Pitanje za gitariste

Gitar pro nevalja nista, prvo, pola pesama pogresno pokazuje, a drugo, izgubices sluh...

Eh sad... Te pesme koje pogresno prikazuje tako su ih uneli oni koji su ih skidali... i to nema veze sa programom...
A drugo... kako neko moze da izgubi sluh, pogotovu ako koristi Guitar Pro... hehehe... :D

Dobro, ajd' jedino da neka bomba opali u blizini ili da mu probije pojalaco od 200W na maksimumu dok leskari pored njega... :D

Pa ne možeš na početku odmah svirati po akordima,notama,sluhu...
Ispočetka malo se koristiš tablaturama poslije ide lako...
I ne možeš znati ti kako nekom odgovara da svira,možda neko preko tablatura bolje svira od tebe što sviraš po akordima...

Pa izvini, kako ces kada ga neko pita, kako se svira neka pesma , a on da mu odgovori "pa znas brate, cepas 4 puta nulu pa prelaz 3-5, 3-7..." Bolje je da mu prica A, G ,cis, fis...

Razumem ja sta hoces da kazes... Normalno da je bolje reci po tonovima...
Ali opet to je vec teorija muzike... i nema veze sa sluhom...

Mada, slazem se... A i u GP lepo pise koji je ton... i sve to...

Licno... meni GP sluzi kada me mrzi da skidam... lepo tu nadjem sve sto mi treba...
A drugo... takodje mi koristi kada zelim da zapisem nesto sto sam komponovao...
Kasnije mogu to da odstampam i u notnom sistemu...

Tako da... program je meni prilicno dobar... :D

ovako: kupis akustaru,uzmes casove i cimbuljaj dok ne prodjes osnove..ondaaa nastavi da vezbas jer se sviranje gitare uci ceo zivot...kad se dovoljno izvezbas kupi elektricnu neko dzepno pojacalo i udri..nisam gitarista ali mnogi ortaci sviraju gitaru i oni tako rade...sve je u trudu i u ulozenom vremenu

Zaboravio sam da napisem da je meni cilj da naucim da sviram na elektricnoj gitari,e sad da li treba prvo da sviram na obicnoj,i da li ima neke razlike izmedju elektricne i obicne gitare (osim sto elektricna radi na struju).Sve informacije su dobrodosle jer sam pocetnik.

pa..ovako po meni je teze na akustari i na klasicnoj...predlazem ti da pocnes na akustari da sviras..e sad za nesto konkretnije bolje sacekaj nekoga ko se u gitare vise razume posto ja sviram bubnjeve...ali neke osnove za gitaru znam...

Paz' ovako...
Mozes ti odmah da krenes da ucis i na elektricnoj... Ali nije to to...
Ja sam krenuo od akustare... pa sam nju svirao par godina... pa sam kupio krsh elektricno pa sam i nju svirao par godina... pa sam posle kupio bass gitaru... nju sviram i dalje... a onda sam kupio novu elektricnu i sada nju sviram... mada za sve ove godine... najbolje sam naucio na onim krshinama... I te gitare mnogo volim... kada se mucis da odsviras nesto... a ona se tesko stimuje... pa vrat je malo kriv a ti pritiskas zice... pa ti sece prste...

A onda kada kupis novu gitaru... mmmmmm... Samo klizi...

Uglavnom... kupi gitaru... onda nadji neku teoriju muzike, bilo bi dobro da savladas to prvo... lako ces ti prste izvezbati... al' dzaba ti brzi prsti kada ne znas sta da sviras...

Tako da... kreni polako... i vezbaj... :D

Pozzzzz

Paz' ovako...
Mozes ti odmah da krenes da ucis i na elektricnoj... Ali nije to to...
Ja sam krenuo od akustare... pa sam nju svirao par godina... pa sam kupio krsh elektricno pa sam i nju svirao par godina... pa sam posle kupio bass gitaru... nju sviram i dalje... a onda sam kupio novu elektricnu i sada nju sviram... mada za sve ove godine... najbolje sam naucio na onim krshinama... I te gitare mnogo volim... kada se mucis da odsviras nesto... a ona se tesko stimuje... pa vrat je malo kriv a ti pritiskas zice... pa ti sece prste...

A onda kada kupis novu gitaru... mmmmmm... Samo klizi...

Uglavnom... kupi gitaru... onda nadji neku teoriju muzike, bilo bi dobro da savladas to prvo... lako ces ti prste izvezbati... al' dzaba ti brzi prsti kada ne znas sta da sviras...

Tako da... kreni polako... i vezbaj... :D

Pozzzzz

Hvala na savetu. :D

e sad ja imam pitanje za vas :D...volela bih da nauchim da sviram gitaru..i normalno prvo bih trebala da probam akusticnu..pa vas pitam da li i tu postoji izbor "za pochetnike"... ne bih da e zaj.ebem....nemam pare za bacanje :lol: ... i recite mi na kojoj ste vi pocheli da vezbate ?;)

Back