Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

Sad sam se setila, imam dve drugarice Vodolija/Strelac, potpuno drugacijeg izgleda, jedna je sigurno ljuCki a druga konjski deo... Pitacu ih sutra za vreme rodjenja, pa da zakljucimo s ovim pitanjem. :)

Ma ovo je ustvari super temica da malo vezbamo zajedno,samo ne znam gde bi je svrstali,tj.u koju temu..
Moderatori,jel ima neka tema tipa Vezbaonice?

Aplikacija ili aflikcija? :D To su dva razlicita pojma.

Egzaltirane planete su one koje imaju dostojanstvo, kao one u sedistu. Svaka planeta ima sediste i mesto egzaltacije.
Hmmmm pa valjda aflikcija onda??? Joj pa pomozi!!!!! :rumenko::roll::lol:
A kako je Saturn u vagi egzaltiran kada mu vaga nije sediste. Kako znam da mi je planeta egzaltirana kada nije u sedistu?? THANKS:heart:

Hmmmm pa valjda aflikcija onda??? Joj pa pomozi!!!!! :rumenko::roll::lol:
A kako je Saturn u vagi egzaltiran kada mu vaga nije sediste. Kako znam da mi je planeta egzaltirana kada nije u sedistu?? THANKS:heart:

Aflikacija znaci kada planeta prima lose aspekte,tj kada je ugrozena,pogotovo od malefika ili planeta koje vladaju maleficnim kucama.

Aplikacija-to je aplikacioni aspekt,kada jedna planeta ide u susret drugoj.

Separacija-ili separacioni aspekt,kada se jedna planeta udaljava od druge.

Svaka planeta ima svoje sediste(tu se oseca najbolje,kao kod svoje kuce),
egzaltaciju(tu se oseca ushiceno,kao kada je u gostima pa joj svi titraju),
pad i izgon(sama rec govori,tu ne moze ispoljiti svoje dobre osobine).

To je osnova astrologije i to je prvo sto moras da naucis,sve imas na temi o osnovama astrologije..:)

Aflikacija znaci kada planeta prima lose aspekte,tj kada je ugrozena,pogotovo od malefika ili planeta koje vladaju maleficnim kucama.

Aplikacija-to je aplikacioni aspekt,kada jedna planeta ide u susret drugoj.

Separacija-ili separacioni aspekt,kada se jedna planeta udaljava od druge.

Svaka planeta ima svoje sediste(tu se oseca najbolje,kao kod svoje kuce),
egzaltaciju(tu se oseca ushiceno,kao kada je u gostima pa joj svi titraju),
pad i izgon(sama rec govori,tu ne moze ispoljiti svoje dobre osobine).

To je osnova astrologije i to je prvo sto moras da naucis,sve imas na temi o osnovama astrologije..:)

HVALA HVALA HVALA Emilly do nebaaa!!!:worth:

Da, da, samo da dodam jos: aplikacija je kada kontakt nije egzaktan, tj. brza planeta je na manjem stepenu pa se priblizava sporijoj. To su aspekti koji vremenom jacaju. Kod separacionih je obrnuto.

Sunce ima sediste u Lavu, egzaltirano u Ovnu;
Mesec ima sediste u Raku, egzaltiran u Biku;
Merkur ima sediste u Blizancima, po nekima je egzaltiran u Devici, po nekima u Vodoliji - whatever, i Blizanci i Devica su sediste :)
Venera ima sediste u Biku i Vagi, egzaltirana u Ribama;
Mars ima sediste u Ovnu i Skorpiji, egzaltiran u Jarcu;
Jupiter ima sediste u Strelcu i Ribama, egzaltiran u Raku;
Saturn ima sediste u Jarcu i Vodoliji, egzaltiran u Vagi;
Uran ima sediste u Vodoliji, egzaltiran u Skorpiji;
Neptun ima sediste u Ribama, egzaltiran po nekima u Vodoliji, po nekima u Raku :)
i Pluton, sediste u Skorpiji, egzaltiran u Lavu (ali i to je veliko pitanje)

:bye:

E to ne znam, stvarno, sinastrijama se jos nisam bavila, nisu me do sad nesto posebno interesovale... :cool:

Ali ako imas npr. Venera konjunkcija Jupiter, Venera na 5. stepenu a Jupiter na 8, to znaci da je aplikacioni. ;) Hoces da ti poredjam planete po brzini?

Hvala Zvakice, ne treba. Brzine znam. JOJ eto bar nesto znam. A ti na temi Ranjena venera imas jedno izvinjenje s moje strane. :heart:

Ljudi,nesto sam razmisljala... da li se uglovi (AC,IC,DC,MC) mogu gledati na ovaj nacin: ako je Ac natus a DC partner, iz toga sledi da je MC "vrh" natusovog zivota, a sta je onda IC - dno???? Takodje ako MC predstavlja nas u javnosti, IC opisuje privatnost (doma)? I tako AC i IC opisuju nasu privatnost,intimu, a DC i MC kako se prezentujemo u javnosti i u odnosima 1 na 1....????? Help!!!!! Sva sam se zabunila....Poz

Back