Pitanja o podsvesti???

Wrong Turn

Domaćin
Banovan
Poruka
4.812
Imam par pitanja o podsvesti..

E ovako ovih dana/meseci sam imao mnogo ispita na fakultetu i iz voznje... E sad ja sve spremim koliko mogu pre ispita, naucim, odlicno vozim itd i onda na dan ispita cim se probudim odmah znam da cu pasti, neki unustrasnji glas mi to sve vreme ponavlja u glavi i naravno padnem, jer sumnjam u sebe... Od Janura sam samo 3 od 10 ispita polozio i to sve zbog nekih gluposti, sad za voznju trebam cetvrti put da izadjem, a padao sam svaki put na poligonu, i svaki put zbog glupsti neke, a instruktor mi kaze da sam najbolje vozio od svih..

E sad zanima me kako to da resim(a da nije odlazak psihologu, jer znam da to moze bez njega da se resi)...

Znam da postoje neke tehnike ponavljanja i zamisljanja situacije... Konkretno sta da ponavljam???

POstoje tehnike vizualizacije u kojima zamisljas sebe i ispit i da si polozio, i zamisljas da si smiren. Da sve obuhvatis kao da ti se jasno desava, ali kad imas osecaj unapred da ces pasti, ja uglavnom znam, cisto sacekaj priliku kada ces se bolje osecati. Ili kaad vec znas da ces pasti neces biti razocaran, pripremis se.

POstoje tehnike vizualizacije u kojima zamisljas sebe i ispit i da si polozio, i zamisljas da si smiren. Da sve obuhvatis kao da ti se jasno desava, ali kad imas osecaj unapred da ces pasti, ja uglavnom znam, cisto sacekaj priliku kada ces se bolje osecati. Ili kaad vec znas da ces pasti neces biti razocaran, pripremis se.

Čitao sam davno knjigu "Moć podsvesti", tamo piše da se uz pomoć podsvesti mogu uništiti i najveći strahovi i postići neviđeni rezultati.
Mene zanima je l' neko pokušao ponavljati svaki dan neke reči, kao što su "Ja sam uspešan", zamišljati sebe kako si stvarno uspeo u životu itd...

Očigledno je da uspešni ljudi imaju neke svoje tajne ili su jednostavno rođeni sa tim da su pozitivni i da pobeđuju... Iskreno mislim da svako ima priliku da napravi uspeh, samo što će se neki više pomučiti... :)

E ovako ovih dana/meseci sam imao mnogo ispita na fakultetu i iz voznje... E sad ja sve spremim koliko mogu pre ispita, naucim, odlicno vozim itd i onda na dan ispita cim se probudim odmah znam da cu pasti, neki unustrasnji glas mi to sve vreme ponavlja u glavi i naravno padnem, jer sumnjam u sebe... Od Janura sam samo 3 od 10 ispita polozio i to sve zbog nekih gluposti, sad za voznju trebam cetvrti put da izadjem, a padao sam svaki put na poligonu, i svaki put zbog glupsti neke, a instruktor mi kaze da sam najbolje vozio od svih..

E sad zanima me kako to da resim(a da nije odlazak psihologu, jer znam da to moze bez njega da se resi)...

Znam da postoje neke tehnike ponavljanja i zamisljanja situacije... Konkretno sta da ponavljam???
brate el bi mogo mi popunis listic za loto:mrgreen:ne ovo danas je rasulo uvek ti nesto moze naci..da polazu svi koji voze godinama bi popadali..raspitas se i platis jeftinije izadje

ne moze direktno njega nego vidis neku auto skolu po unutrasnjosti gde se lakse prolazi..a i svi se znaju pa ce znati dal pandur uzima kesh..ovi u bgdu nisu normalni

Ma ovog instruktora znam licno :)
Problem je sto sam ja do sada 4 auta promenio...
Vozio 20 casova na Opel Corsi(novoj) i taman 5 dana pre polaganja Korsi istekne registracija i moradnem polagati na Jugu, i normalno padnem.
Drugi put kad sam se navikao na Jugisu, promeni mi na nekog treceg kome je rucna uzas, i ja sam sve vreme vozio na toj uzas rucnoj, dan pre ispita istruktor spusti zupce tako da je rucna kad je podignuta izgledala kao da je spustena i ja mislio da je ona spustena i krenuo sa podignutom u stvari rucnom. :S

i sad treci put shebem poligon, ni ja sam ne znam kako....

A Ispite na faksu to je tek sacuvaj Boze.. Sad u Junskom ispitnom roku mi sve ispite sto sam prijavio ponistili zbog ne overenog zimskog semestra, doslo mi da se sam pojedem majke mi... :(

Čitao sam davno knjigu "Moć podsvesti", tamo piše da se uz pomoć podsvesti mogu uništiti i najveći strahovi i postići neviđeni rezultati.
Mene zanima je l' neko pokušao ponavljati svaki dan neke reči, kao što su "Ja sam uspešan", zamišljati sebe kako si stvarno uspeo u životu itd...

Očigledno je da uspešni ljudi imaju neke svoje tajne ili su jednostavno rođeni sa tim da su pozitivni i da pobeđuju... Iskreno mislim da svako ima priliku da napravi uspeh, samo što će se neki više pomučiti... :)
Jedno je biti uspesan, jedno siguran u sebe, to su razlicite stvari a moze se nauciti i jedno i drugo, a ot sa podsvescu, pa jeste mi nesto uspevalo, al nisam umela da konkretizujem kasnije, nije se radilo o konkretno o stvarima gde treba uspeh, o emotivnijim nekim, jeste mi uspevalo, za uspeh nisam probala, kod mene radi se o uiucenju, ispiti, tu sagorim, i prodjem, jednostavno znam unapred koliko sam u stanju da naucim, a za posao, pa nisam pokusala, mozda je trebalo, uvek sam negativna da necu ni dobiti. A postoji i ciklus srece, kad ti dolazi samo od sebe, a kkada vise ulazes, zato ti kazem da pricekas bolji osecaj.

A da mu/im malo zamashesh tom pesnicom ispred lica? Pogled mrk obavezujuc.

Kako kaze prelepa Ruska Jakic kad se probudi - Dobro jutro lepotice...i, i ? Ona je sretna zena a svi okolo tu srecu udishu. Tako i ti...samo odluci koja mantra ti treba.

Moras da verujes u sebe.
Da budes zadovoljan sobom.
Moraš da uništiš tog,nazovimo ''crva'' u glavi koji ti sve kvari.
Velik je to problem,i meni se to često desi.
Uzmi papir i usvakom redu napiši ''položiću''
Ponavljaj to 3 puta na dan,a istovremeno zamišljak kako si položio.

Moras da verujes u sebe.
Da budes zadovoljan sobom.
Moraš da uništiš tog,nazovimo ''crva'' u glavi koji ti sve kvari.
Velik je to problem,i meni se to često desi.
Uzmi papir i usvakom redu napiši ''položiću''
Ponavljaj to 3 puta na dan,a istovremeno zamišljak kako si položio.

Znam, samo je l' ispravno "Polozio sam" kao da se to sve vec desilo, samim tim se zamislja kako sam polozio ili "Polozicu" kao nesto sto se jos nije desilo?

moj jedan drug je bio vrlo prizeman čovek
samo je učio i trošio pare na dve stvari: na brdo sapuna marke Jurgens, i na kurtone.

Imao je običaj da za jedno tuširanje potroši ceo sapun.
I posle, ko šta radi..on sedi i češe se i kaže au šta je prašine..
a ja mu kažem nije prašina bre nego ti se osušila koža od sapuna..
i , sve u svemu bilo je to jedno vrzino kolo njegovog opsesivnog tuširanja i češanja..začarani krug uverenja i ocd-a (Obsessive–compulsive disorder)

elem, devojku nikad nije imao, a nekako je i izgledao kao da je nikad neće imati
ipak, kupovao je kurtone, da izforsira stvar.
čim mu istekne rok, on nabavi nov i tutne ga u pdže ili u novčanik..
ii..šta sam ono hteo..

neam pojma..
okej..kupi rukavice za vožnju, šta da ti kažem..
ili, ako nemaš kola, onda kola..
ili..idi brte istuširaj se..tako nešto..

moj jedan drug je bio vrlo prizeman čovek
samo je učio i trošio pare na dve stvari: na brdo sapuna marke Jurgens, i na kurtone.

Imao je običaj da za jedno tuširanje potroši ceo sapun.
I posle, ko šta radi..on sedi i češe se i kaže au šta je prašine..
a ja mu kažem nije prašina bre nego ti se osušila koža od sapuna..
i , sve u svemu bilo je to jedno vrzino kolo njegovog opsesivnog tuširanja i češanja..začarani krug uverenja i ocd-a (Obsessive–compulsive disorder)

elem, devojku nikad nije imao, a nekako je i izgledao kao da je nikad neće imati
ipak, kupovao je kurtone, da izforsira stvar.
čim mu istekne rok, on nabavi nov i tutne ga u pdže ili u novčanik..
ii..šta sam ono hteo..

neam pojma..
okej..kupi rukavice za vožnju, šta da ti kažem..
ili, ako nemaš kola, onda kola..
ili..idi brte istuširaj se..tako nešto..

Исусе Христе, разних ли лyда по Крсти. :eek:

Ako ti uspevas autosugestivno da padnes ispit, onda ces moci autosugestivno i da ga polozis.
I ne moras nista da ponavljas, nije zivot milan tarot pa da ponavljas sve po deset puta.
Ili popij vinjak pred ispit, da se opustis.

Čitao sam davno knjigu "Moć podsvesti", tamo piše da se uz pomoć podsvesti mogu uništiti i najveći strahovi i postići neviđeni rezultati

Tu pise da moze i rak da se izleci podsvescu, moze ******, nemoj da citas te sund knjige koje pisu kao neki psiholozi i psihijatri koji, usput, ne bi znali ni najosnovnije stvari iz psihologije da ti kazu, ne bi dobili ni dvojku na kontrolnom...

Исусе Христе, разних ли лyда по Крсти. :eek:

Nemoj tako za zora da pričaš, jes da je napržojla al može svašta tu da naučiš :)

Meni samo nije jasno šta pokušavaš da pitaš, da li se može nešto daesiti ako ponavljaš sebi neke stvari, npr da položiš vožnju ako to ponavljaš sebi?
Možda te instruktor laže i nisi dobar vozač npr, a za semestar si sam kriv, to ti je neodgovornost, vidim da imaš taj pasivni prisup, više bi voleo da ponoviš sebi nešto 258 puta i to se desi nego li da se potrudiš da rešiš pravi problem
To nema veze sa poodsvesti već sa frustracijom. Svaka frustracija traži kompenzaciju ti to racionalizuješ umesto da vidiš gde je stvarni izvor problema. Uz malo introspekcije može svašta da se nauči.
Ja sam imao sa vožnjom slično nešto, položio sam testove dva puta, nisam izašao ni jednom na vožnju, kasnije sam shvatio da mi se totalno ebe za to i nemam motivaciju pa sam se preusmerio na druge stvari.
Možda tebe u samoj suštini ta vožnja npr i ne interesuje mnogo.

i mani tu kvaziliteraturu, to su nebuloze uglavnom, tripuju ljude o nekim stvarim koje ni sami ne znaju samo da se uzme keš.
Ko što rekoh ne verujem knjigama gde na početku piše ono "ova knjiga pravi čude" i slično. To je već sugestija, ti odma misliš stvarno ijoš se navode neki banalni primeri i čas se omaje čovek.

Ako ti uspevas autosugestivno da padnes ispit, onda ces moci autosugestivno i da ga polozis.
I ne moras nista da ponavljas, nije zivot milan tarot pa da ponavljas sve po deset puta.
Ili popij vinjak pred ispit, da se opustis.

Tu pise da moze i rak da se izleci podsvescu, moze ******, nemoj da citas te sund knjige koje pisu kao neki psiholozi i psihijatri koji, usput, ne bi znali ni najosnovnije stvari iz psihologije da ti kazu, ne bi dobili ni dvojku na kontrolnom...

Prvi put sam baš pao zbog rakije :lol:
Postoje ljudi koji su uspeli rak da izleče, na stotine ih je.

Bićemo realni, recite sami sebi "joj neću položiti" vrtite u glavi isto i kada dođe polaganje sami sebi ste stvorili ogromnu tremu,ogroman pritisak zaboravićete sve i nećete položiti.

Nemoj tako za zora da pričaš, jes da je napržojla al može svašta tu da naučiš :)

Meni samo nije jasno šta pokušavaš da pitaš, da li se može nešto daesiti ako ponavljaš sebi neke stvari, npr da položiš vožnju ako to ponavljaš sebi?
Možda te instruktor laže i nisi dobar vozač npr, a za semestar si sam kriv, to ti je neodgovornost, vidim da imaš taj pasivni prisup, više bi voleo da ponoviš sebi nešto 258 puta i to se desi nego li da se potrudiš da rešiš pravi problem
To nema veze sa poodsvesti već sa frustracijom. Svaka frustracija traži kompenzaciju ti to racionalizuješ umesto da vidiš gde je stvarni izvor problema. Uz malo introspekcije može svašta da se nauči.
Ja sam imao sa vožnjom slično nešto, položio sam testove dva puta, nisam izašao ni jednom na vožnju, kasnije sam shvatio da mi se totalno ebe za to i nemam motivaciju pa sam se preusmerio na druge stvari.
Možda tebe u samoj suštini ta vožnja npr i ne interesuje mnogo.

i mani tu kvaziliteraturu, to su nebuloze uglavnom, tripuju ljude o nekim stvarim koje ni sami ne znaju samo da se uzme keš.
Ko što rekoh ne verujem knjigama gde na početku piše ono "ova knjiga pravi čude" i slično. To je već sugestija, ti odma misliš stvarno ijoš se navode neki banalni primeri i čas se omaje čovek.

Što se tiče vožnje, veruj mi da od ukupno 40+ časova sam dva ili tri puta pogrešio poligon, a svaki dan smo po 2 puta ga radili.
Pa za semestar jesam(nije to jedini put), ali mi je krivo kada shvatim da sam učio k'o crnac, a oni što nisu ništa pipnuli su položili.
Ajde dajte mi svoju predstavu šta je to PODSVEST?

Evo najčisti primer onoga što ja tvrdim je ovaj dokumetarni film >

Poslednja izmena:

Back