Pitanja u vezi sa OPREMOM, TUTORIJALIMA, KNJIGAMA, PS PLUG-IN-ovima

ako radis na analognom canonu onda moze. ali zbog pravilnog dobijanja rezultata osnovni savjet je da kod svakog okidanja prepolovis ekspoziciju. to je naravno slucaj kod preklapanja dvije fotografije. za vise je potrebno jednostavno izracunavanje - osnovna expozicija djeljena brojem fotografija koje zelis preklopiti. ali to je samo savjet, skljocanje je zakon. jos taj rezultat mozes dobiti i preklapanjem dvaju negativa u mracnoj komori.:)

ok....niko nema prevod
ali da li mi bar neko moze pomoci kako da namestim da mi slika bude kvalitetna
(nekada slika bude puna suma, ne znam od cega to zavisi)
i mutna je u pokretu
i da li neko moze objasniti kako da podesim kvalitet filma
naime, kada nesto snimim, na snimku od 640x480 mi je slika ok
ali cim se poveca slika je uzas
logicno
e pa kako se to namesta..
aj' sad da ni to niko ne zna:confused:
(jesam....laik sam)

http://pcfoto.biz/Canon-S5-IS-Veliki-TEST

Pozdrav

moje misljenje:
100 E kada nemas je veliko a kada imas ode za cas pa opet nemas
retko kada je bilo dobro sici sa konja na magarca
jedino ako je to kratko zatisje i priprema za neki veci iskorak
-ta dva mega razlike davace ti i sada i ubuduce vise nego neki los objektiv koji ces kupiti za tih 100e i koji se nece bas nesto uklopiti u neki bolji apatat kad ga budes imao, a ima 400d i drugih naprednijih funkcija od starijeg brata
engleska poslovica: Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
mislim da si razumeo sta bih hteo kazati
pozz

Ima bolji fokus. Mislim da mu je stavljen autofokusni sistem sa skupljeg 30D modela sa 9 tacaka, a 350D ima 7 tacaka i nesto je drugaciji, valjda sporiji. Ali u sustini mnogo dobri fotografi su bili zadovoljni sa 350D u celosti, pa i sa fokus sistemom.
Naravno, najbolje da dodas jos nesto kinte i imas i jare(400D) i pare(objektiv) :)

Sta imas u ponudi da pazaris? Vredi li taj objektiv da stedis na telu? Jesu li tela polovna? Objektivi?
Ja sam se recimo odlucio da pazarim 400D kad sam mogao 450D, ali dobio sam 100 2.8 i nisam pogresio uopste.

Back