Pitanje za gitariste

Ma kakva gitara bre....ufffffffffffffffffffff AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:twisted:AAAAAAAAAA:twisted:AAAAAAAAA:twisted:AAAAAAAAAA:twisted:AAAAAAAAA:twisted:AAAAAAAAAA:twisted:AAAAAAAAA:twisted:AAAAAAAAA:twisted:AAAAAAAAAAA:twisted:AAAAAAAAAA:twisted:AAAAAAAAAAAAAAA:twisted:AAAAAAAAAA:twisted:AAAAAAAAAA:twisted:AAAAAAAAAAAAAA:twisted:AAA

E ljudi, ja nešto drndam gitaru akustičnu...

Lestvice i akorde (doduše, akorde malo manje) super sviram, tj. tehnika mi je dobra, al' me malo teorija zajebava... Kao prvo, oću npr da sviram neku pesmu, nađem akorde. ALI, kako da znam tačno koji akord da upotrebim kad A dur ima na x mesta na gitari? Rećićete po sluhu. Ako je tako, je l' ima neki sajt gde piše na kojim sve mestima može baš taj A dur da se odsvira?
I šta su one tablature? To mi ne ide u glavu. Pretpostavljam da je povezano sa onim što negde piše sviraj prvo A dur, al' se onda ne drži samo A i svira, nego se leva ruka pomera (a ne menja se akord). To ne kapiram... zašto?

Toliko za sad ljudi, mislim da sam bio malo nejasan, al' me mrzi da korigujem post, a mislim da ste ukapirali. Sad će da kažete ''pa ako tebe mrzi da koriguješ post, ti si bezobrazan, pa mi nećemo da ti odgovorimo''. Tako vam Boga ljudi, nemojte to da uradite nego mi odgovorite, a ja ću kad popusti alkohol da korigujem post.

Back