Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

Ok, ajd ja da pokusam. Pravnici u horoskopu su Vage (Venera), Strelci ( Jupiter), isto naglasena polja 7 i 9 . Polje 8 za finansije ( kompenzaciju), i one iz bracnih sporova.
E sad, po meni dobro polje 7 ce oznaciti ishod spora. Kuca 8 da li ce osoba dobiti kompenzaciju.
Interesantno, tranzitni Uran preko Sunca /Merkura u polju 9 ( pravnik) je 'naglo' pokrenuo spor. Jupiter iz kuce 7 veze (slabo- veliki orbis , 8 stepeni, iako ulazni, i sa svetlom) u sekstilu Sunce/Merkur.
Veza Venere - Jupiter bi trebala postojati. U ovom slucaju , Venere na MC (Bik) postoji 'samo' kvintile Jupiter u 7om.

Sta se desava sa blizancima, rodjeni u isto vreme, minut razlike je tu nebitan, sta je sa njihovim natalnim kartama? Imaju iste, karte, zivote, sudbine? :think:

Postoji jedan metod koji se primjenjuje baš u ovim slučajevima.

Naime ,za drugu po redu bebu se asc pomiče na vrh 3 polja prvorodjenog brata.

Ako su trojke u pitanju, trećoj bebi po redu se asc pomiče na vrh petog polja prvorodjenog brata i tako redom.

Za procenu mesta partnera ću koristiti položaj Sunca (zato što Sunce u ženskom horoskopu označava partnera), neću koristiti 7p.
Sudeći po aspektima Sunca, tvoj partner definitivno neće doći iz druge države, tu mogućnost isključuje aspekt opozicije izmedju Saturna i Sunca. Em je izrešetan Saturn u 9om polju (problemi sa odlaskom u inostranstvo, netrpeljivost prema strancima), em afliktuje Sunce - Ego, ličnost (Sunce) natusova je vezana njegovom prošlošću (Saturn) za ovo podneblje, natus oseća da ima obaveze (Saturn) prema ovoj zemlji.
Ovo mi je bas interesantno - moje sunce je u opoziciji sa saturnom, orbis 2, ali i u trigonu sa jupiterom, orbis 2 takodje - kako tumacite?

Ja imam pitanje ali ne znam da li ovde da postavim. Radi se o tome kako da se vidi uspeh/ishod u pravnom sporu? Da li mozete videti iz natala ili je to horarno pitanje? Hvala unapred.

Odlično pitanje!

Horarni je idealno rešenje za brzi spor, ali postoje situacije u kojim se sudski procesi odugovlače, traju više nego što je potrebno i u njih je upleteno više ljudi.

U takvim komplikovanim slučajevima potrebno je i komplikovano posmatrati i detaljno analizirati svaku stranu kako bi se efektivno videlo rešavanje problema.

Generalno, posmatra se 1 i 7 kuća. Nije isključeno da pozicija Saturna u sudskim sporovima ume da poprilično odugovlači procese, u nekim slučajevima čak i po 30 godina ako se poklope neka polja.

Zato je bitno ovo detaljno odraditi, pogotovo kada su u pitanju

- Ostavinske rasprave.
- Socijalni slučajevi roditeljstva.
- Starateljstvo nad decom.
- Zastareli sudski procesi ili žalba/tužba na Višem sudu.

Pozicija Saturna u kući 6 ili 7 koja se potrefi da je u znaku same Države, a u slučajevima ma kakvog sudskog procesa koji je obojen u tom znaku ili započinje opozicijom saturna ili Marsa ka tom znaku natalne pozicije Saturna može da veoma lako dovede do slučajeva Osoba vs Država i obratno. Konflikt i rešavanje istog će trajati dugo i imaće probleme finansijskog karaktera.

Ostavinske rasprave se u mom iskustvu uvek rešavaju preko kuće 8. Može započeti prelaskom Merkura preko VII (tranz) i onda završiti tokom boravka u VIII. Ako fali potpis, a ne uzme se dok je Merkur u VIII, može doći do 11te kuće gde je potrebno pronalaziti neke totalno nebitne ili nepoznate ljude u toj priči koji su zasebna priča. Ako je moguće ostavinske rasprave rešiti odmah i po dogovoru, potrebno je to i učiniti koristeći upravo mastilo hemijske olovke uz potpis.
Za pokretanje Merkur I, za završavanje Merkur VII pa VIII. Uvek daje uspeh osim ako Merkur nije retrogradan baš u kritičnom trenutku. Tada je najbolje preduzeti mere da se NE ZAKASNI na ročište, te poći ranije jer može biti sudar, zastoj, slab prevoz, zaboravljen benzin-gas itd. Dakle, treba povesti računa o tim stvarima.

Kao i sve drugo što se posmatra, ako se želi precizna i detaljna analiza potrebno je ukazati na sve učesnike (po mogućstvu i samog sudiju ili sudije), ali uvek držati po strani i opciju žalbe višem sudu. Najčešći problem jeste sama pozicija Saturna u natalu, kao i njegov tranzit. Ostale planete nisu toliko umešane u sudstvo u mom iskustvu (pored Merkura koji je inače veoma bitan u celoj priči).

Naravno, napadnuto Sunce se podrazumeva, pogotovo kada je napadnuto iz Prvog polja i pogotovo kada su to osobe koje iz prvog polja napadaju ostale pozicije, a najčešće kada je tranzit Marsa upravo u samom prvom polju, što može dovesti do katastrofalnih ishoda.

Dakle za zakazano ročište potrebno je imati horar jer je to najlakša i najbrža opcija, ali za neka dugoročna pitanja potrebno je malo više mućnuti glavom i upotrebiti kombinaciju i natalnih, kao i solarnih, ali i horarnih horoskopa. Iskoristiti što više informacija kako bi se dobio kvalitetan ishod.

U kojoj kuci se nalaze kucni ljubimci? I možemo li u natalnoj karti videti njihovo vracanje kroz reinkarnaciju?

Misliš, kada uginu da se reinkarnišu i vrate ponovo kao neka druga životinjica?

Nisam siguran da to baš ide tako :lol:

Kućni ljubimci su vezani za polja 4, 5 i 6, s tim što je naše 6to polje njihovo prvo. Ovo isključivo važi pod uslovom da postoji papirologija, tj. krštenica (pasoš) za ljubimca koja glasi na nečije ime. Ako nema papira onda se isključivo gleda kroz prizmu kuće 4 i vladara 4te kuće.

Citam opis svoje natalne karte sa Horoskop.hr, videh tu na krstarici, i ne znam mislim se, izgleda jesam rodjen u toj minuti, a mozda i nisam...

Kako se radi rektifikacija datuma i vremena rodjenja?

hohr.png

Poslednja izmena:
Postoji jedan metod koji se primjenjuje baš u ovim slučajevima.

Naime ,za drugu po redu bebu se asc pomiče na vrh 3 polja prvorodjenog brata.

Ako su trojke u pitanju, trećoj bebi po redu se asc pomiče na vrh petog polja prvorodjenog brata i tako redom.

Pozdrav. Moje prvo javljanje, i bas sam dobila odgovor na pitanje koje sam zelela da postavim, i to na poslednjoj strani. :) Znaci, ako sam dobro razumela, kod mladjeg blizanca prva kuca je u trecoj starijeg?

Tako se gleda kada se radi rektifikacija, ali kod svakog brata (ili sestre) se svakako gleda i njihova prva kuca.

Treca se gleda kada se posmatra njihov medjusobni odnos, ali mozemo reci da je Treca kuca prvog brata prakticno ascedent drugog, te svaka planeta koja se pronadje u trecoj kuci ce produbiti odnose medju bracom/sestrama.

Ako ih je vise u porodici gleda se i peta kuca, pogotovo ako imaju sestru.

Kopirao sam ovde pitanja koja sam postavio u kafani, trebao sam ovde da ih postavim, pošto je tema za ovakve stvari:

1) Šta znači kada je Sunce neaspektovano? Generalno, šta se dešava sa neaspektovanim planetama, da li je to pretežno pozitivna ili negativna pojava? Kakvo je dejstvo ovih planeta?
Često se mogu naći tekstovi u kojima se nabrajaju aspekti planeta, ali nikada ne piše šta znači kada je planeta neaspektovana. Pored toga, tekstovi o ovakvim planetama pokazuju da autori imaju različito mišljenje o ovom pitanju, pa jedni pišu kako ovakva planeta sebe izražava u svom pravom obliku, a drugi kako je ova planeta oslabljena.

2) Šta u natalnoj karti ukazuje na skromnost? Koji su znaci najskromniji i koji aspekti ukazuju na to?

Imam 2 astro pitanja:

1) Šta znači kada je Sunce neaspektovano? Generalno, šta se dešava sa neaspektovanim planetama, da li je to pretežno pozitivna ili negativna pojava? Kakvo je dejstvo ovih planeta?
Često se mogu naći tekstovi u kojima se nabrajaju aspekti planeta, ali nikada ne piše šta znači kada je planeta neaspektovana. Pored toga, tekstovi o ovakvim planetama pokazuju da autori imaju različito mišljenje o ovom pitanju, pa jedni pišu kako ovakva planeta sebe izražava u svom pravom obliku, a drugi kako je ova planeta oslabljena.

2) Šta u natalnoj karti ukazuje na skromnost? Koji su znaci najskromniji i koji aspekti ukazuju na to?

edit : Kako se osećate ovih dana? Ja se ne sećam kad sam bio ovoliko konstantno nemotivisan i lenj, baš mi je teško da se pokrenem.

1. neaspektovane planete ne primaju uticaj ostalih nebeskih tela, žive same za sebe... u punom sjaju mogu da ispolje svoju prirodu, nema šta da ih sputa. recimo, sunce ima ovde izbor da bude šta god hoće, mada postoji i ona druga krajnost, nema šta da je pogura recimo... znači može se iskoristiti i na ovaj i na onaj način.
treba gledati i dispozitora (tj gde je otišao vladar znaka) znaka u kom je sunce i njegove aspekte da bi se dalje nadovezivalo tumačenje.

2. ne znam za skromnost, ali znam da druga recimo u biku ukazuje na sklonost sticanju, gomilanju, sigurnosti, u ovnu nekontrolisanom trošenju, recimo.
nije mi jasno skromnost vezano za materijalno/novac, ili nesposobnost da se zaradi, ili potpuna lišenost potrebe za materijalnim... širok pojam, uglavnom astro tumači način zarađivanja, tj trošenja i odnosa prema novcu, tj materijalnom. ili potrebu za njim...
ako pitaš za monašku skromnost, zaista tti ne bih znala reći. :lol:
može se posmatrati kroz odricanje od materijalnog, ali to nije skromnost, to je neka vrsta zaveta i načina života.

Citiram: "Glavno značenje skromnosti tiče se odnosa osobe prema vlastitim željama. Skroman je onaj ko lako odustaje od svojih želja i miri se sa tim da ih neće ostvariti. Skromno je ono dete koje stojeći pred izlogom u kojem vidi igračku koja mu se sviđa, mirno prihvata mamin odgovor da ona nema dovoljno novca da mu je kupi.Prema tome, skromno je ono dete (i kasnije covek) koje je lepo vaspitano, koje upravlja svojim željama i ne da im da one upravljaju njime."

U ovom slucaju se dakle radi o (u tom smislu) težnji ka osvješćivanju ose 4 /10 (rak,mjesec,4/jarac,sat,10).To je osa pada i egzaltacije nasih "izbrušenih" ličnih zelja i njihovih usmjerenja -marsa koje ovdje pokazuju svrhu svoje materijalizacije ili nematerijalizacije.Krajnosti ove ose ukazuju na potrebu da se u tom osvjestenom smislu njihove svrhe pronadje zlatna sredina...jer sve sto je veliki disbalans nasih licnih zelja, vuče s jedne strane u pohlepu,sebicluk,neuvidjajnost,nemilosrdnost,
a u drugoj samoodricanje do nivoa potpune pasivne zavisnosti od tudjih prohtjeva...ili pak ocekivanja da neko drugi ispunjava sve nase zelje.

"Drugo značenje skromnosti tiče se načina na koji se neko postavlja u odnosu na druge ljude (venera,merkur) .Ono sto oponira skromnosti su bahatost i arogantnost. Skroman je dakle neko ko se ne ističe u odnosu na druge, ko se ne hvali svojim uspesima i postignućima, ko čeka da drugi budu ti koji će primetiti njegove kvalitete. A kada je drugi zaista pohvale, skromna osoba po pravilu je ta koja sama diskvalifikuje vlastiti uspeh, pokazujući da joj je neprijatno kada je drugi hvale i negirajući da je uspela sa ciljem da bude primećena i pohvaljena.

Ova vrsta skromnosti je u stvari odraz unutrašnjeg odnosa prema samim sobom. Osoba dakle iz ove prizme sebe ne posmatra kao posebnu,jedinstvenu,unikatnu,neponovljivu,neophodnu,ključnu, već tek kao jednu „malo" slovce na papiru, koje kada se posmatra samostalno,potpuno gubi na znacaju i i bitnosti. Zato je npr. pretjerana krajnost ove vrste skromnosti povezana sa iskrivljenom slikom o sebi u kojoj osoba otpisuje ili postojanje ili važnost svojih stvarnih kvaliteta."

U ovom slucaju se radi o (u tom smislu) težnji ka balansu i osvjescivanju ose 6/12 (djevica,zemljana strana merkura,6/ribe,nept,vodena strana jupija,12). To je osa egzaltacije i pada venere tj. osa naseg krajnjeg umjeća povezivanja ,izjednačavanja te prilagodjavanja sa drugima, prevazilazenja bilo kakvih materijalnih i duhovnih neuravnoteženosti..i pronalazenja s jedne strane najsire s druge opet najteže svrhe zajednickog suživota. Sto smo vise osvjestili tu nasu kolektivnu vrijednost (Ve u ribama) i samostalnu bezvrijednost (Ve u djevici) skromniji smo kada je naše licno postojanje u pitanju.
S druge strane u tom smislu nepovoljan disbalans ovdje je onaj kada nismo pobjedili svoj ego(licno postojanje), pa ono sto nam se u okviru ove ose dogadja kao izazov, dozivljavamo kao nepriznatost,marginalizaciju,zapostavljenost,odbacenost,ostavljenost nas od strane drugih...sto opet vuce u samosazaljenje i potajnu teznju da se drugi sazale na nas i uvide nase prave vrijednosti (tzv. lazna skromnost)...ili pak s druge strane vuče u namjerno lično samoponižavanje, samoobezvrjedjivanje, samodistaciranje i degradiranje nas u odnosu na druge onda kada slutimo da su drugi svjesni nasih pravih vrijednosti i da zbog licnih interesa grade odnose sa nama.

Kako svi imamo ove ose i njihove predstavnike u svojim životima moramo biti svjesni da nikome njegovi aspekti ,polozaji i sl. u karti ne opravdavaju npr. neskromnost ,bahatost i neuvidjajost,aroganciju (kao npr. neosvjestenu manifestaciju muskom vatrenog principa)... Svima nam je dato da prepoznamo njihovu nepovoljnost i da radimo na tome.

p.s. Nevjesta upravo ove dvije ose su glavni fokusi rasta kada je poziv monastva u pitanju...

Poslednja izmena:
1. neaspektovane planete ne primaju uticaj ostalih nebeskih tela, žive same za sebe... u punom sjaju mogu da ispolje svoju prirodu, nema šta da ih sputa. recimo, sunce ima ovde izbor da bude šta god hoće, mada postoji i ona druga krajnost, nema šta da je pogura recimo... znači može se iskoristiti i na ovaj i na onaj način.
treba gledati i dispozitora (tj gde je otišao vladar znaka) znaka u kom je sunce i njegove aspekte da bi se dalje nadovezivalo tumačenje.

2. ne znam za skromnost, ali znam da druga recimo u biku ukazuje na sklonost sticanju, gomilanju, sigurnosti, u ovnu nekontrolisanom trošenju, recimo.
nije mi jasno skromnost vezano za materijalno/novac, ili nesposobnost da se zaradi, ili potpuna lišenost potrebe za materijalnim... širok pojam, uglavnom astro tumači način zarađivanja, tj trošenja i odnosa prema novcu, tj materijalnom. ili potrebu za njim...
ako pitaš za monašku skromnost, zaista tti ne bih znala reći. :lol:
može se posmatrati kroz odricanje od materijalnog, ali to nije skromnost, to je neka vrsta zaveta i načina života.

Citiram: "Glavno značenje skromnosti tiče se odnosa osobe prema vlastitim željama. Skroman je onaj ko lako odustaje od svojih želja i miri se sa tim da ih neće ostvariti. Skromno je ono dete koje stojeći pred izlogom u kojem vidi igračku koja mu se sviđa, mirno prihvata mamin odgovor da ona nema dovoljno novca da mu je kupi.Prema tome, skromno je ono dete (i kasnije covek) koje je lepo vaspitano, koje upravlja svojim željama i ne da im da one upravljaju njime."

U ovom slucaju se dakle radi o (u tom smislu) težnji ka osvješćivanju ose 4 /10 (rak,mjesec,4/jarac,sat,10).To je osa pada i egzaltacije nasih "izbrušenih" ličnih zelja i njihovih usmjerenja -marsa koje ovdje pokazuju svrhu svoje materijalizacije ili nematerijalizacije.Krajnosti ove ose ukazuju na potrebu da se u tom osvjestenom smislu njihove svrhe pronadje zlatna sredina...jer sve sto je veliki disbalans nasih licnih zelja, vuče s jedne strane u pohlepu,sebicluk,neuvidjajnost,nemilosrdnost,
a u drugoj samoodricanje do nivoa potpune pasivne zavisnosti od tudjih prohtjeva...ili pak ocekivanja da neko drugi ispunjava sve nase zelje.

"Drugo značenje skromnosti tiče se načina na koji se neko postavlja u odnosu na druge ljude (venera,merkur) .Ono sto oponira skromnosti su bahatost i arogantnost. Skroman je dakle neko ko se ne ističe u odnosu na druge, ko se ne hvali svojim uspesima i postignućima, ko čeka da drugi budu ti koji će primetiti njegove kvalitete. A kada je drugi zaista pohvale, skromna osoba po pravilu je ta koja sama diskvalifikuje vlastiti uspeh, pokazujući da joj je neprijatno kada je drugi hvale i negirajući da je uspela sa ciljem da bude primećena i pohvaljena.

Ova vrsta skromnosti je u stvari odraz unutrašnjeg odnosa prema samim sobom. Osoba dakle iz ove prizme sebe ne posmatra kao posebnu,jedinstvenu,unikatnu,neponovljivu,neophodnu,ključnu, već tek kao jednu „malo" slovce na papiru, koje kada se posmatra samostalno,potpuno gubi na znacaju i i bitnosti. Zato je npr. pretjerana krajnost ove vrste skromnosti povezana sa iskrivljenom slikom o sebi u kojoj osoba otpisuje ili postojanje ili važnost svojih stvarnih kvaliteta."

U ovom slucaju se radi o (u tom smislu) težnji ka balansu i osvjescivanju ose 6/12 (djevica,zemljana strana merkura,6/ribe,nept,vodena strana jupija,12). To je osa egzaltacije i pada venere tj. osa naseg krajnjeg umjeća povezivanja ,izjednačavanja te prilagodjavanja sa drugima, prevazilazenja bilo kakvih materijalnih i duhovnih neuravnoteženosti..i pronalazenja s jedne strane najsire s druge opet najteže svrhe zajednickog suživota. Sto smo vise osvjestili tu nasu kolektivnu vrijednost (Ve u ribama) i samostalnu bezvrijednost (Ve u djevici) skromniji smo kada je naše licno postojanje u pitanju.
S druge strane u tom smislu nepovoljan disbalans ovdje je onaj kada nismo pobjedili svoj ego(licno postojanje), pa ono sto nam se u okviru ove ose dogadja kao izazov, dozivljavamo kao nepriznatost,marginalizaciju,zapostavljenost,odbacenost,ostavljenost nas od strane drugih...sto opet vuce u samosazaljenje i potajnu teznju da se drugi sazale na nas i uvide nase prave vrijednosti (tzv. lazna skromnost)...ili pak s druge strane vuče u namjerno lično samoponižavanje, samoobezvrjedjivanje, samodistaciranje i degradiranje nas u odnosu na druge onda kada slutimo da su drugi svjesni nasih pravih vrijednosti i da zbog licnih interesa grade odnose sa nama.

Kako svi imamo ove ose i njihove predstavnike u svojim životima moramo biti svjesni da nikome njegovi aspekti ,polozaji i sl. u karti ne opravdavaju npr. neskromnost ,bahatost i neuvidjajost,aroganciju (kao npr. neosvjestenu manifestaciju muskom vatrenog principa)... Svima nam je dato da prepoznamo njihovu nepovoljnost i da radimo na tome.

p.s. Nevjesta upravo ove dvije ose su glavni fokusi rasta kada je poziv monastva u pitanju...

Hvala na odgovorima. :)

Back