SandraJ
Zainteresovan član
- Poruka
- 168
majko moja, sad videh koliko sam napisala. preterah! iavinjavam se, i na duzini teksta, i na nabacanim mislima!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A ja se, evo, ponovo javljam u vezi macka...vet je detektovao encefalitis, tj. upalu mozga i kaze eutanazija je najbolje resenje. Ja inace podrzavam ideju o eutanaziji, ali ovom veterinaru ne verujem ni rec (posto samo sleze ramenima i cas je ovo, cas je ono) i zato nisam pristala, za sada.
Zanima me, ima li bilo koji antibiotik koji bih mogla da mu dajem i ako ima, u kojoj kolicini? Ranije sam, u slicnoj situaciji, jednoj macki davala pentrexyl,sto je u stvari, mislim, ampicilin (po savetu drugog veterinara) u dozi od, cini mi se 80mg, na osam sati (sama sam delila kapsule od 500mg na sest delova). Da li bi to bilo od bilo kakve pomoci? Ako ne, ima li neki drui antibiotik...znam da neki antibiotici mogu da ubiju macku, pa ne bih nista radila na svoju ruku.
Ako ovde ima veterinara, molim vas, pomozite, hocu da makar probam nesto da uradim, posto veterinar ovde nece vise da pomaze, od kako sam odbila njegov predlog. Samo mi je dao savet da macku dajem 2mg diklofenaka, da mu olaksam bolove i to je sve. Molim vas, ako je iko prolazio kroz ovo, dajte mi neki savet.
Pomirila sam se da ce Aladin verovatno uginuti, ali hocu da se borim i hocu da probam sve pre nego sto se to desi! Necu da odustanem!
u pretrazi foruma, ovu temu sam trenutno jedino pronasla kao odgovarajucu, mislim...
znaci srce mi se cepa i ne mogu da prestanem da placem dok guglam po net-u pokusavajuci da odgonetnem od kog otrova je 5 mojih macaka kao pokoseno uginulo u roku od par sati ovog popodneva...
izgleda, lici, kao da je dzigerica skuvana i potom umocena u neko rozikasto sredstvo, sva je kao polirana time. imate li ideju o cemu se radi i koji je otrov u pitanju?
ono sto smo videli je sledece:
mama je zatekla naseg velikog macka (od sigurno 10-tak kg) kako je zagrizao parce, poceo je da se trese kao da se gusi, da povraca ruzicasto a potom zelenkasto, za par minuta je uginuo....
kod malog maceta starog par meseci,smrt je nastupila trenutno, samo je jedva prislo i licnulo, dok ga je mama u sekundi povukla vec je bilo kasno...
kakav je to (ne mogu reci rec covek) vec monstrum koji tako nesto moze da ucini?!tkacio: i zar su takvi otrovi pristupacni u radnjama?!?!?
Pozdrav svim ljubiteljima zivotinja,,,nisam bila prisutna neko vreme, ne znam dali je bila aktuelna tema, ali moram da pitam koliko dugo traju simptomi lazne trudnoce kod kuja.
Moja kuja vec trecu nedelju misli da je majka, mislim da prolazi sve to, mada je prve nedelje, vet. dao antibiotik, i rekao da ce dobiti hormonsku inekciju ako ne prodje.Dosta je bila depresivna, ne agresivna, zanima me da li cu moci da je sparim sledece godine, kada ona bude u drugoj godini normalno sa svojom rasom.Sad nije bila u kontaktu s nikim, nosili smo je i na UZ za svaki slucaj.![]()
Sme da se daje klometol, mada je i ranisan ista svar. Ma samo me brine ta zuta tecnost sto je povratio, a pored je bila i neka travka... Ma bilo bi super da je nadrazio zeludac... uh sizim za medalju zbog svojih zivotinja, sahranice me pre vremena!!!
ovo nije pitanje za veterinara, ali ajde ovde da ga udenem:
desila nam se nezgoda, asfaltirali su nam ulicu, pa su posuli ono crno
pre asfalta, katran sta li je... i ja otvorila vrata da pocistim hodnik od kake i ostalih kucinih produkta i on istrcao i stao u to crno. sad mu je ostalo tako, osusilo mu se na nogicama i ne znam kako da skinem. naravno, odmah sam probala sa toplom vodom i blagim samponom, ali nista...
jel ima neko predlog?