Ima ih i u mom komsiluku nekoliko, cetvoro cini mi se. Samo jedan, odnosno jedna, je problematicna. Ali opet, sustina je da mi je zdravlje ove ili bilo koje druge devojcice i decaka prece od zelja buduceg vlasnika, koji bas mora da ima staforda. Zabraniti ili uvesti za te pse obaveznu policijsku dresuru. To kosta, ali ako neko zeli takvog kera, neka prihvati cinjenicu da se uvek moze desiti nesto lose s njima, a to se mora spreciti.
Ja mislim da je sve do gazde. Ako je gazda normalan čovek i pas će biti kako treba. Ako je gazda divljak i govedo i pas će biti takav. Evo taj komšijski staford na primer. Njega su deca obožavala, nikad nije zarežao ni na jedno dete, bilo je opšta sreća za njih kada bi ga taj moj komšija izvodio. Karakteristika staforda je ta da bi oni za svog gazdu sve uradili, a mnogi to zloupotrebljavaju. I ti si rekao da ih ima u tvom kraju, a da je samo jedan opasan. Znači sve je do čoveka. Kad smo kod dresure, čini mi se da je taj moj komšija isto vodio svog staforda na dresuru, i znam da je trajala oko mesec dana. Što se konkretno ovog slučaja tiče, meni je žao devojčice i da sam otac iste ubio bih i jedno i drugo. I psa i vlasnika. Ali činjenica da je pas takav upravo zbog gazde.