Pitanje za vernike?

ne mislim da je tebi stalo, ali Bog ne voli ponosnog coveka koga je blam da se ponizi pred Bogom i da ga pita :aha:

Mora mu pokazati potovanje kao Bogu da bi te pogledao i ucinio ono sto trazis od njega :)

odkad je blam pitati? a ako treba da bude ponizenje o onda do moga da izvines :lol:

mnogo si se ophrvao pisanijem ljudskim i biblijskim recnikom.

red je da se bog zapita sta ja volim ili ga nece biti.

većina bi sledila neki kult, prosto je to nešto što je ljudima/ovcama potrebno... neki vodič, merilo, nada, vera.
neka bi biblija bila napisana 101% sam sigurna... potrebna je i onima koji bi je pisali, tačnije vođama su potrebni sledbenici.
+ uputstvo za upotrebu života, u vidu nekih zakona i pravila.

sta je tvoj vodich i merilo?astrologija?

odkad je blam pitati? a ako treba da bude ponizenje o onda do moga da izvines :lol:

mnogo si se ophrvao pisanijem ljudskim i biblijskim recnikom.

red je da se bog zapita sta ja volim ili ga nece biti.

Ti ces ga unistiti ? :mrgreen:

2. Carevima 5

10 A Jelisije posla k njemu i poruči: idi i okupaj se sedam puta u Jordanu, i ozdraviće tijelo tvoje, i očistićeš se.
2 Car. 4:41, Jovan 9:7

11 Tada se rasrdi Neman i pođe govoreći: gle! ja mišljah, on će izaći k meni, i staće, i prizvaće ime Gospoda Boga svojega, i metnuti ruku svoju na mjesto, i očistiti gubu.
1 Kor. 2:14

12 Nijesu li Avana i Farfar vode u Damasku bolje od svijeh voda Izrailjskih? ne bih li se mogao u njima okupati i očistiti? I okrenuvši se otide gnjevan.
Priče 14:17, Prop. 7:9, Efes. 4:31, Kol. 3:8, Jakov 1:19

13 Ali sluge njegove pristupivši rekoše mu govoreći: oče, da ti je kazao prorok što veliko, ne bi li učinio? a zašto ne bi kad ti reče: okupaj se, pa ćeš se očistiti?
1 Sam. 24:12

14 I tako siđe, i zaroni u Jordan sedam puta po riječima čovjeka Božijega, i tijelo njegovo posta kao u maloga djeteta, i očisti se.
2 Moj. 4:7, Jov 33:25, Luka 4:27

15 Tada se vrati k čovjeku Božijemu sa pratnjom svojom i došav stade pred njim, i reče: evo sad vidim da nema Boga nigdje na zemlji do u Izrailju. Nego uzmi dar od sluge svojega.
1 Moj. 33:11, 1 Sam. 9:7, Isa. 43:10, Dan. 2:47, Luka 17:15, Rim. 10:10

Procitaj ovu pricu :flert: kako je Kralj morao da se okupa 7x u prljavoj reci da bi se izlecio od gube :lol:

Bog je zeleo da vidi Kralja ponizenog pred njim :aha:

Ti ces ga unistiti ? :mrgreen:

2. Carevima 5

10 A Jelisije posla k njemu i poruči: idi i okupaj se sedam puta u Jordanu, i ozdraviće tijelo tvoje, i očistićeš se.
2 Car. 4:41, Jovan 9:7

11 Tada se rasrdi Neman i pođe govoreći: gle! ja mišljah, on će izaći k meni, i staće, i prizvaće ime Gospoda Boga svojega, i metnuti ruku svoju na mjesto, i očistiti gubu.
1 Kor. 2:14

12 Nijesu li Avana i Farfar vode u Damasku bolje od svijeh voda Izrailjskih? ne bih li se mogao u njima okupati i očistiti? I okrenuvši se otide gnjevan.
Priče 14:17, Prop. 7:9, Efes. 4:31, Kol. 3:8, Jakov 1:19

13 Ali sluge njegove pristupivši rekoše mu govoreći: oče, da ti je kazao prorok što veliko, ne bi li učinio? a zašto ne bi kad ti reče: okupaj se, pa ćeš se očistiti?
1 Sam. 24:12

14 I tako siđe, i zaroni u Jordan sedam puta po riječima čovjeka Božijega, i tijelo njegovo posta kao u maloga djeteta, i očisti se.
2 Moj. 4:7, Jov 33:25, Luka 4:27

15 Tada se vrati k čovjeku Božijemu sa pratnjom svojom i došav stade pred njim, i reče: evo sad vidim da nema Boga nigdje na zemlji do u Izrailju. Nego uzmi dar od sluge svojega.
1 Moj. 33:11, 1 Sam. 9:7, Isa. 43:10, Dan. 2:47, Luka 17:15, Rim. 10:10

Procitaj ovu pricu :flert: kako je Kralj morao da se okupa 7x u prljavoj reci da bi se izlecio od gube :lol:

Bog je zeleo da vidi Kralja ponizenog pred njim :aha:

reko sam ti da ne smarash sa bibijskim stihovima.....ce popijesh prijavu ako nastavish.....otvori svoju temu pa stavljaj kolko oces.....kapito?:rtfm:

aje vako da li kada upoznajesh nekoga ti je bitno koji je on ili ona horoskopski znak?da li kada vidish necije osbine odma krece razmisljanje ma on/ona je devica,vaga,skorpija i slichno?

ne, nikada to ne pitam, sem ako se o tome ne priča već... tačnije, nije mi merilo iako znam za dalji tok odnosa.
ne, ne... da je tako, ti i ja ne bi progovorili, s obzirom na znak i podznak... :lol:

bogovi zavise od ljudi.uvek je tako bilo.

al to je potpuno nebitno.dosadno mi i samo zamlacivanje sa pricom o bogovima.

bogovi su plod ljudske misli,zelja,potreba,strahova,nadanja.onakvi su kakve smo ih oblikovali.

ponekad pricam sa bogom.ali nisam vernik.ta prica sa bogom je prica sa onim unutarnjim u nama.

Back