- Poruka
- 16.741
Mačke smrde.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
lepo argumentovano zapazanjeMačke smrde.
Evo mene, opet se jurim sa "mojim" mačkama. Sada znaju, čim otvorim prozor beže brže nego Brzi Gonzales.Mačke smrde.
"Ako tražiš istomišljenika, tad nastavi sam sa sobom" reče neko mnogo pametniji od mene, i ujedno se ovim pametnim rečima opraštam od ovog Foruma, a Njegoševu mudrost- nit' gluvom šaputati, nit' slepom namigivati, dozvolićete mi, ostavljam za sebe.
sve je to u redu al ajd ti objasni to detetu i nauci ga da se "odbrani"...
Trogodišnjoj devojčici pitbul je odgrizao uvo danas oko 15 sati u Ulici Vlade Ilića na Karaburmi..
http://www.crnahronika.rs/pitbul-odgrizao-uvo-devojcici/
Vrlo je jednostavno. Zabraniti odredjene rase pasa, kao sto su to uradili u Britaniji i nekim americkim drzavama. Hoces kera? Imas desetine vrsta da biras. Jeb*li vas pitbulovi.
Nikad nisam simpatisao ovu vrstu pasa. Na prvi pogled i ne lice na pse, onako nabijeni i misicavi kao da ih je Arnold Svarceneger napravio...
Ovde se ne radi o lutalici...
A smatram da su ti "gazdinski" psi mnogo opasniji od lutalica.
Eto jedan od razloga zbog kog ne smem da siđem dole u školsko je to što mi je prošlog leta gazda jedne pitbulke, na moje pitanje da li su normalni i jel imaju predstavu koliko je sati, odgovorio pitanjem
-oćeš da ti pustim kera?
Više se plašim tih koji imaju gazde (jer su istrenirani da napadaju) nego džukelica po ulici
Pa to i jesu psi koji se, ili se ekstremno mrze ili ekstremno vole.
Oni su po meni jako lepi psi (stafordi). Moj komšija je imao staforda koji je bio mnogo dobar, i slušao je, savršeno dresiran, nikada nikog nije napao.
Grešiš, zato što ti nikada ne znaš da li će se pas nekada osetiti ugroženim i napasti nekoga. Moja majka je imala psa, bretonca, poznatog kao dobroćudna rasa. Slušao je, nikada nikoga nije napao, deca su mu radila šta god su htela i nikada nije bilo reakcije. Jednom i samo jednom je bez ikakvog razloga kidisao na neku kevinu prijateljicu i očigledno je imao nameru da je ujede. Kezio zube, režao, otimao se, jedva smo ga savladali. Sirota žena se prenerazila, a i mi smo, iskreno da ti kažem. Šta ga je isprovociralo, ne znam, žena mu se nije obratila, najnormalnije ušla u dvorište i eto...pre nje su poznati i nepoznati normalno ulazili i svima se radovao, ali je tada iz nekog razloga poludeo. Da je uspeo da je izujeda, pojma nemam šta bi bilo, ali to je za mene bio stvarno šok. Iz umiljatog psa se pretvorio u zver iz samo njemu znanog razloga. Možda je ta žena loša, nemam pojma, ali to ne znači da treba da je ujedaju psi.
Prema tome, ne možeš bezrezervno da veruješ životinji, koliko god ti mislio da je dresiran, da te sluša itd.
Dete nije naučilo pseći jezik.Da li je bitan razlog zbog čega je pas napao dete?
ma necu ja da lupam glavu dok vodim dete za ruku dal je nechija dzukela dobra ili nije, i gde je po cijim merilima granica izmedju mirnog i agresivnog psa , korpa i kraj... npr moja pticarka je "mirna" ali na popa i na poshtara alergicna, ni ovi door-to-door prodavci joj bash nisu prirasli srcu, ali inace je k'o bubica ... svi znamo da je 90% vlasnika pitbul-a nabavilo papire u konima pishe da su to neke druge rase, ali niko to ionako ne kontrolishe...... Sto se korpe tice, moze i a ne mora. Ako je pas miran i voli ljude onda je dovoljno da bude na povodcu...
Ima ih i u mom komsiluku nekoliko, cetvoro cini mi se. Samo jedan, odnosno jedna, je problematicna. Ali opet, sustina je da mi je zdravlje ove ili bilo koje druge devojcice i decaka prece od zelja buduceg vlasnika, koji bas mora da ima staforda. Zabraniti ili uvesti za te pse obaveznu policijsku dresuru. To kosta, ali ako neko zeli takvog kera, neka prihvati cinjenicu da se uvek moze desiti nesto lose s njima, a to se mora spreciti.
pa vlasnik psa koji je otkinuo uvo ovoj devojcici kaze da su ga vodili na policijsku dresuru...vidis da ni to nije garant..
Oni su po meni jako lepi psi (stafordi). Moj komšija je imao staforda koji je bio mnogo dobar, i slušao je, savršeno dresiran, nikada nikog nije napao.
Pa taj definitivno nije cist u glavu.
Stene ( a pas od 7 meseci je jos stene) ne mogu da idu ni u skolicu za ono osnovno ponasanje, to tek kada napune godinu dana.
Policijska dresura pasa je jako komplikovana stvar ( usput borbeni psi i ne smeju uopste da se pojavljuju u tim skolama za pse),
Samo policijac vodi svog psa na dresuru,taj pas zivi s policajcem,jer samo i njega akceptira kao vodju i samo od njega slusa
i izvrsava naredbe. Obuka traje jedno dve godine, ispiti su nemoguce komplikovani, a to je bas i razlog da policije odustaju od nemackog
ovcara jer je sklon bolestima ( displazija kukova), relativno kratko moze da radi,tako da se sada preslo na jednostavnijeg belgijskog ovcara,.
Ovde govorim o policijskim psima za neku vrstu odbrane. Svakako da ima i drugih radnih pasmina ( zua slepe,hendikepirane,otkrivanje
droge,leseva u rusevinama,lavinama, ali i prezivelih,ali tu se uglavnom koriste malo jednostavniji psi koji vole timski rad, a tu bi bio najgenijalniji
labrador koji je neka vrsta Katice za sve radnje).
Mozda se moj drug Grof Vronski vrati sa "sluzbenog puta" pa ce i on potvrditi,ali i objasniti da borbeni psi ne mogu da se dresiraju za neke
konkretne zadatke.
Ima pasa koji su daleko bolji od labradora za pomenute radnje. Za vađenje iz ruševina se traže manji psi i to oni sa jako izoštrenim njuhom. A u vezi sa temom, ne vidim šta jedan ovakav pas može da radi na obuci?