Pitanje

bitno je da i u hriscanskom razmisljanju nema logike

Paranormalna: Mamin stric je vec godinama pocivao u zemlji, krenuli su da odkopavaju i cim su naisli na kovceg i videli da je skoro pa neostecenj bilo je glasova da se odustane i da zakopaju opet zemljom i da cekaju jos dvije godine, naime sin od umrlog nije hteo da opet zakopavaju vec je rekao da prenesu umrlog.

Nekako je ipak otvoren kovceg i vidjeno je da umrlom nista ne hvali iako je vec 7 godina pocivao u svom grobu,
svi se sokirali ali ponajvise sin tog dede...

Zar je logika da je tijelo neraspadnuto 7 godina nakon smrti? Trazis logiku?

Rekoh ti: ako trazis ljudsku logiku u tome, pitaj ljekare i biologe. Oni ce ti to naucno objasniti. Nije to prvi put, oni sve znaju! :lol:

Zar je logika da je tijelo neraspadnuto 7 godina nakon smrti? Trazis logiku?

Rekoh ti: ako trazis ljudsku logiku u tome, pitaj ljekare i biologe. Oni ce ti to naucno objasniti. Nije to prvi put, oni sve znaju! :lol:

pa dobro normalno je da trazim neku logiku neku vrstu ----> objasnjenja

ali o tome niko nerazgovara crkve kazu ---> Sveto

naucnici tvrde ------> neki namaz

misim i jedno i drugo nije zadovoljavajuce

ja mislim da oni nas zaebavaju

pa dobro normalno je da trazim neku logiku neku vrstu ----> objasnjenja

ali o tome niko nerazgovara crkve kazu ---> Sveto

naucnici tvrde ------> neki namaz

misim i jedno i drugo nije zadovoljavajuce

ja mislim da oni nas zaebavaju

Neki namaz? Da bi balsamovali tijelo, staroegipatski svestenici su pokojniku vadili sve unutrasnje organe, pa bi tek tada danima premazivali ostatak tijela po tajnim receptima specijalno pripremljenim mirisnim uljem, jer sa unutrasnjim organima nisu mogli sacuvati tijelo od raspadanja.

Ogdovor da je to postignuto nekim namazom je jedini moguci odgovor koji skolovani bezboznik moze da ponudi kao rjesenje cuda.

Taj covjek je svet. Da li je on to kod Boga zasluzio svojim zivotom, nekim velikim poboznim djelom ili se nekad, slucajno i ne znajuci, nasao u blizina energetskog zracenja jednog ili vise andjela...Uglavnom, njegovo tijelo je dozivjelo osvecenje. Kako, kad i zasto, to samo Bog zna.

Mene zanima zasto je spaljivanje tela umrlih veliki greh i npr neko oce da bude spaljen kad umre i kremiran i on je kao pocinio neoprostiv greh?
Sta je onda s onima koji za to nisu znali dok hriscanstvo nije dobilo pravi oblik pa svi su onda gresni/Sta je s onima koji su izgoreli u pozarima nesrecama i sa onima koji su poginuli eksplodirali itd i onda je logicno da su i oni automatski gresni zast je to tako, ja mislim da su to gluposti!!!?
Gde je Bog bas licno napomenuo da je to neoprostiv greh, to je ja mislim ljutska glupost smislila takav obicaj, hteli ne hteli zakopavani ili spaljeni opet ce nase telo da istruli i kosti ce se pretvoriti u prah, samo nekom odma a zakopavani vremenom to je po meni isto mada ja bih voleo odma da istrunem da me zapale:D kad zavrsim karieru:D

Mene zanima zasto je spaljivanje tela umrlih veliki greh i npr neko oce da bude spaljen kad umre i kremiran i on je kao pocinio neoprostiv greh?
Sta je onda s onima koji za to nisu znali dok hriscanstvo nije dobilo pravi oblik pa svi su onda gresni/Sta je s onima koji su izgoreli u pozarima nesrecama i sa onima koji su poginuli eksplodirali itd i onda je logicno da su i oni automatski gresni zast je to tako, ja mislim da su to gluposti!!!?
Gde je Bog bas licno napomenuo da je to neoprostiv greh, to je ja mislim ljutska glupost smislila takav obicaj, hteli ne hteli zakopavani ili spaljeni opet ce nase telo da istruli i kosti ce se pretvoriti u prah, samo nekom odma a zakopavani vremenom to je po meni isto mada ja bih voleo odma da istrunem da me zapale:D kad zavrsim karieru:D
Ja sam čuo neku priču,kao vatra je đavo,i čovek kad se spali predaje se đavolu.Smatram da je to glupost.

Hriscani se sahranjuju: prah se predaje prahu.Sahraniti znaci sacuvati (u prahu, tj. u zemlji). U zemlji se cuva se za opste vaskrsenje.Zemljano tijelo i dalje ostaje zemlja.

Spaljivanje je unistenje tijela, a ne cuvanje tijela, jer pepeo nije zemlja.

A šta se desi sa dušama hrišćana koji se kremiraju? Idu u pakao? Zar nije sveti duh predstavljen kao plamen i vatra pročišćava ... :think:

Zavisi u koju dogmu veruješ :D

Bilo gde na istoku će ti reći da je duša bitnija od tela, i da materijalno telo propada (nebitno da li se spaljuje ili sahranjuje) a da je duša ta koja odlazi dalje...a gde će otići, to zavisi od aktivnosti koje je ta duša činila tokom života, i od svesti koje je razvila, a ne od toga šta se radilo sa telom preminulog.

Nego, ovo nije tema o razlici između tumačenja raznih religioznih sistema o tome - gde ćemo ići nakon smrti, već o misteriji tela koje ne propada čak i nakon što je sahranjeno.

Moj komšija je lekar(pedijatar) i nema baš mnogo veze sa umrlim,ali mi je pričao kako tela umrlih u vrlo retkim slučajevima mutiraju.Ponekad je to samo deo tela,nekad celo telo,a nekad samo određeno tkivo i zato se ne raspada.Naravno,to je samo medicinska teorija još nedokazana,ali su neka istraživnja pokazala da je koža kod mrtvih ljudi koji se i posle više godina nisu raspali drugačijeg sastava od kože ostalih umrlih koji su počeli da se raspadaju.

Back