Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

Mene interesuje sta znači mjesec u raku, inače sam Lav u poznaku Bik.

Unaprijed hvala

Mesec u Raku! :D Znaci da si emotivna, intuitivna, osetljiva, romanticna, da volis decu, da ljudima izlazis u susret i pazis na njihova osecanja, ali i da si promenljivog raspolozenja. Ovo je uopsteno, za ostalo se gledaju aspekti. Mesecu je sediste u Raku i ovde daje sve od sebe. :bye:

Ajde više ne lupaj.Otkad je Lav podznak Bik emotivna osoba bez obzira na Mesec u Raku.Ta osoba najviše na svetu voli SEBE.

Vidi ovog sad... :roll:

Devojka me pitala da joj objasnim sta znaci Mesec u Raku i ja sam objasnila... Istina je da su prvih 6 znakova vise okrenuti sebi nego drugima, ali znak i podznak sam po sebi ne govore mnogo, imas samozivih osoba u svim znacima. :roll: A sve i da jeste sebi na prvom mestu, to je ne sprecava da bude emotivna i sve ono sto sam gore nabrojala. I povedi racuna kako se obracas, ovo ti govorim zbog tebe.

Zanima me nesto sa prakticno primenljive strane....pa ovako,ako znake i njihive osobine,kvalitete opisuje vreme odnosno doba u godini,zato sto sazvezdje tog znaka deluje na sunce i daje mu odredjeni kvalitet(bar po mojoj logici)...u odredjenom periodu...kako se to znaci strikyno odredjuju na po trideset stepeni,razumem da je zbog ravnoteze,ali npr.nije svaki ovan isti....i ne razumem u vezi raka...tamo negde u julu oko 17.,18. sunce je prilicno jako,sa kvalitetima lava,dok je ono u junu odgovara blizancima(promenljivo vreme),a pred kraj juna, vise za raka.......i iz licnog iskustva....prijatelj moje mame rak dupli...15 jula rodjen...sve osobine lava...naglasene..raka nigde:) Mozda bulaznim:) recite.

Kako se tumaci drugi, treci brak...pa nadalje po nat. horoskopu...da li se uvek gleda sedma kuca ili..isto tako kako se gleda u nata.drugo dete na primer, na sta posebno treba obratiti paznju kada su ove stvari u pitanju, dosta ljudi me pita za ovo a ja nemam pojma kako da protumacim i sve se vrtim oko 7 i 5 a dalje..magla...malo mi je ova oblast nejasna pa ako neko zna neka odgovori i malko razjasni..
pozz..

Prvi brak je 7. kuca, drugi 9. i tako nadalje .. npr. za prvog partnera bi gledala vladara 7. kuce..gde je otisao, kakve aspekte pravi i sl .. 8. kuca bi bila period izmedju prvog i drugog braka... 5. polje je polje predbracnih ljubavi, pa mozes gledati i to ... kod zena, generalno, gledaju se Mars i Sunce, Sunce kao neki ideal savrsenog muskarca (a oznacava i oca) a Mars je najcesce ono sto dobijamo...kod muskaraca se gledaju Venera i Mesec.

Da ali u zenskom horoskopu bi ja pre rekla da sunce oznacava oca, a mars muskarca, u nekim horoskopima se lepo vidi kvadrat marsa i suncee, stije u realnosti-svadja ili bolje reci nesvidjanje mladica ocu devojke.Moje razmisljanje- ne znaci da je tacno.

Jeste, moze se ispoljiti na drugi nacin taj kvadrat... Ali ja mislim da to kod zene daje potrebu da dominira, sto je dominantniji muskarac, ona se trudi da dominira jos vise... Treba vam izuzetno jak partner. I volite da ide po vasem.

Ja znam samo da na kraju kuce ili kraju znaka (poslednjih 5 stepeni) moze da se oseca u sledecoj/sledecem, a ne znam za pocetak...ta Venera je definitivno ovnovska ako se gledaju stepeni, hehe :)

Kod mene je npr. Mesec na 1* Skorpije i skroz ga osecam, nista nemam od Meseca u Vagi....tako da, ko zna :)

Ova drugarica sa Mesecom u Vodoliji, definitivno je pokupila takav sirokogrud odnos prema ljudima... Doduse, Riba je... A ovu sa Venerom na 0 Ovna, stvarno ne znam kako bih tumacila, bas deluje kao kombinacija. Hm

Back