samo je kazna za pse ostrija nego za ljude.
Naravno da moze, zato sam i rekao teska robija, ako osoba umre zbog silovanja, to tretirati kao ubistvo sa otezavajucim okolnostima.

I nas vlasnike lepih i lepo vaspitanih pasa ( miroljubiva koegzistencija) zabole sta tebe uzbudjuje i zbog cega se nerviras.
А заболе ме и за твог лепо васпитаног пса. Ономад ја једем на клупи, а неки манијак пустио џукелу без повоца наравно. И џукела ко џукела, право на мој сендвич, мало би да га њушне ваљда. Ја га онако ћушнем ногом, а будала крене на мене како то ја ударам његовог пса. Али смирио се кад је и он добио пар шутева.
Почео да прети полицијом, рекох само их ти зови.. Наравно да их није звао.

Moralne dileme toga tipa se javljaju u skoro svakoj situaciji, da li bi dao na uspavljivanje psa koji je slusao svoga gazda i branio ga od nasrtaja ljudi koji su zeleli da ga povrede, ne bi, kao sto ne bi kaznio ni tog coveka, da se branio drugim sredstvima.
Da li bi dao na uspavljivanje psa kome je gazda rekao da povredi nekog coveka iz hira, naravno i gazdu bi kaznio.

Vec sam ti rekao da iracionalnost nije razlog da se izbegne kazna. Samo je kazna za pse ostrija nego za ljude.
Naravno da moze, zato sam i rekao teska robija, ako osoba umre zbog silovanja, to tretirati kao ubistvo sa otezavajucim okolnostima.

Al ovde nije rec o tome da je gazda naredio da pas osakati devocicu, da je rekao/naredio onda bi priva bila sasvim drugacija.
Pa nisam ni ja rekao da to nije razlog, al zasto psa koji nije sposoban da kao covek razlikuje dobro od loseg i da bude svestan posledica bude kaznjen smrcu dok ista osoba moze da bude kaznjena i to veoma lako na osnovu neuracunljivosti?
Svi pricaju kako su ljudi inteligentni, sposbni za emocije i ostalo a vecina se ne ponasa tako. Mene zanima, zasto je kazna za pse ostrija i podrazumeva uspavljivanje a kada covek to uradi onda ga salju na lecenje, dobija hranu i smestaj i zivi o troesku gradjana?
Zbog cega samo teska robija? To nije adekvatna kazna...

Al ovde nije rec o tome da je gazda naredio da pas osakati devocicu, da je rekao/naredio onda bi priva bila sasvim drugacija.
Pa nisam ni ja rekao da to nije razlog, al zasto psa koji nije sposoban da kao covek razlikuje dobro od loseg i da bude svestan posledica bude kaznjen smrcu dok ista osoba moze da bude kaznjena i to veoma lako na osnovu neuracunljivosti?
Svi pricaju kako su ljudi inteligentni, sposbni za emocije i ostalo a vecina se ne ponasa tako. Mene zanima, zasto je kazna za pse ostrija i podrazumeva uspavljivanje a kada covek to uradi onda ga salju na lecenje, dobija hranu i smestaj i zivi o troesku gradjana?
Zbog cega samo teska robija? To nije adekvatna kazna...

Pitao si me za drugaciju situaciju i odgovorio sam za nju.
Ovde je pas reagovao sam od sebe, tako da ne vidim zasto ne bi snosio krivicu.

Zato sto nije covek, to nema veze sa njegovim mentalnim sposobnostima.

To u velikoj meri zavisi od polozaja coveka u drustvu, nekada je kazna za krivolov jelena bila vesanje i kastracija.

Zato sto nije uzet zivot, inace teska robija podrazumeva svakodnevan naporan rad, tako da i nije bas mala kazna.

Pitao si me za drugaciju situaciju i odgovorio sam za nju.
Ovde je pas reagovao sam od sebe, tako da ne vidim zasto ne bi snosio krivicu.

Zato sto nije covek, to nema veze sa njegovim mentalnim sposobnostima.

To u velikoj meri zavisi od polozaja coveka u drustvu, nekada je kazna za krivolov jelena bila vesanje i kastracija.

Zato sto nije uzet zivot, inace teska robija podrazumeva svakodnevan naporan rad, tako da i nije bas mala kazna.

Upravo to, pas je zivotinja koja ima instinkte, mozda se osecao ufrozenim, mozda se cak i igrao jer male su sanse da bi se devojcica "izvukla samo" sa tom povredom, psi napadaju ekstremitete a nema povreda na njima. Ako se pas samo igrao, glupo zvuci al psi jedni drugima grickaju usi za vreme igre, ovaj pas ima 7 meseci, sta ako je mislio da je igra. Znam da ce sada da me napadnu al nema veze. Pitanje je i dalje tu. Sta ako nije napao zaista? Ako se kaze da Pitbul ide do kraja, sta ga je omelo da zavrsi ono sto je zapoceo?

A covek se nasao adekvatnim da odlucuje sta da se radi zivotinji a nije u sranju svoje "svoriste" da sredi i resi se manijaka?

Negde je i dalje takva kazna. Za kradju recimo, silovanje... Neke takve zemlje funkcionisu milenijumima a onda se nadju zemlje sa kulturom mladjom neko 1/10 postojanja te zemlje da joj govore kako da upravlja svojom drzavom?

Kako nije? Za sada nema leka od HIV-a, postoje terapije al ni jedna ne leci uspesno. Znaci da je ta osoba prakticno mrtva al umire godinama/decenijama. Kako naporan fizicki rad moze biti adekvatana kazna za tako nesto?

Ocigledno nisi..

Jednom u mesec ili vise se desi da pas napadne nekog i to nikad sa smrtnih ishodom.

Jednom u nekoliko dana se dogodi da pijani kreten sedne u kola i pobije citavu poroducu, ili barem "samo" jednu osobu.

Stoga sta je strasnije? Pas koji je mozda maltretiran ( jos uvek u ovom slucaju nije poznat razlog napada ) ili pijani kreteni koji ubijaju neduzne gradjane.

Moja konstantacija je sasvim na mestu.

Stoga ako tatin pijani sincic sedne u kola i pobije nekoliko ljudi ( cak i jednu personu ) na mestu mu treba presuditi, tj uspavati...

Nadam se da primecujes razliku.

U jednom slucaju neko je ostao bez uveta a u drugom bez oca, majke, mozda cak i deteta, ili citave porodice..
Manje više, slažem se sa tvojim stavom.

Upravo to, pas je zivotinja koja ima instinkte, mozda se osecao ufrozenim, mozda se cak i igrao jer male su sanse da bi se devojcica "izvukla samo" sa tom povredom, psi napadaju ekstremitete a nema povreda na njima. Ako se pas samo igrao, glupo zvuci al psi jedni drugima grickaju usi za vreme igre, ovaj pas ima 7 meseci, sta ako je mislio da je igra. Znam da ce sada da me napadnu al nema veze. Pitanje je i dalje tu. Sta ako nije napao zaista? Ako se kaze da Pitbul ide do kraja, sta ga je omelo da zavrsi ono sto je zapoceo?
I na koji nacin to menja situaciju?
Uspavljivanje psa nije samo kazna za psa, vec i za vlasnika.
A covek se nasao adekvatnim da odlucuje sta da se radi zivotinji a nije u sranju svoje "svoriste" da sredi i resi se manijaka?
Pa?
Negde je i dalje takva kazna. Za kradju recimo, silovanje... Neke takve zemlje funkcionisu milenijumima a onda se nadju zemlje sa kulturom mladjom neko 1/10 postojanja te zemlje da joj govore kako da upravlja svojom drzavom?

Kako nije? Za sada nema leka od HIV-a, postoje terapije al ni jedna ne leci uspesno. Znaci da je ta osoba prakticno mrtva al umire godinama/decenijama. Kako naporan fizicki rad moze biti adekvatana kazna za tako nesto?
Pitao si me za dve odvojene situacije, dao sam dve odvojene kazne.

apropo da nema smrtnih ishoda postavljala sam linkove kako je rumunija sa sterilisi i pusti presla nazad na trovanje pasa posle vise smrtnih ishoda posledice ujedanja

a evo i
http://www.heraldsun.com.au/news/mo...ack-at-st-albans/story-fn7x8me2-1226116993730

vidim na b92 poznavaoci komentarisu kako je mesanac, pa je po potrebi, da bi se registrovao ovde, staford

A mene ne bi čudilo da je slučaj obrnut.
Da je staford (ili pitbul ili šta već) ali "udri po džukelama"...

Nisam rekao da posedujes istog psa (ovog sto je ujeo), vec da ne zelis da ga posedujes, da bi ga sam ubio i po cemu se to razlikuje od moje izjave da se bas taj pas treba uspavati?

Fala ti se,Bože !

Da se najzad,bar delimično,sporazumemo.
Šta misliš koji bi to galimatijas bio da ti pričaš srpski,
a ja (ne daj,Bože !) novohrvatski....
To bi trajalo sve do sudnjeg dana !
:dontunderstand:

Back