Pitajte u vezi zdravlja

Je li ti delovao otečeno u poslednje vreme? Mačke se često u tuči zakače noktom i to je suviše kratka ali jako duboka rana, viđala sam je često na obrazu, i to posle nekog vremena pukne i taj gnoj koji se tu nakupio iscuri. Svakako mu isperi hidrogenom 3% ili fiziološkim rastvorom (naravno, ako ima ko da ga drži) i ako imaš Flogocid, namaži mu.

da ali ovo mu se cesto pojavljuje i ovo mu drzi vec jedno mesec dana..taman mu zaraste dlaka on opet..strah me je da nije neka suga pa da mu opadne cela dlaka..a tako sam se vezao sa micka..stavicu njegovu sliku kad ozdravi sutra ujutru ide kog veta gospodin..5 dana nije bio kuci...i on tako ponekad nestane na dan-dva pa se sekiramo zbog njega..danas je ceo dan spavao i popio je 4 cinije mleka i dobio porciju svoje hrane...ja uvek pomislim na najgore..a sad trebam da kupim zlanog reta pa me plasi da ovaj ne pobegne od kuce opet...

imam i ja slican problem, macak se pre deset dana vratio sa verovatno iz neke borbe sa psima, ima rane na vratu i glavi, problem je sto ne moze nista cvrsto da jede, a pre tri dana mu se rana na vratu nadula i prosirila i dlaka mu je otpala, sada pije samo vodu posto ne moze da guta.vet je rekao da je kasno za usivanje rane i dao nam je da mu mazemo ranu rivanolom, ali nisam sigurna da je macku bolje, jadnicak je smrsao i slini mu nos.ne znam sta vise da mu radimo

Moj predlog je da potrazis dosta strucnijeg veta...E vodio sam jutros macka kod veta kaze da je rana na obrazu od borbe a da je dobio neku vrstu suge i to nije prenosivo na coveka niti je opasno po njegov zivot...guta neke tablete i prima po injekciju na dan,tako pet dana...a 21 idemo na kontrolu tada ce primiti zavrsnu vakcinu protiv suge...

Pa majku mu, valjda ta moja diploma iz srednje škole vredi nešto?! :rtfm: Šalim se, pomažem koliko mogu, ako ima nešto interesantno što ne znam, pitam muža, on ima i fakultetsku diplomu i deceniju ipo terenskog iskustva. Srđan je otvorio temu, bio je tu neko vreme, onda su preuzeli Bojan i Bojana ali ni njih više nema.

Mios, mačku je hitno potrebna ozbiljna antibiotskaterapija, ovo je već kritično stanje. Inače, i meni je pred Uskrs došao mačak sa gadnom ranom na butini, slična stvar, malo sraste pa se opet otvori ali sve u svemu, napredujemo. :) I zaboravite sve ostale "mazalice" posle dobrog ispiranja 3% hidrogenom samo namažite Flogocid mast! Ja je imam kući i mažem je i ćerki i sebi i Zloćku i mami i komšiluku... Neprevaziđena je!

e vodili smo macka ponovo kod veterinara, primio je infuziju i penicilin, sad se samo nadamo da ce penicilin krenuti da deluje da suzbije infekciju koja je uzasna, kazu da je bas kriticno.ali bice valjda bolje, hvala na savetu u svakom slucaju

da li neko moze da mi pomogne? Imam shar pei od 5 meseci,do pre 4 nedelje sve je bilo u najboljem redu.davao sam mu kafortan,jeo je virbac hranu ,spavao u krevetu,negovan. Pre 4 nedelje je dobio temperaturu 39,9 i rekli su mi da se preforsirao(pas od 5 meseci) ?? dali mu neku inekciju i spala mu temperatura.Od tad to vise nije moj pas kojeg sam znao,oni su govorili da je sve ok,meni djavo nije dao mira,pa sam mu vadio krv(na rumenackom putu) i kao sve ok na snimku. on i dalje isti, posle 10 dana veterinar kaze da su mu povecani linfni cvorovi i da idem za bg,posto na rumenackom putu nije bas sjajna laboratorija? otisao sam kod drugog veterinara i kod njega poceo terapiju(posto je on video na krvnoj slici povecane leukocite i jos neke stvari nisu valjale) kupanje svakih 4 dana(1000din,jer ima i problem sa kozom) neke antibiotike virbacove i vitamine za kozu.veterinar ne zna da kaze od cega mu je to tacno,ali iskustvom cega leciti? i ja sta cu kazem ok, deset dana sam mu davao antibiotike,2 puta dnevno(i bio je ko nov,i zivlji nego ranije) posle 2-3 dana otkad sam mu prestao davati anttibiotike(i dalje se kupa ,pije vitamine za kozu i posebnu hranu,samo sam prestao sa antibioticima) opet je isti,bezivotan i jako tuzan i umoran. ne znam sta da radim?da li je neko imao slican problem sa shar pei-om ili bilo kojom drugom vrstom? pare na njega lete,brze nego sto ih stvorim,a bojim se da nema nekog efekta. i da li postoji test na alergije? hvala unapred,poz svima

Pa normalno da na njega ide gomila para, odabrao si rasu skupu za održavanje. Alergo-testovi postoje ali ne vidim svrhu ako mu je od antibiotika bilo bolje. Zna li se tačno šta mu je sa kožom ili su mu napamet dali terapiju i za to i koju su mu terapiju dali, u čemu ga to kupaš? Kad je poslednji put očišćen od glista? Jesu li probali da mu daju i neki kortizonski preparat u kombinaciji sa tim antibioticima? Nažalost, samo pitanja imam, ali uz tvoje odgovore možda i ja tebi odgovorim. Svakako ću sa malo potpunijom slikom pitati i muža ima li on neku ideju šta bi moglo da bude. (On je vet, ja sam samo tehničar.)

Juce sam mojoj kuci izvukla krpelja negde na vratu. Na mestu gde je bio krpelj postoji jedno zadebljanje velicine badema, od prilike.Ja sam u stvari prvo napaipala to zadebljanje pa sam tek onda videla krpelja na vrhu tog brdasca.
Ona je cipovana pre od prilike mesec dana. Sad mene interesuje, da li na mestu gde je stavljen cip moze da se javi takva promena, ili je ipak krpelj uzrok tome :sad2:

imam problem!!! jako zivahan ker mesanac odjednom se smirio, ne trci kao pre, povraca po dvoristu i nista ne jede i ne pije.... sta moze biti problem??? vec tri dana nista nece da pojede ili popije, cim mu neko pridje on bezi i jako je miran (inace je dosta zivahan i hoce da skace i da se igra sa svima) povraca nesto kao voda, neka sluz (sigurno zato sto nema nista drugo u zeludcu) sta to moze biti? sta da radim?
p.s. veterinara smo zvali ali ne dolazi... kod nas ima samo jedan i ne mozemo ga nikako dovuci da dodje... molim hitno za odgovor!!!

imam problem!!! jako zivahan ker mesanac odjednom se smirio, ne trci kao pre, povraca po dvoristu i nista ne jede i ne pije.... sta moze biti problem??? vec tri dana nista nece da pojede ili popije, cim mu neko pridje on bezi i jako je miran (inace je dosta zivahan i hoce da skace i da se igra sa svima) povraca nesto kao voda, neka sluz (sigurno zato sto nema nista drugo u zeludcu) sta to moze biti? sta da radim?
p.s. veterinara smo zvali ali ne dolazi... kod nas ima samo jedan i ne mozemo ga nikako dovuci da dodje... molim hitno za odgovor!!!

Uf tri dana je mnogo da pas ne jede i ne pije:(

Nemam nista pametno da napisem sem da hitno pokusate da odvedete psa kod veterinara!

Ne bih da izmisljam dijagnoze, ali mislim da pas treba sto hitnije da vidi veta i vet njega...

Back