Pitanja i odgovori

Možeš i da ne menjaš kako da ti kažem, ubaciš u drugu i verglaš auto skoči i krene pa šaltaš bez kvačila, pipkaš gas i primakneš brzinu pa upadne sam kada se izjednači br okretaja zupčanika :)

Mene je zezao oko 15 dana te oće te neće na kraju pala pedala. U stvari me odlago majstor pa sam na kraju platio šlep.

Poslednja izmena:
Jel mogu ja ovde nešto da pitam a da mi ne otvorite novu temu sa besmislenim naslovom ?
Zašto mi se ovo upalilo i zašto je auto prešao u safe mode?
IMG20241203103722.jpg
IMG20241203103719.jpg

1000-2000 evra sečenje dp filtera, čišćenje, vraćanje. Čišćenje sve 4 dizne ili zamena, čišćenje egr ventila ili zamena. Jbg pola miliona km na dizelu danas ima skup danak.

A to sve da raskantaš na brzaka posle nećeš moći ništa da vratiš kako treba kada uvedu eko test.

A ovo gore vsc to je u najboljem slučaju otišao senzor abs koji je nekada koštao ko svetog petra kajgana. Sada postoje i zamenski od stotinak evra. Ako ne može da se skine mora i glavčina nova sa ležajem. Ili je pukao kabl ili rešetka abs-a ili solenoidi ili centrala. A možda samo glavi neki od kočionih klipova pa mora sve komplet da se menja. Sve stavke po 500 evra.

Imam opcije koje se uklapaju u 300 evra sa čišćenjem i garancijom, ali ja sad nemam vremena za to jer za dva dana putujem a ovo mi treba sad i odmah .
Sa novim delovima jeste oko 1500 evra, ali ni za to nemam vremena.
Meni je auto posao, i ne štedim na njemu jer donosi zaradu.

Ako čistiš onda obavezno i dizne i egr znači sve komplet inače se opet sve zapuši.

Obično se odradi detaljan pregled stanja motora pa se proceni šta dalje. Ako je samo zapušen dp filter od vožnje po gradu onda ok. Ako su otišle i karike od pohabanosti onda skidaš dp filter i voziš do kraja.

Eto vratio se umisljeni znalac i vec poceo da se gađa po forumu sa ciframa.
Ciscenje DPF-a u profesionalnoj masini koja ocisti zapusenost od 98% na 0,2 % je 100€.
Treba ga skinuti i to uraditi i traje u toku dana.
Da,dizne mogu biti uzrok zaprljanosti DPF-a ali svakako ko ide van grada cesto izbacice tu prljavstinu regeneracijom.
Samo izbacivanje DPF-a kao i softversko gasenje kosta 100 do 200€ u zavisnosti od auta. Ako radi drugar onda i manje.

Poslednja izmena od moderatora:
Ne čistim, nema vremena za to, skidam ga i softverski poništavam.
Čišćenje je rešenje sve ostalo je muljanje koje će te kostati bespotrebno 400-500€ ..Gasis skidas pa ponovo vraćaš za tehnicki nema logike da se radi .Skidanje i čišćenje se resi za jedan dana ako vozis non stop otvoren put onda imas I neki drugi problem ..Meni nikad nije zacepio DPF na autu kog vozim jer vozim dosta auto put a na autima koje mi žena vozi (pretezno grad) sam imao cesto problem sa DPF koji sam rešavavao u 99% slucsjeva prsilnom regerenracojom sa sprejom za čišćenje..Traje pola sata i kosta me nekih,20€..Skidanje i softversko gasenje uzima vise vremena tako da vremena moras imati kako god

Poslednja izmena:
Ne brini ti za tehnički 😉,
A normalno čišćenje dpf nema u Subotici, nego bi moralo da se skida, šalje za BG ili Ns i vraća pa sastavlja.
U Subotici se za mali servis čeka termin mesec dana. Svi odoše preko da rade.

Back