Pitanja i odgovori

Ma nije taj video je kako da koristiš, ovo su neke komfor zajebancije uključuju se na tabletu ali ovaj što je podešavao je mrsio muda u tom delu menija tj debil je snimao sebe kako blebeće umesto meni šta pipka. Ma ko ga iebe.

IMG_20230608_140618.jpg

Ako si probavao po danu, nece se ukljucivati niti skretanje a ni ovako ukljuciti maglenke. Kod 407-ice je, kada se onaj senzor zakloni, pokrije, onda se ukljucuje po danu. Jer simuliras mrak. To nije samo senzor za kisu, vec i za spoljno svetlo. Ne znam da li imas ispod soferke senzor ambijentalnog svetla. Svetlo u kabini. Kod mene je kod onog grila ispod soferke za klimu. Jedna crna mala polulopta.
Ako vec po danu proveravas, zakloni onaj senzor.

@mario80 Nisam mogao naci za starije. Za novije modele kaze da je to po difoltu. S time sto to radi do brzine od 40km/h. Zaokretanjem volana ili davanjem migavca, aktivira se.

==================================

Sada pitanjce. Brat kupio Renault Grand Scenic. 1,6DCI, 96kW, 2011g. Da li taj auto ima DPF i ako ima, gde se nalazi kesa sa tecnoscu za regeneraciju?

Mislim da je taj auto, ali nigde ne kaze za "kesu". Sat vremena vec kopam i jutim se po netu i ne nadjoh nista za njega. A bezveze ni manual nema.

Cini mi se da je gurnu negde kod tocka. Nisam siguran. Sad' da li prednji, zadnji. Kako su blesavi proizvodjaci i nesto samo mudruju, mozda je kod rezervnog tocka. :p

DP filter ima sigurno sem ako nije izvadjen, jer svi ti dizelasi ga imaju od 2007 pa nadalje a EGR od 1998.

@Zgoljavko

Jedna veoma mala serija nije imala dpf i te 2011. godine. Znam da smo gledali negde, onda nam posle proverio neko po broju šasije i stvarno nije imao. Neverovatno, ali istinito. Znaći Žgoljavko, vidi u nekom ovlašćenom da ti po broju šasije prvo to provere. To je možda 1 od 100, ali eto moguće je da se baš tebi zalomio. Ako ipak ima oni će svakako znati da ti kažu i gde se sipa aditiv.

Introduced in 2006, BlueMotion refers to a series of technologies fitted to Volkswagen cars to improve fuel efficiency, and reduce emissions. By making changes to vehicles’ engines, gearboxes, tyres and aerodynamics, VW engineers were able to bring about significant reductions in fuel efficiency, while also lessening the levels of pollutants emitted by their cars.

Ok i kako su onda mislili da smanje zagadjenje i da bude euro 4 ili euro 5 bez DPF?

Introduced in 2006, BlueMotion refers to a series of technologies fitted to Volkswagen cars to improve fuel efficiency, and reduce emissions. By making changes to vehicles’ engines, gearboxes, tyres and aerodynamics, VW engineers were able to bring about significant reductions in fuel efficiency, while also lessening the levels of pollutants emitted by their cars.

Ok i kako su onda mislili da smanje zagadjenje i da bude euro 4 ili euro 5 bez DPF?
Slabiji motori emituju manje izduvnih gasova tj u normi euro 4. Stani iza nekog golfa 1.9 150 ks udaviš se.

Back