Pitajte u vezi zdravlja

Nadam se da je samo proleće i eventualno blaža hipovitaminoza ali ako se u tom predelu pojave i krastice, to je već alarmantno. Malo mu pojačaj ishranu i trebalo bi da sve bude u redu. :think: Je lli to onaj mali slatkiš što su se na Ženama divili parketu umesto njemu? :lol:

:hahaha:...Kako se sjecas :lol:

Nije ...taj ljepotan je jos tada udomljen u blizoj porodici....nikako da ga uslikam da postavim fotku ovdje....on je pre-lijep....:)
Tada ga nismo mogli zadrzati....sad smo se preselili ...i naravno mnogo su bolji uslovi....pa imamo ovog "uobrazenka" :lol:

Pregledala sam ga...nema krastice....uglavnom morace kod "cika doktorice" :)

Hvala :cmok:

Ma za kuce i mace imam pamćenje kao slon! Znači preselili ste se u kuću... Lepo. Nisam u toku, uglavnom sam se vezala za ovaj pf.

To sa novim uobraženkom ne bi trebalo da je nešto strašno, ogromnoj većini mačaka je u tom delu dlaka nešto ređa, verovatno je samo prolećno linjanje u pitanju.

Adekvatna ishrana, redovno održavanje higijene (mislim na higijenu dlake-redovno četkanje i iščešljavanje), redovno tretiranje protiv spoljašnjih i unutrašnjih parazita... Nema tu neke preterane mudrosti ali koža i krzno same životinje jesu ogledalo njenog zdravlja.

Kvalitetna i izbalansirana ishrana je na prvom mestu, kao sto je vec receno. A za skidanje dlaka sa odece dobar je obican sirok selotejp. Postoje i oni lepljivi roleri, mogu se kupiti kod kineza, ali meni se ovo prvo pokazalo kao bolje resenje. Odecu tamnijih boja drzite u zatvorenim kesama, tepihe redovno usisavajte, posteljinu tresite i nece biti problema.

I one "četke" sa onim crvenim meblom umesto čekinja, one skidaju čak i mekanu podlaku dugodlakih pasa, prvi put sam je videla na jednom CACIBu, bila sam u crnim plišanim pantalonama i mazila samojeda :dash: čiji je vlasnik na sreću :worth: imao tu četku i začas sam se očistila. Malo je reći da sam prvom prilikom kupila jednu takvu jer moj pas ima dlaku... pa, najsličniju kolijima.

Mom psu je izvađena krv i rezultati su:
stenecak nivo 6
parvo virus nivo 5

titar odgovara vakcini...

sad moguce da ga je neko vakcinisao, ali nije revakcinisao? (pas je nadjen na ulici)
jer on nema proliv, jede, proseta se tu i tamo, ima temperaturu 39,
samo kasljuca i mnooogo spava i ima krmeljave oci stalno i ima iscedak iz nosa koji je providan!

terapija je kucna: na svaka dva dana pola flase infuzije (NaCl),
vitamini B12 i vitoligam,
a na svakih 12h pije cefaleksin.

Da li moze jos nesto da mu se doda,
ili nesto treba da se promeni?

Hvala.

ukoliko neko moze da mi pomogne sa savetom (dok ne odvedem macu veterinaru, sutra):
prethodnih nekoliko dana moja maca (persijska, stara tri godine) mokri mnogo cesce nego inace, a danas, celog dana, mokri BUKVALNO na 5 minuta i to samo po nekoliko kapi. veoma sam zbrinuta!!!
inace, ona se ponasa sasvim normalno, i ne izgleda "bolesno"... ipak, ovo mokrenje je preterano!

Evo opet se brinem, macan mi se linja vec jedno 40 dana, ako ne i vise....nisam znala da treba da mu dodajem vitamine u hranu.....a pitam se i koliko je dovoljno. Mozete li da me posavetujete? Nasli smo neke tabletice i multivitaminsku pastu, ali ne bih bas da preteram, ipak su to antioksidansi :S

Imam sarplaninca od osam meseci,vakcinisan je protiv stenicaka u starosti od 1.5 i 2 meseca,od pre nekoliko dana poceo je slabije da jede,dao sam mu helmizol tablete protiv glista u propisanim dozama.Sutra dan je odbio hranu,poceo je da bali,imao je nagon na povracanje, nije imao stolicu i nije mokrio,treceg dana sam primetio u izmetu i mokraci malo krvi. Veterinar mu je davao ujutru i uvece gentamicin i jednom dnevno enrocin.malo je veseliji,sta dalje?Unapred zahvalan

najbolja hrana za sve zivotinje je kuvana hrana...
a mozes u hranu dodati vitamine...
moju Lunu hranim tri puta dnevno, kuvam joj i dodajem vitamine u granulama, ali jako malo..

mislim da imam problem...
citala sam da boxer treba da usi drzi napred... moja Luna ih drzi povijene u nazad... da li joj moze skoditi to? nadam se da ce bar ovde neko znati!!! :(

Imam sarplaninca od osam meseci,vakcinisan je protiv stenicaka u starosti od 1.5 i 2 meseca,od pre nekoliko dana poceo je slabije da jede,dao sam mu helmizol tablete protiv glista u propisanim dozama.Sutra dan je odbio hranu,poceo je da bali,imao je nagon na povracanje, nije imao stolicu i nije mokrio,treceg dana sam primetio u izmetu i mokraci malo krvi. Veterinar mu je davao ujutru i uvece gentamicin i jednom dnevno enrocin.malo je veseliji,sta dalje?Unapred zahvalan

Čekaj, ne razumem to sa vakcinacijom, je li primio revakcinu i ako jeste, ako sam dobro razumela, zašto je primio tako rano? I kako je sad? Vitoligam injekcija pod kožu, ako ikako možeš da nabaviš konjsko meso, daj mu to da jede skuvano sa pirinčem i malo povrća, možeš i malo ribljeg ulja ili kozjeg mleka, da obnovi jetru, jogurt da obnovi crevnu mikroflloru... I na najmanji znak recidiva (povratka bolesti) zovi veta!

Back