YT1RDI
Primećen član
- Poruka
- 532
,ja sam svoje rekao ... i ono sto sam znao

Да додам да је апарат спор код подешавања тако да ''ситуација'' побегне док га укључиш (уколико је при руци ''за сваки случај'') и подесиш за одређене услове снимања.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
,ja sam svoje rekao ... i ono sto sam znao
Eh deco, cika Strikla je 59 godina i preko 40 godina sa foto-aparatom u rukama.
Nauci se nesto za to vreme, jel' ?
Evo vam jedna fotografija koja je publikovana u nekoliko vrhunskih magazina o fotografiji pa dajte komentar.
http://1.***************/_OCgBfLRFJcE/SiQZDXqdQLI/AAAAAAAAAFU/ff6HAXh3FCQ/s1600-h/Senke+u+sumi.jpg
Evo i direktan link jer izgleda ubacivanje fotografije ne radi kako valja;
http://1.***************/_OCgBfLRFJcE/SiQZDXqdQLI/AAAAAAAAAFU/ff6HAXh3FCQ/s1600-h/Senke+u+sumi.jpg
![]()
kazem ja da je dekica zajebant
uzmi neke svoje fotke da postavljas, mani se analize![]()
Neka neka pusti ga nek se prima...Strikla kao prvo fotografija je debelo podexponirana,tj. histogram je otisao skrroooz ulevo,tj.gube se detalji u tamnim delovima fotografijei to ne malo ...kao drugo i perspektiva je mogla biti bolja-da si cucnuo ili legao mozda cak,uhvatio bi vise neba,cega ovde mozda fali...bar po meni.Znaci ovde ND filter koji bi prosirio dinamiku srednjih tonova(kojih fali)i malo vise inventivnosti bi prosecnu fotografiju pretvorili u odlicnu...Bdw moze se malo spasti uz pomoc Shadows/highlights u PSu ne skroz ali se moze malo korigovati/tamni delovi i dalje nestaju ali srednji isplivavaju...
strikla sjajna fotka, jeste malo podeksponirana ali ok je i ja bih zatamnio nebo malo
@strikla ajde stvarno kazi sta sam ja tu nestrucno/pogresno/neistinito rekao...?Fotka,da je debelo podexponirana-JESTE ko 2x2!>a tacna expozcija ili bar blizu tacne je ono najosnovnija stvar koju neko ko se bavi 4o god fotografije NIKAKO ALI NIKAKO NE BI SMEO SEBI DA DOZVOLI!Izvor svetla/Sunce nije u takvoj poziciji da se to ne bi moglo izbeci...Znaci neopaznja i nemar sto,opet kazem fotograf sa tolikim iskustvom...ufff,pa ne da ne bi smeo sebi da dozvoli negoooo...bruka!
strikla sto ne kopiras neki clanak bas me zanima da procitam sta su pisale tolike novine...
Kompozicija je odlicna a kad kazem podeksponirana mislim na - preeksponirana i podeksponirana i znam sta znaci i cuo sam kako ove reci izgovara Tomislav Peternek himself!![]()
A kad za tvoju fotku kazem da je malo podeksponirana mislim na levo drvece gde je crnina i na vodu i ne mogu nista da vidim, mozda zato sto je fotka malena. Elem mnogo volim kako vi matori se borite za ono sto stvorite kod nas mladih, mi prihvatimo svaku kritiku i ako u pozadini svesti znamo da kritika nije na svom mestu.
U svakom slucaju kazem da je fotka odlicna a dodajem da je podeksponirana sto sam se slozio sa ghost in the shell-ovim postom na prvoj strani ali ako me opet pitas meni to ne smeta zato sam rekao da je odlicna fotka...![]()
@strikla ajde stvarno kazi sta sam ja tu nestrucno/pogresno/neistinito rekao...?Fotka,da je debelo podexponirana-JESTE ko 2x2!>a tacna expozcija ili bar blizu tacne je ono najosnovnija stvar koju neko ko se bavi 4o god fotografije NIKAKO ALI NIKAKO NE BI SMEO SEBI DA DOZVOLI!Izvor svetla/Sunce nije u takvoj poziciji da se to ne bi moglo izbeci...Znaci neopaznja i nemar sto,opet kazem fotograf sa tolikim iskustvom...ufff,pa ne da ne bi smeo sebi da dozvoli negoooo...bruka!
Brdzo, to sto gledas je crno-bela fotografija napravljena sa 50mm aparatom.
Ajd jos malo da ti kazem, pogledaj sneg, reku i planinu u daljini. Sta vidis?![]()