Pitanja i odgovori

Ako Porsche izbaci sus motore iz proizvodnje, to vise nije Porsche.
Macan vise nema SUS, samo elektricni...ne znam brojeve ali mislim da je bio super uspesan, ne razumem sto ga ne proizvode u obe varijante.
Cayman se vise ne proizvodi.
Znaci ostaje Panamera, navodno u EV, hybrid i gas-powered (isto V8 u od S serije pa na gore)
911 svakako ostaje, ali preterano skup i u malim serijama
Ostaje Cayenne koji jos jedini za Porsche uslove nekako dostizan za kupca, i to u V8 verzijii za jedno $110.000

Macan vise nema SUS, samo elektricni...ne znam brojeve ali mislim da je bio super uspesan, ne razumem sto ga ne proizvode u obe varijante.
Cayman se vise ne proizvodi.
Znaci ostaje Panamera, navodno u EV, hybrid i gas-powered (isto V8 u od S serije pa na gore)
911 svakako ostaje, ali preterano skup i u malim serijama
Ostaje Cayenne koji jos jedini za Porsche uslove je nekako dostizan za kupca, i to u V8 verzijii za jedno $110.000
A dizelase nemaju vise u ponudi?

Izgleda da ce kompletna nemacka industrija automobila bankrotirati.
Ma nece bankrotirati, ali ih boli sto nece moci vise toliko da zaradjuju. Novi EV Audi, BMW su nenormalno skupi, bas su ga preterali. NIje da bi kupio neki kineski (jos sa njihpvim glupavim oznakama modela 🙄) ali bar se nadamo da ce zbog njih da se urazume sa cenama. Cak je i Tesla shvatila da vise ovaca za skupe EV nema, sad samo planiraju jeftinije modele da stancuju.

Ma nece bankrotirati, ali ih boli sto nece moci vise toliko da zaradjuju. Novi EV Audi, BMW su nenormalno skupi, bas su ga preterali. NIje da bi kupio neki kineski (jos sa njihpvim glupavim oznakama modela 🙄) ali bar se nadamo da ce zbog njih da se urazume sa cenama. Cak je i Tesla shvatila da vise ovaca za skupe EV nema, sad samo planiraju jeftinije modele da stancuju.
Eto i ovi ultra bogati nisu bas neki ljubitelji EV-a.

Realno meni i ti kinezi deluju abnormalno skupo u 21 veku. 35 soma za kineza EJ!

Pre 10+ god sam kupio nov auto b segmenta za 10 soma tj iskoštao me malo više od 7.

Sad za to sa istim tim motorom da im dam tri puta više para? Nikada

Dizelasi nikada ovde nisu bili nesto popularni, jednostavno nemaju nekog benefita jer nije dizel jeftiniji, a i ovde se automobili menjaju na 3-4 godine, tako da to ..moj auto presao 500k.... ovde nema prodju, dotera na 200k i ide u presu.
Vidjao sam poneki Cayenne ili BMW X5 diesel, ali zaista retke ptice...
Cuo sam da u Americi, Kanadi se slabije voze dizelasi, to samo kod nas Srbalja vole te cadjave, evo gledam na oglasima duplo ih vise ima u odnosu na benzince..

Eto i ovi ultra bogati nisu bas neki ljubitelji EV-a.
Ima jedna struja ljudi, najvise u Kaliforniji, gde je ta svest za zelenom energijom, odgovornim ponasanjem prema pririodi itd..i onda oni kupuju Tesle uglavnom, zaista ih ima mnogo.
Ironija Musk je prebacio sve u Texas, pljuje Kaliforniju a tamo ustvari vecinu automobila i proda.
Sad sam u Kanadi trenutno, ovde ima isto solidan broj EV, ali su to sve skupi modeli, jeftinije bas nesto i nema. Drugim recima, po meni, za sada kupuju EV samo oni kojima cena nije nikakav motiv pri kupovini automobila. Svakako da ih ovde dosta takvih ima, ali to nije ni blizu omasovljenju EV vozila.

Ima jedna struja ljudi, najvise u Kaliforniji, gde je ta svest za zelenom energijom, odgovornim ponasanjem prema pririodi itd..i onda oni kupuju Tesle uglavnom, zaista ih ima mnogo.
Ironija Musk je prebacio sve u Texas, pljuje Kaliforniju a tamo ustvari vecinu automobila i proda.
Sad sam u Kanadi trenutno, ovde ima isto solidan broj EV, ali su to sve skupi modeli, jeftinije bas nesto i nema. Drugim recima, po meni, za sada kupuju EV samo oni kojima cena nije nikakav motiv pri kupovini automobila. Svakako da ih ovde dosta takvih ima, ali to nije ni blizu omasovljenju EV vozila.
Da, ali mislim generalno i u svetu sam primetio da ovi bogatasi nisu bas nesto zaludjeni za EV, ne racunam ove sto propagariju tzv zelenu agendu.
Cak i Rimac koji pravi, vidim da bas voli te neke straije automobile sa sus motorima koje i poseduje.

Realno meni i ti kinezi deluju abnormalno skupo u 21 veku. 35 soma za kineza EJ!

Pre 10+ god sam kupio nov auto b segmenta za 10 soma tj iskoštao me malo više od 7.

Sad za to sa istim tim motorom da im dam tri puta više para? Nikada
Pazi brate, sve posle Kovida je nenormalno poskupelo.
Svidjalo se nama ili ne, povratka na jeftno nema. To je nova realnost.
Problem je sto plate nisu ispratile sva ta povecanja, pa je prosecnom coveku jos teze da priusti i manje stvari, a kamoli auto.
Jos je veci problem malih zemalja koje nemaju visoke prosecne plate, jer im traba mnogo vise prosecnih plata da kupe taj isti auto, nego nemac ili amerikanac. I stranci sigurno nisu srecni sa poskupljenjem, i teze kupuju nego pre, ali auto u Nemackoj i Srb kosta slicno, a plate nisu bas slicne...

Da, ali mislim generalno i u svetu sam primetio da ovi bogatasi nisu bas nesto zaludjeni za EV, ne racunam ove sto propagariju tzv zelenu agendu.
Cak i Rimac koji pravi, vidim da bas voli te neke straije automobile sa sus motorima koje i poseduje.
Ultra bogati kupuju RR, Bentley, Lamborgini (koji je mnogo popularniji od Ferrari), McLaren, Pagani Zonda...i ovde u Vankuveru ih zaista ima dosta.
Ovi bogati ali ne zainteresovani za luksuz..to su G clasa, Range R, Maserati... i iza njih ostali
I u svim tim kombinacijama EV nista

EV se vide u obliku Tesle, BMX, AUDI, poneki Mercedes, i dosta Hyundai Ionik (ili tako nesto)
Do sada nisam video ni jedan manunjeni EV

Back