Pitajte u vezi zdravlja

:sad2::sad2: sad sam se setila moje Coke...isto je bila posebna maca

....znaci ima jos ,,,posebnih maca na ovom svetu:)
smtr zivotinje bas ume da pogodi , Moj sestric koji ima deset godina je jako lepo to formulisao....,kada smo macku zatrpali u dvoristu ,te noci nije mogao da se smiri,stalno je plakao ....i ja kao da ga utesim kazem mu
PA ,ONA JE NEGDE SA DEDOM(caletu je skoro bila godinu dana)
,,,SECAS SE KAKO JE DEDA ISTO TAKO OTISAO...
...
JESTE ,ALI TO NIJE ISTO I MENI JE BILO ZAO KADA JE DEDA POSTAO MRTAV, ALI OVO JE DRUGO
CICI ME NIKAD NIJE NERVIRALA,NITI BILA BEZOBRAZNA PREMA MENI...
Elem,,,
iza macke su ostala dva maceta
zdrava i jaka
ali za jedno, nikako mi ne polazi da ga ocistim od glista ,,, dala sam mu i pastu i tablete,,i malo bude bolje ,i ponovo mu naraste stomak
...sta da mu radim?

Moja Zoi je usla u teranje i po meni ovo bi trebalo da joj je drugi maksimalno treci dan. Interesuje me progesteron test koji dan je najbolje da se uradi i da li neka veterinarska stanica radi taj test u Kraljevu ili jos bolje u Raskoj.

P.S. Posto se jos nismo odlucili za muzjaka ako neko ima ili zna za nekog muzjaka Bernardinca slobodno nam ga preporucite.;)

cao, ja sam ovde nova i nije mi bas najjasnije kako ovo funkcionise,imam problem sa psom,on je mesanac star 2 godine i vec zadnja dva dana kaslje,recimo na svakih sat dva. htela sam samo da pitam da li postoji mogucnost da je upala grla i da li treba da ga vodim kod veterinara

hvala unapred

cao, ja sam ovde nova i nije mi bas najjasnije kako ovo funkcionise,imam problem sa psom,on je mesanac star 2 godine i vec zadnja dva dana kaslje,recimo na svakih sat dva. htela sam samo da pitam da li postoji mogucnost da je upala grla i da li treba da ga vodim kod veterinara

hvala unapred

Bilo bi i vise nego pozeljno da ga odvedes kod veta,moguce je da ima upalu krajnika,mozda gliste ili neku alergiju.

imam problem
i evo ne mogu da spavam zbog toga...
ne mogu ni da se smirim
uh recite mi da ima leka
..ovako
moja macka je umrla ,od nedostatka kalcijuma ,i ostavila dva muska preslatka maceta
..u trenutku kada je umrla,oni su imali preko 6 nedelja i vec su ionako trebali da se odvoje od sise
zutom ,vecem macetu to nije bio nikakav problem
ali manjen crnom,,,pokazivao je malo da mu nedostaje majka ali,nista posebno
spavali su zajedo...pre odprilike nedelju dana moj decko ,uvece,video je kako taj mladji zabija glavu ispod starijeg i valjd ga sisa ne znam
mi smo ih odvajali i lupali kada god ih vidis ali..ko ce stalno gledati sta oni rade
,veceras
sam videlaa nesto ,,uznemirujuce
em sto manji sisa starijeg
nego sto je stariji poceo da sisa sam sebe
sta da radim?
hoce li postati ******?
ili kako da odviknem ,,macice od toga?

Nije to ništa. Ja sam kao klinka imala kod babe dva šteneta i odraslog mačka. Mačak je uživao k'o niko. To je prekinuto tako što su mi ukrali prvo jedno pa onda i drugo štene. Sačekaj da porastu, optimalno je nekih 10 meseci do godinu dana, pa ih kastriraj, em neće neka druga maca uginuti od hipokalcemije ili tako nečega jer su je njegovi mačići "iscedili", em oni sigurno neće imati mogućnost da postanu ******.

Bilo bi i vise nego pozeljno da ga odvedes kod veta,moguce je da ima upalu krajnika,mozda gliste ili neku alergiju.

Da se nadovežem na ovu diskusiju: Hanja, gliste najverovatnije nisu, stariji psi su manje skloni tako ozbiljnoj manifestaciji problema nego štenad ali svakako ga tretiraj protiv parazita čim ozdravi. Moguće da je alergičan na polen i tu nema nekog leka a ako je u pitanju upala krajnika, obavezno je treba sanirati jer uprotivnom ume da izazove artritis-upalu zglobova. Znam za slučaj da je jedan moj kolega svom psu zalečio početak artrita tako što mu je termokauterovao krajnike. (Čuj, termokauterovao! Ali bitno da je pas posle sasvim lepo prohodao.)

imam problem
i evo ne mogu da spavam zbog toga...
ne mogu ni da se smirim
uh recite mi da ima leka
..ovako
moja macka je umrla ,od nedostatka kalcijuma ,i ostavila dva muska preslatka maceta
..u trenutku kada je umrla,oni su imali preko 6 nedelja i vec su ionako trebali da se odvoje od sise
zutom ,vecem macetu to nije bio nikakav problem
ali manjen crnom,,,pokazivao je malo da mu nedostaje majka ali,nista posebno
spavali su zajedo...pre odprilike nedelju dana moj decko ,uvece,video je kako taj mladji zabija glavu ispod starijeg i valjd ga sisa ne znam
mi smo ih odvajali i lupali kada god ih vidis ali..ko ce stalno gledati sta oni rade
,veceras
sam videlaa nesto ,,uznemirujuce
em sto manji sisa starijeg
nego sto je stariji poceo da sisa sam sebe
sta da radim?
hoce li postati ******?
ili kako da odviknem ,,macice od toga?

Macke tim sisanjem pokazuju svoju privrzenos,moj macor je meni svaki dan po vise puta sisao maicu. Ne brini! I nemoj lupati te jadne macice.

Pozdrav. Vidim da je tema stara a da veterinar Srdjan nije dosta dugo bio aktivan, ali ajde svejedno cu pitati.

Ovako. Imam cincile i preporuceno mi je da im dajem vitoligam jednom mesecno, tri dana zaredom u vodi za pice. Kupio sam bocu ali na uputstvu nepise nista o dozi za cincile. Nema cak ni zec ili neka druga zivotinja koja je priblizne velicine. Jedna cincila je inace teska oko 600grama pa bih molio ako je neki veterinar prisutan da mi kaze koliko treba staviti preparata u recimo 1litar vode?

Hvala unapred.

pa znas kako... kako je to pocelo znaci , skoro,,,kako im je majka umrla
ja se nadam da ukoliko ih razdvajam nocu dok spavaju, jer samo nocu dok ne ucvrste san pocnu sa tim sisanjem
,,koliko ih razdvajam jedno mesec dana ,da ce to prestati
oni ne sisaju jedno drugom kite
vec tamo gde su naucili da su sise

pa znas kako... kako je to pocelo znaci , skoro,,,kako im je majka umrla
ja se nadam da ukoliko ih razdvajam nocu dok spavaju, jer samo nocu dok ne ucvrste san pocnu sa tim sisanjem
,,koliko ih razdvajam jedno mesec dana ,da ce to prestati
oni ne sisaju jedno drugom kite
vec tamo gde su naucili da su sise

onda nemoj nikako da im branis i da ih sprechavash da to rade.Njima je to uteha i treba da je imaju. Tako se osecaju sigurno i blazeno sto bi rekli..
kao kada male bebe sisaju palac kada nisu na dojci....to rade zbog smirenja i utehe

heh, sijamac mog druga je dobrih godinu, dve sisao svima onu kozu na dlanu. izmedju palca i kaziprsta. zavuce jadan glavu medju prste, gura nogicama kao kad masira dojku, zmuri i kao uziva! :-)
prestao je to da radi sam od sebe, kada su svi ostali njegovi nagoni postali jaci od nagona za sisanjem (sto je kod njega bilo kasno, pogotovo sto je non-stop u stanu)

Pozdrav. Vidim da je tema stara a da veterinar Srdjan nije dosta dugo bio aktivan, ali ajde svejedno cu pitati.

Ovako. Imam cincile i preporuceno mi je da im dajem vitoligam jednom mesecno, tri dana zaredom u vodi za pice. Kupio sam bocu ali na uputstvu nepise nista o dozi za cincile. Nema cak ni zec ili neka druga zivotinja koja je priblizne velicine. Jedna cincila je inace teska oko 600grama pa bih molio ako je neki veterinar prisutan da mi kaze koliko treba staviti preparata u recimo 1litar vode?

Hvala unapred.

Vidi ako ima napiana doza za nekog drugog glodara pa to primeni, napravi neku proporciju. Odavno nemamo Vitoligam ali znam pouzdano da je odličan.

da li sme macka koja 7 godina nije izasla iz stana(jeste par puta,ali odavno,posl.put pre god.ipo dana do veterinara,kolima 5 minuta i bas je mnogo bila uplasena)da se povede na duzi put(kolima 3 ipo sata),ili bi mozda mogla da upadne u neko ozbiljnije stanje soka,obzirom da je jedva ubacim i u lift koliko je plasljiva!? postoji mogucnost da bi se privikla,ali opet,cula sam da i zivotinjama kada upadnu u stanje soka i stresa moze svasta da se dogodi...

da li sme macka koja 7 godina nije izasla iz stana(jeste par puta,ali odavno,posl.put pre god.ipo dana do veterinara,kolima 5 minuta i bas je mnogo bila uplasena)da se povede na duzi put(kolima 3 ipo sata),ili bi mozda mogla da upadne u neko ozbiljnije stanje soka,obzirom da je jedva ubacim i u lift koliko je plasljiva!? postoji mogucnost da bi se privikla,ali opet,cula sam da i zivotinjama kada upadnu u stanje soka i stresa moze svasta da se dogodi...

pitajte veterinara da vam da nesto za smirenje blago, nama je nas rekao da se javimo ako idemo na duzi put sa psom (voznja kolima mu je stresna, nikako da se navikne) da ce mu dati nest pred put...

Back