Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

DENTIST:
Cini mi se da orbis planeta cesto moze bit veci nego sto se smatra, specijalno kada se posmatraju aspekti planeta u uporednim horoskopima,zar ne?
Kako se ispoljava opozicija meseca u uporednim horoskopima,u Skorpiji i Biku ako se dispozitori nalaze na 15 stepeni udaljeni-mars na 25 Vage a venera 10 Skorpije?

Teoretski, orbisi u uporednim horoskopima manji su nego u natalu i to skoro upola manji, znaci konjukciju posmatras samo ako je najvise 5 -6 stepeni. E sada posto postoji nekoliko metoda za pravljenje uporednih horoskopa, ne znam na koji metod si mislio, ali jedna stvar je sigurna i isto vazi i za natalnu astrologiju,( to sam vec napisala!), mars na 25 vage NIJE u konjukciji sa venerom na 10 skorpije, jer nisu u pitanju srodni znaci i orbis je preveliki i za natalnu kartu a kamoli za uporedni horoskop.
Znaci ako su 2 planete u istoj kucu i istom znaku nekada konjukcija moze delovati i sa orbisom od 15-20 stepeni, posebno ako govorimo o stelijumu, ali kada nije u pitanju isti znak onda je maximalna vrednost konjukcije ( u natalu) 8-9 stepeni

kao kraba:
Moze li neko da mi pomogne na ovoj temi u vezi fiksnih zvezda? Pronasla sam dve konjukcije u natalnoj karti pa bih volela da mi neko kaze sta to znaci.
VEGA M 0,03 - MERKUR ORB -0 49 44 I NASHIRA M3,68 - JUPITER ORB -0 2 46

Mislim da sam vec ostavila ovaj link ali sve jedno evo opet cu http://www.winshop.com.au/annew/alphabet1.htm

cisto da ne bismo pisali znacenje svake zvezde ponaosob, na ovom sajtu je svaka lepo objasnjena i veoma su pregledno navedene abecednim redom
Pozdrav

Fantom78:
Interesuje me da li je za planete bitniji znak ili kuca!?
Da bih razjasnio nedoumicu postavicu 2 suprotna primera:
1. Prvom coveku je Jupiter u Strelcu (sediste) u trecoj kuci (inace je Jupiter signifikator suprotne 9-te kuce).
2. Drugom coveku je Jupiter u Blizancima (izgon) u 9 kuci (signifikator te kuce)

Drugim recima... Koji od ova dva coveka ce proci bolje u zivotu tj. koga ce ce Jupiter (benefik, sreca) vise pratiti pod uslovom da su slicni aspekti!?
U cemu ce biti sustinska razlika!?

da li su ovo stvarni primeri ili izmisljene osobe?:)
ako su stvarne osobe u pitanju onda to mozes da proveris na njihovim licnim zivotima,
ja mislim da ce prva osoba biti srecna, druga ne zna se;)))

Dina81:
Mene zanima koliko je "lose" kad se 6 planeta nadje u jednoj kuci ? Preciznije venera, mars, pluton,merkur, sunce i mesec u 8 kuci?

Lose je utoliko sto oblast zivota koju ta kuca predstavlja, postaje vidno dominantna u zivotu osobe, kod mene je 4 planete u 8 kuci + cvor, i iz licnog iskustva mogu ti reci da za mene licno nije ni najmanje lose, jer 8 kuca je pored sexa i podrska drugih ljudi, a podrske, para i sexa nije nikada suvise :) :)
ali salu na stranu s`obzirom na prisustvo plutona i meseca, moze doneti opsesivne emocije i previse razmisljanja o smrti i okultizmu uopste...a naglasenu sexualnost necu ni da spominjem :)

Ribetina:
Koliko su zli kvadrati Marsa s Venerom, Saturnom i Plutonom :lol: ?Mars je u skorpiji, sto je ujedno i podznak.Hvala!

Zli ne, ali teski da, za ove kvadrate od presudnog je znacaja odakle dolaze planete koje prave kvadrat sa marsom, nesklad izmedju marsa i datih planeta prvenstveno se ogleda u polju iz koga planete dolaze i kojima vladaju i u skladu sa tim, njihovu simboliku treba izbegavati posebno zbog toga sto je u pitanju vladar ascedenta.

Back