Pitajte u vezi zdravlja

Moram nesto da pitam.
Nasa mala Dita, Leina drgarica, posle prvog teranja dobila laznu trudnocu, nisu joj konstatovali mastitis ali joj se na pojavilo nesto tvrdo velicine oraha blizu bradavice al ne bas na sisici, e sad ona je operisana to joj je uklonjeno i gazda kaze da je bilo puno gnoja, dato je na analizu i predpostavljaju da je imala mastitis al da nije mleko izaslo vec joj je sisica bila "zapusena".
Napravili su jako veliki rez nekih 15tak cm, i usili su je kao da je mesar usivao, sve to naravno na vet faxu!!!
Koji moze biti uzrok, jer se to cesto desava kujama???

Nelečeni mastitis kao posledica lažnih trudnoća je jedan od dva najčešća uzroka nastanka tumora na mlečnim žlezdama kuja. Drugi je metastaza od zakomplikovane gnojne upale materice do koje najčešće dolazi usled nelečenih infekcija posle teranja ili štenjenja. U svakom slučaju, ranom sterilizacijom se drastično smanjuje verovatnoća da će doći do pojave tumora na mlečnim žlezdama koji opet često daju metastaze na jetri i plućima. Dakle, uklonite sve te izrasline, stvrdnuto tkivo i ostale patološke promene i sterilišite svoje kuje. Najkasnije do petog teranja jer posle toga sterilizacija nema nikakvu preventivnu ulogu kod tumora mlečnih žlezda. Nadam se da vas nisam mnogo uplašia, mada bi trebalo da se plašite, u pitanju su životi vaših voljenih bića. Dakle, bez panike, kod veta. I to što izgleda kao da je mesar ušivao se posle neke dve nedelje neće uopšte videti. Pa još kad obraste dlakom... Veruj mi, gledala sam kako rade na faxu.

pa na takvo povracanje (nesvarene hrane) sam i mislila. nekad povraca i svarenu. ma sve je to u redu ako nije precesto.

Zadnjih nekoliko dana sam malo rigoroznija kada je u pitanju prezderavanje. Mace lepo dobiju klopu preko dana, a navece (oko 22-23h) pre nego sto legnem, sklonim sve posude osim vodice. Ujutru opet sve dobiju po protokolu. Cini mi se da manje dolaze u situaciju da se prejedu pa ispovracaju, ali cu sacekati malo, pre nego sto kazem "hop" :D.

zamolio bi neko ko zna ako moze nek mi pise: cuvam 3 godine star pekinezer al uvek cesa se i to previse cvili i radi to....javljaju mu se ponekad i rane na kozi od cesanja pa prodze mu i ponovo radi to isto...hranim ga samo sa ona suha hrana od petshop-ovima...al evo zadnju nedelju ne dajem mu takva hrana pa prestao malo sa cesanja...dal je od toga il sta...jer ipak mislim da je najbolje da hranim ga sa takva suha hrana???

Cao i pozdrav svima,

Molim da mi neko predlozi nekog zaista dobrog veterinara koji zna da radi svoj posao.
Ili neku veterinarsku kliniku, jos bolje.
Doslo je vreme da moja kuca Milica ode na ''generalku'', da dobije vakcinu protiv besnila i sve ostalo sto treba, pa ne znam gde da odem - gde su dobri strucnjaci - a i gde su cene koliko toliko normalne.

Htela sam da vodim Milicu na sisanje, raspitivala se za cene telefonski i frapirala se kada sam saznala da mi traze uglavnom 2.500,00 dinara za njeno sisanje! Pa da li je to moguce?
Molim Vas sve da mi pomognete, ako imate dobrog veterinara - da mi ga preporucite.
Unapred hvala.

Pa to je normalna cena za profi sisanjeKod nekog ko ce da ti mlati psa i da ga unakazi, mozes da prodjes jeftinije.. A koja je rasa u pitanju?
Sto se veta tice, za vakcinu, ciscenje protiv glista,cipovanje(ne znam sta podrazumevas pod generalku) ok su i u Rotu i verovatno ces jeftino proci. Za neke krupnije stvarni-Novak.

Nasla sam stene koje je jedva progledalo, jos nema ni zube, potpuno samo. Ne mogu da ga uzmem kod sebe ali me zanima par stvari.
1. Da li je ok da mu par puta dnevno dam ad mleko pomesano sa zumancetom na spric? Ili treba jos nesto?
2. Jos uvek ne moze lepo da hoda, narocito ne moze dobro na zadnje noge. PRetpostavljam da nema viuse od 3 nedelje, pa ne znam jel to normalno?
3. S vremena na vreme cvili i trese se... Da li to znaci da je bolesno ili samo trazi majku?

AKo imate jos neki savet kako da mu pomognem jer ne mogu da ga uzmem u stan, bila bih zahvalna:)

bella daj ga nekom ko moze da ga uzme kod sebe jer ti tako sam sigurno nece preziveti,on mora biti na toplom,jesti najmanje 5 puta dnevno,normalno je da tako mali pas ne moze da hoda,a trese se jer je sam i hladno mu je.

Gde ga drzis?

1. dodaj i pavlaku u to
2. normalno je,oni tada jos uvek malo..bauljaju
3. cvili i trese se jer je gladno (verovatno) i hladno mu je(najverovatnije)

da bi ga grejala(pogotovo nocu) uzmi flashe od dve litre i napuni ih vrelom vodom....
Uzmi kutiju,na dno stavi neku prostirku pa flase sa strane i preko toga stavi neku majicu ili nesto,da se ne bi oeklo na flase. Stene neka bude izmedju flasa...i pokrij ga nekim cebencetom....
vodu u flashama menjaj na svaka 4 sata...ili 5....nemoj da dozvolis da se ohladi voda da se ne bi smrzlo

Nemam kome da ga dam, niko ne moze da ga uzme:(

Inace je u nekoj kutiji za cipele na kojoj je neka majica ne znam ko mu je to napravio...Da li znate nekoga ko bi mogao da pomogne da ga pricuva bar dok malo ojaca pa posle da ga vratimo ovde?:(

Back