Pitbul odgrizao uvo devojčici

ovo je neverovatno ! pas je napao dete,a reakcije dobrih gradjana su :
da se zabrani drzanje pasa
da se pobiju psi
da se gazdi odseku usi
da se psima vade zubi

da se puca po ulicama
da se krene u linc
smrtne kazne.....

tragicno koliko nisko moze covek da padne a da je pritom ubedjen da radi pravu stvar iz humanih razloga.

prito niko nije naveo nista sto bi moglo da se uradi da se detetu pomogne
vrlo humano ...

ovo je boldovano je moje
smatram da je ovo odgovarajuca kazna za vlasnika i psa, odsecanje uveta i vadjenje svih zuba i vlasniku i psu
necu ulaziti u to da li ce to pomoci nekome ubuduce, jednostavno ovo je odgovarajuca kazna
sto se tice deteta, njoj ce koliko mogu, nadam se, pomoci strucne osobe i clanovi porodice
verovatno ce trauma biti jako velika :(

ovo je boldovano je moje
smatram da je ovo odgovarajuca kazna za vlasnika i psa, odsecanje uveta i vadjenje svih zuba i vlasniku i psu
necu ulaziti u to da li ce to pomoci nekome ubuduce, jednostavno ovo je odgovarajuca kazna
sto se tice deteta, njoj ce koliko mogu, nadam se, pomoci strucne osobe i clanovi porodice
verovatno ce trauma biti jako velika :(

Мислиш да овоме има шта од зуба да се повади?

vlasnik400.jpg

I sta sad....pit nap'o malu i sad treba sve pitove ovoga sveta ubiti,pokrstiti,proterati!!??? Koliko samo ogranicenih ljudi ima! Jel neko misli da ce napadi pasa na ljude prestati ako bi hipoteticki nestali pit bulovi? Jel neko misli da se ne bi organizovale borbe pasa sa drugim vrstama kerova? Taj pas je jos stene, a posto znam nesto o pitovima onda mi je cudno da je tako mlad postao agresivan. To mi govori samo jedno, taj pas je verovatno od svog vlasnika zapostavljen, u smislu da ga ne izvodi u setnju, da ga ne hrani kako treba, da mu ne poklanja paznju i ljubav, da ga drzni non stop na kratkom lancu i eto sta se desi, prvom prilikom taj pas kad se oslobodilo lanca, izleteo je na ulicu da iskali svoju frustraciju na nekom detetu. Zasto svi mediji prave senzaciju od napada pit bula na coveka, a kad se desi napad vucjaka ili dobermana to prodje takoreci nezapazeno! Neki ljudi ne zele sebi da priznaju da podsvesno mrze tu rasu i prija im da se takve price sire po novinama. Pas kad se seta, uvek mora biti na povodcu. A ako ga pustite da trckara, treba mu staviti korpu.

I sta sad....pit nap'o malu i sad treba sve pitove ovoga sveta ubiti,pokrstiti,proterati!!??? Koliko samo ogranicenih ljudi ima! Jel neko misli da ce napadi pasa na ljude prestati ako bi hipoteticki nestali pit bulovi? Jel neko misli da se ne bi organizovale borbe pasa sa drugim vrstama kerova? Taj pas je jos stene, a posto znam nesto o pitovima onda mi je cudno da je tako mlad postao agresivan. To mi govori samo jedno, taj pas je verovatno od svog vlasnika zapostavljen, u smislu da ga ne izvodi u setnju, da ga ne hrani kako treba, da mu ne poklanja paznju i ljubav, da ga drzni non stop na kratkom lancu i eto sta se desi, prvom prilikom taj pas kad se oslobodilo lanca, izleteo je na ulicu da iskali svoju frustraciju na nekom detetu. Zasto svi mediji prave senzaciju od napada pit bula na coveka, a kad se desi napad vucjaka ili dobermana to prodje takoreci nezapazeno! Neki ljudi ne zele sebi da priznaju da podsvesno mrze tu rasu i prija im da se takve price sire po novinama. Pas kad se seta, uvek mora biti na povodcu. A ako ga pustite da trckara, treba mu staviti korpu.

Ма ја то причам све време, ова држава мора да отвори факултет псеће психологије где ће се усавршавати стручни људи који ће решавати псеће фрустрације. Хотеле већ отварамо, хитну помоћ за псе такође, чујем да је у плану полиција за псе, можда би требало и неку јачу псећу универзитетску клинику...

Da, u pitanju je štene od 7 meseci, ako sam dobro čuo vest. Zaista mi nije jasno da tako mlad pas reaguje toliko agresivno. U tom uzrastu ne bi trebao da zna da je pas, a kamoli da napada. Pa tek je zube izmenjao.
Beleže se i napadi ostalih rasa, ali su napadi ovih pasa sa najtežim posledicama, a i činjenica je da ih ljudi ne vole. Retki su oni koji ih drže iz ljubavi.
Korpa ovakvom psu treba uvek da bude na glevi, na samo kad trčkara. To je još jedna od zabluda vlasnika. Zakon je jasan i slobodno tumačenje od strane vlasnika dovodi do ovakvih situacija.

Covek je u velikoj meri iracionalno bice, ali mozemo pricu i da okrenemo na drugu stranu, zasto ne bi sterilisali sve nepozeljne ljude i zene?

Razlika nije u tome da li ih treba kazniti ili ne, vec u kojoj meri.
Nemam nista protiv dugih zatvorskih kazni, uz prisilan rad i smrtne kazne.

Pa nije isto. Ljudi osecaju superiorost pa imaju potrebu da sterilisu zivotinje, a ne zivotinje same sebe. Ne razumem zasto vuces na tu stranu?

Razumnja soba nikada nece sesti u kola pijana, samo budale to rade. To je veoma jasno.
Smrtna kazna je jedina adekvatna kazna. Zasto ubiti psa koji je napao dete a ne coveka koji je zaklao, silovao i ko zna sta jos nije?
Po cemu je takva osoba zasluzila da zivi o trosku drzave ( gradjana ), da joj je placaju psihijatri i lecenje a zivotninja koja u velikom broju slucajeva radi instinktivno nije?

Pa nije isto. Ljudi osecaju superiorost pa imaju potrebu da sterilisu zivotinje, a ne zivotinje same sebe. Ne razumem zasto vuces na tu stranu?

Razumnja soba nikada nece sesti u kola pijana, samo budale to rade. To je veoma jasno.
Smrtna kazna je jedina adekvatna kazna. Zasto ubiti psa koji je napao dete a ne coveka koji je zaklao, silovao i ko zna sta jos nije?
Po cemu je takva osoba zasluzila da zivi o trosku drzave ( gradjana ), da joj je placaju psihijatri i lecenje a zivotninja koja u velikom broju slucajeva radi instinktivno nije?

pijano stanje je stanje izmenjene svesti tako da covek ne moze biti razuman kad je pijan i ne lupetaj .

i smanji sa tim smrtnim kaznama ovo nije srednji vek

Bravo genije...sad si nam oči otvorio .... a šta ja imam od toga što je on odgovoran nakon što pas mene napadne... hoće li neko doneti i primeniti uredbu po kojoj je nemoguće da pse određenih rasa šeta bilo ko bez korpe na nosu?

Ево,ја мом немачком овчару од 55 кг нећу да ставим корпу из принципа.
Гарантујем за његово понашање.
Прво,због безбедности других,друго јер је папрено плаћен.
Зато се ту треба направити селекција, да се расни пси могу куповати само код овлашћених одгајивача по високим ценама,а не код комшије из села који ће да вам гарантује да је пас ''чистокрвни питбул'' нпр...Па да видим ко ме ће од власника да падне на памет да не обрати пажњу на васпитање и одгој пса од минимум 500 евра.
Иначе,о генерализовање немачких овчара,питбулова,добермана,стафорда и других ми се попело на *****!

Ево,ја мом немачком овчару од 55 кг нећу да ставим корпу из принципа.
Гарантујем за његово понашање.
Прво,због безбедности других,друго јер је папрено плаћен.
Зато се ту треба направити селекција, да се расни пси могу куповати само код овлашћених одгајивача по високим ценама,а не код комшије из села који ће да вам гарантује да је пас ''чистокрвни питбул'' нпр...Па да видим ко ме ће од власника да падне на памет да не обрати пажњу на васпитање и одгој пса од минимум 500 евра.
Иначе,о генерализовање немачких овчара,питбулова,добермана,стафорда и других ми се попело на *****!

Ма и овај је гарантовао за свог кера... Чуј ово, ти гарантујеш...:roll:
Иначе, лепо је имати принципе, само их се ти придржавај и даље кад буду почели да те ударају по џелу, оно свака шетња по 5000.

pijano stanje je stanje izmenjene svesti tako da covek ne moze biti razuman kad je pijan i ne lupetaj .

i smanji sa tim smrtnim kaznama ovo nije srednji vek

Ti ces da mi kazes sta radim?

To sto si debili okarakterisali kao stanje izmenjene svesti je samo kod nas. U Americi bi pijanog konja samo zato sto je pijan kaznili sa par godina zatvora i sa ogromnom novacanom kaznom. Ovde kod nas, kao onaj mali sto je sa 2 promila i kurvom na prednjem sedistu pri brzini od oko 200km/h ubio dve osobe kaznili prvo sa 4 godine a kasnije sa 4 meseca uslovno!!!

Kina ima smrtnu kaznu i fukcionise 5000god, samim tim prestani da pises gluposti!!!

prito niko nije naveo nista sto bi moglo da se uradi da se detetu pomogne
vrlo humano ...
То ћеш ти да урадиш када твоја џукелетина уједе неког комшију.Убедићеш га да је испровоцирао пса и да је крив он а не пас зато што неки мајмун шета псето без корпе и повоца или зато што није обезбедио простор у којем држи пса.

Back