Pitanja u vezi sa OPREMOM, TUTORIJALIMA, KNJIGAMA, PS PLUG-IN-ovima

Master, svestan ti da će onakvo izražavanje biti sankcionisano. To što imaš da kažeš može i bez provokacija. Ako se nastavi tako biće sve pobrisano pa i ono gore, koje sam za sada ostavila jer se ipak donekle odnosi na temu, a vrlo retko se latim toga da ljudima brišem postove do pola. Ili idu celi i ili ne idu uopšte.

bug.gif

Ti Ludi Kure ,kao prvo si dokza da glupost i bezobrazluk kao po pravilu uvek idu zajedno dakle em si bezobrazan em ni sa oniom drugim aspektom ljudskosti nisi bash blizak-pamecu!Bravo Care","odlichna fotka" nije komentar!Pogotovoi ne konstruktivcan...a fotke bez reda i smisla mozesh kachiti bilko kuda pa im nme vidim mesto na Podforumu Fotografija...
Nisu Ti bitni expozicija ni kopmozicija...jelda?e pa druze moj malo se zapitaj oporeklu rechi fotografija pa mozda i shvatish neshto...To bi bilo kao kad bi neko reshipo da se bavi novinarstvom jer Boze moj to nije "ozbiljno" pisanje-a ovde dve stvari su pisemnost u fotografiji...I nisam neshto bash video Tvojih fotki da vidim to savrshenstvo...?A dve osobe koje napljuva ne znma jel znash uopshte josh neshto osim da se zovu Dulle i Tasha...a ja i njih dvoje isto iskritikujem kad ne valja fotka kao i bilo kog drugog...

Master, svestan ti da će onakvo izražavanje biti sankcionisano. To što imaš da kažeš može i bez provokacija. Ako se nastavi tako biće sve pobrisano pa i ono gore, koje sam za sada ostavila jer se ipak donekle odnosi na temu, a vrlo retko se latim toga da ljudima brišem postove do pola. Ili idu celi i ili ne idu uopšte.

bug.gif

ne razumem :?

da li bi znala ponoviti to isto na nekoj drugoj fotografiji? Meni se ne svidja, uopste ne kontam kakav si efekat htela postici, a ako je to samo cackanje po fotoshopu, onako nasumce, onda toj fotki nije mesto ovde...

Da, znala bih, što? Efekat... samo sam htela da isprobam kako bi izgledala slika kada bih je obradila da bude "bojicama" urađena...i, ne, nisam nasumice, hvala na pitanju!

zaista ghost moram da kazem da se ne slazem sa tobom u potpunosti...
ne vidim u cemu je problem sto ljudi komentarisu slike tako kako si ti objasnio, jer jednostavno ako ti se neka slika svidi i ti je prokomentarises sa odusevljenjem, to je problem...kako?

postoji tema gde svako moze da postavi sliku i da za nju dobije odredjenu kritiku, komentar ili savet...
uostalom sigurno puno ljudi dolazi da bi samo postovali svoje fotografije...

sto se tice toga da ljudi nisu dovoljno potkovani znanjem o fotografiji, pa zaista, sta se tu moze...ako vec nesto hocemo da se nesto promeni onda bi mozda trebalo da se otvori neka nova tema pa ko zna i hoce da deli savete i primere...i da se tada samo oni "zeljni" fotografskog znanja upucuju na iscitavanje istog...jer u suprotnom ljudi ovo i ne shvataju kao pravi fotografski forum profesionalaca...da ga sam tako shvatam ne bih ni dosao ovde...

da ne ispadne da napadam bas sve...za ovo kratko vreme koliko sam na krstarici, na ovom podforumu naucio sam dosta stvari...da li tako sto sam pitao, ili cekao da neko drugi napise...ili kako vec...ima negde vec sam cuo...ko trazi naci ce...a da nekome nameces...

konacni zakljucak...ne mozes menjati nesto sto je izgleda ovako vec duze vreme...ako si jednostavno prerastao ovaj nivo fotografije siguran sam da postoji puno ozbiljnijih foruma koji se podrobnije bave samim fotografijama...

i najmanje od svega nije mi jasno kako si ovo mogao da napises...?
...drugo postuju se kojekakve fotke,koje su ponit and shot

i na kraju, nemoj misliti da sa tobom zelim da se svadjam, zaista mi nije do toga, zelim samo da iznesem i svoje misljenje...

ajde i ja da malo mirodjisem...

pa dobro a zasto nema konstruktivne kritike na takmicarskim temama, a btw i na vecini drugih? pa ni na "kritici"...ja sam se u pocetku (mom pocetku ovde) trudila da malo razvijem komunikaciju po tom pitanju, radila ono sto bih volela i da drugi rade, komentarisu, ali izgleda da ne ide. ispade da se samo super fotke komentarisu ili one za koje su ljudi glasali, sto znaci kako ostatak koji pravi lose da napreduje kad niko nece da se takvim "losijim" fotkama bavi, pa makar i kratak komentar tipa: ne valja kompozicija, nevalja ovo, ono, pokusaj da se pozabavis sl. put npr. samo ostrinom... to su j.ben.a 2 reda i 2 sek gledanja lose fotke i svako za to ima vremena...

i vidim svi kritikujete bpc da imaju tvrdju ekipu... pa hajde da se kaze, nije ni ovde meka struja bas:mrgreen:-sto se zatvorenosti "kruga" tice

ghost: dobra fotka je ponekad jednostavno dobra i nema sta tu mnogo da se filozofira, neko smatra da nije potrebno...otud i kratki komentari... meni je gluplje sto se niko ne hvata u kostac sa komentarisanjem osrednjih i losih fotki, onih kojima mozda malo fali da budu dobre.

@alal
Sve je to lepo sto si rekla, ali cinjenjica je da su ljudi ipak sujetni i da im ne prija da cuju da im fotografija nije dobra, da su omanuli u ovome ili u onome.Ja sam se par puta ovde upecala i onda shvatila da ne treba to da radim, pogotovo ako me nije niko nista pitao.Cesto napishem super fotka podrazumevajuci pod tim da fotka zadovoljava sve osnovne kriterijume i + mi se dopada sa svojom prichom.I ne razumem zasto nekome smetaju takvi komentari, jel treba da elaboriramo na svaku postavljenu fotku? Glupost! Inache mislim da treba detaljno prokomentarisati i analizirati samo one fotografije za koje autor to trazi, a postoji ovde i posebna tema za to.

Moze li neko da mi kaze i objasni, da li je i kako moguce potpuno otkloniti senku, ali da nije kloniranje u pitanju?

Probaj ovo... ;) :)

load picture in Photoshop.

duplicate the picture

change mode to grayscale (not original , only the copy)

apply gaussian blur with radius value 6.

now select original picture.

now click on -- select > load selection (channel - gray ,
select invert box)

now you can see the selection of shadow, here you can add or subtract area with lasso tool,

now click on edit > fill (content mode-- 50% gray, blending mode-- color dodge)

now set the opacity on the fill window as you desire, it may be 100% or 20 to 100 % ,

Now click OK and see the difference.

Back