Pitanja i odgovori

Pukotina na šoferki se lagano širi ali samo u jednom pravcu... Gledajući ove majstore ovde, jako se nadam da sa tom pukotinom mogu da odvozam ovde petnaestak dana i stignem do kuće u Srbiju pa zamenim.
Recenzije majstora koji su u okolini su katastrofalne, od 20... 17 je sa najgorim komentarima

Kad pukne šoferšajbna, onako kao kosa linija 10 cm i proširi se na 30, ima li tu neke pomoći?
Pitam, jer nam se to desilo upravo na putu za grčku i sad ne znam kako to da rešim.
Kući ću svakako zameniti. Ali ima li šanse da se pucanje zaustavi i da sa takvom dođemo kući za desetak dana?
Ima ali je tesko izvodnjivo ..buse se krajevi pa se koristi alat koji pravi veći razmak između puknutog dela i nalijeva se resin u pukotinu..Radi se pretezno na autobusima i većim kamionima gde je zamena dosta skupa ..Problem je što nije uvek nevevidljivo i opet imas problem sa tehnickim a i dosta je skupo.. U cenovnom rangu zamene za neki manji auto bar ovde kod mene .Sofersajba je sendvic od 2 sloja stakla i sigurnosna folija izmedu koji su zalepljeni jedan na drugi tako da ti se neće nista desiti ako je pukao vanjski sloj ..

Ima ali je tesko izvodnjivo ..buse se krajevi pa se koristi alat koji pravi veći razmak između puknutog dela i nalijeva se resin u pukotinu..Radi se pretezno na autobusima i većim kamionima gde je zamena dosta skupa ..Problem je što nije uvek nevevidljivo i opet imas problem sa tehnickim a i dosta je skupo.. U cenovnom rangu zamene za neki manji auto bar ovde kod mene .Sofersajba je sendvic od 2 sloja stakla i sigurnosna folija izmedu koji su zalepljeni jedan na drugi tako da ti se neće nista desiti ako je pukao vanjski sloj ..
Hvala, važno mi je da ne moram ovde da menjam, a kući ću odraditi zamenu, ionako registracionu nalepnicu lepim sa providnom folijom za svaki slučaj pa bar taj trošak neću imati

Momcadijo, aj' pitanjce oko firmi za pojedine delove. Npr. za kocione diskove, plocice, lezaj osovine tocka, koju ili koje firme izabrati. Za diskove i plocice, npr, Brembo, Febi, TRW, Metelli, Delphi, Swag itd. I za lezajeve se moze reci da su isti proizvodjaci.

Sto me posebno interesuje. U cemu je razlika oko kvaliteta istih proizvodjaca? Ima diskova istog proizvodjaca a cena od npr, 5000din pa do 15000din.

Uglavnom su to sve kopije na našem tržištu probaj vitalne delove preko da nabavljaš neloše ti je i da skokneš u hrvatsku ako ništa drugo. Tamo je ovlašćeni servis jeftiniji od neovlašćenog u srbiji!

E vratih se sa mora sa puknutom šoferkom, izdržala je tih nekih 2500 km.
Bila u dva servisa, popravka nemoguća jer je oko 40 cm pukotina.
Sad pitanje je da li je kineska sa sertifikatom e1 dovoljno dobra u odnosu na evropske nordglass koje su dosta skuplje.
Za ovaj servis što radi i sa kineskim imam baš dobre preporuke i navodno kaže da je manje imao reklamacija na kineske.
Mada ne znam na čega se odnose reklamacije... Ili pukne ili ne...
Neko je na nekom forumu napisao da mu je sve bilo super sa kineskom dok nije sinulo sunce jer je onda vidljivost bila loša...

Te evropske su đubre raspadaju se već posle par godina se pojavljuju tačkice i linijice na novim automobilima pa moraju da se menjaju iako nisu pukle, ja sam već na dva auta ugradio kinesku i odlično su se pokazale evo već 4-5 godina. Tu ti je jako bitno ko i kako ugrađuje šoferku (zato i pucaju) jer se odlepe.

Jednu sam ugradio u oblakovskoj glassmax momak se stvarno trudi i sve nam je objasnio, od čišćenja pa do apliciranja prajmera pa lepka pa koliko se čeka. Sve plastike je vratio kako treba i stoje dan danas.

Pokazao nam je i kako se šoferka odlepila sa donje strane jer nije dobro ugrađena pa je zato pukla.

Drugu kinesku šoferku sam ugradio u glass service zemun, sa sve bmw kamerom i kalibraciju su uradili auto koči automatski kada je pešak na pola metra (testirano) :D

Poslednja izmena:
Desilo se da sam pre 5-6god u 3-4 meseca 3 puta menjao soferku. Ljubomoran komsiluk ili sta vec, ne znam. Sta god da je nebitno.

Prva stavljena Pilkington. 320 evrica. Originalka. Sve ok. Posle 2meseca, puknuta. Ko da daje opet toliko novca. stavimo kinesku. 120 evrica. Nakon 1-2 meseca ona krcnuta. Dodju iz druge firme sto rade, stave opet kinesku. Ista cena bila kao prva kineska.

Za sve ove godine mogu ti reci da sin i ja nismo primecivali neku razliku u odnosu na Pilkington. Isto je nijansirana, lepo nalegla sve sta ide uz to. Jedino su zeznuli za koju opremu imao auto, pa ispalo da nije za verziju koja je trebala. Onda su, srecom ostala tu, skidali sa originalne onu plastiku sa soferke pa prebacili.

Ja sam menjao vise puta do sad soferku i jednom sam uzeo polovnu za Golf 4 koja je bila besprekorna i ugradili je kod mene u dvoristu i ja sutradan sednem za volan a ona pukla. Od tada samo novu i nikad mi ni jdna nije pukjla a ugradjuju ih ili u carinskoj zici ili kod mene u dvoristu i daju garanciju.

Ja sam menjao vise puta do sad soferku i jednom sam uzeo polovnu za Golf 4 koja je bila besprekorna i ugradili je kod mene u dvoristu i ja sutradan sednem za volan a ona pukla. Od tada samo novu i nikad mi ni jdna nije pukjla a ugradjuju ih ili u carinskoj zici ili kod mene u dvoristu i daju garanciju.
Pa i pitam za novu, samo je dilema evropska ili kineska..

Pa i pitam za novu, samo je dilema evropska ili kineska..
Evropska o kojoj govoris Nordglass je Poljska budget marka koja je u vlasništvu japnskog AGC .. Kineska nije puno losije Nordglass ne pase dobro malo ga je AGC popravio od kad je pod njihovim vlasnistvom ali jos uvek je to Z marka ..Obično su uzi par mm i ne prate daš dobro formu rama na vozilu ali ako imas lajsne to se ne vidi .. Staklo je staklo kupe kalup od nekog i rade prema recepturi jedino gde ima razlike je u tome kako paše u ovkvir u koji se stavlja ..A to što pucaju same je ili losa instalacija iili staklo ima grešku uz kant gde lepilo steže.. Moze biti od zračnih dzepica u samom staklu a moze biti I da je malo ostecena pa kad lepilo steže dolazi do pucanja .To se obično dešava u prva 3dana koliko traje susenje lepila .. Tako da ako biras između kineske ili Nordglass a razlika u ceni je velika ..Kinez bez dileme

Poslednja izmena:
Ne znaci da je besprekorna ..Ne vidis to golim okom mogu biti sitna ostecenja uz kant od malih kamenčića koja se ne vide ali ono sto se vidi je godina proizvodnje
. Obicno stoji u donjem levom uglu dva broja npr 14 - 2014 ..Stare polovne sajebe se ne ugrađuju jer pucaju u 90% slucajeva

Momcadijo, aj' pitanjce oko firmi za pojedine delove. Npr. za kocione diskove, plocice, lezaj osovine tocka, koju ili koje firme izabrati. Za diskove i plocice, npr, Brembo, Febi, TRW, Metelli, Delphi, Swag itd. I za lezajeve se moze reci da su isti proizvodjaci.

Sto me posebno interesuje. U cemu je razlika oko kvaliteta istih proizvodjaca? Ima diskova istog proizvodjaca a cena od npr, 5000din pa do 15000din.
Koliko para toliko mizike sto bi rekli ..Najbolje je naci balans cene i kvalitete ..Kod svakog imaš oznaku

OE – 100% Originalni deo .

OA – u klasi orginala

OX – visoko kvalitetan deo od respektativnog proizvođača

AL - jeftini deo ok kvalitete..

..Sa OX dobiješ ok cena/kvalitet npr Febi je tu

Back