Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

kako mozemo da razlikujemo posao i zanimanje kada gledamo natalnu kartu?.....obicno se daje duzi spisak koje to profesije "leze" odredjenom znaku....a kako utvrditi koji je taj na odredjenom slucaju?....II ,VI,X...pa znak,pa podznak..planete....itd.itd..sta je to sto pravi razliku u tome da li ces videti da li je neko mesar ili hirurg :mrgreen:...ne znam da li sam dobro objasnila sta sam htela da pitam

Pogledajte prilog 259345

2 kuća su finansije, 6 posao, 10 karijera. recimo mesec u 6 kući ili venera simbolišu služenje, pomoć bolesnima, isto važi za planete kao vladare. ili vladar 6 u 12, povučena zanimanja. ili venera i mesec u devici, ili vladari u devici, to bi moglo odrediti koje zanimanje nekome leži. ali ne mora da znači da će se osoba baviti time. vladar 6 u 7, javno zanimanje, advokatura... karijeru bi trebalo da odredi harmoničan aspekt vladara ili planeta na relaciji 6/10, idealno ako je i 2 kuće uključena. da li će napredovati u poslu kojim se bavi, da li će zarađivati od posla kojim se bavi i sl...

konkretno u tvom slučaju su vladari 2 i 7 u konjukciji, + konjukcija sa marsom. saturn bi ovde mogao dati dozu ozboljnosti, ali i blokade. simboliku bih pre vezala za brak nego za posao.
vladar 10, venera u 9 visoko obrazovanje, sa mesecom u istom polju nabolje bi bilo da osoba svoj potencijal ostvari kroz rad sa strancima, ili u inostranstvu... inače samo zanimanje najviše vuče na bavljenje nekim vidom umetnosti, sa uranom u 6 polju ne podnosi ograničenja, autoritete, fixno radno vreme, osobu na koju se ne može osloniti... neptun opet, nestalnost, nazadovoljstvo, neprilagođenost, oba zahtevaju slobodu u radu. veze između ove tri kuće koje si navela nema, sem što je vladar 6 otišao u 7 i vladar 7 u 6. vladari 6 kuće i 2 u konjikciji jačeg orbisa, aplikacioni aspekt ali u različitom znaku.
6 kuća simboliše i zdravlje, slabi nervi, sklonost porocima i infekcijama... vladar 8 polja u 6, asc u 8, 12 mesec, ugrožen od vladara 8 polja. pa još sunce u 8 polju. morbidno.
a šta je to što pravi razliku između kasapina i 'kasapina' mora biti neka doza surovosti... osoba je samodestruktivna, preemotivna, sklona gubitku kontrole, bolestima zavisnosti, ljubomori, neko kome teba oslonac.. tako da pre tipujem na mesara, nego na hirurga.

Poslednja izmena od moderatora:
htela sam nekome da pomognem u izboru fakulteta posto je u dilemi...mislim da bi izbor ekonomije bio 100% greska.
mozda ja gresim....
Види разговор нагомилан око овог поста:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/114304-ASTRO-CAFFE?p=21379900&viewfull=1#post21379900

Колико знам, ТА гледа само X за тип посла и каријеру. У карти коју си приложила је владар X венера, али у марсовском знаку, а марс је такође оријенталан (први пре сунца) и има конјункцију са сатурном. Дакле, по томе би занимање било типа венера-марс.

Приде: Код нас су универзитети поремећени, тако да и омиљена материја може да преседне нормалном човеку.

ja se ne razumem bas mnogo...u stvari citajuci vas ja nemam pojma ni malo...ima ceo spisak profesija koje bi ovoj osobi odgovarale,..ali koje je ono "pravo".....slazem se da su fakulteti poremeceni...u stvari poremeceno je celo obrazovanje...lako je izabrati kad znas sta volis...a ti su retki...vecina ide "linijom manjeg otpora".....ili gde ide vecina drugara ili "preporuka" roditelja....sto je slab recept za uspeh...a u ovim teskim vremenima svi odabiru sistemom "isplatljivosti"....potraznje"....retko ko se odlucuje da izabere ono sto voli.....

Рекао бих да знаци у којима се налазе планете додатно описују професију. Када се оквирно одреди професија, може да се види шта факултети нуде, па да се одреди даљи смер образовања. Ко добро познаје симболику, брзо ће добити асоцијацију на неколико занимања. Ко је са тим тањи (као нпр. ја), само до овде може да тера причу.

Šta u tranzitima, u solarnom, može da ukaže na iznenadnu promenu mesta boravka? Ne zemlje, već grada. I da li simbolika, takođe odgovara gradu, u koji se preseljavamo? Generalno, sada samo za preseljenje me najviše interesuje... Jel to tranzit Saturna preko cetvrte kuce, kao mesta prvog doma? Po logici stvari, mora biti nešto upleten i Uran, ne? Kao ta iznenadnost. Čitam na netu, kao da je svako parno mesto, mesto nekog našeg življenja, kao ta četvrta jelte (prvi dom), šesto (drugo), osmo (treće) i tako redom...Šta mora da da, tu trešnjicu na vrhu tortice, po tranzitima na primer, da se to dobije na realizaciji i materijalizaciji ideje? Ili neki Jupiterovi tranziti. Svi pišu različito. Šta mislite, odnosno šta se Vama pokazalo kao tačno/tačnim? :roll:

nije mi poznato ovo što si pročitala, pomeranje redosleda kuća. takođe mi je glupost kada neko brak gleda kroz 9 kuću, mislim na drugi, ili drugo dete kroz 7... bezveze.
meni uran tranzitira kroz 4 kuću već neko vreme, tu je preseljenje izvesno, ali 4 kuća nije samo mesto boravka. to za grad ne znam kako bi gledala, kod mene nije bio slučaj toliko drastične promene.. mada trenutno razmišljam i o tome i nadam se da će ovaj uran odraditi nešto po tom pitanju.
inače selila sam se, prvi put jupi na osi 3/4, drugi put sa uranom ista pozicija... uran mora biti umešan, da li kroz tranzit ili aspektom na vladara, uglavnom gledaj to 4 polje i asc, vladare + planete.
u solaru bi takođe trebalo da bude naglašeno ako je bitan događaj... a saturn će teško da donese neku konkretnu promenu, treba mu ubrzanje. pre će biti oteževanje i prolongiranje na polju u kom tranzitira.

nije mi poznato ovo što si pročitala, pomeranje redosleda kuća. takođe mi je glupost kada neko brak gleda kroz 9 kuću, mislim na drugi, ili drugo dete kroz 7... bezveze.
meni uran tranzitira kroz 4 kuću već neko vreme, tu je preseljenje izvesno, ali 4 kuća nije samo mesto boravka. to za grad ne znam kako bi gledala, kod mene nije bio slučaj toliko drastične promene.. mada trenutno razmišljam i o tome i nadam se da će ovaj uran odraditi nešto po tom pitanju.
inače selila sam se, prvi put jupi na osi 3/4, drugi put sa uranom ista pozicija... uran mora biti umešan, da li kroz tranzit ili aspektom na vladara, uglavnom gledaj to 4 polje i asc, vladare + planete.
u solaru bi takođe trebalo da bude naglašeno ako je bitan događaj... a saturn će teško da donese neku konkretnu promenu, treba mu ubrzanje. pre će biti oteževanje i prolongiranje na polju u kom tranzitira.

Hvala puno na objašnjenju, Nevesto. :cmok2:

У ствари, на мом старту сам учио МА (модерну астрологију). Није страна пракса да се у МА поред урана гледа и сатурн као сувладар знака. Исто и за рибе - поред нептуна и јупитер, или шкорпије - поред плутона и марс.

Bojana natal.jpg
DALI NEKO MOZE DA BUDE LJUBAZAN DA MI PROTUMACI MOJU NATALNU KARTU UNAPRED ZAHVALNA

Da li iko gleda prvi post na temi

Molim vas još jednom
Ukoliko imate neko pitanje ili nedoumicu vezanu za astrologiju, ovo je mesto na kome mozete dobiti odgovor!

Molim vas da ne zahtevate tumacenje natalnih karata, niti uporednih i godisnjih horoskopa, vec da ukoliko zelite, postavite konkretno pitanje ukoliko imate neku nedoumicu ili pitanje na koje niste mogli da nadjete odgovor, a vezano je za natalnu astrologiju!

Pozdrav svim korisnicima foruma

Natalne karte se tumače ovde
http://forum.krstarica.com/showthread.php/182552-NATALNA-KARTA-U-SLIKAMA/page177
Pogledajte prvi post na toj temi, postavite sliku natalne i pitanje i sve 5

Back