Pitanja o podsvesti???

I ajd' baš da vidim gde sam ja to grešio što se tiče podsvesti, ovo je moje mišljenje>>>

Cista autosugestija, to je isto mogao bilo ko da ti kaze.
Naravno da ces pozitivnim razmisljanjem imati makar malo vecu sansu za pozitivan ishod nego ukoliko negativno razmisljas.
A ove "metode", "tehnike" i slicne sarlatanske izmisljotine rade na principu placebo efekta. Nista tebi ne znaci ako ti to sto ti oni kazu kaze neko ko je npr. gradjevinski inzenjer ili umetnik ili vozac autobusa. Ti u njega nemas poverenja i mislis da su to gluposti jer je on laik za psihologiju. Ali kada ti se neko predstavi kao profesionalac, ili kada odredjeni "metod" potpisuje "tim strucnjaka sa xyz univerziteta/instituta", ti verujes da su oni u pravu, pocinjes da primenjujes njihov "metod" i postizes rezultate.

Cista autosugestija, to je isto mogao bilo ko da ti kaze.
Naravno da ces pozitivnim razmisljanjem imati makar malo vecu sansu za pozitivan ishod nego ukoliko negativno razmisljas.
A ove "metode", "tehnike" i slicne sarlatanske izmisljotine rade na principu placebo efekta. Nista tebi ne znaci ako ti to sto ti oni kazu kaze neko ko je npr. gradjevinski inzenjer ili umetnik ili vozac autobusa. Ti u njega nemas poverenja i mislis da su to gluposti jer je on laik za psihologiju. Ali kada ti se neko predstavi kao profesionalac, ili kada odredjeni "metod" potpisuje "tim strucnjaka sa xyz univerziteta/instituta", ti verujes da su oni u pravu, pocinjes da primenjujes njihov "metod" i postizes rezultate.

slažem se. :)

Imam par pitanja o podsvesti..

E ovako ovih dana/meseci sam imao mnogo ispita na fakultetu i iz voznje... E sad ja sve spremim koliko mogu pre ispita, naucim, odlicno vozim itd i onda na dan ispita cim se probudim odmah znam da cu pasti, neki unustrasnji glas mi to sve vreme ponavlja u glavi i naravno padnem, jer sumnjam u sebe... Od Janura sam samo 3 od 10 ispita polozio i to sve zbog nekih gluposti, sad za voznju trebam cetvrti put da izadjem, a padao sam svaki put na poligonu, i svaki put zbog glupsti neke, a instruktor mi kaze da sam najbolje vozio od svih..

E sad zanima me kako to da resim(a da nije odlazak psihologu, jer znam da to moze bez njega da se resi)...

Znam da postoje neke tehnike ponavljanja i zamisljanja situacije... Konkretno sta da ponavljam???

u danasnjem drustvu je opste prihvaceno da se sa instiktom zivota naporedo razvija i instikt smrti, odatle i dolazi teznja ka destruktivnim motivima.

AhaHAha, to treba da ponavlja svaki dan 3 puta pred ogledom po 10 minuta uz obavezno celodnevno mantranje " svakog dana u svakom pogledu sve vise napredujem ". :mrgreen:

Jeste, zato i kažem, nek ponavlja da može da leti pa možda i poleti :mrgreen:

u danasnjem drustvu je opste prihvaceno da se sa instiktom zivota naporedo razvija i instikt smrti, odatle i dolazi teznja ka destruktivnim motivima.

Čekaj, jel imaš uopšte predstavu o ovome što si napisao, šta je to, gde su izvori, da li je uopšte tačno i smisleno itd ili si negde pročitao pa aj da se praviš pametan?

Jeste, zato i kažem, nek ponavlja da može da leti pa možda i poleti :mrgreen:

Čekaj, jel imaš uopšte predstavu o ovome što si napisao, šta je to, gde su izvori, da li je uopšte tačno i smisleno itd ili si negde pročitao pa aj da se praviš pametan?

piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip
tumblr_lzl4kah2g81qgeest.gif

Back