Pitajte u vezi zdravlja

e Moni je ono oko sve gore, zvala sam Nadu, ona kaze da joj se to vuce jos od avgusta i da ona nije mogla i nije imala vremena nista da uradi, ok nju razumem potpuno, zena cini stvarno sve sto je u njenoj moci, ali cinjenica je da je to nesto hronicno.
vodim je danas ako stignem ili sutra najkasnije kod veterinara, ipak on mora da pogleda, ne smem da joj stavljam nista vise na svoju ruku

Burence, kokerima su narocito osetljive oci i usi. Vodi je sad kod veta, ali neka joj obavezno pogleda i usi, znaju da budu onako "podmuklo" upaljene, da se ne vidi mnogo a smeta psu mnogo. Moj Bingo je jadan naucio na ciscenje usiju svaki cas, sam se penjao na stolicu kad vidi da su spremni stapici i tecnost za ispiranje usiju i ociju. To sam morala da radim bar dve puta nedeljno kad je sve lepo mirno.:)

Cim se to vuce od avgusta nije hronicno vec stalna upala jer kad se dobije neka infekcija a ne leci se nastanu takve komplikacije da se to posle malo duze leci, pogotovo ako je konjuktivitis!
Bice to sve ok, Lea je sve ukupno imala 5 dana infekciju ali sam ja odmah krenula sa terapijom!

Pomoć!!! Moja maca koju sam pre 6 meseci pronašla i uz vašu pomoć odnegovala i izlečila, sad je ponovo u nekoj, ne znam kako to da nazovem, krizi valjda. Verovatno je bolesna, mada to nije tako drastično, jer se i dalje igra i reaguje uobičajeno. Naime, dešava se to da su joj oči poluotvorene sa vidljivim donjim kapcima, danas non-stop, nema crvenila, ni krmelja, mnogo spava, kao da nema apetit, kad trčkara po kući, kao da nešto traži, ne skače i ne kida tapacirani nameštaj kao prethodnih dana i nema onaj stav kad napada, niti širi zenice, a njuškica joj je suva, ne kija i nema temperaturu. Da li postoji mogućnost nekog trovanja, pošto voli i da skita po tuđem dvorištu?

E ovako, dva dana sam jurila po veterinarima, jedan nece ni da pogleda, kaze to mora oftamolog, drugog ne mogu da dobijem... :evil:
Juce sam je cipovala i vakcinisala protiv besnila, a danas se konacno smilovao moj vet da mi se javi :thumbdown:
E, ovako, Mona ima folikularni konjuktivitis i upalu roznjace, pregled je bio vise nego horor film, a na kraju je dobila i inekciju kortizona pravo u oko. Kad se nisam onesvestila, nikad necu. Treba da joj mazem hloramfenikol 3 puta dnevno tokom 7 dana, pa onda da je pregleda oftamolog sa Vet. fakulteta.

Pomoć!!! Moja maca koju sam pre 6 meseci pronašla i uz vašu pomoć odnegovala i izlečila, sad je ponovo u nekoj, ne znam kako to da nazovem, krizi valjda. Verovatno je bolesna, mada to nije tako drastično, jer se i dalje igra i reaguje uobičajeno. Naime, dešava se to da su joj oči poluotvorene sa vidljivim donjim kapcima, danas non-stop, nema crvenila, ni krmelja, mnogo spava, kao da nema apetit, kad trčkara po kući, kao da nešto traži, ne skače i ne kida tapacirani nameštaj kao prethodnih dana i nema onaj stav kad napada, niti širi zenice, a njuškica joj je suva, ne kija i nema temperaturu. Da li postoji mogućnost nekog trovanja, pošto voli i da skita po tuđem dvorištu?

A da nije maca ušla u teranje?

treba mi pomoc. imam zenku retrivera koja ima 5 godina. predproslo leto smo je sterilisali. veterinar nam je rekao da je izvadio sve ma sta sto znacilo. ali ona je posle toga vec bila u teranju, dva puta posle sterilisanja. prvi put samo kap krvi je izaslo, ali primetili smo po muzijacima da se nesto cudno desava ko da je u teranju. mi smo zvali veterinara, rekao je da to moze da se desi, objasnio nam je da kao neke zlezde preuzimaju funkciju onoga sto fali i da moze da se desi jos jednom ili dva puta da navodno uzlazi u teranje. e ono glavno sada je posle vise od pola godine opet u teranju, ali nesto je snaslo nikada nije bila tako uznemirena, desilo nam se da je pobegla, jedva smo je nasli. kod kuce ide na vrata i rezi, gleda na prozor, na svaki zvuk odreaguje, kada je napolju nema vremena ni da obavi jer je zauzeta osluskivanjem okoline, nikada nije bila takva ni pre operacije, cak joj malo muka povratila je danas ali jako malo. pustili smo je u krevet da bi se smirila malo. to traje vec 4 dana. planiramo da je vodimo kod veterinara cak cu traziti ultrazvuk da vidimo sta nam je doktor uradio i sta se to desava.

da li je neko davao svom psu nesto za smirenje, da li smem da joj dam nesto i sta da joj dam? jako je uznemirena ne mozemo da je trpimo a ni verovatno ona sebe ne moze da trpi, strava i uzas

vidim da ti niko nije jos odgovorio, pa ajde ja...

to za teranje cete verovatno srditi sve sa ultrazvukom, sigurno je nesto ostalo kad joj je vet radio operaciju, i verovatno ce joj trebati nova operacija. ali koliko sam upoznata, a nisam strucna, sve ce to biti ok, ne brini...

a za lekove za smirenje, moja kerusa je epilepticar, pa joj dajemo bensedin posle napada. ali ti lekovi mogu da odreaguju tako da pas deluje jos uznemirenije... valjda jadan ne zna sta mu se zbiva... ali vidi sa vetom...

srecno!

Slažem se za UZ pregled, tako bi trebalo da se vidi ima li još nečega i šta je taj veterinar uopšte uradio. A što se tiče smirivanja, nama se Persen pokazao više nego dobar! Na njenu kilažu jedna tabletica. Možda da se uradi i neka analiza krvi da nema slučajno neki tumor negde, lično uvek polazim od onoga očekuj najgore, nadaj se najboljem. Držimo palčeve i javi šta se dešava. A 33. nedelja...? Možda je i to muči, mislim, ako se odnosi na tebe, nikad se ne zna kako na to mogu da reaguju, endokrini sistem je još uvek prilična nepoznanica i kod nas i kod njih.

hvala vam puno, da ultrazvuk cemo obavezno raditi, jer ne znam sta se desava, kad mi tu kaze doktor sta je uradnjeno i da ne moze da ostane skotna onda cu da je pusitm pa neka se pari do mile volje, da ne ispadne gazdarica ne da. ja se ionako cudim posle operacije ona je jos ludja, ima 5 godina i luda je ko struje sve je veselija i veselija, nije se nimalo smirila kao stene je blesava, a nije se nimalo ni ugojila.

puno pozdrava

e da, vidis za persen se nisam ni setila. davali smo joj ga kad nismo mogli bensedin, i pokazalo se da je on ne uznemirava. davali smo joj persen forte. i mislim da cemo nastaviti ako (a nadam se da nece) opet bude imala epi napade...

ni na moju sterilizacija nije uticala kada je u pitanju ponasanje, a ni kilaza... malo joj je teze da skine kilograme, ali ih nije dobila posle operacije, vec zbog ishrane... a ponasa se kao stene!!

Poslednja izmena:
E ovako, treba mi strucna pomoc, imamo macu, malo mache, staro oko 2 meseca, kad smo je dobili imala je neke kao fleke po glavi i na ostalim delovima tela, odveli smo je veterinaru i on nam je rekao da je to shuga, dao nam neostomosan (mislim da se tako zove) i rekao da joj te fleke mazemo njime, kad smo zavrsili terapiju pojavili su se neki kao chvorovi na mestima gde je bila shuga, tacnije na glavi, oko usiu i na usima, zanima me sta je to, da li je to neka reakcija na ovo cime smo je mazali ili je neki drugi stadium te shuge ili sta vec, ako neko zna a bio bi voljan da pomogne neka se javi molim vas, ne vidim da se maca pati ali joj to verovatno smeta i ne bih voleo da joj se nesto desi!

Unapred hvala!

E ovako, treba mi strucna pomoc, imamo macu, malo mache, staro oko 2 meseca, kad smo je dobili imala je neke kao fleke po glavi i na ostalim delovima tela, odveli smo je veterinaru i on nam je rekao da je to shuga, dao nam neostomosan (mislim da se tako zove) i rekao da joj te fleke mazemo njime, kad smo zavrsili terapiju pojavili su se neki kao chvorovi na mestima gde je bila shuga, tacnije na glavi, oko usiu i na usima, zanima me sta je to, da li je to neka reakcija na ovo cime smo je mazali ili je neki drugi stadium te shuge ili sta vec, ako neko zna a bio bi voljan da pomogne neka se javi molim vas, ne vidim da se maca pati ali joj to verovatno smeta i ne bih voleo da joj se nesto desi!

Unapred hvala!

Kod maca su mnogo češće gljivične infekcije nego šuga, i to je kod njih najčešća ušna šuga-otodektes koja počinje opadanjem dlake između baze ušiju i očiju. Crne fleke pre ukazuju na mikozu (gljivice) i veterinar kao prvo nikako nije smeo tako malom mačetu da daje Neostomosan jer je vrlo otrovan a kao drugo trebalo je uraditi bris i skarifikat da bi se videlo šta je tačno u pitanju. Moj ti je savet da ideš kod drugog veterinara koji će prvo da uradi te analize-bris i skarifikat-i na osnovu toga da da terapiju.

E Mona je izgleda ponovo u teranju, snimili smo par kapi krvi po podu, a njeno ponasanje se potpuno promenilo. Pobegne mi po 200 metara, pa kad je stignem i izgrdim, rezi na mene i krene da me ujede. Ma ludnica potpuna. Eno je sad u hodniku lezi i rezi vec pola sata na jadnog macora, ni krivog ni duznog. U principu, kad je kuci, mazi se samnom i sve je to ok... ali definitivno se promenila, jel to zbog teranja?

I nisam je odvela na sterilizaciju, jer je od skora kod mene i muku mucimo sa ocnom infekcijom, pa i sa parama, predstojecom slavom, novom godinom, decijim rodjendanom (kod nas je sve to u 15 dana), pa da me ne napadnete sto je jos nisam sterilisala. Hocu, prvom prilikom!

Opet ja, moj dragi tata je danas dao Lei da jede repove od ribe, meni dodje da se ubijem, em sto je povracala em je imala proliv, skoro ko voda, bila je jako mirna u setnji, kad smo dosle kuci odmah je legla i uvila se, zaspala!
Ja sam joj dala 2 klometola i posle 2 sata ugalj, malo je pila vode i sad je sva nikakva!
Sto je najgore, ponudila sam joj belo pilece meso koje nije htela ni da lizne!
Ako sutra ne bude kako treba vodicu je kod veta, ali za sada mi treba vase misljenje!

I ja imam muku... moja stara maca Tina (15 g) je danas imala napad, kao epilepticni. Ovo je vec treci put za poslednjih nekoliko meseci. Jednom mi je vet rekla da nije opasno ako nije cesce od nekoliko puta godisnje, ali ja se sad vec jako plasim:sad2: Moze li se sta tu uciniti, obzirom na njene godine, zna li neko, ima li iskustva? I kako joj pomoci dok traje napad (grozno izgleda)?:(

Opet ja, moj dragi tata je danas dao Lei da jede repove od ribe, meni dodje da se ubijem, em sto je povracala em je imala proliv, skoro ko voda, bila je jako mirna u setnji, kad smo dosle kuci odmah je legla i uvila se, zaspala!
Ja sam joj dala 2 klometola i posle 2 sata ugalj, malo je pila vode i sad je sva nikakva!
Sto je najgore, ponudila sam joj belo pilece meso koje nije htela ni da lizne!
Ako sutra ne bude kako treba vodicu je kod veta, ali za sada mi treba vase misljenje!

Hvala na brzom odgovoru, Lea je dobro, ipak je to bio umor pa je zato bila takva jer je ceo dan jurcala po dvoristo sto od teranja ne radi jer je po ceo dan unutra i kunja!

moracu da uzmem onaj rastegljivi kais, ali problem je sto je vec jedan kais napravljen od lanca pukao, Mona uopste ne zna da ide na kaisu, vuce kao nenormalna, kad je pustim u park, sve je ok, ali onda kad se vracamo nazad ista prica, jednostavno bila je stalno pustena i nije naucena na kais, tako da se plasim da ce to biti cisto bacanje para, ali ajde... moram nesto, jer je kao luda ovih par dana zbog teranja, ne konstatuje me ni 3%. danas se mazila sa mnom pola sata i kad je pipnuo deckic koji nam je dosao u goste zarezala je na njega, zamalo da ga ujede. ma ne mogu da je prepoznam... valjda ce se smiriti kad je prodje ovo luudilo

moracu da uzmem onaj rastegljivi kais, ali problem je sto je vec jedan kais napravljen od lanca pukao, Mona uopste ne zna da ide na kaisu, vuce kao nenormalna, kad je pustim u park, sve je ok, ali onda kad se vracamo nazad ista prica, jednostavno bila je stalno pustena i nije naucena na kais, tako da se plasim da ce to biti cisto bacanje para, ali ajde... moram nesto, jer je kao luda ovih par dana zbog teranja, ne konstatuje me ni 3%. danas se mazila sa mnom pola sata i kad je pipnuo deckic koji nam je dosao u goste zarezala je na njega, zamalo da ga ujede. ma ne mogu da je prepoznam... valjda ce se smiriti kad je prodje ovo luudilo

burence mozes je setati na kanapu ili lancu, nebitno je.. kada vuce, ti stani i nemoj kretati dok ne prestane da vuce, koliko god trebalo. Kada krenete a ne vuce, nagradi je obavezno. Ne treba ti nikakav poseban povodac, osim ako ne zelis iz drugih razloga. To za rezanje, ne znam bas do koje mere se menja kuja u teranju ali treba da je kaznis ako rezi na nekoga bez razloga, bez obzira na teranje.

pa kaznjena je, mislim dovoljno je da podviknem, i ona shvati sta je uradila i pokunji se. a kazna za danasnje nenormalno raspolozenje je da spava sama u hodniku, obicno spava sa nama u krevetu ili pored kreveta. mislim nije hladno u hodniku, samo da skapira da je u nemilosti i da bude malo sama. sta znam, nije prijatno kad napadne dete ni krivo ni duzno, iz cista mira. ma je sve mislim da su joj to neke "bube" proradile, smirice se ona

ma nije to bilo posle par sati, vec odmah, maltene
ma znam, ali nije ona stene, to je pas od dve godine, sa izgradjenom licnoscu
ona samo donekle moze meni da se prilagodi, isto tako i ja njoj, pa da nadjemo neki kompromis :)
a i prosla je mucenica svasta, nije u redu da i ja sad na njoj treniram strogocu

Back