Pitanja i odgovori

Ni moj ćale kad je kupio novog Keca '85 godine. Zato nam je i stao auto par puta kad je prošao kroz veću baru.
Stao je jer je razvodna kapa imala naprslinu i kablovi su dotrajali pa probijali na masu. To se lečilo prostom zamenom delova ili prskanjem sa wd 40 privremeno.

Dule je izneo još jedan biser skidanje i duvanje razvodne kape 🤣🤣🤣 sačekaš 10-15 min da osuši motor i svrstiš do prvog ap sporta i kupiš novu kapu, ruku sko treba i kablove.

Evo još malo istorije za ponavljače :super:

Screenshot_2024-02-03-01-36-34-849-edit_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

Kako dule kaže "ljudi sami pravili" :rotf:

Stao je jer je razvodna kapa imala naprslinu i kablovi su dotrajali pa probijali na masu. To se lečilo prostom zamenom delova ili prskanjem sa wd 40 privremeno.
Da li ti svesno preskačeš delove teksta koji ti se ne sviđaju ili šta? Potpuno nov Stojadin, kupljen na leto '85, na jesen je stao zbog kiše. Koliko je mogao preći, par hiljada. Kakvi stari kablovi i napukla kapa??! Nije imao šuspleh.

Dule je izneo još jedan biser skidanje i duvanje razvodne kape 🤣🤣🤣 sačekaš 10-15 min da osuši motor i svrstiš do prvog ap sporta i kupiš novu kapu, ruku sko treba i kablove.
Nije to nikakav biser nego su to ljudi radili u situacijama kad je recimo motor bio hladan, tek krenuo i prošao kroz veliku baru. Tad nije mogao da se suši.

Tehnički ispravan auto ali ne onaj sa napuklom kapom ili neispravnim kablovima, zašte je toliko teško poverovati da su delovi bili nalomljeni? Nama je na ladi neki od stručnjaka koji je popravljao - polomio bobinu i vezao je plastičnom vezicom. Zašto je toliko tešlo shvatiti da je nekome ispala bakelitna razvodna kapa u toku izrade, pakovanja, transporta ili ugradnje u nov auto?

Da li neko zna šta mi je ovo u gepeku, tu negde iza zadnjeg sedišta, ima sa obe strane.
Pošto povremeno nosim neku robu, ukrajam linoleum da ne oštetim sedišta pa mi ovo kao višak koji smeta.
Da li smem da skinem to ?
IMG_20240203_114548.jpg

Samo kad si ti video najjeftiniji moguci auto koji se tad mogao kupiti.:zcepanje::hahaha:
Ti ovakva kola mozes samo da sanjas a ja sam ih imao pre 10 godina u svom dvoristu. Bas neki krsevi jel da?
Samo tvoja bolest moze da kaze da su ovo krsevi ali to je zato sto lecis komplekse na forumu i pojede te to sto ne mozes sebi da priustisa ovakva kola pa hvalis plastikanera kao da je ne znam sta a obicni Punto je auto za njega jer manje trosi i jeftiniji je za odrzavanje jedno 5x.:zcepanje:
Leon FR sa 200 ks i DSG menjacem i Megan CC 2.0 benzin sa 140 ks.
Pogledajte prilog 1492779Pogledajte prilog 1492780
Leon sa DSG je bas redak.

Passat B2 koji smo imali, kupljen od komsije polovan, a komsija ga kupio novog, tj njegov otac i dovezao mu, u CH, star 10ak godina, isto nije imao suspleh.

To je krenulo mnogo kasnije. Mozda je imala zastava, ali od 2000-ih, koral in, itd.

Znaci ako sacekas 10-15 minuta i auto ti upali onda i ne moras da kupujes kapu i kablove.:)
Da bar nisam tako radio ali jesam i kad isusim razvodnu kapu tj obrisem sa suvom krpom auto normalno upali i radi.
Nemas ti dovoljno iskustva pa zato ovako lupetas a o susplehu su ti vec rekli i ostali da je to mozda tek posle 2000 godine krenulo da se ugradjuje jer im je trebalo 30 godina da ukapiraju da sa njim mogu donekle da rese problem.
Koliko sam samo automobila imao tokom 90-tih i ni jedan nije imao suspleh jer to tad nije ni postojalo.

Na kojoj pumpi da kupujem dizel i koja je razlika (osim u 6 dinara) između euro dizela i tog expert ili kako se već zove ?
U srbiji se pravi neko užasno nekvalitetno gorivo pa ti auto troši par litara više. Preko u inostranstvu je to bejzik gorivo em jeftinije em prelaziš mnogo više - u rangu sa našim tim expert ili avio ili...

Ja sipam na šelovoj pumpi na nbgd kada moram.

Uglavnom gledam da sipam u inostranstvu. Pre mesec dana sam se vratio i imam za naredna 2-3 meseca da se vozikam. U srbiji kada sipam pređem jedva 500 km mešovite vožnje. U inostranstvu kada sipam pređem opušteno 700 km.

Znaci ako sacekas 10-15 minuta i auto ti upali onda i ne moras da kupujes kapu i kablove.:)
Da bar nisam tako radio ali jesam i kad isusim razvodnu kapu tj obrisem sa suvom krpom auto normalno upali i radi.
Nemas ti dovoljno iskustva pa zato ovako lupetas a o susplehu su ti vec rekli i ostali da je to mozda tek posle 2000 godine krenulo da se ugradjuje jer im je trebalo 30 godina da ukapiraju da sa njim mogu donekle da rese problem.
Koliko sam samo automobila imao tokom 90-tih i ni jedan nije imao suspleh jer to tad nije ni postojalo.
Prvi kec je bio 76 godište kupljen nov. Drugi kec je bio 89 kupljen nov. Sećam se da mi je ćale rekao vidi ovi počeli da štede, ima samo jedan šuspleh, pre su bila dva i sa leve kod bobine i desno prema menjaču.

Ne kažem da nije bilo serija da zafali nešto ali ipak smo kupovali NOVE automobile i svaki je imao.

Još kako je postojalo nego si ti vozio polovne krševe.

I fića je imao šus plehove KRAJ PRIČE!

Ti si vozio polovan krs.
Corado nisi kupio nov nego polovan jel tako?
Ako si ti u zivotu naeebao sa polovnim autom usled neznanja sta valja mi ti tu nismo krivi ali to da se pravis pametan a spominjes oceva kola je na nivou jednog balavandera od 12 godina.
Ja sam se navozao polovnjaka i nikad nisam imao neki nestandardni problem ili da me je ostavio auto.Sve sam resavao za normalne pare i nisam imao vecih ulaganja sem na jednom Yugu na kom sam radio generalku a kupio ga od tog tvog cuvenog prvog vlasnika koji nije presao 60 na sat i bas na njemu sam posle nekoliko meseci morao da radim motor. Toliko o tom tvom prvom vlasniku a auto je bio cista perfekcija u svakom pogledu ali dzaba kad je majstor sipao Optimu a ne Castrol. Tako da teorija o prvom vlasniku je smesna jer i taj prvi vlasnik moze da ne odrzava auto kako treba i da mu se ussere u radni vek.
Nije tacno da je imao suspleh i mozes da se ojedes od muke jer suspeh je majstore kompletna zastita odozdo a ne samo razvodnika paljenja.
Vec sam napisao da ti u stvari i ne znas sta je suspleh i da je to problem i zato i tako lupetas.

Morao bih da se vratim tridesetak godina unazad, ali ja koliko se sjećam kod Yuga i Keca nije ni rađen mali servis a ni veliki. Pošto su svakako trošili ulje i posto je svuda curilo, ono se u suštini dosipalo.

Sjeca li se neko bolje, da li je bilo tako?

A šuspleh sam ja ovde prvi pomenuo i imali smo ga na SVA tri keca dva nova i jednom polovnom. Dakle kupovao si polovne krševe i uvaljivali ti ga jer blage veze nemaš o automobilima.

I još jednom šuspleh za duleta da nauči :lol:
Screenshot_2024-02-03-01-36-34-849-edit_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

Mali servis se radio. Yugo 45 je imao lanac tako da nihe bilo klasicnog v. servisa na nekom intervalu. 55 je imao kais, a cini mi se da nije krivio ventile kad pukne kais, pa ga zato niko nije ni radio, plus sto je delova i majstora bilo na svakom cosku pa su ekspresno popravljani i vracani u voznju.

Back