Pitanja u vezi sa OPREMOM, TUTORIJALIMA, KNJIGAMA, PS PLUG-IN-ovima

ja sam oduvek bila canon fan... chak sam i minoltu, kao canonovog sadruga, volela...
al` shto me ovi digitalni fotoaparati nerviraju... uf. uf...

dilema je vec navedena u naslovu.
naglashavam da je cena faktor, izdvojicu do 160 EUR najvishe za fotoaparat, jerbo mi je potreban za vrlo proste stvari - uhvati trenutak, a ne za umetnichku fotografiju ili bash vrhunske fotke...

ako neko ima da mi predlozzi i trecu varijantu, bicu zahvalna.
poz.

ako mislis da ce Te zainteresovatui pre ili kasnije da naucis da kontrolises sve sto radi aparat a ne "da sve on radi sam0"(iako ustvari NISHTA ne radi sam),tj ako ces postat zahtevnij korisnik koga zanima footgrafija,onda Canon...Jerbo ima vise podesavanja,kontrole,itd...Mislim da isto Nikon P50 nije los malo kraci zoom,na tele-kraju,ali veci na shirem kraju(28mm)....Shto nachi-shiri ugao zooma-da bi strpala sve u jedan kadar sto vidis sa jedne tacke,sa 28 mm staje vise a sa 35-36-40>...manje...tj suzava se vidno polje...to je tele-deo ili teleobjektiv...

Pisem diplomski na temu "Testiranje objektiva dslr fotoaparata". Testiranje je izvrseno tako sto sam u studiju fotografisao odgovarajuce test karte (pri optimalnoj ekspoziciji), a zatim je analiza fotografija izvrsena koriscenjem Imatest-ovog SFR modula (za ostrinu i hromatsku aberaciju) odnosno Stepchart modula (za nivo suma). Neophodna su mi detaljna objasnjenja kako se interpretiraju grafici, koje u cilju prikaza rezultata analize generise Imatest, kao i referentne vrednosti na osnovu kojih mogu da ocenim 3 testirana objektiva i medjusobno ih uporedim. Probao sam sam da interpretiram rezultate, kao i da na net-u nadjem objasnjenja (ukljucujuci i Imatet-ov sajt), ali nazalost bez uspeha. Sve sto sam nasao jesu sazeti zaključci i ocene objektiva,a to mi nije od velike pomoci. Veoma bi mi znacilo ukoliko bi neko mogao da mi posalje neophodna objasnjenja i primere interpretacije grafika na milkrej@gmail.com (ili link ka njima). Unapred hvala.

Pozdrav svima z:)

Jedno pitanje za vas:

Posedujem Canon Eos 400D sa objektivom Sigma 17-70mm.
Malo sam uplivao u stock fotografiju, pa posto je ovo skromna oprema za te vode, moram da je polako unapredjujem.
Da li je pametno uloziti pare (500eura) u novi objektiv, recimo za Canon 100mm f2.8 macro ili u novo telo Eos 40D sa 17-85 is objektivom, posto bi doplata bila ista.
ajd neki savet.
hvala unapred.

sretni praznici

Ja sam slikao sa Zorki 4-strasan aparat.Ima 1kg ruskog gvozdja i prosto je neunistiv.Malo sam eksperimentisao slikanjem pod obicnom sijalicom.Dobijao sam malo zuckaste fotografije-prave staljinisticke.Slikanje tim aparatima je prava umetnost,podesiti otvor blende,brzinu zatvaraca i udaljenost-posto to nije SLR aparat.Posle njega sam uzeo Canon-ov APS aparat,ali nisu bili dugo aktuelni,posto su ih zamenili digitalci

Нисам хтео да због овога отварам нову тему. Надам се да се креатрикс неће љутити z:)

Требају ми стручни савети. Нашао сам неки ћалетов стари блиц, Toshiba ES-24. Наравно одмах сам га накачио на Никон, да пробам z:lol:, и срећом све је радило како треба. А сад, касније, сетио сам се да погледам неке спецификације...и тада сам видео да на Никон не бих требао да качим блиц са већом волтажом од 12V. Е сад, ова Тoshiba има напон од 100-120V. Пошто немам намеру да и даље ризикујем фотоапарат због прастарог блица хтео сам га претворим у бежични блиц. Е ту смо! z:lol:
Читао сам неке коментаре на другим сајтовима и ту се углавном спомињу две приче. Једна, да се купи неки бежични додатак, који ради на принципу радио везе (предајник/пријемник). И друга, да се купи неки наставак који ће "осетити" (фото-ћелија) активирање блица у просторији (интегрисаног) и онда активирати спољни блиц (или како већ да га назовем). Па сам решио вама да се обратим. Ако неко има било какву идеју, или још боље, искуство са тим, молио бих да подели са мном. И то што опширније, и детаљније z:)

imam nikon coolpix L14. Na starom kompu nije bilo problema sa prebacivanjem slika.kada otvorim My computer imala sam folder L14.
sada sam instalirala software nikon transfer, međutim kada priključim fotoaparat sa Pc-em i startujem nikon transfer pokazuje da na cameri nema slika.
potpuni sam amater, potrebnoa pomoć, obljašnjenje za početnike, kako da prebacim slike?
Unapred Vam hvala

pozdrav lepoj( u svakom smislu) samoukoj,to kao prvoz:kiss:,a kao drugo,probaj da ne pokecesh autorun TI nego da on sam " skonta" aparat,pa pokrene taj Nikon program...Drugo,ako to ne uspe,probaj preko Total comandera,trece probaj sa chitachem kartica...sem ovoga ja zaista nemam neku posebnui ideju...e da ako nemash nekih vaznih fotki na aparatu,formatiraj karticu,inache ppovremeno formatiranje karice,pazi ne brisanje,vec bash formatiranje je pozeljno...

Back